Nieuw In De Winkel

Nieuw in de winkel

HET IS EEN BOEK

HET IS EEN BOEK

Lane Smith
isbn 9789047703075
prentenboek
prijs: 11,95 euro

Het is een boek is een grappig prentenboek en tegelijk een vette knipoog naar het digitale tijdperk. Ezel is zo verslingerd aan zijn laptop dat hij totaal niet meer weet wat een boek is en hoe hij ermee om moet gaan. Aap zit rustig te lezen maar wordt telkens opgeschrikt door de vragen van ezel.

Wat heb je daar? Hoe scroll je naar beneden? Kan je ermee bloggen, sms’en? Heb je een wachtwoord nodig?

 HET IS EEN BOEK!

De leuke illustraties en vooral de laconieke tekst zijn heerlijk. Peuters en kleuters zullen dit boekje leuk vinden maar alle jongeren en volwassenen, die verslingerd zijn aan hun moderne elektronicasnufjes, zullen zich heerlijk herkennen. Leuk cadeautje dus voor alle grote en kleine computernerds!

We durven het bijna niet vertellen maar je vindt het boekje ook op YouTube in een prachtig kortfilmpje (It’s a book).

Nieuw in de winkel

ROSIE EN MOUSSA

ROSIE EN MOUSSA

tekst: Michael De Cock
illustraties: Judith Van Istendael
leeftijd: + 8 jaar
isbn 9789045111483
prijs: 12,95 euro

Rosie en Moussa is meer dan een boek.

Men vroeg Michael De Cock, theaterdirecteur, regisseur, acteur en schrijver, een verhaal te schrijven over een bijzondere vriendschap tussen twee kinderen in een grote stad. Het werd een poëtische theatervoorstelling met beelden van Judith Vanistendael en muziek van Mira.

In november 2010 verscheen het verhaal in boekvorm met weerom prachtige illustraties van Judith Van Istendael, één van de meest beloftevolle stripauteurs in Vlaanderen.

Een geboren verteller en een begenadigd tekenaar hebben de handen in elkaar geslagen en dat voel je. Dit boekje leeft! Dit boekje bekoort! Dit boekje is een hedendaags Jip en Janneke in de grote stad.

Rosie gaat met haar moeder samen in een groot appartementsgebouw wonen aan de andere kant van de stad. Daar leert ze Moussa kennen. Hij neemt Rosie mee tot helemaal boven op het dak, hoewel dat door meneer Tak, de strenge conciërge, ten strengste verboden is...  Rosie en Moussa is een heerlijk boek om zelf te lezen of voor te lezen. Wie de theatervoorstelling wil bijwonen moet naar De schakel Waregem ( 15 januari), De Spil Roeselare (23 januari) of naar De Steiger Menen (9 maart).

Nieuw in de winkel

HET GEHEIME DAGBOEK VAN KLEIN DUIMPJE

HET GEHEIME DAGBOEK VAN KLEIN DUIMPJE

tekst: Philippe Lechermeier
illustraties: Rebecca Dautremer
isbn 9789059083783
prentenboek
prijs: 22,50 euro

Philippe Lechermeier en Rebecca Dautremer brengen het sprookje van klein duimpje tot leven. Net zoals in hun vorig boek Het boek van de vergeten prinsessen verrassen ze de lezer met heel veel leuke weetjes en schitterende illustraties.

In Het geheime dagboek van Klein Duimpje ontdek je alles wat het klassieke sprookje verzwijgt. Je mag meelezen in het dagboek van Duimpje en maakt er kennis met zijn gemene stiefmoeder en zijn reuzengrote honger. Je leert de rare en bizarre broers van Duimpje kennen en bent getuige van hun dagenlange tocht in het bos. En wie is toch dat lieve buurmeisje?

Het geheime dagboek van klein duimpje is mooi. Oogverblindend mooi.

De illustraties van Dautremer zijn dromerig, absurd, zacht en grotesk, steevast origineel en vol verbeelding. Om telkens iets nieuws in te ontdekken.

De tekst van Lechermeier is vertaald en bewerkt door Edward van de Vendel. Niemand had dit beter kunnen doen.

Beeld en tekst kunnen niet zonder elkaar en maken van dit boek een pareltje van een kijkboek. Lezen kan je het natuurlijk ook, maar door de vele details gaat de spanning en de emotionele geladenheid van het verhaal een beetje verloren.

Nieuw in de winkel

LAPJE

LAPJE

tekst: Riet Wille
illustraties: Jan De Kinder
isbn 9789058386519
leeftijd: + 8 jaar
prijs: 17,50 euro

Jan De Kinder is top. Zijn illustraties zijn schitterend en maken van Lapje een noemenswaardig boek. Lapje is een klein dorpje dat op geen enkele kaart staat. Wegwijzers ernaartoe bestaan niet. Niemand komt langs, niemand gaat weg. Alle mensen lijken op elkaar behalve één: Lara. Lara is anders. De Lappenaars hebben allemaal steile, muisbruine haren, maar Lara heeft rode krullen. Lara wil andere dingen, andere spelletjes, andere boeken en droomt van de wereld buiten het dorp... Lapje is een verhaal over creativiteit en het volgen van de stem in je hoofd. De gevarieerde schrijfstijl (met o.m. een strip en leuke zoekopdrachten) spreekt ook moeilijke lezers aan.

Nieuw in de winkel

MAX IN HET MUSEUM

MAX IN HET MUSEUM

Ellen Cornelis
isbn 9789059083349
prijs: 19,95 euro

Knutselboeken kunnen best gevaarlijk zijn: onmogelijke materialen en veel te moeilijke opdrachten die alleen op een grote teleurstelling kunnen eindigen.

De knutselboeken van Max zijn gelukkig anders en beter! Eerst en vooral omdat de knutselwerkjes creatief en makkelijk te maken zijn met spullen die je (meestal) in huis liggen hebt. Daarenboven zijn de boeken zoveel meer dan wat knutselvoorbeelden.

Max in het museum neemt ons mee naar dertien grote musea in Vlaanderen en Brussel. We maken kennis met het reilen en zeilen van zo’n museum en laten ons door enkele werken inspireren om zelf aan de slag te gaan. En dit met relatief eenvoudige materialen.

Het boek leest vlot, de lay-out is hip en de musea knipogen verleidelijk en vriendelijk naar de kinderen. Uitnodigend zonder saai of belerend te zijn. Wat willen we nog meer?

Nieuw in de winkel

JULIA'S REIS - JULIA'S VERDWIJNING

JULIA'S REIS - JULIA'S VERDWIJNING

auteur: Finn Zetterholm
isbn 9789026125911(reis) - isbn 9789026154300 (verdwijning)
leeftijd: + 10 jaar
prijs: 16,95 euro

Laten we deze boeken asjeblief niet vergelijken met De wereld van Sofie.  Ze zijn veel leuker en spannender en richten zich tot lezers die heel wat jonger zijn.

Julia is een meisje van twaalf dat bijzonder goed kan tekenen en erg veel van kunst houdt. Als ze op een dag een bezoek aan het Nationaal Museum brengt, gebeurt er iets heel vreemd. Op het moment dat ze een schilderij van Rembrandt aanraakt, verdwijnt ze en wordt ze wakker in de wereld van de schilder in 1658. Dit is het begin van een avontuurlijke reis door de wereld van de schilderkunst, waarin Julia beroemde kunstenaars als Leonardo da Vinci en Salvador Dalí ontmoet.

In de boeken lees je dus wat er kan gebeuren als een meisje uit onze tijd de ‘gestoorde genieën’ uit vroegere eeuwen ontmoet. Als lezer krijg je een duidelijk beeld van de tijd waarin de schilders leefden en maak je heel persoonlijk kennis met deze kunstenaars.

De auteur wil met zijn boeken geen kunstgeschiedenis schrijven maar wel de magie en grenzeloosheid van de kunst en van het leven verwoorden. Julia’s verdwijning is net uit maar we raden je aan om met het eerste boek Julia’s reis te starten.

Gedicht Van De Maand

Gedicht van de maand

DAT WE

Dat we eerst

dat jij begint te

en dat ik dan

en dat ik dan zo

en dat jij dan

zo erlangs en

dat ik jou dan

en dat ik dan zo

dat we

terwijl buiten

wij hierbinnen

dat we daarna

wij dan daarna

dat we

ooo

 

 

Joke van Leeuwen, gedicht uit "Grijp de dag aan"
isbn 9789021438856
prijs: 16,95 euro


DAT WE

Bij zo’n weer blijven we beter binnen. Bijvoorbeeld met een boekje of dichtbundel van Joke van Leeuwen. Wie nu een boek van deze auteur koopt krijgt er een piepkleine poster gratis bij. Op die poster staat een prent uit haar boek Waar is mijn zusje?

Tijd Voor

Tijd voor ...

MOOIE PLAATJES EN PRAATJES

Tekst en beeld. Ze maken een prentenboek uniek.Soms zijn ze zo sterk of zo mooi dat ze uit het boek worden gelicht.

Ze worden poster of prentkaart. Ze worden als kleine kunstwerkjes in een map verzameld of als leuke citaatjes op de tafel gezet. Ze sieren een wand, ze sieren een wereld.
We stellen er enkele aan u voor, uit het boek gelicht of uit de bundel geplukt. Om uren naar te kijken, om te lezen en om van te genieten….

 

 

 

 

Tijd voor ...

KUNSTBOEK DE BOOMHUT

KUNSTBOEK DE BOOMHUT

Ronald en Marije Tolman
map met 14 posters (ongeveer 55 x 40 cm)
isbn 9789047760771 - prijs: 29,95 euro
mapje met 14 prentbriefkaarten
isbn 9789047760788 - prijs: 9,50 euro

Vader en dochter Ronald en Marije Tolman maakten in 2009 het prachtig prentenboek De boomhut. Een verhaal zonder woorden over een bruine en een witte beer die elk op hun manier op een eiland aankomen en samen een boomhut bewonen. (zie archief november 2009)

Dit jaar werd het boek bekroond met het Gouden Penseel 2010 en kreeg het ook de Bologna Ragazzi Award voor het mooiste prentenboek van de wereld. Om dit te vieren maakte men van het boek een speciale editie: een kunsteditie. Alle illustraties werden op origineel formaat gedrukt en gebundeld in een speciale opbergmap. Een kunstmap dus met hierin veertien zalige posters om in te kaderen en aan de muur te hangen.

Wie het kleiner ziet, kan ook kiezen voor een mapje prentbriefkaarten met de veertien prachtige boomhutetsen.

Tijd voor ...

DE SPROOKJESVERTELLER

DE SPROOKJESVERTELLER

Thé Tjong-Khing
isbn 9789025748937
24 dubbele wenskaarten in box (16 x 13,5 x 4 cm)
prijs: 12,95 euro

Dat Thé Tjong-Khing een groot illustrator is weet iedereen. Niet voor niets heeft hij onder meer drie Gouden Penselen, een Zilveren Penseel en de Woutertje Pieterseprijs gewonnen. Dat hij ook nog kan vertellen, bewijzen zijn boeken De sprookjesverteller waarin hij bekende sprookjes herschrijft op een manier dat ook kleuters ervan kunnen genieten.

De illustraties bij die oude sprookjes verzorgt hij natuurlijk zelf en deze zijn zo mooi dat ze als wenskaarten worden uitgegeven. Prachtig verzameld in een kartonnen bewaarbox met magneetsluiting. De knalgroene omslagen zitten onderaan verstopt.

Een heerlijk doosje vol met sprookjes en magie! Leuk om te schenken en nog leuker om te krijgen!

Tijd voor ...

ANNA IS JARIG VERTELPLATEN

ANNA IS JARIG VERTELPLATEN

ISBN 9789044813753
13-delig in gelamineerd dik papier
formaat: 420 X 297 mm
prijs: 24,95 euro

In het nieuwe boekje Anna is jarig van Kathleen Amant wordt Anna drie jaar. Samen met mama maakt ze een verjaardagscake. In de klas maakt Anna een verjaardagskroon en de andere kindjes zingen een liedje voor haar. Anna mag helemaal alleen de kaarsjes uitblazen…

Om dit feestelijke verhaal nog leuker en beter te kunnen vertellen in de klas, is het niet alleen in boekvorm maar ook in grote vertelplaten verkrijgbaar. Terwijl de kinderen naar de prenten kijken, leest de voorlezer de tekst handig af op de achterkant van de plaat. De platen hebben het standaardformaat A3. Ze passen in elk kamishibai-theatertje of ze kunnen gewoon worden vastgehouden door de verteller. Kamishibai is een soort kastje en werd voor het eerst gebruikt door rondreizende vertellers in de 12de eeuw in Japan. Nu vindt deze eeuwenoude vertelvorm zijn weg terug in Vlaanderen en Nederland.

De vertelplaten en het boekje Anna is jarig gaan over de leukste dag van het jaar! Bij het boekje zit er bovendien een schitterende verjaardags-T-Shirt!

Tijd voor ...

POEZIEPOSTERS PLINT

POEZIEPOSTERS PLINT

poëzieposters 80 x 60 cm
prijs: 7,95 euro

Plint haalt mooie woorden uit de bundels en brengt de gedichten tot leven. We willen u graag vier nieuwe posters voorstellen uit het grote assortiment.

Zacht en vol verlangen, breekbaar en heel erg teder: het gedicht Kom terug van Toon Tellegen. Het beeld van Marjolijn Mandersloot toont de kwetsbaarheid van ieder mens, al zit die goed verborgen onder een zware jas.

Joke Van Leeuwen speelt met letters en dat kan ze meesterlijk. Zo wordt het gedicht Toetje wel wat vies. Pieter Kusters maakt een mooi portret, al is ook dat weer niet zo smakelijk. Kortom: een poster voor in de keuken of op het toilet of…….je mag zelf kiezen!

Jos van Hest stelt een Vraag, een paar vragen eigenlijk. Lichte, luchtige, knalblauwe vragen die je zonder moeite in- en uitademt. Samen met het beeldend werk van Shirley Hendrikse scheppen ze verwondering, verwarring en een glimlach.

Als je zelf nergens woont is een verrassend gedicht van Tim Gladinnes. Kleurrijk en speels is de illustratie van Hugo van Look. Kortom, wie echt geen dak vindt om onder te slapen, kan het nog altijd in een sprook of in een boek proberen.

Tijd voor ...

INSPIRATIE OP DE FEESTTAFEL....

Symposion brengt een set met 8 kleine gastenboekjes uit.

Ze vervangen de naamkaartjes op tafel en staan vol leuke spreuken of citaten. Ze bespelen verschillende thema’s: muziek, eten, wandelen, vogels, boeken, dromen….Het is een leuke opdracht voor de gastheer/gastvrouw om het juiste boekje bij de juiste genodigde te plaatsen.

De toon van het feest is alvast gezet…

 

Op een paarse kartonnen A4 map (zonder gaatjes met elastiek) staat volgende tekst:
Ik heb mijn gedachten aan de kant gezet en nu weet ik niet meer waar ze zijn.
Onze blaadjes en nota’s vinden we zeker terug in deze opvallende map. Tenminste als we weten waar we ze hebben achtergelaten…

Misschien is het wel hoogtijd om eens van ringmap te veranderen. Of om eens aan iets nieuws te beginnen. Symposion zorgt voor de map met inspiratie, bijhorende schriftjes en inktzwart potlood. Het is vandaag de eerste dag om met iets nieuws te beginnen waar niemand aan begon.

prijs: mini-gastenboekjes: 3,95 euro/set van 8 boekjes
          A4-elastiekmap "gedachten": 6,50 euro/stuk
          ringmap "verzameld werk" + 2 inspiratieschriftjes: 12,95 euro/stuk