Nieuw In De Winkel

Nieuw in de winkel

IS HET NOG VER?

IS HET NOG VER?

tekst en illustraties: Ingrid Godon
isbn 9789045111513
leeftijd: + 4 jaar
prijs: 14,95 euro

Op een dag, vroeg in de ochtend, nam Leon de langste ladder en ging op zoek naar de hoogste boom. Hij wilde al zo lang de wolken en de vogels van dichtbij zien. Die dag besloot hij aan de tocht te beginnen. Want het leek wel alsof de vogels hem riepen.

Leon klimt naar omhoog en wij mogen mee klimmen. Nooit gedacht dat een boom zoveel verrassingen in zich kon dragen en zo wonderlijk mooi kon zijn. De illustraties van Ingrid Godon zijn teder en sfeervol. Hoe hoger in de boom, hoe warmer de kleuren. Deze prachtige ervaring moet gedeeld worden. En liefst met heel veel lezertjes. Een aanrader voor al wie van de wolken houdt.

Nieuw in de winkel

MENEER RENE

MENEER RENE

tekst en illustraties: Leo Timmers
isbn 9789045111643
leeftijd: + 4 jaar
prijs: 14,95 euro

Alles wat meneer René schildert lijkt net echt. Op een dag wordt het ook allemaal echt! Een appel, een auto, een cruise-schip, een vliegtuig... Meneer René blijft maar schilderen. Er is zoveel wat hij hebben wil.

Meneer René is een grappig boekje. De illustraties van Leo Timmers zijn aanstekelijk en het spel is luchtig. Wat verkies je: een appel op een schilderij of een echte appel? En zeker als je honger hebt….

Op een speelse manier worden kunst en materie naast elkaar geplaatst. Waar ga je voor als schilder? Hoe groot is de honger? Hoe blijf je jezelf?

Dit alles met een lieve knipoog naar René Magritte.

Nieuw in de winkel

BIL EN WIL - WAT EEN VERHALEN

BIL EN WIL - WAT EEN VERHALEN

auteur: Rindert Kromhout - tekeningen: Jan Jutte
meegroeiboek voor beginnende lezers van AVI start tot en met AVI M4
isbn 9789048706518
prijs: 13,95 euro

Bil en Wil - Wat een verhalen is een meegroeiboek voor eerste lezertjes. Je vindt er zes korte verhalen, die steeds moeilijker worden om te lezen (van AVI start tot AVI M4).

Bil en Wil zijn gekende figuurtjes uit boekjes voor eerste lezers. Het zijn lieve en leuke personages die uitblinken door de eenvoud van hun denken. De verhalen zijn grappig en zetten aan om verder te fantaseren. De inhoud is herkenbaar, de oplossingen vaak verrassend en onvoorspelbaar.

Dit alles heeft natuurlijk te maken met de makers van dit boekje: Rindert Kromhout is een getalenteerd schrijver en slaagt erin om zelfs op dit makkelijk leesniveau leuk te vertellen. De prachtige en humoristische tekeningen van Jan Jutte zijn minstens even indrukwekkend.

Kortom, dit fantastische duo levert een meegroeiboek voor eerste lezertjes af waar je echt plezier aan kunt beleven!

Nieuw in de winkel

MET JE HOOFD BOVEN WATER

MET JE HOOFD BOVEN WATER

auteur: Gideon Samson
isbn 9789025856724
leeftijd: + 10 jaar
prijs: 12,95 euro

Gideon Samson is een jonge schrijver (25 jaar). Hij woont in Amsterdam. Hij schreef drie jeugdboeken en behaalde hiermee al twee prijzen: Niks zeggen! (Vlag en Wimpel 2008) en Ziek (Zilveren Griffel 2009).  Zijn derde boek Met je hoofd boven water is pas verschenen.

Met je hoofd boven water is een enorm geestig boek. Het gaat over de negenjarige Gied, die watervrees heeft en dus als de dood is voor zijn wekelijkse zwemles. Zijn enige steun is een oude man die hij onderweg naar het zwembad op een bank ziet zitten. Als hij die man ziet, zal hij niet verdrinken.

Als lezer kruip je helemaal mee in de huid van Gied. Je voelt zijn weerstand voor het zwemmen, je gaat mee in zijn fantasievolle trucjes om te ontsnappen aan de zwembeurt en zoekt angstvallig mee naar de oude man. Het verhaal wordt zo leuk en direct verteld dat het een plezier is om je in te leven in Gied.

Gideon Samson zoekt het niet te ver (eigen zwemangst?), hij schrijft over alledaagse gevoelens en verlangens. Maar dat wordt op zo’n fijne manier uitgewerkt, dat het aangrijpende en meeslepende lectuur oplevert. Een aanrader.

Nieuw in de winkel

RECKLESS - ACHTER DE SPIEGEL

RECKLESS - ACHTER DE SPIEGEL

auteur: Cornelia Funke
isbn 9789045111087
leeftijd: + 13 jaar
prijs: 16,95 euro

Op 14 september 2010 verscheen wereldwijd het nieuwe boek Reckless-Achter de spiegel van Cornelia Funke. Meesterverteller Cornelia Funke voert haar lezers mee naar een spiegelwereld waar sprookjes werkelijkheid zijn. Ze liet zich inspireren door de verhalen van de gebroeders Grimm en bij het ontwikkelen van de plot werkte ze samen met filmproducent Lionel Wigram, bekend van de Harry Potter films.

Hoofdpersonage is Jacob Reckless, een ongeduldige en nogal roekeloze held, die om de harde werkelijkheid van thuis te vergeten naar een 19e-eeuwse spiegelwereld vlucht. In deze wereld zijn reuzen, feeën, draken, heksen en dwergen realiteit.

Waneer zijn broer hem achterna komt en door een vloek getroffen wordt, besluit Jacob alles op alles te zetten om hem te redden. Samen met zijn trouwe bondgenoot Vos, Will’s vriendin Clara, een listige dwerg en de steeds opstandiger wordende Will gaat hij op zoek naar de machtige maar gevaarlijke fee die de vloek ongedaan kan maken.

Stap mee in dit adembenemend avontuur vol vriendschap, liefde en verraad. Ontdek een fantastische wereld boordevol gemene schurken en sprookjesachtig gespuis. Let’s be Reckless for a while!

Nieuw in de winkel

OP DE RUG VAN DE DUIVEL

OP DE RUG VAN DE DUIVEL

auteur: Gerda De Preter
isbn 9789045111599
leeftijd: + 15 jaar
prijs: 13,95 euro

Gerda De Preter kiest niet voor makkelijke thema’s. Ze schrijft sober en efficiënt, in een heldere, beeldende taal. In haar vorig boek Anna was hier heeft ze het over pesten, dik en eenzaam zijn. Anna is een nijlpaard. Een kalf. Een zeekoe. Maar geen zielenpoot.

Gerda De Preter kiest in haar laatste boek Op de rug van de duivel resoluut voor het gevaar. Lars, Maan en Birdie flirten met de dood. Ze zijn met elkaar verbonden door bloedbroederschap en treinsurfen.

Als lezer kom je terecht in het ruige maar kwetsbare leven van deze jonge mensen die uit zijn op wraak en destructie. Je wordt meegezogen in een avontuur waar je misschien wel niet bij wil zijn. Toch lees je verder en ontdek je dat elk gevaar zijn grenzen kent.

Op de rug van de duivel is een psychologische thriller met een verschrikkelijk geheim. Een ruig boek met gevaarlijke en tegelijk zeer diepmenselijke trekjes!

Nieuw in de winkel

HET PARADIJS

HET PARADIJS

auteur: Bart Moeyaert - tekeningen: Wolf Erlbruch
isbn 9789045111124
prijs: 22,50 euro

Je krijgt heel wat als je het nieuwe boekje van Bart Moeyaert Het Paradijs koopt. Je krijgt het boekje met bijhorende CD van de muziektheaterproductie van dit verhaal. En je ontvangt een poster met de begintekst en een prachtige tekening van Wolf Erlbruch erop.

Het Paradijs begint waar de originele bewerking van het scheppingsverhaal van Moeyaert en Erlbruch De Schepping eindigde. Man en vrouw ontmoeten elkaar in een overweldigende overvloed waarin ze bijna verdrinken. Maar lang duurt al die weelde niet, al kom je in dit boek niet te weten waarom ze uit het paradijs verdreven worden.

De zondeval wordt erg letterlijk weergegeven met een val door het bladerdak en daar staan ze dan in de wereld daarbuiten weg van het paradijs. Een wereld waarin de man en de vrouw steeds verder van elkaar verwijderd raken.

In dit boek vertelt de man het verhaal. Hij beschrijft hun wereld en hoe die moet worden bewerkt en vorm gegeven. Hij probeert het ongenoegen en het ‘onbestemde verlangen naar meer’ van de vrouw te begrijpen en haar voor hem terug te winnen. In de meeste scènes zijn de man en de vrouw net zo weerbarstig als het woud dat ze bewonen. Ze zijn ontroerend kwetsbaar, maar ook gesloten en vreemd. De sobere naaktportretten van Wolf Erlbruch verbeelden vooral de stille wrevel en het ontheemde gevoel van de personages.

Het Paradijs is geen makkelijk boekje. Het vraagt geduld, om zinnen te proeven, beelden op te roepen, tussen de regels te lezen. Het boek geeft zijn betekenis maar langzaam prijs. Je leest het best meerdere keren.

Een publiekslieveling als De Schepping zal Het Paradijs wellicht niet worden, daarvoor is het thema te zwaar en zijn de tekst en de prenten bij momenten te cryptisch. Om naar de openingspassage van het boek te verwijzen: je moet kunnen zwemmen om in dit verhaal niet te verdrinken, maar wie zwemmen kan, mag zich even in het paradijs wanen.

Nieuw in de winkel

OLIVER

OLIVER

Christopher Franceschelli
isbn 9789047702894
prijs: 14,95 euro

Oliver is een ei van weinig woorden. Hij kan naar links rollen of naar rechts, maar hij is en blijft een ei. Tot op een dag…

Christopher Franceschelli (New York) is al jaren uitgever, redacteur en maker van kinderboeken. Het boekje Oliver is een ode aan het wonder en aan de verwondering.

Oliver is een prachtig afgewerkt en verrassend boekje naar vorm en inhoud en is een ideaal cadeau voor iedereen die wel eens met iets anders bij zijn vrienden wil aankomen dan met een fles wijn of een bosje bloemen.

Gedicht Van De Maand

Gedicht van de maand

SNIKGEDICHT

De wereld is wonderlijk leeg zonder jou.
Er staat maar zo weinig meer in.
De hemel is aldoor zo hinderlijk blauw.
Waarom? Wat heeft het voor zin?
De merel zit zachtjes te zingen in ‘t groen.
Voor mij hoeft ie heus zo z’n best niet te doen.
De wereld kon vol van geluk zijn, maar nou:
leeg, zonder jou.

 

Annie M.G. Schmidt


SNIKGEDICHT

Bovenstaand snikgedicht op een zakdoek van 100% katoen. Het helpt om je nog ellendiger te voelen bij liefdesverdriet of andere levenspijnen. Snotteren en snikken met veel lawaai is toegestaan. PLINT zakdoeken helpen zowel bij kleine als bij grote verdrietjes. Ook krokodillentranen worden ermee gedroogd.
prijs: 6,75 euro

Tijd Voor

Tijd voor ...

TOT ZIENS EN TOT NOOIT MEER....

Of de bomen hun bladeren missen weten we natuurlijk niet. Maar heel erg naar iemand verlangen, afscheid nemen van iets wat je dierbaar is, weggaan en nooit meer terugkeren, dat kennen we wel.

We zochten enkele mooie boekjes over afscheid en tot weerziens, over vaarwel en tot nooit meer….
 

Tijd voor ...

KIKKER EN HET VOGELTJE

KIKKER EN HET VOGELTJE

Max Velthuijs
isbn 9789025847548
leeftijd: + 3 jaar
prijs: 12,95 euro

De boeken over kikker van Max Velthuijs zijn zo vanzelfsprekend goed (en gekend) dat we bijna vergeten om ze ook nog eventjes in de kijker te plaatsen.

Bij de rand van het bos ligt een vogeltje.
'Kijk,' zegt Kikker, 'kapot. Hij doet het niet meer.'
'Hij slaapt,' zegt Varkentje.
Maar Haas zegt: 'Hij is dood.'
'Dood?' vraagt Kikker. 'Wat is dat?'

Wanneer kikker en zijn vrienden een dood vogeltje vinden weten ze eerst niet wat ze moeten doen. Ze begraven het vogeltje plechtig en erna beseffen ze ten volle hoe leuk het is om tikkertje te spelen en vrienden te hebben. Het leven is mooi en als ze naar huis terugkeren zit er zoals altijd  een vogeltje te zingen in de bomen…

Max Velthuijs won heel wat prijzen en onderscheidingen. In 2004 won hij de Hans Christian Andersenprijs voor zijn gehele oeuvre. Hij overleed in 2005 op 81-jarige leeftijd in Den Haag. Over de hele wereld houden de mensen – jong en oud - van kikker. Kikker was zijn alter ego, een even sympathieke als naïeve optimist.

Tijd voor ...

MOET DAT NOU ZO??!

MOET DAT NOU ZO??!

Peter Schössow
isbn 9789025740924
prijs: 12,50 euro

Moet dat nou zo??! is een ontroerend en tegelijk erg grappig verhaal over afscheid nemen en verdriet. En over BOOS zijn!

Door het park loopt een meisje. Ze sleept een grote omahandtas achter zich aan en is duidelijk kwaad op alles en iedereen. 'Moet dat nou zo??!' vraagt ze zich hardop af. 'Is dat normaal?' De parkbezoekers weten er geen raad mee. Tot iemand haar durft te vragen wat er aan de hand is, en dan komt de aap uit de mouw: het meisje is boos en verdrietig omdat Elvis dood is. Nee, niet de Elvis, maar haar kanariepietje.
Er wordt ter plaatse een feestelijke uitvaartplechtigheid gehouden met cake en chocolademelk. Herinneringen worden opgehaald. Ten slotte wordt er zelfs gelachen ondanks de verdrietigheid. Want wat hoe zal het zijn als de grote zanger Elvis en het kleine vogeltje Elvis elkaar ontmoeten in het hiernamaals?

De prachtige grimmige illustraties en de laconieke, poëtische tekst - op unieke wijze vertaald door Edward van de Vendel - maken van dit boek een juweeltje.

Tijd voor ...

JOB IS DOOD

JOB IS DOOD

tekst: Dolf Verroen - tekeningen: Marjolein Hund
isbn 9789067344326
prentenboek

Job is dood van Dolf Verroen en Marjolein Hund liegt nergens om: iemand verliezen is verschrikkelijk. Job is dood. En Bart is bang, bang voor zijn broer die in een witte kist in zijn slaapkamer ligt.

Op de eerste twee pagina’s komt de klap al – genadeloos. Het zwarte silhouet rent de weg op, de bal achterna en de auto remt te laat. Job is dood. In twee zinnetjes de verwoesting van een gezin: ‘Nu is Jasmijn de oudste. Bart blijft de kleinste.

In het boek heerst stilte. De tekeningen van Hund in blauw-, zand- en aardetinten, met lelies en kaarsjes en verdrietige ruggen op weg naar het kerkhof, zijn mooi en zwaar, net zo zwaar als het onderwerp.

Toch is er hoop en plaats voor een leven zonder Job. Zolang je immers aan hem blijft denken, is het net of hij leeft…

Tijd voor ...

VADER EN DOCHTER

VADER EN DOCHTER

Michael Dudok de Wit
isbn 9789025834944
prentenboek
prijs: 12,95 euro

In 2001 won Michael Dudok de Wit een Oscar met zijn animatiefilm Father and Daughter. Deze kortfilm duurt acht minuten en kan je op YouTube bekijken.

Er werd ook een boekje gemaakt naar de animatiefilm. In wat korte teksten en heel wat prachtig beeldmateriaal wordt hetzelfde verhaal verteld.

Vader en dochter fietsen samen op een dijk. De vader zegt zijn dochter gedag en roeit weg in een bootje. Daarna zien we het meisje alleen op de dijk fietsen, dan in gezelschap van vriendinnetjes, achterop bij haar vriend, zelf met een kind achterop. Steeds weer keert het meisje terug naar de plaats waar ze haar vader voor het laatst zag. Vol verlangen wacht zij op zijn terugkomst: dagen, seizoenen, jaren?

Het boekje Vader en dochter schittert in zijn eenvoud. De illustraties zijn suggestief en vooral hartverwarmend. Het filmpje en het boek ontroeren…Vergeet vooral de laatste bladzijden niet!

Tijd voor ...

EEN SCHAT VAN EEN MAN

EEN SCHAT VAN EEN MAN

Annemie Berebrouckx
isbn 9789059330276
prentenboek
prijs: 13,95 euro

Er was eens een man, die heel sterk en grappig en lief was. Kortom een schat van een man. Op een dag kwam de man een schat van een vrouw tegen en samen maakten ze een schat van een zoon. Maar voor de zoon geboren was, gebeurde er iets ergs. De man verdween in het niets.

Een schat van een man is een eenvoudig en puur verhaal. De tekeningen van Annemie Berebrouckx zijn zoals altijd ontwapenend. Geen zware emoties of verdriet over een papa die er niet meer is - de reden van zijn weggaan is niet bekend - maar wel een positief beeld over een schat van een papa die een schat van een zoon heeft gemaakt. En over een mama die het op haar eentje best wel weet te redden.

Tijd voor ...

WAAR IS HET ZUIDEN?

WAAR IS HET ZUIDEN?

Patrick Mc Donnell
isbn 9789047701484
prentenboekje
prijs: 7,95 euro

In Waar is het zuiden?  vindt het katje Ming een verdrietig vogeltje. De familie van het vogeltje is naar het Zuiden vertrokken, maar het vogeltje was in slaap gevallen en heeft dit moment gemist…Het katje Ming biedt hem zijn poot aan en samen leggen zij een hele weg af. Zij passeren landelijke plaatsen, overvolle steden, kale bossen, besneeuwde landschappen... tot zij een fluitconcert horen…  

Met minimale pennenstreken, zachte kleuren en heldere composities creëert McDonnell een tekstloos maar ijzersterk verhaal over vriendschap, warmte en afscheid nemen.
Beeld na beeld, als een soort uitvergroot stripverhaal, vertelt hij het verhaal.
De zachte humor en de nodige dosis verwondering geven het geheel iets magisch mee.
Een fijn boekje dat zowel klein als groot zal bekoren. Een aanrader!

Tijd voor ...

MAAR NIET UIT HET HART

MAAR NIET UIT HET HART

dierenverhalen over afscheid

Toon Tellegen
isbn 9789045101521
prijs: 7,50 euro

In Maar niet uit het hart zijn de mooiste dierenverhalen over afscheid bij elkaar gebracht. Het is een klein handig boekje geworden aan een klein handig prijsje. Voor wie eens lekker wil blijven stilstaan bij alles wat voorbijgaat en misschien nooit meer terugkeert.

Want dat doen de dieren van Toon Tellegen graag. Afscheid nemen, wat zal ik je missen...Of lessen volgen bij de zwaan over voorbij. Denk je dat we ooit afgelopen zijn, vroeg de mier op een keer.

De verhalen van Toon Tellegen bieden geen klinkklare antwoorden op al deze levensvragen, maar zijn verrassend poëtisch en blijven inspireren. Een boekje om zalig weg te mijmeren….