Nieuw In De Winkel

Nieuw in de winkel

DE BOOMHUT

DE BOOMHUT

Marije Tolman & Ronald Tolman
isbn 9789047702290
prijs: 14,95 euro

De boomhut is een boek dat geen woorden nodig heeft om een mooi verhaal te vertellen. De prachtige prenten scheppen een wereld van verwachting en verwondering waarin vele verhalen passen.

Er is het verhaal van de bruine en de witte beer die elk op hun manier op een eiland aankomen en samen een boomhut bewonen. Ze hebben genoeg aan elkaar. Maar het water zakt en er komen veel meer dieren aan: over land, door de lucht…de boomhut raakt overvol. Gelukkig gaan ze ook allemaal weer weg. En als de avond is gevallen zijn de twee vrienden weer samen.

Maar wie goed kijkt en zich laat inspireren door de prachtige etsen kan nog heel wat meer verhalen verzinnen.

De boomhut is het unieke resultaat van een samenspel tussen vader en dochter. Ronald Tolman en Marije Tolman maakten een prentenboek zoals er nog geen is gemaakt.

Nieuw in de winkel

IEDEREEN PRINSES

IEDEREEN PRINSES

auteur: Brigitte Minne
illustraties van Merel Eyckerman
isbn 9789058385635
prijs: 14,50 euro
leeftijd: vanaf 4 jaar

Marieke wil een prinses zijn. Voor haar verjaardag krijgt ze een prinsessenjurk die als een roze wolk om haar heen danst. ‘Voor mijn prinses’, zegt papa. Maar Marieke vindt dat ze er helemaal niet uitziet als een prinses. Ze draagt een bril en mist een paar tanden. Papa neemt Marieke mee naar de stad en toont haar dat alle meisjes en vrouwen prinses kunnen zijn.

Iedereen prinses is een heel gevoelig en teder boek. Het verhaal van Marieke is eenvoudig, rechtlijnig en zelfs een tikje voorspelbaar. Maar de taal van Minne is zoals gewoonlijk mooi en precies, en bevat voldoende humor om te blijven boeien.

De schitterende prenten zijn van Merel Eyckerman. Ze maakte van Marieke een klein, rond meisje dat niet mooi en ook niet lelijk is. Geen onweerstaanbaar knuffelkind, maar toch met een hoge aaibaarheidsfactor. Een echt kind met andere woorden, geen prentenboekprinses.

Ook leuk en verrassend aan dit boekje is het feit dat impliciet het klassieke rollenpatroon wordt doorbroken. Het is papa die de hele tijd met zijn kleine meid op stap is om haar dingen te leren. Van een moeder is geen sprake.

Dit boekje is dus een echte aanrader voor papa’s die graag voorlezen en voor meisjes die van hun papa houden en graag een prinses willen zijn.

Nieuw in de winkel

VAN DE EZEL DIE BLEEF STAAN

VAN DE EZEL DIE BLEEF STAAN

auteur en illustraties: Jan De Kinder
isbn 9789058385680
prijs: 15,50 euro
leeftijd: vanaf 4 jaar

Er was eens een sterke ezel. Op een dag knoopte een man een touw om zijn nek. 'Jij bent nu van mij,' zei de man. Hij laadde zijn hele hebben en houden op de rug van de ezel. Daar bovenop liet hij zijn drie kinderen zitten. 'Vort, ezel, vort!' brulde de man. De ezel bleef staan. Hoe harder de man riep, hoe koppiger de ezel werd...

Om van dit simpele verhaal een prachtig prentenboek te maken moet je een zeer talentvol illustrator zijn. En dat bewijst Jan De Kinder met dit boek op een overtuigende manier.

Zijn illustraties zijn niet alleen mooi om naar te kijken. De directe vertelkracht, de sterke sfeerschepping en de weergave van emoties die hij in dit prentenboek weet te stoppen zijn verbluffend. Zijn prenten baden in een Oosters sfeertje maar het verhaal is van alle plaatsen en alle tijden. Koppig zijn trouwens ook….of gaat het eerder over trouw aan jezelf blijven?

Nieuw in de winkel

AISJA

AISJA

auteur: Pieter Van Oudheusden
isbn: 9789058385710
prijs: 14,95 euro
sprookje

Aisja is een wondermooi sprookje over een eenvoudig meisje dat de verwaande sultan een spiegel voorhoudt. Geschikt om voor te lezen of om zelf te lezen (vanaf 7 jaar).

Aisja staat voor het paleis van de sultan. Ze hoopt dat hij haar zal willen ontvangen. Ze wil hem vragen of hij haar familie kan helpen. Een man verlaat het paleis via een zijdeur. Aisja vertelt hem wat de mensen over de sultan zeggen: dat hij nooit luistert naar het arme volk en dat hij enkel vleiers en kunstenaars toelaat in zijn paleis. Terwijl ze haar verhaal doet, is het voor de lezer snel duidelijk dat de welwillende luisteraar de sultan zelf is. Het ongedwongen vertellen van het kind raakt bij hem een gevoelige snaar. Terug in het paleis denkt de sultan diep na over het gesprek met Aisja en gooit zijn leven helemaal om. Een echt happy end dus, zoals we dat alleen in sprookjes kennen.

Ook de prenten in dit boek zijn sprookjesachtig mooi en roepen de sfeer op van duizend-en-een-nacht. Met keramieken tegels, dansende derwisjen en een warm palet van aardekleuren zorgt Stefanie De Graef voor prachtige, exotische illustraties.

Nieuw in de winkel

EEN WEERWOLF IN DE LEEUWENKUIL

EEN WEERWOLF IN DE LEEUWENKUIL

auteur: Paul van Loon
isbn: 9789025855277
leeftijd: + 8 jaar
prijs: 14,95 euro

Paul van Loon is een schrijver van boeken voor kinderen van 7 tot 99 jaar. Zelf houdt hij het meest van griezelverhalen, van gekke verhalen en van grumorverhalen (dat is een combinatie van de eerste twee).

Paul van Loon vindt het heel erg belangrijk dat kinderen zijn boeken graag en met veel plezier lezen. Zo schreef Paul van Loon een hele serie boeken over Dolfje Weerwolfje.  En ook verzon hij verhalen over Daniel en Suzina. Deze reeks noemde hij De Leeuwenkuil. 

 Nu echter schrijft hij twee smaken in één verhaal. Een weerwolf in de Leeuwenkuil. Feest voor alle fans van Dolfje Weerwolfje en feest voor al wie zat te wachten op een nieuwe Leeuwenkuil.

 Als Dolfje wakker wordt, kijkt hij in de verbaasde ogen van wilde dieren. Waar ben ik? Wie ben ik? Daniël en Suzina willen de vreemde jongen in de dierentuin van hun vader best helpen. Maar wat als hij plotseling een witte vacht krijgt?

 Een leuk, griezelig en grappig verhaal voor al wie graag (en minder graag) leest vanaf 8 jaar.

Nieuw in de winkel

DEADLINE

DEADLINE

auteur: Rachel Ward
isbn 9789047702221
prijs: 15,95 euro
leeftijd: + 13 jaar

Waarom zou je vrienden maken als je precies weet wanneer iedereen doodgaat? Jem was zeven toen haar moeder overleed en sindsdien draagt ze een geheim met zich mee. Zodra ze haar blik op iemand richt, ziet ze een nummer verschijnen: de sterfdatum van degene die ze aankijkt.

Rachel Ward schreef vanuit dit gegeven een boeiende en meeslepende psychologische thriller voor tieners.

Jem houdt zich verre van anderen; vriendschappen sluiten heeft immers geen zin. Totdat ze Spider ontmoet: een eenzame ziel net als zij. Ze weet dat hij niet lang meer te leven heeft, maar toch gaat ze met hem mee naar het reuzenrad The London Eye. Als ze in de rij staan, ziet Jem dat alle mensen om haar heen dezelfde sterfdatum hebben. De datum van vandaag. Ze weten nog net te weg te rennen voordat er een bom ontploft en vanaf dat moment zijn ze verdacht en op de vlucht.

 Hun vlucht mondt uit in een bloestollende trip door Groot-Brittanië, waarin ze steeds wanhopiger proberen uit de handen van de politie te blijven. Hoe kunnen ze bewijzen dat ze onschuldig zijn? En kan Jem de naderende dood van Spider - nota bene haar eerste liefde - voorkomen?

Gedicht Van De Maand

Gedicht van de maand

HONDJE

Mijn hondje wil een hondje,
want hij heeft er nog geeneen.
(Ik heb hem
en hij heeft niks,
dus dat is eigenlijk gemeen.)
En dan laat mijn hondje zijn hondje uit
wanneer hij zelf wordt uitgelaten.
We moeten er alleen nog even
met mama over praten…
Maar ik denk wel
dat ze ja zegt
na een likje
en een kus.
Vooral als ze weet
hoe het hondje gaat heten –
Superpuppie
dus.

Edward van de Vendel
uit de bundel Fluit zoals je bent


HONDJE

Fluit zoals je bent

Een dichtbundel vol met leuke gedichten over dieren. Over puppies, katten, vlooien, paarden, merels, vissen en kevers. Kortom over alles wat zwemt, vliegt en kruipt. En natuurlijk ook een beetje over het dier dat mens heet.

Een dichtbundel met prachtige prenten van de jonge Gouden Uil-winnaar Carll Cneut. Deze schilderde bij de gedichten een scala van kleurrijke dieren: aaibaar of prikkelend, wild en tam, alle dieren schuiven aan.

Edward van de Vendel verzamelde de mooiste Nederlandstalige gedichten over dieren. Het zijn voornamelijk recente gedichten van een veertigtal Nederlandse en Vlaamse auteurs zoals Bart Moeyaert, Toon Tellegen, Geert De Kockere, Edward van de Vendel zelf en van nog vele andere bekende en minder bekende dichters.

Een schitterend en prachtig boek om naar te kijken en van te genieten. Een origineel geschenk voor alle kinderen en grote mensen die beestig veel van dieren en van woorden houden.

FLUIT zoals je bent
samenstelling: Edward van de Vendel
illustraties: Carll Cneut
isbn 9789058385727
prijs: 26,95 euro

Tijd Voor

Tijd voor ...

RIKKI HELPT SINTERKLAAS

RIKKI HELPT SINTERKLAAS

Auteur en illustrator: Guido van Genechten
isbn 9789044811469
prijs: 13,95 euro
leeftijd: + 4 jaar

Iedereen weet wie Rikkie is. Het lieve konijntje met twee verschillende oortjes uit de prentenboeken van Guido van Genechten. De dappere, lieve vriend en kameraad van vele kleuters en hun juffen.

Herkenbaar is het verhaal zeker: Rikki maakt samen met zijn mama een tekening en brief voor de Sint en vertrekt naar de speelgoedwinkel. Daar hoort Rikki dat de Sint een groot probleem heeft: zijn paard is opeens ziek geworden. Hoe moeten Sinterklaas en zijn zwarte pieten nu alle pakjes op tijd bij de konijnenkinderen krijgen? Misschien heeft Rikki wel een ideetje …

Rikki probeert het paard van de Sint te genezen met zoete wortel en drie zachte zoenen midden op de neus. Zo kreeg hij ook zijn opa weer op de been. Maar zal dit lukken met het paard van Sinterklaas?

In dit winterknusse verhaal is Rikki hulpvaardiger dan ooit. Voor alle vrienden van de Sint vanaf 4 jaar.

Tijd voor ...

SINTERKLAAS

SINTERKLAAS

illustrator: Charlotte Dematons
isbn 9789056379858
prijs: 14,95 euro

Het grote boek van Sinterklaas
isbn 9789047701286
prijs: 29,95 euro

Vloerboek Sinterklaas
isbn 9789047760030
prijs: 24,95 euro

Wie weet er niet wie Sinterklaas is? Iederéén toch zeker? O ja?
Weet je dan ook waar hij woont, hoe zijn kamer eruit ziet, hoeveel pieten hij heeft? Weet je wie al die cadeautjes maken, hoe dat gaat met die boot en met de pakjes door de schoorsteen?

Sinterklaas van Charlotte Dematons spreekt tot de verbeelding. Zij tekende met precisie honderden zwarte pietjes. Ze tekende een doorsnede van het huis en de boot van de Sint. Je ziet er alle kamers en alle pieten aan het werk.  Sinterklaas is een soort tekstloos kijk- en zoekboek waarin je ziet hoe Sinterklaas en de pieten alles op alles zetten om vanuit het verre Spanje de wensen van alle kinderen waar te maken.

In de Morgen lazen we:
'…een ware tour de force! … Wonderbaarlijk hoe Dematons ons weer helemaal doet watertanden bij dit soort ouderwetse romantiek. Op elke bladzijde zijn er talloze details te zien, je geraakt nooit uitgekeken … Dit is het magische resultaat van getalenteerd monnikenwerk en het doet je begrijpen waarom dit verhaal over die gulle oude man in 2008 nog steeds standhoudt. Terecht bekroond met een Gouden Penseel!’

Sinterklaas is ook verkrijgbaar als Het grote boek van Sinterklaas: in deze maxi-editie kun je nog veel meer zien...
en als vloerboek: een geplastificeerde poster aan beide zijden bedrukt met illustraties uit het boek, waarop kinderen liggend op hun buik op zoek kunnen gaan naar alle pieten en pakjes.

Charlotte Dematons is afkomstig uit Nederland. Haar Sinterklaas zoekt hulpsinten, verpakt de cadeautjes en brengt deze op 5 december ’s avonds naar de kinderen. Op 6 december komt hij weer aan in Spanje om er op zijn gemak zijn verjaardag te vieren. Een beetje anders dus dan bij ons, maar zeker meer dan de moeite waard!

Tijd voor ...

HET HEERLIJKSTE SINTERKLAAS VOORLEESBOEK

HET HEERLIJKSTE SINTERKLAAS VOORLEESBOEK

Verhalen en versjes van Annie M.G. Schmidt, Imme Dros, Hans Hagen, Wim Hofman, Bart Moeyaert, Edward van de Vendel en vele anderen.
Het boek is in kleur geïllustreerd door onder anderen Fiep Westendorp, Sebastiaan van Doninck, Harrie Geelen, Philip Hopman

 De weken dat Sinterklaas in het land is zijn voor veel kinderen de spannendste van het jaar.

Het heerlijkste Sinterklaas voorleesboek maakt deze periode tot een echt feest. Elke avond voor het slapen gaan verras je de kinderen met een versje of verhaaltje over de Sint. Over de lange reis op de boot, de intocht van Sinterklaas, de verlanglijstjes, het zetten van je schoen…..

Dit boek bevat bijdragen van bekende en minder bekende auteurs uit Vlaanderen en Nederland. Zo merk je al gauw dat er in elk land andere gewoontes en tradities zijn. Maar dit kan de pret zeker niet bederven…

 Een voorleesboek voor alle kinderen en grote mensen die zielsveel van de Sint houden!

 

Tijd voor ...

HET GROTE SINTERKLAASBOEK

HET GROTE SINTERKLAASBOEK

auteurs: Inge Bergh en Inge Misschaert
illustraties: Jurgen Walschot
isbn 9789058385765
prijs: 22,50 euro

De grote kindervriend leert nu ook de kinderen lezen! Maar dan wel op een leuke en uitdagende manier!

Het grote Sinterklaasboek is een heerlijk dik leesgroeiboek dat beginnende lezertjes aanzet om telkens een stapje verder te gaan in hun leesproces. De eerste verhalen zijn in leesniveau AVI 0 geschreven, de laatste in leesniveau AVI 5. Naast de grappige verhalen over Sint, zijn pieten en de wachtende kinderen, zijn er ook rijmpjes, weetjes, knutsel- en kookopdrachten. Op het einde van het boek vind je een Sinterklaas-abc en 'Het schriftje van piet kok', met enkele recepten.

 Het grote Sinterklaasboek biedt de kinderen leuke antwoorden op heel wat vragen. Wat doet Sinterklaas op de Noordpool? Komt hij dit jaar wel? Wat als de stoomboot lek is? Waar komt de roe vandaan? Waarom draagt Sinterklaas een mijter?

 Het grote Sinterklaasboek is een leesgroeiboek voor wie graag veel over Sinterklaas wil weten!