Nieuw In De Winkel

Nieuw in de winkel

DE FABELS VAN AESOPUS

DE FABELS VAN AESOPUS

Imme Dros en Fulvia Testa
isbn 9789025857043
prijs: 18,95 euro

De fabels van Aesopus is een verzameling van fabels die toegeschreven worden aan de Griekse dichter Aesopus (620-560 voor Christus). Vele fabels die wij kennen als de fabels van La Fontaine zijn op deze van Aesopus gebaseerd.

Alle personages in de fabels zijn dieren die zich gedragen als mensen. Ze zijn sluw, eerzuchtig, ijdel, dom, kortzichtig en moeten vaak hun lesje al doende leren. Denk maar aan de kraai die de kaas liet vallen omdat de vos hem zo ophemelde. Of de kikker die zo groot wou zijn als de os en zichzelf opblies tot hij uiteen spatte. Ook het verhaal van de krekel en de mier schrijft men aan Aesopus toe.

Een boek vol oude verhalen dus, maar schitterend verwoord door Imme Dros en hedendaags geïllustreerd door Fulvio Testa.

De fabels van Aesopus is een prentenboek vol levenswijsheden al dan niet te serveren met een tikkeltje zout!

Nieuw in de winkel

BROODDOOS

BROODDOOS

tekst: Dimitri Leue - illustraties: Tom Schoonooghe
leeftijd: 5+
isbn 9789490028176
prijs: 17,50 euro

Brooddoos is een verrassend boekje van Dimitri Leue.  Een verhaal in veertien sneetjes over een meisje dat de pesterijen op haar nieuwe school zonder probleem aankan. Tot ze een dag voor Brooddoos wordt uitgescholden.  Ze wordt rood! De tranen rollen! Vanaf die dag wordt ze gepest en uitgelachen als Brooddoos. De ouders wijzen hun dochter erop dat ze geen brooddoos is. Ze luistert niet. Behalve naar het kleine stemmetje in haar hoofd.

Brooddoos is, we hadden het kunnen vermoeden,  niet alleen een boekje maar ook een theatervoorstelling. Vorig jaar te zien in Bronks (Brussel) met Janne Desmet uit Zwevegem in de hoofdrol.

Brooddoos is een gevoelig verhaal over een meisje dat op zoek is naar haar binnenkant. Wanneer ze beseft dat er in elke brooddoos een stukje liefde en warmte schuilt en dat brooddozen levens kunnen redden, roept ze zichzelf uit tot SUPER-BROODDOOS. Een soort supergirl die alle mensen wil redden en steunen.

Brooddoos is een leuk verhaaltje, integer verteld en prachtig geïllustreerd door Tom Schoonooghe.

Nieuw in de winkel

KEEPVOGEL EN KIJKVOGEL. IN HET SPOOR VAN MONDRIAAN.

KEEPVOGEL EN KIJKVOGEL.  IN HET SPOOR VAN MONDRIAAN.

Wouter van Reek
prentenboek
isbn 9789025857172
prijs: 13,95 euro

Keepvogel is een loopvogel die een rode cape draagt. Hij is het hoofdpersonage in een handgetekende computeranimatieserie van Wouter van Reek (zie YouTube). De avonturen van Keepvogel zijn gelukkig ook in boekvorm verschenen.

Keepvogel woont samen met zijn vriend de hond Lupus Wolfram Tungsten in een hutje op de Lege Vlakte. Keepvogel is dol op vlierbessen en hij eet ze vaak. Tungsten heeft liever pannenkoeken.

Keepvogel en Kijkvogel werd geschreven naar aanleiding van een grote tentoonstelling over Mondriaan, die zal doorgaan in september 2011 in het Gemeentemuseum Den Haag.

Keepvogel en kijkvogel vertelt het verhaal van Piet Mondriaan, die zijn hele leven op zoek ging naar een nieuwe schilderkunst en hoopte dat de toekomst op zou gaan in een door de mens zelf gemaakte kleurrijke omgeving.

Eenmaal vertrouwd met de personages Kijkvogel (Piet Mondriaan) en Keepvogel en hun respectievelijke honden, lees je dit boekje met verbazing en met plezier. Het neemt je mee in een zoektocht naar een nieuwe kijk op de wereld: de wereld volgens Mondriaan.

Nieuw in de winkel

DE REIS VAN RAT

DE REIS VAN RAT

tekst: Paul de Moor - illustraties: Martijn van der Linden
leeftijd: 7+
isbn 9789020992878
prijs: 13,95 euro

De reis van rat is een boek voor eerste lezertjes. Het telt 142 bladzijden en is geschreven in eenlettergrepige woorden. Martijn van der Linden illustreerde het boekje.

De reis van rat vertelt het spannend en grappig verhaal van rat die afscheid neemt van koe en op reis vertrekt….op zoek naar nieuwe avonturen.

Zowel de taal als de tekeningen in dit boekje zijn verrassend eenvoudig. Zuiver zwart-wit maar gevoelig en zeer warm. Een boekje zonder pretentie, maar met oprecht mooie woorden.

Een boekje voor fijnproevers!

Eerste lezertjes, die graag lezen, zullen van dit boekje houden. Ze maken alvast kennis met een eerste brokje ‘literatuur’.

Nieuw in de winkel

DE ZILVEREN BLIKSEM

DE ZILVEREN BLIKSEM

auteur: Sally Gardner
leeftijd: 13+
isbn 9789047506959
prijs: 18,99 euro

Hoe vertel je aan jongeren het verhaal van de Franse revolutie? Hoe beschrijf je de angst voor de altijd aanwezige guillotine? Hoe confronteer je hen met de gruwel van de onwillekeurige dood?

Parijs, 1793. De Revolutie woedt hevig en het terroristische bewind is op zijn hoogtepunt. Iedereen die ook maar een beetje verbonden is met het koningshuis, heeft het land allang verlaten of is gestorven. De rest wil vluchten. De geruchten gaan dat een man genaamd De Zilveren Bliksem hen hierbij kan helpen. Velen snakken naar zijn hulp. Alleen weet niemand wie hij is...

Sally Gardner schreef een spannend liefdesverhaal en plaatste dit midden in de Franse revolutie. Een historische roman dus, maar gekruid met heel veel actie en geschreven in een volle vaart. Een ‘must-read’ voor de nieuwe generatie.

Nieuw in de winkel

POEZIE IN EEN KADER

De Plint-poëzieposters zijn nog zoveel mooier als je ze in een passende kader steekt.

Een kader met of zonder rand en liefst in een aangepast kleur. Ophangen wordt kinderspel. Het plaatje wordt compleet.

Om u nog beter van dienst te zijn, bieden wij vanaf nu ook enkele bijpassende kaders te koop aan in de winkel.

Gedicht Van De Maand

Gedicht van de maand

LAMPJE

Piepklein

lampje voor

de lange nacht,

als ik straks slaap

hou jij de wacht

van avondzwart

tot ochtendlicht

en de eerste

vogel.

 

Dan ben je moe

en mag je

eindelijk uit.

 

Theo Olthuis


LAMPJE

We vonden dit gedicht in de bundel Lampje voor de nacht van Theo Olthuis.

Theo Olthuis schrijft poëzie voor kinderen. Geen rijmpjes maar gevoelige gedichten die heel vaak vertrekken vanuit de waarneming. Alledaagse dingen worden treffend in een gedicht gevat. In schijnbare eenvoud vertellen ze een heel verhaal of verbeelden ze een gevoel.

Zo wordt een piepklein lampje een baken voor de nacht.

 

Tijd Voor

Tijd voor ...

DE NACHT

Gedichtendag 2011 kiest dit jaar voor de nacht.

Wij doen met hen mee en verwennen u in onze rubriek “tijd voor…” met heel wat mooie boeken over de nacht.

Tijd voor ...

MIDDEN IN DE NACHT

MIDDEN IN DE NACHT

Rotraut Susanne Berner
kijk- en zoekboek
isbn 9789020981858
actieprijs: 7,95 euro

Rotraut Susanne Berner maakt schitterende kijk- en zoekboeken waarin ze het leven in en om de stad in beeld brengt. Naast haar kijkboeken over de vier seizoenen, verscheen in 2008 een boek over de nacht.

Het is al laat en donker. Het is zomer en warm en er gebeurt heel wat in de stad! In de kamers van de huizen proberen de mensen te slapen, maar je hebt ook heel wat nachtvogels die van deze mooie zomernacht willen genieten. Er zijn ook nog mensen aan het werk. De politie bijvoorbeeld die een dief op de hielen zit of de nachtwaker die zijn ronde houdt.

Midden in de nacht is goed voor urenlang kijk- en zoekplezier. En wie alle opdrachten op de achterflap tot een goed einde brengt, mag meegenieten van het vuurwerk!

Tijd voor ...

'S NACHTS

'S NACHTS

EEN BOEK OM IN HET DONKER TE LEZEN
Arnaud Roi
pop-up boek met lampje
isbn 9789020991673
prijs: 19,95 euro

’s Nachts is een boek om in het donker te lezen. Dat staat netjes onder de titel van het boek geschreven. Ga dus lekker bij elkaar zitten en verduister de kamer!

Bij het openslaan van het boek moet je eerst het licht aandoen: er zit een ingebouwd lampje in het boek. Vervolgens passeren pagina na pagina knap gestileerde dierensilhouetten de revue. Deze zijn uit hard karton geknipt en flappen open. Hun naam staat in grote witte letters vermeld.

Je ziet een wolf, een beer, een vos, een haas, een uil, een egel en een das. Je ziet een prachtig spel met licht, kleur en schaduw, tot op het plafond toe.

’s Nachts is een uitstekend boek voor wie op zoek is naar een alternatief voorleeskwartiertje. Of voor wie zijn kleuter wil tonen dat hij niet bang hoeft te zijn in het donker. Vergeet alleen het licht niet uit te doen als je het boek buiten stapt.

Tijd voor ...

IK VOEL EEN VOET!

IK VOEL EEN VOET!

tekst: Maranke Rinck - illustraties: Martijn van der Linden
leeftijd: 3+
isbn 9789047700265
prijs: 13,95 euro

Ik voel een voet is een bewerking van de eeuwenoude boeddhistische legende De blinden en de olifant. Maar nu wel geschreven voor kleuters en kleurrijk geïllustreerd.

Vijf dieren slapen 's nachts in een hangmat. Het is pikdonker. Plotseling hoort de schildpad iets. Wat zou dat zijn? Van schrik vallen ze uit de hangmat. Eén voor één gaan ze op zoek. Stuk voor stuk denken ze iets van zichzelf te herkennen in het mysterieuze wezen waar ze op botsen. Zou zich in het donkere veld een Schild-Muis-Octo-Vogel-Bok bevinden?

Ik voel een voet schittert door zijn illustraties: geschilderde veelkleurigheid tegen een nachtzwarte achtergrond. Octopus heeft een velletje bedrukt met vissen, Schildpad draagt een oosters mozaïekmotief. De dieren spreken enorm tot de verbeelding en hun enthousiasme slaat over op de beleving van de kijk-lezer.

Het boek wordt ook uitgegeven in een tactiele versie. In deze versie wordt de tekst zowel in braille als in gedrukte letters weergegeven en worden de tekeningen vervangen door figuren uit stukjes stof en karton.

Tijd voor ...

IK WIL HET LICHT AAN!

IK WIL HET LICHT AAN!

Tony Ross
leeftijd: 3+
isbn 9789062495443
prijs: 12,95 euro

De prentenboeken van Tony Ross over de eigenzinnige kleine prinses zitten vol humor en prettige overdrijvingen. In Ik wil het licht aan schetst Tony Ross een herkenbaar probleem: bang zijn in het donker.

De kleine prinses wil het licht aan als ze gaat slapen, niet omdat ze bang is in het donker, maar wel omdat ze bang is voor spoken. De koning, noch de admiraal, noch de dokter, noch het dienstmeisje kunnen haar van het idee afbrengen…

Ik wil het licht aan is een leuk voorleesboek. Het verhaal bouwt zich gestaag op naar een verrassend slot. De vele herhalingen vallen bij de jonge kinderen in goede aarde. De tekst laat zich makkelijk lezen. De kleurrijke prenten zitten vol hilarische details.

Op de zwarte kaft knallen de witte en gele letters er als een schreeuw uit, alleen drie paar oogjes en een kroon zijn zichtbaar. Een expressief en supergrappig boekje! Tony Ross en zijn kleine prinses op hun best!

Tijd voor ...

PAPA, PAK JE DE MAAN VOOR MIJ?

PAPA, PAK JE DE MAAN VOOR MIJ?

Eric Carle
leeftijd: 4+
isbn 9789025720353
prijs: 14,95 euro

Papa, pak je de maan voor mij? is een boek van Eric Carle. Minder bekend dan Rupsje Nooitgenoeg maar overduidelijk een boek van Carle.

De collagetechniek, waarbij hij zijn illustraties maakt met allerlei gekleurde stukjes papier, is herkenbaar en bovendien een vaste waarde in zijn kinderboeken. De auteur houdt er eveneens van om natuurverschijnselen te verwerken in zijn boeken.

Marijke wil dolgraag met de maan spelen. Haar papa neemt de langste ladder en beklimt de hoogste berg, maar de maan is veel te groot om mee te nemen als speeltje voor Marijke. Papa moet wachten tot de maan kleiner wordt, voor hij zijn dochter het geliefde stukje maan kan overhandigen….

Een mooi verhaal dat kinderen doet stilstaan bij de verschillende gedaantes en vormen van de maan….een klassieker die het nog steeds doet! De prenten flappen uit in lengte en hoogte en breedte en passen zich perfect aan het verhaal aan.

Tijd voor ...

ONDER DE STERREN

ONDER DE STERREN

diverse auteurs met illustraties van Merel Eyckerman
isbn 9789059082816
voorleesboek
prijs: 22,50 euro

Onder de sterren is een voorleesboek met 24 gezellige nachtverhalen.

Over uil Hibo bijvoorbeeld, die nachtblind is en niets ziet in het donker. De mug met de mooie naam Bizzzet ziet wel alles, maar is hopeloos op zoek naar iemand die van haar muziek houdt. En Jef de taxichauffeur rijdt het liefst rond in zijn pyjama. Egel houdt erg van de maan. En Muis en Vleer spelen verstoppertje in het duister.

Onder de sterren is een voorleesboek vol vreemde verhalen over nachtelijke avonturen. De zachte en fijne illustraties van Merel Eyckerman maken het boek knus en zacht.

Onder de sterren is een boek voor alle kinderen die nog even niet naar bed willen…

Tijd voor ...

NACHTVERHAAL

NACHTVERHAAL

Paul Biegel met illustraties van Charlotte Dematons
voorlezen: 5+ - zelf lezen: 8+
isbn 9789047750024
prijs: 14,95 euro

Het boek Nachtverhaal van Paul Biegel neemt de lezer mee naar de wereld van kabouters, feeën en ander sprookjesachtig gespuis. Het is een verhaal vol fantasie met een grote portie griezel en spanning.

Wanneer de huiskabouter op een nacht bezoek krijgt van een fee raakt hij volledig in de ban van haar en haar verhalen. Hij verwaarloost al zijn nachtelijke taken en dat heeft grote gevolgen voor het huis en zijn bewoners. Zelfs de oude grootmoeder die in de villa woont vraagt zich af wat er aan de hand is.

Het boek Nachtverhaal is schitterend geïllustreerd. Charlotte Dematons brengt de sprookjeswereld sfeervol tot leven. Haar illustraties zijn emotioneel geladen en haarfijn getekend. Ze verlenen het verhaal en het boek een grote meerwaarde.

Tijd voor ...

MIDDENIN DE NACHT

MIDDENIN DE NACHT

Toon Tellegen met prenten van Mance Post
isbn 9789045101439
prijs: 13,75 euro

Keer op keer botsen we op Toon Tellegen, de creatieve duizendpoot met zijn prachtige verhalen. En keer op keer verdient hij een plaatsje in onze rubrieken.

Het boek Middenin de nacht kan niet onbesproken blijven. Daarvoor is het te mooi. Alleen al de tekeningen van Mance Post in zwart, wit en blauw nemen ons mee naar het diepste van de nacht. Maar ook de stuk voor stuk filosofisch getinte verhalen maken de nacht aantrekkelijk. Middenin de nacht vraagt de gloeiworm zich af voor wie hij gloeit, ontdekt de walvis dat hij kan vliegen, telt de termiet de suikerkorrels en schrijft de uil een brief aan de duisternis…

Toon Tellegen blijft verbazen en bekoren! Ook middenin de nacht!