Nieuw In De Winkel

Nieuw in de winkel

VASCO HET VOETBALVARKENTJE

VASCO HET VOETBALVARKENTJE

Tekst: Edward van de Vendel - illustraties: Alain Verster
isbn 9789058388568
leeftijd: +4 jaar
prijs: 12,95 euro

Meer nog dan over voetballen gaat dit boek over de vanzelfsprekendheid van vriendschap. En ook over hoe onvoorwaardelijk die is. Matteo krijgt voor zijn verjaardag een voetbal en een varkentje. Hij heeft geluk. Ook Vasco, het varkentje, heeft geluk want hij is niet jarig en krijgt toch Matteo. Ze doen alles samen, maar voetballen lukt niet zo goed. Wanneer ze samen op zoek gaan naar tegenstanders blijkt dat Vasco een betere speler is dan ze ooit hadden kunnen denken. En hij hoeft er niet eens iets voor te doen…

De illustraties van Alain Verster - kleurrijke collages waarin rood-bruintinten overheersen - onderstrepen de vriendschap tussen Matteo en Vasco op een schitterende manier. 

De samenwerking tussen Verster en van de Vendel is bijzonder geslaagd. Net als in hun vorige boek De duif die niet kon duiken word je als lezer meegesleept in een gevoelig, eenvoudig en tegelijk krachtig verhaal. We zijn weer eens onder de indruk ;))

Nieuw in de winkel

OP MIJN HOOFD

OP MIJN HOOFD

Elike Jadoul
ISBN 9789058389077
leeftijd: + 4 jaar
prijs: € 9,95

Op een dag zit er zomaar een kanarie op het hoofd van Bas. Bas vindt het eerst wat vreemd maar hij went eraan en al gauw wordt het zijn beste vriend. Op school merken de andere kinderen de kanarie niet eens op.

Hoe die kanarie op zijn hoofd terecht kwam? Dat heeft hij aan de juf te danken. Toen hij op een dag zijn versje niet kende, siste ze: ‘Je hebt een geheugen als een kanarie’. Wat was er gebeurd als hij zijn versje wel had gekend? Loop maar eens rond met een olifant op je hoofd!

Bas is blij met zijn kanarie. De juf is niet lief maar de kanarie gelukkig wel!

Nieuw in de winkel

SCHAAP ZOEKT SCHOEN

SCHAAP ZOEKT SCHOEN

Eef Rombaut & Emma thyssen
ISBN 9789401412216
leeftijd: + 4 jaar
prijs: € 12,99

Alle dieren hebben schoenen, behalve het schaap. Maar welke schoenen heeft het schaap nodig? De watersandalen van de eend? De pantoffels van de kat? De hoge hakken van de kip? Schaap gaat op zoek naar de juiste schoen en de andere dieren helpen haar.

Dit leuk en eigenzinnig verhaal is op een bijzondere manier geïllustreerd. Op de voorgrond staan in dikke lijnen en vaak in krachtig zwart de verschillende dieren afgebeeld. De achtergrond wordt summier en in stippellijntjes geschetst. Hier en daar vind je in kleine lettertjes wat uitleg bij de tekeningen. Grappig!

Onderaan het boek krijg je in stripverhaalstijl de dialogen tussen en de gedachten van de verschillende dieren te zien. Dit boek is origineel. Zowel het verhaal als de manier van illustreren is verrassend. Je kan het op heel veel manieren boeiend vertellen!

Nieuw in de winkel

DE WERELD VAN KAT EN MUS - ZOMER.

DE WERELD VAN KAT EN MUS - ZOMER.

Tekst: Katrien Vandewoude - illustraties: Xavier Truant
isbn 9789058388100
leeftijd: beginnende lezers: AVI M3
prijs: 14,95 euro

De wereld van Kat en Mus is een boekje voor beginnende lezers. Het heeft als ondertitel Zomer. Of eerder als neventitel. Het is het eerste boek in een reeks van vier. In deze verhalenbundel voor beginnende lezers maken we kennis met een bazige Kat die toch meermaals het onderspit moet delven voor Mus. Het is volop zomer en de dieren leren langzaam maar zeker aan elkaar wennen. In de tuin valt heel wat te beleven.

De illustraties zijn van Xavier Truant. Hij studeerde in 2011 af aan het KASK te Gent. De prenten in deze verhalenbundel zijn krachtig en haarscherp, vaak vanuit een ongewoon perspectief.

Een verzorgd en mooi boek voor wie al een beetje kan lezen.

Nieuw in de winkel

FEEËNGEHEIMEN

FEEËNGEHEIMEN

Philippe Lechermeier- Aurélia Fronty
bewerking Ed Franck
ISBN 9789059084858
prentenboek
prijs: € 19,95

Fil de fee, de draad van de fee. Zo heet dit boek in zijn oorspronkelijke taal.

En dat is nu juist wat Philippe Lechermeier zo graag doet. Hij ontrafelt alle draadjes in de wereld en het leven van zijn hoofdpersonages. Of het nu om prinsessen (Het grote boek van vergeten prinsessen), Klein Duimpje (Het geheime dagboek van Klein Duimpje) of feeën gaat, Lechermeier vertelt ons alles over hun leven, hun laten en hun doen.

Zijn boeken zijn fragmentarisch opgebouwd en telkens op sublieme wijze geïllustreerd. Voor Feeëngeheimen werkte hij samen met Aurélia Fronty. Haar illustraties zijn kleine kunstwerkjes en nemen je moeiteloos mee naar een betoverend mooie sprookjeswereld.

Het is onmogelijk om niet van dat boek te houden, al is het een duidelijke variant op de eerdere boeken van deze auteur. En al vinden we de prinsessen misschien net iets vinniger, de feeën hebben ons met hun magische krachten voor altijd betoverd.

Nog goed om weten, bij aankoop van het  boek krijg je er vier prachtige feeënkaartjes bovenop. 

Nieuw in de winkel

DE SPIONNENCLUB

DE SPIONNENCLUB

Auteur: Rebecca Stead
isbn: 9789045115443
leeftijd: +10 jaar
prijs: 14,95 euro

De oorspronkelijke titel van dit boek is LIAR AND SPY.  Een minder verwarrende titel want één ding is zeker: De spionnenclub gaat niet over een clubje stereotiepe pubers en hun wedervaren. Integendeel!

Het  boek vertelt een bijzonder verhaal. Georges verhuist - vanwege financiële problemen - met zijn ouders van een huis naar een appartement in Brooklyn. Daar ontmoet hij Kitser, een vreemde jongen die hem direct in zijn spionnennet vangt. Spionage-object: Meneer X, een vreemde buurman op het vijfde.

Het leven van alledag is geen lachertje. Op school mag Georges niet aan de ‘coole’ tafel aanschuiven. Hij zou dit trouwens niet willen, daarvoor is hij te goedhartig en te wijs. Thuis mist hij zijn mama die vele overuren werkt in de kliniek. De korte gesprekken die ze voeren met scrabble-blokjes zijn warm, teder en ontroerend.

Langzaam maar zeker krijgt Georges weer greep op zijn eigen leven. Hij ontdekt dat hij zelf het verschil kan maken. En dit in kleine, vaak verrassende dingen.

Dit boek is geen heldenepos, maar een goed opgebouwd en verrassend verhaal over het kleine leven mooi gekaderd in een groter geheel.

Nieuw in de winkel

AAN TAFEL!

AAN TAFEL!

Muis ontbijtset 4-delig: 24,50 euro
Kikker ontbijtset 4-delig: 14,95 euro
Muis bestek: 11,95 euro
Kikker bestek: 8,95 euro
Muis placemat: 4,90 euro

Met een bordje, kommetje, bekertje en lepeltje van Muis of Kikker, kan het eten alleen maar beter smaken. De Muis-set  is verkrijgbaar in felle hoofdkleuren voor stoere rakkers of pittig roze voor de peuterprinsesjes. Kikker houdt het bij groen! Dit alles in kwaliteitsvolle kunststof die de vaatwasser beurt na beurt glansrijk doorstaat! En wil je nog een leuke placemat van Muis waarop peuter naar hartenlust kan morsen, dat kan ook!

Perfect geschikt als geboortecadeau.

Het wordt gezellig aan tafel!

Gedicht Van De Maand

Gedicht van de maand

de kippen in het kippenhok

de kippen in het kippenhok
die zeggen alsmaar tok tok tok
en boven op het kippenhokkendak
zegt de regen alsmaar tikketakketak
en het slot op de deur zegt klik
en ik… wat zeg ik?
‘k heb aas en bees en oos en gees
En oes en efs en ellen
‘k heb kaas en pees en ies en ees
om alles te vertellen
‘k heb heel wat meer dan de regen en de kip
‘k heb woorden allerhande
en toch sta ik nog af en toe
met m’n mond vol tanden

Toon Hermans

Gedicht uit de bundel Ik zoek een woord


de kippen in het kippenhok

Ik zoek een woord

Gekozen door Hans en Monique Hagen
isbn 9789045115382
prijs: 19,95 euro

Letters, woorden, taal… Je verzint er het leven mee. Maar je kunt er ook over schrijven en nadenken. In deze bundel vind je een prachtige selectie gedichten - gekozen door Hans en Monique hagen - over woorden en poëzie en wat deze met een mens doen.

De gedichten in de bundel zijn vaak gekend en geliefd, dan weer verrassend nieuw en een tikkeltje anders.

Kortom, weeral een must voor wie poëzie in zijn hoofd en hart draagt.

Tijd Voor

Tijd voor ...

KNUFFELS

KNUFFELS

We maken tijd voor knuffels!

Beren, giraffen, apen, dekentjes,…als ze maar zacht zijn en goed ruiken en vooral niet verloren gaan.

Tijd voor ...

en?

en?

Kitty Crowther
isbn 9789058386373
leeftijd: +3 jaar
prijs: 10,95 euro

Pop komt de speelgoedkamer binnengelopen, leest een boekje en wacht…Ook beer komt verwachtingsvol binnen: ‘En? Is hij er?’ Daarna volgen konijn, pinguïn, hond, poes…

Ze wachten …op hem. Hij is er! Nu kunnen ze eindelijk naar bed. Heerlijk samen! De illustraties van Kitty Crowther zijn even eenvoudig en zacht als het verhaaltje zelf. Een mooi en oprecht inslaapboekje!

Tijd voor ...

MONKIE

MONKIE

Dieter Schubert
leeftijd: + 4 jaar
isbn 9789060696408
prijs: 13,95 euro

Het is herfst. Een peuter (aan de voorlezer om de naam te kiezen) mag mee met mama op de fiets. Monkie, de lievelingsknuffel, gaat ook mee. Ze voederen de eendjes maar dan begint het hard te regenen. Ze haasten zich naar huis en verliezen onderweg de aap.

Peuter en mama doen nog een grote zoekactie, zonder resultaat. Maar Monkie heeft het best naar zijn zin. Eerst wordt hij geadopteerd door een muizenfamilie om even later de beste vriend van de kleine egeltjes te worden. De kraai pikt hem weg, maar hij valt uit het nest in het water. De poppendokter, die toevallig ook een visser is, haalt hem uit het water, wast en verzorgt hem liefdevol en na heel wat opknapwerk krijgt Monkie een plaatsje in de etalage. En raad eens wie hem daar opmerkt?

Het verhaal van Monkie wordt verteld in beelden. Woorden zijn hier niet nodig. De sfeervolle illustraties van Dieter Schubert spreken voor zich. Dit boekje verscheen voor het eerst in 1986 en heeft nog niets aan kracht ingeboet. Een topper onder de klassiekers!

Tijd voor ...

RAF

RAF

Anke de Vries & Charlotte Dematons
isbn 9789047701125
leeftijd: + 5 jaar
prijs: 13,95 euro

Raf, de giraf, is de knuffel van Benjamin. Ze zijn altijd samen. Op een dag is Raf verdwenen en Benjamin ontroostbaar.

Maar dan kleppert de brievenbus. Raf is op wereldreis en stuurt elke dag een postkaart uit het verre Afrika. Hij dobbert er tussen de flamingo’s, krijgt een douche van de olifanten, slingert met de apen door de jungle, eet zijn buikje vol bij de giraffen en keert terug naar huis. Net op tijd om Benjamin een gelukkige verjaardag te wensen.

Dit prentenboek is bijzonder. Het laat enorm veel ruimte open voor eigen interpretatie en fantasie. Niet alleen door de summiere tekst - voornamelijk op de postkaarten geschreven - maar ook door de vreemde perspectieven en de ongewone kadrering die Dematons hanteert.

Dit boeiende avontuur roept vele vragen op bij de kleuters. Net als Raf komen ze in een bijzonder verhaal terecht. Is dit wel echt? Of is het verzonnen?

 

Tijd voor ...

HET KNUFFELDEKENTJE VAN KLEIN KONIJN

HET KNUFFELDEKENTJE VAN KLEIN KONIJN

Tatyana Feeney
isbn 9789044333664
leeftijd: + 4 jaar
prijs: 12,95 euro

Konijn heeft een knuffeldeken waarmee hij alles beter kan: schommelen, schilderen, lezen. Het knuffeldeken ruikt ook heerlijk. Precies zoals het moet. Maar mama stopt het in de was…

Dit herkenbare thema wordt in dit prentenboek grappig en tegelijk voorzichtig verteld. Met alle respect voor klein konijn die 107 minuten lang voor de wasmachine blijft staan.

De illustraties zijn sober en gestileerd. Geen overbodige details, veel wit en hier en daar een vleugje blauw en roze.  Een wasdraadfris boekje!

Tijd voor ...

ZORA EN BOEF. WAAR IS BINKIEBOE?

ZORA EN BOEF. WAAR IS BINKIEBOE?

Chloë en Mick Inkpen
ISBN 9789053416662
leeftijd: + 4 jaar
prijs: € 17,50

Zora is een leuke kleuter en Boef haar hond. Zij heeft een pop en Boef een leuke knuffel die Binkieboe heet. Helaas is deze zoek. Daarom speelt Boef nu met pop. Aldoor! De pop gaat heel erg stinken en Zora stopt haar in de wasmachine. Boef vindt er nu niks meer aan…ze ruikt helemaal niet zoals het hoort.

Een verhaal over knuffels maar ook over een leuke vriendschap tussen hond en kleuter. Expressief, grappig en liefdevol geïllustreerd. Een prentenboek om in geuren en kleuren te vertellen!

Tijd voor ...

TOBBER

TOBBER

Charlotte Dematons
ISBN 9789056374433
leeftijd: + 4 jaar
prijs: € 12,95

Charlotte Dematons haalde haar inspiratie voor dit prentenboek in de speelgoedafdeling van de Bijenkorf. In de grote kasten vol knuffelberen zag ze er eentje zielig en alleen.

Zo ook in dit boek, waar vroeg in de ochtend de beren langzaam wakker worden en in actie schieten. Er moet immers nog van alles gebeuren vooraleer de winkel opengaat.  Het kleine eenzame beertje verroert niet! Alleen aan Flipje, de bovenbuur, durft het beertje vertellen hoe het heet: Tobber.

Een boek dat vooral schittert door de prachtige en knuffelzachte illustraties. 

Tijd voor ...

BINKIE IS BOOS

BINKIE IS BOOS

Barbro Lindgren - Olof Landström
ISBN 9789025736811
leeftijd: +4 jaar
prijs: € 12,50

Net als kinderen moeten ook varkentjes geduld hebben met hun mama. Zeker als ze moet poetsen en de boel schoon wil houden. Als dan ook nog de lievelingsknuffel in de was moet, is de maat vol. Binkie loopt met een boze rimpel op zijn gezicht weg op zoek naar een nieuwe thuis.

BInkie en zijn knuffel beleven een spannend avontuur dat eindigt met een goede wasbeurt en een dikke knuffel van mama.

Tijd voor ...

WAAROM LIG JIJ IN MIJN BEDJE?

WAAROM LIG JIJ IN MIJN BEDJE?

Joke van Leeuwen
isbn 9789045112305
leeftijd: + 3 jaar
prijs: € 12,95

Een leporello is een boekje waarin de bladzijden gevouwen zijn als de blaasbalg van een trekharmonica met het wonderlijke effect dat je op het eind van het boek vanzelf weer terugbladert naar het begin. Een procedé dat met succes door Joke van Leeuwen werd toegepast in haar prentenboek Waarom lig jij in mijn bedje?

In Waarom lig jij in mijn bedje? gooit het jongetje de beer uit zijn bed omdat het veel te warm is. Die gaat vervolgens op zoek naar een plek om te slapen en verjaagt een knuffel die op zijn beurt ergens anders moet slapen. Tot er geen bedje meer over is….dus moet de lappenpop terug naar het begin. Heerlijk dicht bij het jongetje in het grote bed!

Een perfect boekje om te lezen voor het slapengaan met aandoenlijk mooie prenten in de typische Joke van Leeuwenstijl!

Tijd voor ...

WONEN ER BEREN IN AFRIKA?

WONEN ER BEREN IN AFRIKA?

Satomi Ichikawa
isbn 9789060385579
leeftijd: + 4 jaar
prijs: € 13,50

Maalik woont met zijn familie in een klein dorpje op de savanne in Afrika. Op een dag rijdt een jeep met toeristen het dorp binnen. Als de mensen uitstappen, ziet Maalik dat er een klein meisje bij is dat in haar armen een diertje heeft. Zo’n dier heeft hij nog nooit gezien!

Als Maalik ontdekt dat het meisje haar diertje bij het vertrek vergeten is, rent hij dwars door de savanne heen om het haar te brengen. En hij rent niet alleen. Steeds meer dieren vragen zich af wat voor beest dit diertje dan wel mag zijn. Samen komen ze net op tijd bij het vliegtuig aan…

Een verhaal met een happy end en mooie prenten uit het verre Afrika!

Tijd voor ...

WAT DOET MIJN BEER DE HELE DAG?

WAT DOET MIJN BEER DE HELE DAG?

Birte Müller en Bruno Hächler
isbn 9789051161885
leeftijd: + 4 jaar
prijs: € 13,95

Kinderen verzinnen een leven voor hun knuffels door ermee te spelen. Maar wat gebeurt er als de kinderen niet in de buurt zijn? Leiden de knuffels dan een eigen leven?

Het meisje in dit boek wil haar knuffel betrappen en verzint heel wat trucjes. Ze doet alsof ze slaap, verstopt zich, spiedt door het raam….Maar knuffel beweegt niet. Of toch?

Een ‘spannend’ verhaal in grote kleurrijke illustraties op papier gezet!

Tijd voor ...

KNUFFELBUNNY

KNUFFELBUNNY

DE ZAAK VAN DE VERWISSELDE KNUFFELKONIJNEN
Mo Willems
isbn 9789025752767
leeftijd: +4 jaar
prijs: 13,95 euro

Trixie mag haar knuffel meenemen naar school. Vreugde alom tot blijkt dat Sara net dezelfde knuffel heeft. De meisjes maken ruzie en de juf moet ingrijpen. Ze pakt knuffelbunny en knuffelkonijn even af. Bij het naar huis gaan lijkt alles weer goed. Tot…

Wat begint als een zoet verhaaltje ontaardt in een echt detectiveverhaal. Trixie schrikt ’s nachts wakker en beseft dat ze het foute konijn heeft meegekregen. Rampenplan wordt afgekondigd. In de straten van Brooklyn worden de knuffels midden in de nacht met hun echte eigenaar herenigd;)

Niet alleen het verhaal, maar ook de tekst en de expressieve illustraties - getekende en ingekleurde figuurtjes op een achtergrond van foto’s - maken dit boek anders en vooral spannend! 

Tijd voor ...

OLIVIA...EN DE VERDWENEN KNUFFEL

OLIVIA...EN DE VERDWENEN KNUFFEL

Ian Falconer
isbn 9789054443995
leeftijd: +4 jaar
prijs: 12,95 euro

Wie Olivia niet kent, moet misschien wel eventjes wennen. Olivia is een (varkens)meisje dat heel goed weet wat ze wil. Druk, creatief en eigenwijs. Ze slaagt er moeiteloos in de wereld en de mensen om haar vinger te draaien.

De boekjes over Olivia - populaire reeks in de VS - zijn ondertussen vertaald en liggen ook bij ons in de rekken.  Ze doorbreken werkelijk alle verwachtingspatronen. Olivia is bazig, zelfs een tikje dominant. Maar ze speelt de hoofdrol in haar eigen leven wel met glans en vertedert de lezer. Ze is ongewoon en bovendien uitermate grappig.

Ook de prenten in dit boek zijn niet alledaags. Olivia droomt immers van een tocht op een kameel in Egypte, er hangt kunst aan de muur en op de vleugelpiano staat een antieke zilveren kandelaar. De verzorgde en sfeervolle illustraties, waarin hier en daar een foto is verwerkt, baden in bruin, zwart en grijs  met enkele elementen in rood en groen als contrast.

Waarover het boekje gaat? Over een knuffel die verloren gaat…

Tijd voor ...

LOGEERBEER

LOGEERBEER

Tekst: Annie van Gansewinkel - Illustraties: Elisah De Bruycker
isbn 9789058387462
leeftijd:+ 4 jaar
prijs: 14,50 euro

Logeren is leuk! Maar dan wel vooral overdag! ’s Nachts is het niet altijd makkelijk om in te slapen. Het ruikt anders, het voelt anders, er zijn andere geluiden…

Ook de klasbeer Knoef heeft er last van. Hij mag uit logeren bij Kas, maar krijgt in bed last van buikpijn en wil graag terug naar de klas. Hoe lossen ze dat op?

De mooie illustraties van Elisah De Bruycker vertellen samen met de tekst een warm en eerlijk verhaal over heimwee en hoe je die kan voorkomen. Interessant!