Nieuw In De Winkel

Nieuw in de winkel

HET KLEINE ATELIER VAN MAGRITTE

HET KLEINE ATELIER VAN MAGRITTE

auteur: Raffaella Russo Ricci
officiële uitgave van het museum
isbn 9782745103688
prijs: 12,00 euro

Naar aanleiding van de opening van het nieuwe Magrittemuseum komt er een fantastisch mooi kunstboek op de markt: Het kleine atelier van Magritte.

 

Wie in dit boek bladert krijgt zin om het museum te bezoeken. Meer nog, krijgt zin om met de kinderen het boek te doorgronden en daarna de wereld van de kunst van Magritte binnen te stappen. Samen naar Brussel!

Wat denk je van een kunstenaar die in plaats van zijn gezicht een appel of bomen schildert? Aan de hand van vreemde vragen en leuke spelletjes ontdekken kinderen (en volwassenen) de fantasiewereld van deze bekende surrealistische kunstenaar. Het boek biedt een prachtige kijk in het atelier en de droomwereld van Magritte. Een fascinerend kunstboek voor jong en oud!

Nieuw in de winkel

KICK!

KICK!

illustraties: Rufus Butler Seder
isbn 9789020983890
leeftijd: 2+
prijs: 9,95 euro

Je krijgt werkelijk een kick als je in dit prentenboek bladert. Je draait de bladzijden om en je ziet de voetballer, de zwemmer, de turner, de schaatser en de fietser tot leven komen. Scanimation of een boek in beweging, zo wordt dit mysterieuze boekje genoemd.

Kinderen vanaf 2 jaar kunnen naar hartelust de mannetjes doen bewegen. Grote mensen zullen dit fascinerend boekje bewonderen.

Kick! is de waardige opvolger van Galop!.

Nieuw in de winkel

DE OGEN VAN KRONOS

DE OGEN VAN KRONOS

auteur: Marie Rutkoski
isbn 9789047701880
leeftijd: 11+
prijs: 16,95 euro

'De ogen van Kronos’ sleurt de jonge lezer (11+) mee in een bizar avontuur. Het is een spannend boek met vele humoristische momenten en onverwachte wendingen. Het boek slaagt erin een interessante fantasiewereld te creëren en deze met een vleugje geschiedenis te kruiden.

Marie Rutkoski weet in haar eerste roman een wereld op te roepen die volkomen geloofwaardig is en tegelijkertijd vol zit met magische gebeurtenissen. Een boek om in weg te kruipen en pas na uren weer uit tevoorschijn te komen, met een gevoel van spijt dat het uit is.

 

Petra Kronos groeit op in een dorp in Bohemen in de zestiende eeuw. Als haar vader op een dag blind wordt thuisgebracht met zijn hoofd in het verband, verandert het leven van Petra Kronos op slag. Petra besluit naar Praag te gaan om uit te zoeken wat er daar gebeurd is. Met haar tinnen spin Astrophil en drie glazen ballen, waarin haar beste vriend de bliksem heeft gevangen, gaat Petra op pad. Een prachtig avontuur tegemoet.

Nieuw in de winkel

MIJN BROER, DE NIEUWE EN IK

MIJN BROER, DE NIEUWE EN IK

auteur: Martha Heesen
isbn 9789045109834
leeftijd: 10+
prijs: 12,95 euro

Toon van tien en zijn broer Jan groeien op in een gezin waar regelmatig pleegkinderen worden opgevangen. Volgens hun moeder mogen Toon en Jan blij zijn: ze wonen in een groot huis en hebben twee ouders die er altijd voor hen zijn. Maar telkens er een nieuw kind in het gezin wordt opgenomen, moet het evenwicht weer worden hersteld. De stoere Jan doet er alles aan de pleegkinderen de baas te blijven. Maar het is Toon die iedere keer op zijn eigen speciale manier hun vertrouwen wint.

Mijn broer, de nieuwe en ik is een mooi en grappig verhaal over een hartveroverend jongetje. Matha Heesen schreef opnieuw een warm en toegankelijk boek over een niet alledaags thema. Een aanrader voor kinderen vanaf 10 jaar. 

Nieuw in de winkel

KLEERTJES UIT, PYJAMAATJES AAN

KLEERTJES UIT, PYJAMAATJES AAN

Het boordevolle boek voor baby's en peuters.
Diverse auteurs en illustratoren.
isbn 9789021666730
prijs: 19,95 euro

Niets is leuker dan een verhaaltje lezen voor het slapen gaan, een moment van samen zijn en tot rust komen….Met deze nieuwe verzamelbundel wordt dit avondritueel een feest, zowel voor de ouders als de peuters.

Deze boordevolle voorleesbundel voor de allerkleinsten bevat versjes, liedjes, prentenboeken en voorleesverhalen van bekende schrijvers en illustratoren. Over in bad gaan en voor het eerst op het potje, over een verloren lievelingsknuffel en over hoe het is om er een broertje of zusje bij te krijgen.

Van Kikker tot Dikkie Dik en van Muis tot Jip en Janneke. Dit boek bevat een aantrekkelijke mix van peuterklassiekers en nieuw werk. Een geweldig boek voor baby’s, peuters en kleuters! Een leuk cadeautje voor kersverse ouders!

Gedicht Van De Maand

Gedicht van de maand

MAND

Soms

als het vroeg is,

als het koud genoeg is,

mag ik bij papa en mama in bed.

En dan worden we net als hondjes

wakker,

als hondjes in een mand.

En dan stap ik eruit, zo over de rand,

en ik kwispel de hele dag.

Ik kwispel om alles,

om alles wat mag.

Ik kwispel zonder staart:

ik ben het warmste nestje waard.

 

 

Edward van de Vendel
Superguppie krijgt kleintjes
Querido, 2005


MAND

Prachtig gedicht van Edward van de Vendel, gevonden in de dichtbundel Voel je wat ik voel?

Elk kind – en elke volwassene – kent het gevoel zich geborgen en gekoesterd voelen, maar in de woorden van de dichter wordt dat gevoel bijzonderder en intenser. Poëzie kan troosten, relativeren, doen wegdromen of opkikkeren.

 Jan Van Coillie selecteerde met veel zorg 150 gedichten over die leeftijdloze, diepmenselijke gevoelens van vreugde, verdriet, angst, verlangen, schuld of eenzaamheid

In de bundel Voel je wat ik voel? vind je een hele waaier aan gevoelens, gevangen in gedichten. Over ozo heppie zijn, je te pletter vervelen, een uil in het behang, driftkikkers, bange dromen, vlinders in je buik, onweersvogels, nachtpost van mama, vrolijkheid naast stil verdriet.

 Deze fantastische bundel is bovendien prachtig geïllustreerd en voorzien van een mooi voorwoord. Jan Van Coillie schetst zijn heldere en klare kijk op poëzie en laat ons voelen wat poëzie met een mens kan doen.

isbn 9789059082960
prijs: 22,50 euro