Nieuw In De Winkel

Nieuw in de winkel

DE VRAAG VAN OLIFANT

DE VRAAG VAN OLIFANT

Tekst: Leen van den Berg - illustraties: Kaatje Vermeire
isbn 9789058387233
prijs: 16,50 euro

De olifant zit met een vraag en alle dieren en levende wezens klimmen de heuvel op om deze te horen. ‘Hoe weet je dat je van iemand houdt?’, stottert de olifant voorzichtig. Spontaan geven de dieren en dingen vanzelfsprekende maar toch heel gevoelige antwoorden.

Deze worden niet alleen in woorden, maar ook in beelden gegoten. In de zachtgekleurde illustraties van Kaatje Vermeire hangt heel veel liefde in de lucht, soms ongrijpbaar en dromerig, dan weer warm en raak. De olifant heeft het begrepen en rent de heuvel af, iedereen gaat met een warm gevoel naar huis. Alleen de mier vindt het allemaal maar niets….

De vraag van olifant is een filosofisch prentenboek over ‘graag zien’ voor jong en oud.

Nieuw in de winkel

HET BOEK VAN ELLA

HET BOEK VAN ELLA

Imme Dros en Harrie Geelen
isbn 9789045112783
prijs: 17,50 euro

Ella is een eigenwijze kleuter. Ze beleeft heel wat avonturen die herkenbaar en tegelijk grappig ondeugend zijn. Ella wil kost wat kost dat ene paar schoenen in de winkel, al zijn deze een maat te klein. Of ze ontdekt ‘per ongeluk’ het verjaardagscadeau dat ze zal krijgen en is te jong om dit geheim alleen te dragen. Imme Dros maakt de verhalen levensecht en beschrijft op een sobere maar rake manier de gevoelens van de kleuter. Dit alles in korte zinnetjes, mooi geplaatst op het witte blad onder de vierkante en kleurrijke illustraties van Harrie Geelen. Het boek van Ella bevat 5 verhalen. De kleuters zullen van niet alleen van Ella maar ook van de mama houden, die telkens weer verrassende oplossingen weet te verzinnen!

Nieuw in de winkel

DE EGEL

DE EGEL

Gustavo Roldan
isbn 9789047520177
leeftijd: +4 jaar
prijs: 9,99 euro

Wie niet groot is, moet slim zijn. Zeker als de lekkere vruchten hoog in de boom hangen. De vogel en de giraf willen egel niet helpen en houden alle vruchten voor zich. Hoe krijgt egel de olifant zover dat hij dat wel doet? Het boekje De egel is groots door de prachtige en zeer eenvoudige illustraties. De zwarte pentekeningen op het witte blad worden hier en daar met een knalrood detail opgefrist. Kleuren worden alleen gebruikt bij hevig lawaai en geschud!

Nieuw in de winkel

NACHT IN HET POPPENHUIS

NACHT IN HET POPPENHUIS

Thé Tjong-King en Anna Woltz
isbn 9789025859428
prijs: 13,95 euro

Van 12 november 2011 tot en met 25 maart 2012 loopt in het gemeentemuseum in Den Haag de tentoonstelling XXSmall: een tentoonstelling over poppen- en miniatuurhuizen, vanaf de 17de eeuw tot nu. Uitgangspunt is één van de best bewaarde pronkpoppenhuizen in Nederland; dat van Sara Rothé uit ca. 1745 uit de collectie van het Gemeentemuseum Den Haag. Dit poppenhuis vormt het decor voor het prentenboek Nacht in het poppenhuis dat speciaal voor deze gelegenheid werd geschreven en getekend door Anna Woltz en Thé Tjong-Khing. In zijn bekende sprookjesachtige stijl neemt Thé Tjong-King ons mee naar de tijd van toen.

Wie van poppenhuizen houdt, maar niet naar den Haag wil,  kan met dit boek meegenieten van de tot in detail vormgegeven kamers vol pracht en praal! Wie van spannende verhalen houdt, kan hopen dat Willemina het logeerpartijtje bij haar tante tot een goed einde brengt!

Nieuw in de winkel

HOE MAAK IK TIJD?

HOE MAAK IK TIJD?

Auteur: Evelien De Vlieger met illustraties van Wendy Panders
isbn 9789020998092
leeftijd: +10
prijs: 15,99 euro

Als Felix tegen zijn zin op bezoek moet bij zijn tante, oppert hij dat hij geen tijd heeft. ‘Maak dan tijd!’, zegt zijn moeder. Dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan. Toch zet het Felix aan het denken en vooral aan het doen. Hij ontwerpt schema’s en lijstjes en gaat samen met zijn opa (die al dood is), de mysterieuze meneer Pep en zijn vriend Pieter op zoek naar tijd. Tijd om te maken, te gebruiken, te doden, te verzinnen….

Dit fantasievolle boek is humoristisch en een tikkeltje filosofisch. Het verhaal zit knap in elkaar en is leuk geïllustreerd. Met dit originele boek vliegt de tijd razendsnel voorbij!

Nieuw in de winkel

TOEN KWAM SAM

TOEN KWAM SAM

Edward van de Vendel - illustraties: Philip Hopman
isbn 9789045112411
leeftijd: +10 jaar
prijs: 12,95 euro

Toen kwam Sam staat nu al getipt als beste jeugdboek van het jaar. Het is gebaseerd op  een echt verhaal dat de auteur beleefde toen hij op bezoek was bij zijn familie in Canada.

Sam is een grote witte berghond die plots uit het niets opduikt. Kix en zijn zusje Emilia worden op slag verliefd op deze hond met zijn indringende, zachte blik. Ze noemen hem Sam, hun sprookjeshond. Toch komt Sam niet uit een sprookjesverhaal maar uit een harde realiteit. Hij werd door zijn vroeger baasje - de zoon van de overburen - geslagen en mishandeld. Kix sluit de hond onvoorwaardelijk in zijn hart en dat maakt hem kwetsbaar. Wat als de eigenaar van de hond terugkeert en zijn hond opeist? Bovendien blijkt de hond ook een bijzonder agressief kantje in zich te dragen.

Het boek confronteert. De adoptie van de hond Sam loopt niet van een leien dakje. Gelukkig weten de ouders en de opa van Kix het hele gebeuren een plaats te geven. Dit alles zonder belerend of hoogdravend te zijn.

Toen kwam Sam is een eerlijk verhaal. Prachtig geschreven in een eenvoudige heldere taal, krachtig geïllustreerd door Philip Hopman. In het verhaal wisselen, net zoals in het echte leven, vreugde, verdriet, avontuur, angst en geluk elkaar af.

Een prachtboek voor wie van honden en levensechte verhalen houdt.

Nieuw in de winkel

ALS DE BOMEN STRAKS GAAN RIJDEN

ALS DE BOMEN STRAKS GAAN RIJDEN

Frank Adam met prenten van Milja Praagman
isbn 9789058387257
leeftijd: + 5 jaar
prijs: 17,50 euro

Frank Adam schreef in 2001 op vraag van zijn zoontje zijn eerste gedichten voor kinderen. Het werden korte, ritmische en vrolijke gedichtjes over kleuters die kattenkwaad uithalen maar tegelijk ook eigenzinnige vragen durven stellen. In zijn gedichten is de verwondering groot en de humor nooit veraf. Hij slaagt erin de gevoelens en gedachten van kinderen raak en gevat neer te pennen.

In de bundel Als de bomen straks gaan rijden staan meer dan honderd nieuwe en eerder gepubliceerde versjes. De illustraties van Milja Praagman zijn eenvoudig en maken het gedicht op een leuke manier aanschouwelijk. 

Frank Adam is auteur en ook theatermaker. Hij schrijft teksten die zich perfect lenen voor het podium. Bovendien vindt hij het leuk om deze zelf te brengen of  in een muzikale voorstelling te verwerken. Samen met cellist Lode Vercampt maakte hij ook rond deze nieuwe bundel een theatervoorstelling. De tournee is gepland in het najaar 2012, maar de voorstelling staat uitzonderlijk geprogrammeerd in het cultuurcentrum van Menen op 22,23 en 24 januari.

Nieuw in de winkel

EEN VIJVER VOL INKT

EEN VIJVER VOL INKT

Annie M.G. Schmidt en Sieb Posthuma
isbn 9789045112886
prijs: 14,95 euro

De gedichten van Annie M.G. Schmidt zijn lekker leuk ouderwets en blijven jong en oud bekoren. Elk gedicht vertelt immers een wonderlijk verhaal, heerlijk op rijm gezet en meesterlijk verwoord. Zowel de gevoelens van de kinderen als de fantasie wordt geprikkeld. Gedichten over geen handje willen geven en lekker stout zijn wisselen af met fantasierijke sprookjesverhalen. Gebruiksvoorwerpen komen tot leven en tantes en ooms zijn meestal heel bizar.

Annie M.G.Schmidt observeerde de kleine en rare kantjes van de mensen rondom haar. Met haar literair talent, humor en creativiteit zette ze deze om in duizenden gedichten. Een vijver vol inkt bundelt de mooiste kindergedichten.  De illustraties van Sieb Posthuma zijn nieuw en modern en geven de gedichten van weleer een verrassend jonge outfit. Zo krijgen we een zalige mix van oud en nieuw. In Een vijver vol inkt (her)ontdek je de poëzie van Annie M.G.Schmidt op een heerlijke manier!

Nieuw in de winkel

DE JONGE SPORENZOEKER

DE JONGE SPORENZOEKER

David Melbeck
isbn 9789052108315
leeftijd: +7 jaar
prijs: 14,95 euro

Nooit gedacht dat er in de natuur zoveel sporen van dieren te vinden waren. Het boekje De jonge sporenzoeker zet kinderen (en hun ouders) aan om de natuur te verkennen en op zoek te gaan naar sporen van dieren. het boekje wekt de interesse op een leuke manier. Het leest vlot, maakt alles zeer begrijpelijk en is bovendien leuk geïllustreerd. De titel van het boek en van de verschillende hoofdstukken zijn opgebouwd uit stukjes natuur, steentjes en botjes. Leuke vondst!

Een aanstekelijk boekje voor grote en kleine vrienden van de natuur!

Gedicht Van De Maand

Gedicht van de maand

IK BEN ZO LENIG...

Ik ben zo lenig door de warte
eh, zo warrig door de lente

Ben in de bladerbloesemwar
en in de kiezelende stralenwar
de gniechelende stikkewar
de stommestillestarenwar

Ik bloos me alle kleuren
spruttel woorden uit mijn mond
Ze strikkelen mijn lippen over
donken languit op de grond

Ik warrel en ik zwarrel maar
ik krabbel wel een brief
Zo hardop zeggen lukt me niet
ik vind je veel te lief.

Simon van der Geest

Dit gedicht staat in de nieuwe bundel Zoen me tot ik spin. We hebben het ook op een plintposter (80X60cm). Al of niet in een bijpassende kader. (prijs € 7,95, € 37,95)


IK BEN ZO LENIG...

Zoen me tot ik spin
gedichten over de liefde
met illustraties van Wolf Erlbruch

isbn 9789045112794 
prijs: 10 euro

Een boekje om voor te vallen!
Ten eerste: voor de gedichten.
Het boekje bundelt mooie liefdesgedichten, het ene al wat bekender dan het andere. Vaak met een humoristisch tintje, steevast teder en warm.

Ten tweede: voor de prenten.
De illustraties van Wolf Erlbruch zijn liefdevol en schitterend mooi. Nooit eerder een zeehond een ijsbeer zo teder zien kussen. En ook de uil en de eekhoorn, de slak en de spitsmuis en alle andere dieren warrelen en zwarrelen dat het een lieve lust is.

Zoen me tot ik spin is een boekje om te schenken aan iemand die je heel graag ziet.
Je mag het ook voor jezelf kopen :)

Tijd Voor

Tijd voor ...

CARLL CNEUT

CARLL CNEUT

Carll Cneut illustreert sinds 1996 boeken. Hij noemt zichzelf terecht een ‘boekenmaker’. Zijn illustraties verrijken en vervolledigen het verhaal telkens weer op een heel bijzondere manier.

Wij kozen enkele boeken uit zijn uitgebreide oeuvre en stellen die beknopt aan u voor.

Wilt u de man aan het werk zien, kom dan op 26 november naar boekhandel Etiket. Hij geeft er een workshop voor kinderen en zal erna zijn boeken signeren. U vindt meer info hierover op de agenda van onze website.

Tijd voor ...

CARLL CNEUT: SCHRIJVER EN ILLUSTRATOR

CARLL CNEUT: SCHRIJVER EN ILLUSTRATOR

HET ONGELOOFLIJKE LIEFDESVERHAAL VAN HEER MORF
isbn 9789058381415
prijs: 12,50 euro

Het Ongelooflijke Liefdesverhaal van Heer Morf speelt zich af in het circus. De kleur en de magie van deze plek geven Cneut vrij spel: nooit eerder zo’n mooie jongleerballetjes en prachtig geklede circusartiesten gezien.

Cneut schreef het verhaal zelf en bouwde het op herhaling. Een circushond voelt zich eenzaam en gaat op zoek naar de ware liefde. Hij klopt hiervoor bij verschillende dieren aan tot hij de ware kriebels weet te ontdekken.

De illustraties vullen het blad, dat vaak niet groot genoeg is, volledig. Uitgekiende composities, een bestudeerd kleurenpalet en de sprookjesachtige dierenfiguren maken dit prentenboek bijzonder!

Tijd voor ...

PRENTENBOEKEN MET CARL NORAC

PRENTENBOEKEN MET CARL NORAC

EEN GEHEIM WAAR JE GROOT VAN WORDT
isbn 9789058383174 - prijs: 14,50 euro

O MONSTER,EET ME NIET OP!
isbn 9789058383686 - prijs: 13,50 euro

Carl Norac en Carll Cneut werken graag samen. Norac laat in zijn teksten, die vaak filosofisch en gevoelig zijn, voldoende ruimte en Cneut weet die perfect in te vullen. In zijn eigen authentieke stijl weet Cneut het verhaal telkens weer te vatten, steeds herkenbaar Cneut, altijd weer een beetje anders.

Het boek Een geheim waar je groot wordt gaat over een jongetje dat een zweefvlucht maakt op zoek naar dingen waar je groot van wordt. Cneut voert ons mee naar het Oosten en roept met zijn prenten een sprookjesachtige Arabische wereld vol mysterie op. De kleurrijke figuren contrasteren met de rustige achtergronden in aardse tinten. Hier en daar zien we dreigend zwart.

In O monster, eet me niet op! gaat het er heviger aan toe. Dit verhaal over varkentjes en monsters die (van elkaar) willen snoepen, is humoristisch en speelt met overdrijving. De illustraties zijn groots en kleurrijk en bevatten heel wat leuke details. Aan de lezer om deze te ontdekken!

Tijd voor ...

PRENTENBOEK MET GEERT DE KOCKERE

PRENTENBOEK MET GEERT DE KOCKERE

WOESTE MIE
isbn 9789058380272
prijs: 12,50 euro

Woeste Mie heeft zin een feest. Maar haar man wil dit niet. Hij herinnert zich de vorige feesten, die keer op keer ontaardden in rampen. Gelukkig vindt hij een manier om haar te sussen.

Het verhaal en de prenten in dit boek zijn woest. Net als het feest dat Woeste Mie zo graag wil. De bizarre illustraties creëren samen met de tekst een vreemd, uniek en gevaarlijk prentenboek!

Tijd voor ...

PRENTENBOEK MET BRIGITTE MINNE

PRENTENBOEK MET BRIGITTE MINNE

HEKSENFEE
isbn 9789058380166
prijs: 13,20 euro

Feeën moeten netjes zijn en op wolkjes lopen, heksen mogen lekker aards stoeien en knoeien in het bos.
Fee Rozemarijn wil liever een heks zijn en daalt af naar beneden. Ze vindt het heel erg leuk bij de heksen maar mist haar mama…

Dit prachtige verhaal van Brigitte Minne wordt nog mooier door de toch wel verrassende illustraties van Carll Cneut. Feeën en heksen hebben vreemde punthoeden, brede rokken, smalle neuzen en korte fijne beentjes. De feeën zijn rozerood en de heksen steevast grijs-zwart.
De gezichten zijn ruw geschetst, bijna karikaturaal.

Heksenfee is een origineel prentenboek over hoe sterk de liefde tussen een moeder en een dochter wel kan zijn.

Tijd voor ...

PRENTENBOEKEN MET EDWARD VAN DE VENDEL

PRENTENBOEKEN MET EDWARD VAN DE VENDEL

EEN MILJOEN VLINDERS
isbn 9789058384539 - prijs: 18,95 euro

ZOOTJE WAS HIER
isbn 9789058382467 - leeftijd: +7 - prijs: 14,95 euro

EEN MILJOEN VLINDERS
Schitterend! Dat is het boek zeker en dat zijn ook de miljoenen vlinders die de olifant Stach plots boven zijn hoofd ziet vliegen. Zijn ouders weten hoe laat het is. Met pijn in het hart sturen ze hem op pad. Hij moet de vlinders volgen….
Carll Cneut en Edward van de Vendel maakten samen dit boek over verliefdheid en vlinders, die je eerst boven je hoofd en dan in je buik voelt.
Cneut schildert met fijne penseeltjes de prachtigste vlinders in acrylverf. Tegelijk daagt er een zootje gekke creaturen op. Velen daarvan kennen we reeds uit vroegere prentenboeken. De kleurrijke illustraties in dit boek vullen vaak het volledige blad of lopen lekker verder op de volgende pagina. Composities zijn weerom gevarieerd en doordacht.Een boek om van te vlinderen in de volle betekenis van het woord!

ZOOTJE WAS HIER
Zootje was hier is een boekje voor beginnende lezers met toch al wat leeservaring. In Nederland wordt het aangereikt in de klas begin tweede leerjaar. Edward van de Vendel schreef een verhaal over een jongetje dat tijdens de vakantie een vriendschap opbouwt met illegale vluchtelingen die ondergedoken zitten in een tuinhuis.
Hedendaagse problematiek, maar wel verpakt in een gevoelig en poëtisch kleedje. Zowel de taal - eenvoudige zinnen en woorden van niet meer dan twee lettergrepen - als de illustraties zijn uiterst verzorgd. We herkennen Cneut in zijn favoriete kleuren rood en zwart, de mooie prints op de kledij, de achtergronden in zachte kleuren en de vele kleine leuke details.

Tijd voor ...

PRIJSBEEST 1

PRIJSBEEST 1

HET GEHEIM VAN DE KEEL VAN DE NACHTEGAAL
Peter Verhelst en Carll Cneut
isbn 9789058385079
prijs: 24,95 euro

Gelooft u ons nu maar! Dit boek won zowat alle prijzen die er te winnen vallen in België en Nederland.

Peter Verhelst maakte een schitterende bewerking van het sprookje over de Chinese Keizer die er niet in slaagt het gezang van de nachtegaal te vangen. In een kraakheldere en zuivere taal, die we van Verhelst gewoon zijn, zette hij een oud sprookje van Andersen in een gevoelig en exotisch verhaal om.

Als lezer word je moeiteloos in dit verhaal meegezogen en daar zullen de illustraties van Carll Cneut ook wel voor iets tussen zitten. Hij schetst een betoverende wereld vol beweeglijke figuren met haast versteende gelaatsuitdrukkingen. Hij vat het verhaal in poëtische prenten, van feestelijk uitbundig tot geheimzinnig nachtzwart en donkerblauw. Grote kleurvlakken in het boek creëren uiteenlopende sferen, pittige details prikkelen de fantasie.

Deze symbiose van taal en tekening werd terecht met vele onderscheidingen beloond!

Tijd voor ...

PRIJSBEEST 2

PRIJSBEEST 2

FLUIT ZOALS JE BENT
Edward van de Vendel en Carll Cneut
isbn 9789058385727
prijs: 26,95 euro

Edward van de Vendel verzamelde de mooiste Nederlandstalige gedichten over dieren. Het zijn voornamelijk recente gedichten van een veertigtal Nederlandse en Vlaamse auteurs zoals Bart Moeyaert, Toon Tellegen, Geert De Kockere en Edward van de Vendel zelf.

Hij vroeg Carll Cneut om de gedichten te illustreren. Een terechte keuze. De bonte dierenwereld met de menselijke trekjes -  zo eigen aan de illustrator - versterken de gedichten. Meer nog: je vraagt je af wat er het eerst was: de illustratie of het gedicht. Zo nauw hangen beeld en woord samen.

Bovendien is deze bloemlezing prachtig uitgegeven op stevig papier. Elke prent is haast een miniatuur. Fluit zoals je bent is een waardevol boek met heel veel klasse!

Tijd voor ...

CARLL CNEUT: KLASSIEKERS MET ED FRANCK

CARLL CNEUT: KLASSIEKERS MET ED FRANCK

TE VEEL VERDRIET VOOR EEN HART - 9789063065744 - prijs: 24,95 euro

VERBODEN LIEFDES - 9789063066000 - prijs: 24,95 euro

NACHTEN VOL ANGSTAANJAGENDE SCHOONHEID - 9789063066208 - prijs: 29,95 euro

Ed Franck dankt zijn positie in de jeugdliteratuur in grote mate aan de vele bewerkingen die hij van klassiekers maakt. Hij hertaalt oude verhalen uit de wereldliteratuur en maakt deze toegankelijk voor jong en oud. Bovendien werkt hij hiervoor samen met Carll Cneut, die de sfeer van de verhalen op een wonderlijk wijze in zijn illustraties weet te vatten.

TE VEEL VERDRIET VOOR EEN HART
Ed Franck hertaalt en bewerkt in dit boek vier tragedies van Shakespeare en vertelt ze in prozavorm: Hamlet, Othello, Koning Lear en Macbeth. Hij maakt er boeiende verhalen van die je als lezer meesleuren in de duisterste diepten van de menselijke ziel.
De onafwendbaarheid van het noodlot is prominent aanwezig in de tekst en zeker ook in de illustraties. De verschillende personages worden bij het begin van elke tragedie voorgesteld. Hun schoonheid en kwetsbaarheid ontroert en grijpt je bij de keel. De toon van het verhaal is gezet.

VERBODEN LIEFDES
De Decamerone van Boccaccio is een belangrijke schakel in ons literaire erfgoed. Het boek bevat een goudmijn aan verhalen over liefde, begeerte, hoop, geloof en woede.
Ed Franck bewerkt de 25 beste verhalen uit de Decamerone voor een hedendaags publiek. Het zijn stuk voor stuk boeiende verhalen waarin de mens centraal staat: afwisselend wijs, pikant, komisch, ontroerend of maatschappijkritisch.
De zachte kleuren van de illustraties worden doorheen het hele boek gebruikt. Zo smelten de vele verhalen samen tot één prachtig boek!

NACHTEN VOL ANGSTAANJAGENDE SCHOONHEID
Het boek is nieuw, de verhalen oud.
Edgar Allan Poe was een meester in het schrijven van schrikwekkende griezelverhalen, telkens weer origineel en verrassend intrigerend. Ed Franck bewerkte deze zoals altijd: doordacht en met respect.
Carll Cneut illustreert. Het portret van Edgar Allen Poe zelf achteraan op het boek is treffend. Zijn grimmige, soms kwetsbare figuren en schaduwen in blauw, zwart en wit sluiten naadloos bij de verhalen aan. De witte doodskoppen zijn als lichtpuntjes in de duisternis. James Ensor is soms heel dichtbij.

Tijd voor ...

CARLL CNEUT: RECENT WERK

CARLL CNEUT: RECENT WERK

TIEN BOLLE BIGGETJES keken naar de maan
Carll Cneut/Joke van Leeuwen
isbn 9789058387165
prijs: 19,95 euro

In zijn nieuw boek schildert  Carll Cneut een prachtige inktblauwe nacht waarin tien speelse biggetjes huppelen en ravotten. Hij maakte de illustraties oorspronkelijk voor een Amerikaans kinderboek maar nu verschijnt het boek ook in het Nederlands met tekst van Joke van Leeuwen.

Wie de werken van Cneut kent, zal in de illustraties  referenties naar zijn vorige boeken ontdekken. Wie vijftien jaar bezig is mag wel eens speels terugblikken, dacht Cneut bij zichzelf.

En dat doet hij op een schitterende manier……