Nieuw In De Winkel

Nieuw in de winkel

JULES ZOEKT MAMA

JULES ZOEKT MAMA

Annemie Berebrouckx
isbn 9789055354535
prijs: 14,95 euro

Jules zoekt mama is het perfecte prentenboek voor peuters en kleuters met een eigen willetje die absoluut geen hand willen geven. Zelfs niet als ze met hun mama naar de markt gaan.Jules, het leuke jongetje met de zeven haartjes op zijn hoofd, vindt het helemaal niet nodig om mama een hand te geven. Mama is gemakkelijk te herkennen en Jules belooft dicht bij haar te blijven. Wanneer er echter een knaloranje sinaasappel voor zijn voeten rolt, verliest hij haar uit het oog.Jules zoekt zijn mama in de menigte maar vindt haar niet. Een traantje rolt over zijn wangen. Nu komt mama vlug naar hem toe. Zij heeft hem geen minuut uit het oog verloren. En met een schat van een sinaasappel in de ene hand en mama aan de andere hand wandelt Jules dolgelukkig verder….

Nieuw in de winkel

TOEN DE DUISTERNIS VIEL,HEB IK ZE OPGERAAPT

TOEN DE DUISTERNIS VIEL,HEB IK ZE OPGERAAPT

gekozen door Annemie Leysen met illustraties van Gerda Dendooven
ISBN 9789020981940
prijs: 24,95

Toen de duisternis viel, heb ik ze opgeraapt is een boek vol korte verhalen en versjes om voor te lezen of zelf te lezen. Het zijn allemaal kleine verhalen voor lange nachten. Je leest ze best ’s avond voor het slapen gaan. Stiekem overdag mag natuurlijk ook. Niet alleen de titel van het boek, maar ook de uitgave van het boek schept hoge verwachtingen. De harde kaft, de halflinnen band en de prachtige illustraties van Gerda Dendooven maken het boek onweerstaanbaar mooi. De verhalen en versjes zelf werden gekozen door Annemie Leysen. Als recensent en docent jeugdliteratuur las zij stapels boeken. Er zit dan ook een schat aan verhalen in haar hoofd en in haar hart. Zij stelde een eigenzinnige verzameling van grappige, ontroerende en stoute verhalen en versjes samen. Met dit boek gaat iedereen graag slapen…

Nieuw in de winkel

DE WEI VAN KOE

DE WEI VAN KOE

auteur: Paul de Moor
illustraties: Martijn van der Linden
isbn 9789020984156
leeftijd: + 6 jaar

Je moet het maar doen. Een mooi en teder verhaal schrijven over Koe, Rat en hun vrienden met alleen maar eenlettergrepige woorden. Een verhaal voor eerste lezertjes dat boeit, ontroert en spannend is. De prachtige zwart-wit illustraties van Martijn van der Linden helpen het verhaal natuurlijk vooruit. Toch gaat de grootste verdienste naar Paul de Moor die met zijn simpele woorden gevoelige snaren weet te raken en emoties weet los te maken.

Eerste lezertje leren met dit boek niet alleen lezen, maar maken ook kennis met een heel klein brokje literatuur.

Nieuw in de winkel

HET GROTE BOEK VAN VOS, HAAS EN UIL

HET GROTE BOEK VAN VOS, HAAS EN UIL

auteur: Sylvia Vanden Heede
isbn 9789020986990
prijs: 22,95 euro
tot 31 december: actie 100 jaar Lannoo: kortingsbon 10,00 euro

Jonge kinderen houden ervan. De verhalen van Vos en Haas zijn immers leuk, grappig en vindingrijk. De belevenissen van Vos en Haas zijn herkenbaar: een nieuwe buur krijgen, heel veel zin hebben in koek of de verjaardag vieren van een vriend. Maar in elk verhaaltje schuilt een verrassing , een onverwachte wending of een happy end. Aan de voorleesboeken van Vos en Haas beleven niet alleen de kinderen maar ook de volwassenen veel plezier.

En er zijn ook de prachtige tekeningen van Thé Tjong-Khing. In  Het grote boek van Vos, Haas en Uil  komen deze ten volle tot hun recht. Groot en prachtig gedrukt op blinkend karton.

In Het grote boek van Vos, Haas en Uil  werden drie boeken gebundeld: Een buur voor Vos en Haas, Vos en Haas op zoek naar koek en Vos en Haas en het feest van Uil.

Nieuw in de winkel

HET VERHAAL VAN DE OLIFANT EN DE GOOCHELAAR

HET VERHAAL VAN DE OLIFANT EN DE GOOCHELAAR

of Hoe Peter zijn zusje terugvond.
auteur: Kate DiCamillo
isbn 9789045110301
leeftijd: 8 +
prijs: 13,95 euro

Op een dag verschijnt een waarzegster op het marktplein van het stadje Baltese. Peter gaat naar haar toe om de vraag te stellen die hem sinds jaren bezighoudt: leeft zijn zusje nog? En als ze nog leeft, waar kan hij haar dan vinden? De waarzegster geeft een geheimzinnig antwoord: ‘De olifant, je moet de olifant volgen.’ Peter begrijpt er niets van, maar diezelfde avond laat een goochelaar een olifant door het dak van het theater vallen. En dat is nog maar het begin van een reeks wonderbaarlijke gebeurtenissen.

Magisch…zo kun je de boeken van Kate DiCamillo het best omschrijven. Zelf noemt ze haar laatste boek een verhaal om luidop voor te lezen, om zelf te verslinden, of om aan iemand te geven die je graag ziet.

Het lezen van dit boek kun je vergelijken met het kijken naar een adembenemend toneelstuk. Poëtisch, surreëel en toch hartverwarmend realistisch. De auteur voelt zich nauw verbonden met haar personages en dat merk je. De tekeningen baden in een donkere maar warme sfeer.

Het  verhaal neemt je mee en doet je vertrouwen in het onverwachte. Alleen op die manier kun je buitengewone dingen waar laten worden. Alleen op die manier slaagt  Peter erin om zijn zus terug te vinden.

Nieuw in de winkel

JE BENT VAN MIJ!

JE BENT VAN MIJ!

auteurs: Maren Stoffels en Hans Kuyper
isbn 9789025855796
prijs: 12,95 euro
leeftijd: + 12 jaar

Moira heeft geen flauw idee van wie ze brieven krijgt, die eerst nog vlinderlicht en verliefd klinken, maar steeds beklemmender van toon worden. Ze hoopt dat ze van Nino komen. Maar schrijft hij zo mooi? En was hij in haar slaapkamer? Moira heeft het gevoel dat er een web om haar heen wordt geweven. Dan komt haar nieuwe buurjongen met een onverwachte aanwijzing die haar hele leven op z’n kop zet.

Maren Stoffels en Hans Kuyper schreven een half jaar samen aan dit boek. Maren Stoffels is pas 21 jaar en haar boeken worden vooral door meiden gelezen (op haar broer na). De thema’s en situaties in haar boeken zijn herkenbaar: anorexia, gepest worden, homoseksualiteit, verliefdheid, jezelf durven zijn.

Jonge boeken die graag en met plezier gelezen worden door jonge meisjes. Moet kunnen!

Nieuw in de winkel

VERHALEN UIT EEN VERRE VOORSTAD

VERHALEN UIT EEN VERRE VOORSTAD

auteur: Shaun Tan
isbn 9789045110394
leeftijd: 14+
prijs: 17,95 euro

Shaun Tan groeide op in de noordelijke randstad van Perth, een stad in het Westen van Australië. Hij studeerde zowel literatuur als kunst en werkt als auteur en freelance illustrator in Melbourne. 

Shaun Tan observeert het dagdagelijkse leven. Parken, straten, stranden, gewone mensen en plaatsen, die hij heeft bezocht, vormen de basis van zijn tekeningen. Maar de droom en de verbeelding zijn nooit veraf. Op die manier behandelt hij sociale, politieke en historische onderwerpen.

In De aankomst verlaat een man vrouw en kinderen om op een totaal vreemde plek een nieuw leven te zoeken. Migratie, maar dan wel naar een wereld die zo anders is, dat hij niet meer naar de onze refereert.  Met dit prachtige boek veroverde Shaun Tan de hele wereld.

Verhalen uit een verre voorstad is een waardige opvolger. Shaun Tan schetst het leven in een voorstad in vijftien (beeld)verhalen, zoals niemand dat eerder deed: geheimzinnig, vervreemdend en ontroerend.

Een boek met verhalen en uitzonderlijk mooie plaatjes voor grote mensen en grotere kinderen. Uniek en weergaloos!

Gedicht Van De Maand

Gedicht van de maand

OM ECHT TE LEZEN

 

Om echt te lezen

moet je alle lichten uitdoen,

woorden houden van duisterheid

zoals het beeld houdt van de donkere kamer.

Onder hen beiden zouden ze zonder geluid

te maken de wereld kunnen vervangen.

 

Herman de Coninck

 

 

 

Een gedicht van Herman de Coninck op een kussensloop. Samen met het jubileumboek deel twee van Plint in een houten kistje. Dit noemen ze Poëzie om te kussen.

Plint brengt poëzie en beeldende kunst samen op posters en kaarten. Ze laten een kunstenaar beelden scheppen bij gedichten. Beide kunsten dragen en versterken elkaar. Kijken wordt lezen en lezen wordt kijken.

Maar Plint brengt poëzie ook op andere manieren naar ons toe. Gedichten op een kussensloop, een keukenschort, een zakdoek, een wijnetiket, een papieren tafellaken of op servetten. Poëzie op het raam of op de muur, op je muismat of op je agenda. Poëzie op de kerstballen. Woorden doen de dingen leven!

In het Plintassortiment  vind je een reeks uiteenlopende geschenken met een eigen ziel. En met de woorden erop die je misschien zelf al zo lang had willen zeggen.

Alle plintartikelen kan je rustig bekijken op www.plint.nl of kom gewoon eens langs.

Wij hebben een grote voorraad poëziegeschenken binnengehaald voor de feesten.

 

 

 


Gedicht van de maand

POEZIEKAARTEN


wat je in een ster ziet

een wegwijzer

een eindeloos ver licht

een eeuwig raadsel

het doet er niet toe

als je maar vaak genoeg omhoog kijkt

 

Bovenstaand gedichtje is maar één van de vele inspirerende teksten op de kerst- en nieuwjaarskaartjes van Symposion. Niet alleen de teksten zijn warm of beter nog hartverwarmend. Ook de kleuren, de lettertypes, de kleine tekeningen en de vorm van de kaartjes zijn verrassend en stijlvol. De betere kerstkaart in mooi hard karton vind je bij Symposion en dus ook bij ons in de winkel.

En er is nog meer. Symposion denkt aan de feesten en de bergen afwas die men op zo’n dagen te verwerken krijgt en maakt een keukenhanddoek in prachtig gestreept linnen met de veelbelovende tekst: teveel van het goede kan verrukkelijk zijn. Of een receptenmap voor de beste en andere hobbykoks met daarop: uit de dromen van de lente wordt in de herfst confituur gemaakt.  Poëzie dus om je vingers af te likken…….

Tijd Voor

Tijd voor ...

KERSTVERHAAL

KERSTVERHAAL

auteurs: Geert van Istendael & Judith Vanistendael
isbn 9789045014104
prijs: 14,95 euro

Een sobere titel, een sobere kaft, een waarachtige zoektocht naar het authentieke verhaal.

Geert van Istendael schreef dit kerstverhaal en baseerde zich hiervoor op de evangeliën van Lucas en Mattheus. Hij bestudeerde de Griekse basistekst en analyseerde de vertalingen hiervan in het Nederlands, Duits en Frans. Dit alles resulteerde in een prachtig geschreven en sober kerstverhaal. Een verhaal dat ieder jaar weer wordt verteld in de donkerste dagen aan de voet van een grote boom. Het verhaal van het kind Jezus.

Bijzonder aan dit boek is de eenvoud en de kracht van de tekst waarmee de auteur dit oeroude verhaal weer tot leven weet te brengen. De tekeningen van zijn dochter Judith zijn dan weer verrassend en onconventioneel. Oud en nieuw worden in de prenten door elkaar gebruikt. Met een knipoog naar onze tijd verplaatst Jozef zich op een scooter. Geen drie kamelen voor de koningen, maar een kameel, een paard en een struisvogel. De illustraties vullen het verhaal aan, nodigen uit tot reflectie, ontlokken een glimlach en vertellen op hun beurt het kerstverhaal.

Kerstverhaal is een boek voor alle leeftijden dat zowel binnen het gezin als op school het kerstfeest meer diepgang verleent.

Tijd voor ...

IEDEREEN WAS ER

IEDEREEN WAS ER

auteur: Toon Tellegen
isbn 9789045109909
prijs: 29,95 euro

Toon Tellegen schrijft verhalen vol fantasie voor lezers van alle leeftijden. Het lijken sprookjes. Vele verhalen spelen zich af in een dierenbos, waar alle dieren spreken en zich gedragen als mensen. Alles kan. Het leven staat er vaak op zijn kop. Iedereen valt om, waait weg of wil wel eens andere gedachten. Maar zijn verhalen bevatten geen levenslessen. Ze zijn eerder filosofisch en stellen meer vragen dan ze antwoorden geven. Soms zijn ze absurd grappig, dan weer melancholisch, bijna droevig.

De eerste verhalen over de eekhoorn, de mier, de olifant en alle andere dieren werden gebundeld in het boek Misschien wisten zij alles. Toon Tellegen heeft sinds de uitgave van deze eerste bundel gelukkig nog veel meer over de dieren geschreven. In  Iedereen was er zijn die nieuwe verhalen gebundeld en er zijn vijftien niet eerder gepubliceerde verhalen aan toegevoegd.

Iedereen was er is een prachtig boek om te hebben en te houden, om te krijgen en te schenken. Voor alle grote en kleine fans van Toon Tellegen.

‘Wat Tellegen betreft rest slechts nog één vraag, namelijk of hij een schrijver is of een genie, en ik vermoed het laatste.’ De Morgen

Tijd voor ...

DE SCHEPPING VAN DE VLINDERS

DE SCHEPPING VAN DE VLINDERS

auteur: Gioconda Belli
illustraties: Wolf Erlbruch
isbn 9789044513233
prijs: 18,50

Arno is een dromer. Hij is Ontwerper van alle Dingen en wil iets creëren dat vogel en bloem tegelijk is. Iets dat sierlijk kan vliegen en tegelijk wondermooi is. Helaas zijn de Wetten van de Schepping klaar en duidelijk: het Dierenrijk en het Plantenrijk mogen niet vermengd worden.

Arno blijft volharden en wordt daarom met zijn vrienden verbannen naar de Werkplaats van de Insecten. Wat oorspronkelijk een straf bleek te zijn resulteert in fantastische creaties: de glimworm, de sprinkhaan, het lieveheersbeestje…en uiteindelijk de vlinder.

De schepping van de vlinders is een magistraal prentenboek: filosofisch getint, humoristisch, ontroerend en grappig. De illustraties van Wolf Erlbruch zijn weergaloos mooi. Arno en zijn vrienden zijn sympathieke rare snuiters. Dromers die zeer snel het hart van de lezer veroveren.

Dit prachtige prentenboek kun je lezen, voorlezen of telkens weer opnieuw bekijken. Koesteren en op je nachtkastje bewaren. Cadeau doen aan alle grote en kleine mensen die een droom hebben die ze nooit ofte nimmer zullen loslaten.

Tijd voor ...

HET GEHEIM VAN DE KEEL VAN DE NACHTEGAAL

HET GEHEIM VAN DE KEEL VAN DE NACHTEGAAL

Peter Verhelst
met prenten van Carll Cneut
isbn 9789058385079
prijs: 24,95 euro

Dit prachtige prentenboek won ongelooflijk veel prijzen: Winnaar Woutertje Pieterse Prijs, Winnaar Gouden Uil Jeugdliteratuur 2009, Winnaar Gouden Griffel, Boekenwelp, Boekenpluim, White Raven Special Mention 2009 en Plantin-Moretuspublieksprijs voor beste boekomslag.

Bij deze prijzen juryverslagen (jury Woutertje Pieterse Prijs 2009) met niets dan lof:'De illustraties zijn onvoorstelbaar mooi, haast schilderijtjes die je zo in een lijst zou willen ophangen. Toch krijgen de prenten pas echt betekenis door de tekst van Verhelst, die eenvoudig en poëtisch is. De zinnen zijn helder en precies, en komen daardoor met rake klappen binnen bij de lezer. [...] De jury wil er geen misverstand over laten bestaan dat zij Het geheim van de keel van de nachtegaal beoordeelt als een volmaakte symbiose van beeld, tekst en vormgeving. Het boek is een ultieme reis door de verbeelding.'

Het geheim van de keel van de nachtegaal is een bewerking van het bekende sprookje van H.C. Andersen. In dit sprookje droomt een Chinese keizer van een nieuwe Keizerlijke Tuin der Tuinen. Een eenvoudige tuinman slaagt erin om die droom werkelijkheid te maken. Wanneer de keizer een nachtegaal hoort, weet hij dat die muziek ook deel moet uitmaken van zijn tuin. De nachtegaal is gewillig, maar niet willoos. Zijn muziek is uniek, maar niet te vangen. Kan een almachtige keizer leven met de gedachte dat iets aan zijn wil ontsnapt?

Tijd voor ...

PICASSO EN GUERNICA

PICASSO EN GUERNICA

Een meesterwerk en zijn maker.
auteur: Alain Serres
isbn 9789055448142
prijs: 19,90 euro

Alain Serres vertelt het verhaal van Picasso en zijn Guernica. Op een toegankelijke manier zodat ook kinderen dit verhaal kunnen snappen. Op een verhelderende manier zodat ook volwassenen uit dit boek nog heel wat kunnen leren.

Het boek is intelligent opgebouwd. Serres heeft het kort over Picasso's kinderjaren en zijn ontwikkeling als kunstenaar en hij situeert ‘Guernica' in de evolutie van zijn oeuvre. In heel eenvoudige bewoordingen schetst hij de historische context: de gebeurtenissen die leidden tot de Spaanse burgeroorlog en het gruwelijke bombardement op het Baskische stadje Guernica. Dat gebeurt beknopt, maar heel doeltreffend. Aan de hand van talrijke schetsen, de verschillende versies van ‘Guernica' en foto's van Picasso aan het werk beschrijft hij vervolgens de ontstaansgeschiedenis en de totstandkoming van dit monumentale doek. In het hart van het boek zit een uitklapbare reproductie van ‘Guernica', zodat de lezers het hele doek uitgebreid kunnen bekijken. Serres heeft het verder over de terugkeer van kleur en levenslust in Picasso's werk daarna en over de pacifistische echo's in zijn latere oeuvre.

 Picasso en Guernica is een prachtboek: toegankelijk, verzorgd vormgegeven en uitstekend vertaald. Een must voor al wie kunst wil ontdekken en begrijpen.

Tijd voor ...

MAGRITTE. GEWOON BUITENGEWOON.

MAGRITTE. GEWOON BUITENGEWOON.

isbn 9789058385833
prijs: 29,95 euro

Tussen 1920 en 1967 maakte de surrealistische schilder René Magritte ruim elfhonderd schilderijen en een zevenhonderdtal gouaches. Zijn schilderijen plagen, bevragen en verrassen. Hij plaatst herkenbare objecten in een vervreemdende context, laat objecten op een onverwachte manier in elkaar overlopen,...

In het pop-up boek Magritte Gewoon Buitengewoon kan je zelf aan de slag. Door te draaien, te trekken of te duwen aan de flapjes verplaats je objecten of personen in de schilderijen. Dit roept vragen op. Je wil meer weten over dit schilderij. Je gaat het op een andere manier bekijken.

Deze speelse pop-up is een ode aan een schilder die de toeschouwer uitdaagt om de ingesleten paden van zijn en zien te verlaten. Bekende schilderijen van Magritte worden op een verrassende manier gecombineerd en tot leven gebracht.