Nieuw In De Winkel

Nieuw in de winkel

TIJS EN DE EENHOORN

TIJS EN DE EENHOORN

‘De eenhoorn bestond niet en dat vond hij niet leuk.
Alles om hem heen bestond en alles hoorde ergens bij.’
../…
‘Op de dag dat de eenhoorn op zoek ging liep Tijs weg.
Hij woonde niet meer waar hij eerst woonde.’

Zo begint het gloednieuwe prentenboek van het succesvolle duo Imme Dros (auteur) en Harrie Geelen (illustrator). In tijs en de eenhoorn schrijft Imme Dros in eenvoudige woorden en zinnen een gevoelig verhaal. Harrie Geelen versterkt sfeer en emoties met zijn kenmerkende, gepenseelde, kleurrijke ‘schilderijtjes’.

Tijs en zijn familie zijn verhuisd van een huis aan zee naar een (ruimer) huis bij het bos. Iedereen heel tevreden maar Tijs niet. Hij heeft heimwee naar zijn vroegere huis en mist heel erg zijn buurvriendjes. Tijs loopt weg en gaat op zoek naar zijn ‘eigen huis’. En de eenhoorn vraagt zich af of hij ‘wel-of-niet-bestaat’. Ook hij gaat op pad. De twee treffen elkaar op het balkon rond de torenspits. De eenhoorn besluit om met samen met Tijs zijn oude huis aan zee te zoeken. Maar waar is de zee?

Een gevoelig verhaal over vriendschap, gemis, weglopen en terug veilig thuiskomen. Een fraai, uitgegeven prentenboek waar zowel kleuters als voorlezers van zullen genieten.

Nieuw in de winkel

VIJF VRIENDJES

VIJF VRIENDJES

Tekst en illustraties: Quentin Blake

'Vijf vriendjes' is één van de weinige prentenboeken waarin kinderen met een lichamelijke of geestelijke beperking een heldenrol spelen.

Blake noemt hen ‘kinderen met speciale krachten’. Bij de presentatie van zijn prentenboek, pleitte Blake terecht voor meer ‘bijzondere kinderen’ in de jeugdliteratuur.

Quentin Blake is vooral bekend als illustrator van de Roald Dahl-boeken. Hij hanteert een meesterlijke en zeer herkenbare tekenstijl: in nonchalante, licht ingekleurde pentekeningen geeft hij vorm aan talloze expressieve personages en taferelen. Het boek Vijf vriendjes is helemaal van zijn hand. Hij schreef en tekende een ogenschijnlijk eenvoudig verhaaltje, met levendige dialogen en vrolijke illustraties.

We maken kennis met vijf kinderen die – stuk voor stuk – fantastisch zijn: ze kunnen allemaal iets heel bijzonders. Meester Kees organiseert een daguitstap en bestuurt het busje. Op een verafgelegen mooi stukje natuur gaan ze picknicken maar dan gebeurt er iets ergs… De vijf vriendjes moeten op zoek naar hulp en tijdens het verhaal ontdek je waarom dit niet zo eenvoudig is.

Vijf vriendjes gaat over vriendschap, respect voor de eigenheid van ieder kind en de kracht van samenwerken. Hartverwarmend.

Nieuw in de winkel

EEN DIER BIJ DE BOER

EEN DIER BIJ DE BOER

Van het duo Liesbeth Van Bogaert- Joris Thys verschenen al eerder in dezelfde reeks 'een dier in de tuin' en 'een dier in huis'. Het zijn weetjesboeken voor kinderen vanaf 6 jaar.

Op maat van de beginnende lezer en in een heldere taal neemt het boekje verschillende boerderijdieren onder de loep.

Een heldere en goed opgebouwde structuur neemt de jonge lezers bij de hand. Elk hoofdstuk belicht één dier. Een foto met hierop de belangrijkste lichaamsdelen krijgt als titel Dit ben ik’.  Gevolgd door de rubrieken ‘Vraag maar raak’,  ‘Zo leef ik’ en  ‘Zo draag je zorg voor mij’. De aantrekkelijke, duidelijke illustraties van Joris Thys maken de tekst nog veel leuker om te lezen.

een dier bij de boer is een mooi-vormgegeven informatief boekje. Lees- en kijkplezier verzekerd!

Nieuw in de winkel

GENIAAL!

GENIAAL!

Slimme mensen die de wereld beter maakten.
Janny van der Molen
leeftijd: + 9 jaar en iedereen met interesse voor wetenschap(pers) en hun ingenieuze vondsten

Auteur Janny van der Molen gaat ingewikkelde onderwerpen zoals geschiedenis, religie en filosofie niet uit de weg. In haar vorige boek Grote gedachten. Verhalen over filosofie slaagde ze erin de grote filosofische vraagstukken heel concreet en verstaanbaar uit te leggen. In haar nieuw boek ‘Geniaal’ brengt ze wetenschappers en hun uitvindingen letterlijk en figuurlijk tot leven - in zoals ze zelf zegt -  ‘verhalende non-fictievorm’. Janny van der Molen selecteerde 10 geniën die dankzij hun talent maar meer nog door hun moed en doorzetting ‘de wereld beter maakten’. Heel wat bekende en minder bekende wetenschapsmensen passeren de revue: Rosalind Franklin, Galileo Galilei, Ada Lovelace…En ook begrippen zoals DNA, pasteurisatie en de evolutietheorie worden heel duidelijk uitgelegd. 

Els van Egeraat verdient een pluim voor haar illustraties. Haar sfeervolle, luchtige aquarelschilderijtjes maken het boek toegankelijk en heel aantrekkelijk.

Een knap, informatief boek voor nieuwsgierige onderzoekers. 

Nieuw in de winkel

's AVONDS LAAT

's AVONDS LAAT

Annie M.G. Schmidt & Marije Tolman

In 1957 schreef Annie M.G.Schmidt het gedicht ’s Avonds laat: een grappig en leuk gedicht over een gek mannetje dat dromen uitdeelt. Het werd destijds gepubliceerd in de dichtbundel De graaf van Weet-ik-veel.

Meer dan 55 jaar later gebruikt men dit gedicht als basis voor een nieuw boek. Elke versregel van het gedicht krijgt een dubbelpagina-vullende sfeervolle prent. Illustrator Marije Tolman verbaast en ontroert en werkt zoals we van haar gewend zijn met veel ruimte. Tegelijk  accentueert ze haar kleine en fijne figuurtjes met zwarte, dunne lijntjes. De humoristische details en de beeldgrapjes zijn nooit ver weg.

Annie M.G. Schmidt schreef honderden verhalen en kinderversjes. Geliefd bij hele generaties kleuters en hun (groot)ouders valt ze niet meer weg te denken uit de Nederlandse kinderpoëzie. Dat haar teksten vandaag de dag nog steeds in de smaak vallen, bewijst dit boek op een grandioze manier.

Een klassieker in een modern kleedje gestopt of beter nog een meesterwerkje voor het slapengaan. Droom zacht!