Nieuw In De Winkel

Nieuw in de winkel

HANSJE PANSJE KEVERTJE

HANSJE PANSJE KEVERTJE

MIJN ALLEREERSTE GROTE VOORLEESBOEK
diverse auteurs en illustratoren
isbn 9789025855611
prijs: 19.95 euro

Best handig: een kleurrijke bundel voorleesverhalen voor jonge kinderen. Mijn allereerste grote voorleesboek staat er op de flap, al wordt er ook verwezen naar Olifantje in het bos, een gelijkaardige uitgave van uitgeverij Leopold verschenen in 2007. Deze verzamelbundel richt zich echt wel tot de peuters/kleuters. Je komt er bekende vriendjes tegen zoals Jip en Janneke, Muis en Kikker, maar je leert ook heel wat nieuwe vriendjes kennen. En samen met hun belevenissen en verhalen stap je binnen in de wereld van de kinderliteratuur.  Heel wat bekende en minder bekende auteurs en illustratoren worden je op een plaatje aangereikt.. Hansje Pansje Kevertje is een feest voor de kinderen en voor de ouders een handige manier om de literatuur voor de allerkleinsten wat beter te leren kennen.

Nieuw in de winkel

WIPLALA - WIPLALA WEER

WIPLALA - WIPLALA WEER

auteur: Annie M.G. Schmidt met illustraties van Philip Hopman
isbn 9789045104232: Wiplala
isbn 9789045107691: Wiplala weer!
prijs: 14,95 euro

 

In 1957 publiceerde Annie M.G.Schmidt de eerste verhalen over Wiplala. Het boek werd in 1958 bekroond als Kinderboek van het jaar. Meer dan 50 jaar later verscheen in 2008 Wiplala in negendertigste druk met nieuwe prachtige illustraties van Philip Hopman. Het vervolg hierop Wiplala weer ligt sinds kort in de rekken. Wiplala is misschien niet het meest gekende voorleesboek van A.M.G. Schmidt, maar het lezen van de eerste bladzijden verovert al snel je hart en je leeshonger.

Wiplala. Een klein mannetje is het. Geen kabouter maar een wiplala. En hij heet ook nog eens Wiplala… Het mannetje is weggestuurd door de andere Wiplala’s, verstoten omdat hij niet kon tinkelen, een soort toveren. Alhoewel, het tinkelen zelf ging altijd goed. Maar Wiplala vergeet steeds hoe hij de dingen weer terug getinkeld krijgt. De familie Blom (Nella Della en Johannes en hun vader, meneer Blom) neemt Wiplala in huis – het begin van een groot en spannend avontuur…

In Wiplala weer kan Wiplala het toveren (‘tinkelen’) nog steeds niet laten. Hij probeert de familie Blom te helpen, maar dat pakt niet altijd even goed uit. Zo gaat hij mee met vader Blom naar zijn werk op de fabriek die Minuutsoep maakt. Daar tinkelt Wiplala de directeur van de soepfabriek tot hond en de tomaten van de soepfabriek tot pruimen. Dat heeft heel onverwachte (en vooral grappige) gevolgen…

Wiplala en Wiplala weer  zijn schitterende voorlees- en leesboeken vol spannende avonturen en grappige Annie M.G.Schmidt-humor.

Nieuw in de winkel

DE SPOKENJAGERS EN HET GRIEZELKASTEEL

DE SPOKENJAGERS EN HET GRIEZELKASTEEL

auteur: Cornelia Funke
isbn: 9789045110325
leeftijd: 8+
prijs: 9,95 euro

Voor alle fans van Tom Tomsky, Hedwig Kummelsap en het Matig Enge Spook (MES) is er goed nieuws. Begin januari 2010 verscheen er een nieuw bloedstollend verhaal over hun grappige avonturen. De spokenjagers zijn immers niet aan hun proefstuk toe. In het eerste boekje van de reeks maken we kennis met de personages en zien we hoe Tom het spook in de kelder probeert te verslaan. Niet zo makkelijk als je weet dat het spook gifgroene ogen en ijskoude vingers heeft. Gelukkig krijgt hij hulp van Hedwig Kummelsap. In het tweede boekje heeft een GROLIBSO (Griezelig Onverslaanbaar BLIksemspook) zich verscholen in het hotel de Strandparel. In het derde boekje is er werk aan de winkel in het kasteel Duisterberg… Jonge lezertjes zullen genieten van deze spannende en tegelijk zeer grappige verhalen. Eng zijn ze helemaal niet, integendeel! Wie deze boekjes leest zal zweren dat spoken echt bestaan! Bovendien zijn ze geschreven door Cornelia Funke, een Duits auteur met heel wat prijzen en griffels op haar palmares!

Nieuw in de winkel

DE GRIEKSE TRAGEDIES

DE GRIEKSE TRAGEDIES

verteld door Simone Kramer
isbn 9789021666785
leeftijd: 10+
prijs: 22,50 euro

“'Ik vind dat alles wat je leest, iets in je achterlaat wat je de rest van je leven meeneemt. Je zou het een soort verzamelen kunnen noemen.” Dit zijn de woorden van Simone Kramer, die in haar laatste boek teruggrijpt naar de klassieke Griekse tragedies en deze zeer boeiend en helder weet te vertellen.  Kinderen vanaf 10 jaar kunnen op een plezante en makkelijke manier kennis maken met grote personages als Elektra, Medeia en Oidipous. Maar ook volwassenen willen hun ‘klassieken’ wel eens opfrissen. Daarom is dit mooi geïllustreerd boek een verrijking voor het hele gezin! Simone Kramer vindt haar inspiratie in de Griekse mythologie en laat kinderen vanaf 10 jaar meeproeven van deze universele verhalen. Eerder verschenen van haar hand Van Grote Beer en Orion, De omzwervingen van Odysseus, De strijd van de Titanen, Mensen, draken en dolfijnen: wezens uit de Griekse mythologie, De tocht van de Argonauten: verhalen uit de Griekse Oudheid.

Gedicht Van De Maand

Gedicht van de maand

WENS

Wens

 

als de maan komt

valt de nacht

 

ik val nog niet in slaap

ik kijk omhoog

ik wacht

 

als er een ster valt

zeg ik stil

wat ik het allerliefste wil

 


WENS

Dit gedicht kan u vanaf 28 januari op uw koelkast plakken. (lees meer in "agenda") De bundel, waaruit het werd geplukt, wordt u op gedichtendag met 20% korting aangeboden. Een buitenkans? Wij vinden van wel! Lees hieronder een fragment uit het juryrapport voor de Gouden Uil Jeugdliteratuurprijs 2008.

In Van mij en van jou lukken Hans en Monique Hagen een heuse krachttoer: ze dichten erg overtuigend vanuit het standpunt van kinderen, die raden naar de mysteries van het leven van elke dag en ze vervolgens verrassend, ongekunsteld en poëtisch invullen. Luchtige gedichten over bijvoorbeeld zon en maan, vuur en ijs worden afgewisseld met ernstige, licht filosofische versjes over doodgaan en het mogelijke leven daarna. Een hele bundel lang weten de Hagens dezelfde sfeer en toon te bewaren. De geraffineerde spiegeleffecten maken de al bijzondere behandeling van de thema’s alleen nog intenser. Jan Jutte weet de sfeer perfect te vangen en vult de gedichten mooi aan met zijn paginavullende fantasierijke aquarelillustraties, die nog ruimte laten voor eigen interpretatie. Gewapende taalkracht. Ontwapenende klasse. Kinderpoëzie bestaat!"
Juryrapport nominatie Gouden uil Jeugdliteratuurprijs 2008

Tijd Voor

Tijd voor ...

HEE, DAT RIJMT...

HEE, DAT RIJMT...

Versjes voor beginnende lezers met illustraties van Ann de Bode
isbn 9789027674296
prijs: 14,95 euro

Hee, dat rijmt is een klein eenvoudig dichtbundeltje voor eerste lezertjes. Het boekje is mooi geïllustreerd en dit op een manier dat de tekst goed leesbaar blijft. De samenstellers van dit bundeltje hebben gezocht naar makkelijk leesbare gedichten (AV1 tot AV3), maar ze hebben hoge eisen gesteld aan de gedichten zelf. Alleen leuke, verrassende, originele en goed geschreven gedichten werden in het bundeltje opgenomen. Zo vinden we heel wat poëzie van bekende auteurs: Hans Kuyper, Joke Van Leeuwen, Riet Wille, Erik van Os…en nog vele andere.

Hee, dat rijmt is een unieke bundel. De eenvoudige gedichtjes zijn mooi en fijn. De kinderen zullen genieten. De samenstellers verdienen een pluim!

Tijd voor ...

OPA LAAT ZIJN TENEN ZIEN - DRAKEN MET STEKKERS

OPA LAAT ZIJN TENEN ZIEN - DRAKEN MET STEKKERS

en andere stripgedichten
auteur: Edward van de Vendel - illustraties: Floor de Goede
isbn 9789045106557: Opa laat zijn tenen zien
isbn 9789045110387: Draken met stekkers
prijs: 12,95 euro

Stripgedichten. Je leest het goed! Het zijn strips en het zijn gedichten.

Sommige zijn grappig, andere ontroerend. En elke keer is het eind van het gedicht verrassend. Maar het leukst van alles is, dat je zo lang naar de stripgedichten kunt kijken.

 Edward van de Vendel (van Superguppie) schreef de gedichten. Over de tenen van opa, mama´s parapluutje, over drie vaders op een knikkerbaan, over gevaarlijk muggen-oma’s, een geheimzinnige glazen deur…Floor de Goede (van Flo)maakte er strips van. Stripgedichten dus!

 De combinatie strip-poëzie werkt wonderwel. Beide bundels zijn een visueel verfrissende belevenis voor klein en ook voor groot! Een nieuwe manier om poëzie te ontdekken en te leren waarderen!

 De eerste bundel stripgedichten Opa laat zijn tenen zien werd bekroond met een Zilveren Griffel.

Tijd voor ...

KOE EN DAARMEE KOE

KOE EN DAARMEE KOE

gedichten van Erik van Os - illustraties: Piet Grobler
isbn 9789047700777
leeftijd: 9+
prijs: 12,50 euro

Op de achterzijde van dit boekje lees je: de gedichten en beelden in deze bundel zijn uitsluitend bedoeld voor iedereen.

 Met deze bundel is bewezen dat poëzie niet moeilijk hoeft te zijn. De gedichten van Erik van Os zijn verbluffend in hun eenvoud, terwijl ze tegelijkertijd ook een diepere betekenis hebben. Behalve in woordspelletjes steekt de humor in overdrijvingen, verrassende slotregels en taboedoorbreking.

Van Os' poëzie is eenvoudig, maar niet vrijblijvend. Hij laat kinderen proeven van de mogelijkheden van taal. Jonge lezers zullen smullen, oudere lezers zullen genieten. De fijne waterverfillustraties van Piet Grobler vullen de tekst mooi aan.

 Een prachtig bundeltje voor iedereen….werkelijk voor iedereen!

Tijd voor ...

SPIN OP SOKKEN

SPIN OP SOKKEN

tekst: Ted van Lieshout - illustraties Sieb Posthuma
isbn 9789025852115
prijs: 13,95 euro

Met het poëzieprentenboek Spin op sokken van de ijzersterke tandem Ted van Lieshout (teksten) en Sieb Posthuma (tekeningen) haalde Ted van Lieshout een vijfde Zilveren griffel binnen. Voor wie kennis wil maken met het werk van deze toch wel zeer veelzijdige auteur hebben we goed nieuws. In 2009 verscheen de bundel Hou van mij, met hierin bijna alle gedichten die Ted Van Lieshout schreef tussen 1984 en 2009.

 

Maar laten we het nu eventjes hebben over Spin op sokken. Ze pronkt op de cover: groot, vrouwelijk en breiend, met handtas en kopje thee. Binnenin vinden we nog meer van Posthuma's prachttekeningen, die een op kindermaat gesneden humor koppelen aan pure schoonheid, kleuren en techniek. De illustraties, vol fijne en absurde details, passen perfect bij de fantasiewereld van Ted van Lieshout: olifanten waar je jam kunt van maken of schrijverkes die niet kunnen lezen. De dichter knipoogt naar mijnheer Gezelle, maar doet er zijn ding mee. Hij speelt met getallen en met fantasie. Vaak zijn de gedichten muzikaal en grappig.  Af en toe ook een tikkeltje filosofisch.

Spin op sokken is  een prachtig poëzieprentenboek om duizend maal opnieuw te lezen

Tijd voor ...

WUIF DE MUSSEN UIT

WUIF DE MUSSEN UIT

Gedichten en beelden van Joke van Leeuwen
isbn 9789021473024
prijs: 15,95 euro

Joke van Leeuwen schrijft boeken en poëzie voor kinderen en voor volwassenen. Ze was stadsdichter van Antwerpen in 2008-2009.  In 2006 verscheen haar derde dichtbundel voor volwassenen Wuif de mussen uit.

Joke van Leeuwen speelt een spel met de taal en met de realiteit. Bij Joke van Leeuwen bestaat doodgewone doordeweeksheid niet: een kinderspel is niet wat het lijkt, een contactadvertentie blijft een raadsel en zelfs met het hiernamaals is gesjoemeld. Heb je je wel eens afgevraagd of  jij wel met de hond gaat wandelen of de hond eerder met jou?

In deze eigenzinnige, onalledaagse wereld-in-woorden van Joke van Leeuwen is het leuk vertoeven. Een boekje om zo nu en dan eens naar terug te grijpen.

Tijd voor ...

GEEF ME NU EINDELIJK WAT IK ALTIJD AL HAD

GEEF ME NU EINDELIJK WAT IK ALTIJD AL HAD

Herman de Coninck
gekozen en ingeleid door Kristien Hemmerichts
isbn 9789029571722
prijs: 15,00 euro

Geef me nu eindelijk wat ik altijd al had is een uiterst bijzondere verzameling van de mooiste en meest intrigerende gedichten van Herman de Coninck, geselecteerd door Kristien Hemmerechts. Met deze bloemlezing bewijst Hemmerechts, weduwe van De Coninck, dat ze het werk van haar man door en door kent en begrijpt.

 In de gedichten van De Coninck gaat het er niet om grote vraagstukken op te lossen, evenmin wordt er gepoogd een vaststaande waarheid te vinden. De dichter zoekt in zijn werk naar iets anders: het alledaagse. Door middel van speelse omgang met taal probeert hij de werkelijkheid te ontmaskeren, illusies te doorgronden en de absurditeit van het dagelijks bestaan bloot te leggen.