Nieuw In De Winkel

Nieuw in de winkel

DAG BOEK, DAG ZON, DAG KOEK

DAG BOEK, DAG ZON, DAG KOEK

Mijn dag in woordjes
Ingrid Godon
ISBN 9789401404372
Leeftijd: peuterboek
Prijs: € 9,99

Ingrid Godon geniet internationale faam als illustratrice. Dit eenvoudig kartonboekje bewijst weerom haar meesterschap.

Godon tekent de dag van een peuter: van opstaan tot slapengaan. Op de linkerbladzijde zie je een tafereel uit het dagelijks leven, op de rechterbladzijde worden de voorwerpen en mensen uit deze scène als losstaande figuren op het blad getekend. De juiste benaming staat er in kleine lettertjes bij.

Wat maakt dit boekje anders en beter? De zachte en warme illustraties, de eenvoudige tekenstijl, de keuze van de activiteiten, de knuffel die de hele dag door aanwezig is, de gedichten van Bart Moeyaert en Miep Diekmann die de dag mogen openen en afsluiten. En natuurlijk: het alom vertederende ik-ventje.

Heerlijk!

Nieuw in de winkel

APPLAUS VOOR PAPA BEER

APPLAUS VOOR PAPA BEER

Benjamin Chaud
ISBN 9789045113616
Leeftijd: + 4 jaar
Prijs: € 14,95

Benjamin Chaud is illustrator en woont in Parijs. Op het dak van het operagebouw in Parijs - en ook nog op andere daken in de stad - staan bijenkorven en wordt exclusieve honing geteeld. Benjamin Chaud liet zich door dit gegeven inspireren.

In Applaus voor papa beer is het herfst. Bijna tijd om aan de winterslaap te beginnen. Kleine beer, die rustig op de buik van zijn papa ligt te slapen, wordt opgeschrikt door een bij. Waar bijen zijn is honing, dus gaat hij haar achterna…op de voet gevolgd door papa beer.

Van een donkergroen dennenwoud, door een herfstig loofbos naar een stad waar het bijna winter wordt…De kijkplaten in dit boek zitten vol leuke details en verhalen. De tekenstijl en het herfstig kleurenpalet maken dit zoekboek ook voor volwassenen aantrekkelijk.   

Applaus voor papa beer is origineel over de hele lijn! Van het begin tot het einde, van het titelblad tot de kaft!

Nieuw in de winkel

MIJN ALLERMOOISTE SPEELGOEDWOORDENBOEK

MIJN ALLERMOOISTE SPEELGOEDWOORDENBOEK

Pieter Gaudesaboos
ISBN 9789401404402
Prentenboek
Prijs: € 19,99

In Mijn allermooiste speelgoedwoordenboek heeft Pieter Gaudesaboos zich volledig laten gaan en dat levert mooi werk op. Zijn voorliefde voor oude prentenboeken en voorwerpen uit de jaren vijftig en zestig zette hij om in een veelvoud van kunstzinnige prenten. Hij selecteerde het mooiste speelgoed van vroeger en nu en gaf er een eigen interpretatie aan.

Gaudesaboos werkt vaak met collages en gemengde technieken en neemt ook de vormgeving van zijn boeken zelf in handen. Resultaat is een stevig kijkboek - lees kunstboek - dat baadt in nostalgie.

Voor volwassenen en kinderen een unieke ervaring!

Nieuw in de winkel

RIDDER REIJN EN DE GOUDEN ONDERBROEK

RIDDER REIJN EN DE GOUDEN ONDERBROEK

Giles Andreae & Korky Paul
ISBN 9789026132902
Leeftijd: + 4 jaar
Prijs: € 12,95

Dat koningen gouden onderbroeken dragen, weet iedereen. Maar wat er gebeurt als deze op een nacht gestolen wordt, lees je in dit boek.

Een tekst op rijm en hilarische prenten, alles grappig en uitvergroot. Je ziet de koning in zijn blote kont (met enkele haartjes op) totaal van streek door het paleis struinen. Gelukkig weet Ridder Reijn, die klein maar dapper is, de onderbroek terug te winnen van de grote reus.

Een boek om nog eens helemaal uit de bol te gaan! De lekker ouderwetse rijmen maken het voorlezen plezant, de prenten doen je schateren! Plezier verzekerd!

Nieuw in de winkel

DE SLEUTEL

DE SLEUTEL

Isabelle Flas & Annick Masson
ISBN € 14,95
Leeftijd: 4+
Prijs: € 14,95

De zeven geitjes mochten de deur niet opendoen, maar deden het wel. In dit prentenboek vinden de kinderen het juist leuk om de deur dicht te laten. Heeft mama niet gezegd voor ze op boodschappen vertrok dat ze voor niemand mochten opendoen? Zelfs niet voor hun eigen mama die haar sleutel vergeten is…

De sleutel is een ongelooflijk grappig boek. De verteller staat buiten het verhaal en weet niet alles. Hij ‘probeert’ objectief te zijn maar kijkt door een gekleurde positieve bril. In de illustraties zien we hoe het er echt aan toe gaat.  En juist dat verschil is grappig.

Een heel leuk boekje om voor te lezen. Alle grote en kleine deugnieten zullen genieten!

Nieuw in de winkel

DERTIEN RENNENDE HERTJES

DERTIEN RENNENDE HERTJES

Edward van de Vendel & Mattias De Leeuw
ISBN 9789058387967
Leeftijd: 9+
Prijs: € 24,95

Dertien rennende HERTJES is een beeldroman voor jonge kinderen vanaf 9 jaar met korte makkelijk te lezen zinnen. Dit lees je op de achterflap van het boek. Maar Dertien rennende HERTJES  is tegelijk een prachtig opgebouwd verhaal over kwetsbaarheid. Over de moeilijke relatie tussen een licht ontvlambare broer en een gevoelige zus.

Edward van de Vendel brengt in uiterst korte zinnen - het boek ademt poëzie - zijn personages tot leven. Hij schept een sfeer die door de prachtige illustraties van Mattias De Leeuw wordt versterkt en ingekleurd. De opbouw van het verhaal is subliem en mag in deze bespreking niet worden verraden. Het begin mogen we wel kwijt: op een dag krijgt Maantje zomaar dertien kleine hertjes te zien. Ze zijn blauw, ze zijn alleen van haar en ze zijn er maar héél even. Is Maantje de enige die dit meemaakt? Of heeft haar grote broer Raf ook wel eens een mini-dier gezien?

Een unieke leeservaring, ook voor volwassenen. Een aanrader voor elke ouder, leerkracht of hulpverlener!  Maar vooral een heel mooi en teder boek.

Nieuw in de winkel

GROETEN UIT HET ONDERGRONDSE

GROETEN UIT HET ONDERGRONDSE

hedendaagse kunst verkennen met kinderen
Tine Mortier en Esther Platteeuw
ISBN 97890583880056
Prijs: € 19,95

Hedendaagse kunst verkennen met kinderen is geen makkelijke opdracht. In dit boekje, dat tot stand kwam in samenwerking met KUNSTWERKT, worden 8 bijzondere kunstwerken belicht. Hannes Van Severen, Jan Fabre, Stief Desmet, Tinka Pittoors, Patrick Van Caeckenberghe, Peter Buggenhout, Sofie Muller en Tom Liekens zijn de kunstenaars van dienst. Je krijgt een foto van één van hun werken met daarbij een boeiende uitleg over het werk en de kunstenaar zelf.

Tot hier niets ongewoons. En dan begint de verkenning. Om de kunstwerken beter te begrijpen schreef Tine Mortier bij elk kunstwerk een verhaal, een brief of een gedicht. Daarbovenop krijg je ook nog een heleboel denk- en doe-opdrachten om zelf aan de slag te gaan. Dit alles wordt leuk en luchtig geïllustreerd door Esther Platteeuw.

Wil je op een andere en verrassende manier naar kunst kijken?  Wil je kunst beleven? Haal dan dit boekje naar boven!

Tijd Voor

Tijd voor ...

BOEKEN EN BIBS!

BOEKEN EN BIBS!

Boeken zijn gevaarlijk! Ze kunnen je verslinden!
Boeken zijn heerlijk! Ze leven en betoveren!
In de wondere wereld van het boek en de bibliotheek valt heel wat te beleven.

We maken er deze maand 'tijd voor...' en trekken met de kleinste peuters naar de bib.
Het boekenavontuur tegemoet!

Tijd voor ...

NAAR DE BIEB

NAAR DE BIEB

Brigitte Minne en Ingrid Godon
ISBN 9789058383204
Leeftijd: + 2 jaar
Prijs: € 6,95

Gust gaat met zijn mama naar de bieb, maar vindt het niet leuk dat hij zijn boek over Konijn moet afgeven. Gelukkig zitten de bakken in de bieb vol met andere leuke prentenboeken.

Dit klein  en sfeervol kartonboekje wil mama’s, papa’s en peuters aanzetten om naar de bieb te gaan! Want lezen is fijn. En naar de bieb gaan best wel gezellig. Zowel voor de peuters als voor de ouders! Dat vertellen toch de prenten in dit boek.

Tijd voor ...

KAREL GAAT NAAR DE BIBLIOTHEEK

KAREL GAAT NAAR DE BIBLIOTHEEK

Liesbet Slegers
ISBN 9789044811407
Leeftijd: 2+
Prijs: € 10,95

Ook Karel gaat naar de bibliotheek. Samen met zijn papa kiest hij de mooiste boeken en leent ze aan de balie uit. Papa stopt ze in een grote tas. De boeken mogen mee naar huis. Heerlijk!

Karel gaat naar de bibliotheek vertelt een herkenbaar verhaal over het plezier van boekjes lezen. De felle kleuren en de eenvoudige tekenstijl van Liesbet Slegers maken haar peuterboekjes zeer aantrekkelijk.

Tijd voor ...

BIBI GAAT NAAR DE BIEB - BIBI IS DOL OP BOEKEN

BIBI GAAT NAAR DE BIEB - BIBI IS DOL OP BOEKEN

Anna McQuinn en Rosalind Beardshaw
ISBN 9789077867112 ISBN 9789077867402
Leeftijd: + 3 jaar
Prijs: €13,95

Bibi is een schattige peuter die van boeken houdt. Gelukkig lezen haar mama en papa haar elke dag voor. Bibi vindt het leuk om de verhaaltje na te spelen en verandert moeiteloos in een prinses, een piloot, een bouwvakker en zelfs in een woeste leeuw. In Bibi gaat naar de bieb zien we haar genieten van haar uitstapje naar de bieb. Ze kent er alle gewoontes en hoekjes en na afloop gaat ze met mama iets drinken in een echt café.

Bibi is een bruin kindje met prachtige staartjes op haar hoofd. De warme illustraties in zachte kleuren zijn even schattig als de peuter zelf.

Twee boekjes om zin te krijgen in nog veel meer boekjes!

Tijd voor ...

OTTO DE BOEKENBEER

OTTO DE BOEKENBEER

Kate Cleminson
ISBN 9789053418260
Leeftijd: + 4 jaar
Prijs: € 13,95

Otto is een boekenbeer. Hij woont in een boek en vindt het fijn als kinderen zijn boek lezen. Als hij op een dag wordt achtergelaten, kruipt hij uit zijn boek en gaat op zoek naar een nieuwe thuis. Geen makkelijke klus. Gelukkig vindt hij na een lange zoektocht de bibliotheek. Daar leert hij heel veel nieuwe vrienden kennen.

Wie dit prentenboek leest zal nooit meer een boek zomaar aan de kant leggen! Het boek leeft en wil graag gelezen worden! Verrassende invalshoek!

Tijd voor ...

HET LIEVELINGSBOEK VAN SIMON SNOEK

HET LIEVELINGSBOEK VAN SIMON SNOEK

Julia Donaldson & Axel Scheffler
ISBN 9789025740948
Leeftijd: + 4 jaar
Prijs: € 12,95

Simon zit de hele dag te lezen in zijn lievelingsboek. Het gaat over een piraat die een schat vindt: een boek. De piraat leest het boek dat gaat over Goudlokje die in één van de bedjes van de beren ligt te lezen in een boek dat gaat over… Zo wordt een heel stapelverhaal opgebouwd om op het einde weer bij Simon en zijn lievelingsboek uit te komen.

Vooraan in Het lievelingsboek van Simon Snoek staan alle boeken netjes op de boekenplank uitgestald. Om een plekje te veroveren in het stapelverhaal worden bekende verhalen origineel bewerkt.   De tekst is leuk op rijm gezet, de illustraties zijn vaak grappig.

Kortom, een boek in een boek in een boek……

Tijd voor ...

PIEPELOTHEEK

PIEPELOTHEEK

Lorenz Pauli en Kathrin Schärer
ISBN 9789025752064
Leeftijd: + 4 jaar
Prijs: € 12,95

Lezen kan je leven veranderen. Bewijzen hiervan vind je in dit boek!

Na een helse klopjacht komen vos en muis in de bibliotheek terecht. Niet toevallig hoor! Muis is ervan overtuigd dat boeken lezen helpt om van gedachten te veranderen. En ja, hij leent vos een boek uit over kippen - leert hem ondertussen de reglementen van de bibliotheek - en zorgt ervoor dat hij zin krijgt in een lekkere kip.

Maar vos krijgt ook andere honger. Leeshonger! En deze is niet meer te stoppen!

Tijd voor ...

WOESTE ZEBRA IN DE BIBLIOTHEEK

WOESTE ZEBRA IN DE BIBLIOTHEEK

Ireen van Maarle en Lucy de Graaf
ISBN 9789051161984
Leeftijd: +4 jaar
Prijs: € 13,95

Als woeste zebra naar de bib gaat, maakt iedereen zich zorgen. Zelfs de krant waarschuwt ervoor! Hij raast als een wilde door de bibliotheek en verstoort de rust in elk hoekje. Hij zet de bib volledig op zijn kop! Iedereen is blij als woeste zebra weer vertrekt.

De illustraties in het boek volgen het verhaal en stralen onrust en chaos uit. Felle kleuren, zwart-omrande tekeningen en schuine lijnen…Op de laatste pagina kijkt woeste zebra verrassend naar de lezer!

Wie dit boekje leest beseft maar al te goed dat woeste zebra’s niet welkom zijn in de bib.

Tijd voor ...

NIET BRULLEN IN DE BIEB!

NIET BRULLEN IN DE BIEB!

Michelle Knudsen en Kevin Hawkes
ISBN 9789025742300
Leeftijd: + 4 jaar
Prijs: € 12,95

Iedereen is welkom in de bieb, als hij zich maar aan de regels houdt. En die gelden ook voor de leeuw die op een dag komt binnenwandelen. De leeuw gedraagt zich keurig en wordt al gauw beste maatjes met de bezoekers. Hij is bovendien perfect inzetbaar: hij stoft de encyclopedieën af met zijn staart, likt de postzegels met zijn tong en is een aandachtige luisteraar en tegelijk steunkussen in de voorleeshoek.

Maar dan slaat het noodlot toe. De bibliothecaresse valt van haar stoel en de leeuw brult om hulp! Maar mag dat wel in de bieb?

Tijd voor ...

HET IS EEN BOEK - HET IS EEN BOEKJE

HET IS EEN BOEK - HET IS EEN BOEKJE

Lane Smith
ISBN 9789047703075 - ISBN 9789047704300
prijs: € 11,95 - € 8,95

Het is een boek is een grappig prentenboek en tegelijk een vette knipoog naar het digitale tijdperk. Ezel is zo verslingerd aan zijn laptop dat hij totaal niet meer weet wat een boek is en hoe hij ermee moet omgaan. Aap zit rustig te lezen maar wordt telkens opgeschrikt door de vragen van ezel.
Wat heb je daar? Hoe scroll je naar beneden? Kan je ermee bloggen, sms’en? Heb je een wachtwoord nodig? NEE,HET IS EEN BOEK!

De leuke illustraties en vooral de laconieke tekst zijn heerlijk. Vraag is wel of jonge kinderen dit net zo leuk vinden als volwassenen. Een variant voor peuters werd bedacht: een kartonboekje in dezelfde tekenstijl maar met andere vragen. Kun je het opeten, kun je ermee bouwen, kan het vliegen? NEE, JE KUNT HET LEZEN…

Tijd voor ...

BUURMAN LEEST EEN BOEK

BUURMAN LEEST EEN BOEK

Koen Van Biesen
ISBN 9789058388018
Leeftijd: 5+
Prijs: € 16,95

Voor Koen Van Biesen is tekenen, muziek componeren en verhalen schrijven eigenlijk hetzelfde. Alleen de vorm verschilt. Wil je zijn prentenboeken lezen, dan heb je ogen en oren nodig. De CD bij het boek is minstens even interessant als het boek zelf.  Op de CD vertelt Warre Borgmans samen met de kinderen Van Biesen het verhaal. Dit alles op muziek die speciaal voor dit boek werd gecomponeerd.

Waarover het gaat? Wel, buurman wil een boek lezen maar buurmeisje heeft heel wat hobby’s die lawaaierig zijn. Rustig lezen zit er voor buurman niet in vandaag…en een wandelingetje met de hond al evenmin…

Buurman leest een boek bewijst dat boeken grenzen kunnen verleggen. Een creatieve belevenis voor jong en oud!

Tijd voor ...

HET GEHEIM TUSSEN DE BOEKEN

HET GEHEIM TUSSEN DE BOEKEN

Reine De Pelseneer
ISBN 9789058388070
Leeftijd: 7+
Prijs: € 13,95

Bembo boekworm woont in de bibliotheek. Zijn opa heeft hem verteld dat er een geheim tussen de boeken leeft en daar is hij naar op zoek. In zijn eentje leest hij alle boeken van A tot…Plots blijkt de Z een grote verrassing te herbergen. Een meisje! Samen lezen en voorlezen is nog leuker. Is dat het geheim?

Reine De Pelseneer schreef in een eenvoudige en zeer fijne taal een eerlijk verhaal over lezen en wat dit met een mens (worm) kan doen.  De pentekeningen van Richard Verschraagen zijn grappig en sympathiek.

Lezen is heerlijk! Lezen is hip! Een boekje dat aanzet tot lezen!

Tijd voor ...

HET ONEINDIGE VERHAAL

HET ONEINDIGE VERHAAL

Michael Ende
Leeftijd: 10+
In herdruk: terug in de winkel eind november

Volledig opgaan in een boek. Het gebeurt vaker dan je denkt. In dit prachtig jeugdboek raakt Bastiaan zo nauw betrokken bij het verhaal dat hij om middernacht het boek instapt. En dit op uitnodiging van de Kleine Keizerin van Fantasië. Zo raakt hij verzeild in vreemde en fabelachtige avonturen.

Dit boek, geschreven in 1982 en later verfilmd, bewijst de kracht van fantasie. Het is prachtig geschreven en zorgvuldig opgebouwd.  Uren leesplezier verzekerd met deze klassieker!

Tijd voor ...

HART VAN INKT

HART VAN INKT

Cornelia Funke
ISBN 9789045101828
Leeftijd: 13+
Prijs: 18,95 euro

Meggie is dol op verhalen, net zoals haar vader Mo. Toch leest hij haar nooit een verhaal voor en dat heeft zo zijn redenen. Als haar vader een boek leest, komen de personages uit het boek tot leven. Is daarom haar moeder plots verdwenen? En moeten ze steeds weer op vlucht voor de schurken uit een boek?

We hebben al te veel verklapt, maar willen dit nog kwijt. Hart van inkt is een schitterend en tegelijk spannend boek met sympathieke helden en verdorven schurken. Cornelia Funke bewijst weerom haar meesterschap. Een verhaal dat betovert!

Tijd voor ...

DE GEVANGENE VAN DE HEMEL

DE GEVANGENE VAN DE HEMEL

Carlos Ruiz Zafón
ISBN 9789056724559
prijs: 19.95 euro

Was u destijds ook in de ban van De schaduw van de wind? En was u misschien wat ontgoocheld in de opvolger Het spel van de engel?

Het derde deel van het vierluik rond het Kerkhof der vergeten boeken ligt in de winkel. Het boek neemt ons terug mee naar het Barcelona van de jaren veertig en vijftig. Liefde, vriendschap en boeken spelen ook in dit verhaal een cruciale rol. De gevangene van de hemel - we hebben het van horen zeggen - is even goed als het eerste boek in de reeks. Wel willen we je waarschuwen voor het open einde…Pas in het vierde deel zullen alle mysteries worden opgelost. Geduld is een schone deugd :)