Nieuw In De Winkel

Nieuw in de winkel

POESJE MAUW

POESJE MAUW

Mies van Hout
isbn 9789047706625
leeftijd: peuters/kleuters
prijs: 14,95 euro

Voor dit kartonboek met bijhorende CD leggen peuters/kleuters met plezier hun iPad aan de kant. Het is zo puur en zuiver dat het jong en oud bekoort. Woord, muziek en beeld vormen samen een aantrekkelijk geheel. Eerst en vooral is er de CD waarop oude kinderliedjes heel sober en met een eenvoudige instrumentale begeleiding worden gezongen. Daarnaast heb je het kartonboek met de tekst van de liedjes en de prachtige aquarellen van Mies van Hout. De dieren uit de liedjes schitteren teder op een mooie witte achtergrond: eendjes, visjes, kikkers,…

Met dit boek krijgen de kinderen goesting: om te zingen en om te schilderen. Zet de verf en de Cd-speler (of laptop) alvast klaar!

Nieuw in de winkel

MIDDEN IN DE NACHT IN MIJN TUIN

MIDDEN IN DE NACHT IN MIJN TUIN

Séverin Millet
isbn 9789025867232
leeftijd: +4
prijs: 14,99 euro

Hebt u zich al eens afgevraagd wat spookjes zoal doen ’s nachts?  Dit stevige kartonboek met grote kijkplaten leert ons alvast dat de tijd van griezelen voorgoed voorbij is. Spookjes zijn naarstige werkers. In één nacht bouwen ze torenhoge huizen met glijbanen, balkonnetjes en heel veel gekke buizen. Spookjes hebben bovendien tal van leuke bezigheden en zijn helemaal niet bang van grote dieren die zomaar passeren.

Dit kijkboek neemt je mee naar een nachtelijke spookjeswereld vol fantasie. En wie goed kijkt zal merken dat spookjes ook wel een beetje op mensen lijken.

Nieuw in de winkel

DE LEEUW EN HET VOGELTJE

DE LEEUW EN HET VOGELTJE

Marianne Dubuc
leeftijd: +4
isbn 9789045116792
prijs: 14,99 euro

Het is herfst. Leeuw werkt in de tuin. Plots valt er een vogeltje uit de lucht. Leeuw verzorgt en koestert het vogeltje een hele winter lang. Hij houdt het vooral warm: in zijn manen, onder zijn muts, in zijn pantoffels… En dan wordt het weer lente. Het vogeltje vertrekt.

Dit boekje vertelt een verhaal over een winter. Een ‘warme’ winter, want met zijn twee valt de winter best wel mee.  De bijzondere vriendschap die ontstaat tussen de leeuw en het vogeltje wordt door Marianne Dubuc teder in beeld gebracht. Alsook het gemis en het verlangen erna. Keert het vogeltje ooit terug?

Een parel van een boekje om de winter door te komen! Bij voorkeur te lezen bij het haardvuur.

Nieuw in de winkel

KIETEL NOOIT EEN KROKODIL

KIETEL NOOIT EEN KROKODIL

Bette Westera en Thé Tjong-King
isbn 9789025759131
leeftijd: +4
prijs: 13,95 euro

Bette Westera is beslist de Annie M.G. Schmidt van deze tijd. Ze rijmt verrassend, houdt van een tikkeltje ondeugend en geeft de vrouwen in haar werk steevast een krachtige rol. Bovendien steekt ze de draak met preutsheid, oppervlakkigheid en heel wat maatschappelijke gewoontes.

Kietel nooit een krokodil is dus weer heerlijk leesvoer over een heel gehoorzaam dochtertje dat de laatste wens van haar vader de roverhoofdman getrouw naleeft: ga rovend door het leven en kietel nooit een krokodil. Haar broers daarentegen doen het natuurlijk net wel! En dan moet het brave zusje hen redden enweer op het rechte pad brengen! En in dit boekje is het rechte pad echt wel behoorlijk krom!

Nieuw in de winkel

DE GANS EN ZIJN BROER

DE GANS EN ZIJN BROER

Bart Moeyaert en Gerda Dendooven
isbn 9789045117232
leeftijd: +13
prijs: 19.99 euro

De gans en zijn broer leg je best op je nachtkastje, neem je mee in de trein of laat je ostentatief slingeren op je salontafel. Dit kleine prachtige boekje met leeslint - vormgeving Gert Dooreman en illustraties Gerda Dendooven -  savoureer je het best bij tussenpozen. Zo geniet je nog meer van de korte verhaaltjes over de eigenzinnige gans en zijn broer. Bart Moeyaert schetst het leven op de boerderij en vooral de gedachten die dit leven oproept bij de gans en zijn broer. Hij speelt met filosofische vraagstukjes die hij meesterlijk weet te vertalen in woorden en gebeurtenissen. Dit alles in de mooie, zuivere taal en schrijfstijl  die we van hem gewoon zijn.

Tien jaar geleden verschenen deze pareltjes reeds in De Standaard Magazine. Nu liggen ze in de winkel te blinken en te blozen. Een must voor alle Moeyaertfans! 

Nieuw in de winkel

HET DONKER

HET DONKER

Lemony Snicket - Jon Klassen
leeftijd: +4
isbn 9789025758288
prijs: 13,95 euro

Laszlo is bang voor het donker en het donker zit overal: achter het raam, achter het douchegordijn, in de kast en vooral in de kelder. Elke morgen opent hij de kelderdeur en groet het donker in de hoop dat het donker hem verder met rust zal laten. Op een nacht echter roept de stem van het donker en lokt Laszlo naar de kelder. Hij wil hem iets laten zien.

Dit spannende verhaal over licht en donker is schitterend in beeld gebracht door Jon Klassen. Zachte tinten geel, lichtblauw, bruin en oranje vormen een mooi contrast met het donkere zwart. Het verhaal is net als het donker zelf een beetje spannend maar het eindigt in volle licht.

Een schitterend boekje voor al wie (een beetje) bang is in het donker.