Nieuw In De Winkel

Nieuw in de winkel

DIEVEN

DIEVEN

auteur: Will Gatti
leeftijd: 13+
isbn 9789045110363
prijs: 17.95 euro

 

In de Engelse versie heet dit boek Two good thieves en is het geschreven door Daniel Finn (pseudoniem). Bij ons noemt het boek Dieven en wordt het gepubliceerd onder de echte naam van de auteur Will Gatti.

 Belangrijk is wel dat het om goede dieven gaat in alle betekenissen van het woord.

 Een goede dief heeft drie belangrijke eigenschappen: hij kan zich onzichtbaar maken, hij is sneller dan het licht, en hij heeft een flinke portie geluk.

 In de hitte van een niet nader genoemde Latijns Amerikaanse stad zijn Baz en Demi echt wel de beste van een grote bende kinderdieven. Maar ze zijn meer dan dat. Baz is een jonge en straatwijze meid, Demi een kwetsbare macho-boy. De auteur slaagt erin twee personages neer te zetten die door de lezer geliefd zullen worden. Hun lot en avontuur laat niemand meer los.

 ‘Een boek dat ik normaal gesproken niet zou lezen – maar ben ik blij dat ik dat wel heb gedaan. Het is sociaal realisme dat in de kleren kruipt... het toont aan hoe kinderen in een helse wereld heldhaftige loyaliteit en moed aan de dag kunnen leggen.’ EVENING STANDARD

 ‘Dit is een boek dat je kunt ruiken, proeven, voelen, en terwijl de hoofdpersonen rennen voor hun leven gaat je eigen hart steeds sneller slaan…zelden vind je een boek dat zo beklemmend is en dat je zo moeilijk kunt neerleggen’ THE TIMES

Nieuw in de winkel

METO - HET HUIS: deel 1

METO - HET HUIS: deel 1

auteur: Yves Grevet
isbn 9789044812121
leeftijd: 13+
prijs: 15.95 euro

Het huis is het spannende en geheimzinnige eerste boek in de trilogie METO. Het is een intrigerend sciencefictionverhaal dat vlot leest voor kinderen vanaf 12 jaar. Het werd in Frankrijk bekroond met de Prix Tam-Tam 2008 en de Prix des Collégiens 2008.

 Vierenzestig jongens zitten opgesloten in een huis bij een vulkaan. Er heerst een bikkelharde discipline. Ze weten niet wat zich achter de muren van het huis bevindt. Niemand herinnert zich iets van zijn verleden. Het huis is hun toekomst. Iedereen accepteert de situatie, behalve de rebelse Meto. Hij komt in opstand en loopt weg.

 ‘Het hoofdpersonage Meto raakt de lezer echt. Je wilt weten hoe het verder gaat met deze jongen die zich niet laat manipuleren, die vragen stelt en antwoorden zoekt.’ (Le télégramme)

 Een veelbelovend eerste deel van een totaal nieuw leesavontuur met een rebels staartje!

Nieuw in de winkel

DE OPDRACHT VAN DE KONING

DE OPDRACHT VAN DE KONING

auteur: Annejoke Smids
isbn 9789021666709
leeftijd: 11 +
prijs: 17.95 euro

Annejoke Smids debuteerde in 2004 met het boek Piratenbloed, dat bekroond werd met een Vlag en Wimpel en geselecteerd werd voor de White Ravens, een keuze uit de beste jeugdboeken van de wereld. Een schot in de roos dus, het begin van een mooie schrijverscarrière.

 Telkens weer opnieuw zoekt Annejoke haar inspiratie in andere landen, andere steden en vooral andere tijden. Zo schrijft ze prachtige verhalen die wel eens waar gebeurd zouden kunnen zijn…Voor haar laatste boek De opdracht van de koning verdiepte ze zich in de geschiedenis van Schotland en de cartografie.

 Ze neemt de lezer mee naar Schotland, 1540. Het verhaal begint als de dertienjarige Thomas en zijn vader onverwacht bezoek krijgen van een man met een opdracht van de koning. De koning wil een betrouwbare kaart van de westkust, omdat hij een opstandige groep Schotten gevangen wil nemen. Thomas krijgt een voorspellende droom dat het allemaal niet goed gaat aflopen, maar gaat toch met zijn vader op reis.  

 Ik schrijf spannende verhalen die zich afspelen in de geschiedenis. Er komen altijd dingen in mijn verhalen voor die echt zijn, en daar doe ik dus veel onderzoek voor. Maar het belangrijkste aan een verhaal zijn natuurlijk de hoofdpersonen en wat er met hen gebeurt. Die probeer ik altijd zo levendig en echt mogelijk te maken. Ik vind het leuk als mijn lezers het gevoel krijgen dat ze iemand uit mijn verhaal een beetje kennen. En misschien vragen ze zich wel af wat zij zouden doen in zijn of haar plaats. Annejoke Smids

Nieuw in de winkel

KIND VAN DE WILDERNIS

KIND VAN DE WILDERNIS

auteur: Michael Morpurgo
isbn 9789044811759
leeftijd: 11+
prijs: 13.95 euro

Michael Morpurgo is een meester-verteller. Hij ontdekte het plezier van het vertellen toen hij als leraar moest voorlezen in de klas. Hij vond de boeken maar saai en begon zijn eigen verhalen te vertellen. Hij vond dit magisch, zowel voor de kinderen als voor hem.

Zo begon hij te schrijven: verhalen doorspekt met een beetje waarheid en heel veel fantasie. Over schrijven zegt hij het volgende: ‘Voor mij is het grootste deel van schrijven dagdromen, de droom van mijn verhaal dromen tot het eruit komt - het neerschrijven ervan vind ik hard werken. Maar ik hou ervan om het af te werken, het boek in mijn handen te houden en de droom met mijn lezers te delen.’

Het laatste boek van Michael Morpurgo heet Kind van de wildernis.

Will is negen en wordt door zijn moeder verrast met een reis naar Indonesië. Dat is precies wat ze nodig hebben om de dood van zijn vader te verwerken. Het is een fijne vakantie tot Oona, de olifant waar Will op het strand op rijdt, zich vreemd begint te gedragen. En dat is het moment waarop de tsunami losbreekt. Oona raast met de jongen op haar rug weg van het water, het woud in. Will weet niet of zijn moeder zich heeft kunnen redden. Bovendien moet hij zien te overleven in de jungle.

Kind van de wildernis is een aangrijpend verhaal over verdriet en hoop, over verlies en de wil om te redden wat dierbaar is.

Nieuw in de winkel

MET OPA IN DE SNEEUW

MET OPA IN DE SNEEUW

prentenboek voor kinderen vanaf 4 jaar
auteur: Stefan Boonen
illustraties: Marja Meijer
isbn 9789044811476
prijs: 13.95 euro

 

Herkenbaar en vooral aanstekelijk. Je zou zo willen dat het ging sneeuwen…

Opa trekt met zijn zeven kleinkinderen naar buiten. De tuin is wit, dikke sneeuwvlokken vallen uit de lucht. De namiddag begint met een heus sneeuwballengevecht. Daarna haalt opa de slede uit het schuurtje voor een wandeling naar het bos. Daar maken ze samen een grote sneeuwman maar echt spannend wordt het pas als opa de kinderen meeneemt naar een leuke helling. Durft opa met de slee naar beneden?

Verkleumd maar als held keert opa ‘s avonds met de kinderen naar huis! Het was een leuke dag! Voor hem en natuurlijk ook voor de kinderen!

 Stefan Boonen haalt de inspiratie voor zijn opaboeken bij zijn eigen vader die zeven kleinkinderen heeft. Eerder verschenen Met opa op de fiets en Met opa naar zee. De tekeningen van Marja Meijer zijn even charmant als de opa zelf. Gewoonweg hartveroverend!

Gedicht Van De Maand

Gedicht van de maand

EN TOEN ZEI IK

En toen zei ik

dat ik eeuwig en drie dagen

van je zou houden

en stralend maakte jij

er al dadelijk

eeuwig en zes dagen van

en vlug zijn wij

het dan lachend eens geworden

dat we het op

eeuwig en altijd zouden houden.


EN TOEN ZEI IK

Vroeger, toen Valentijn de ‘commerce’ nog niet had ontdekt, schreven de mensen op 14 februari een kaartje naar hun geliefde. Liefst een kaartje met bloemetjesmotief en hartjes erop. Op dit kaartje moesten ze dan in rijm en vers hun liefde verklaren of bevestigen….

Meer moest dat niet zijn….

Wie deze traditie in ere wil houden kan bij ons terecht voor de perfecte Valentijnskaart. Hierboven leest u hoe de kaartjes van Symposion u al aardig op weg helpen…..

Veel succes ermee!

Tijd Voor

Tijd voor ...

SNIKGEDICHTEN

SNIKGEDICHTEN

uit het Plintassortiment
prijs: 6.75 euro

Een snikgedicht is een gedicht op een zakdoek. Een zakdoek niet zozeer om je neus in te snuiten, dan wel om je tranen mee te deppen. En dan nog liefst tranen van gemis en verdriet omdat de liefste niet bij je is…..Op de snikzakdoek lees je het volgende gedicht:

zonder jou

De wereld is wonderlijk leeg zonder jou
Er staat maar zo weinig meer in
De hemel is aldoor zo hinderlijk blauw
Waarom? Wat heeft het voor zin?
De merel zit zachtjes te zingen in ‘t groen
Voor mij hoeft ie heus zo z’n best niet te doen
De wereld kon vol van geluk zijn, maar nou:
leeg, zonder jou.

Annie M.G. Schmidt

 

Tijd voor ...

VERZAMEL DE LIEFDE

VERZAMEL DE LIEFDE

auteur: Bart Moeyaert
isbn 9789021474946
prijs: 17.95 euro

Verzamel de liefde is de eerste poëziebundel van de veelzijdige, al vele malen bekroonde kinder- en jeugdboekenschrijver Bart Moeyaert. De gedichten in het mooie rode boekje zijn vaak speelse en aangrijpende beelden en gedachten over klein zijn op je achttiende, en maar niet de moed verzamelen om te leven en ook nog eens lief te hebben. Over aantrekken en afstoten, beminnen en bemind worden en toch weggaan.

Het zijn juweeltjes van soberheid van taal met een diepgang aan emoties. Simpel en voorzichtig geïllustreerd met een pennetje, een schelpje, een steentje, een veertje en een plukje haar met strikje van de overleden hond

Het zijn gedichten die voor iedereen herkenbaar zijn en die tegelijkertijd een beeld geven van de kleine maar allerbelangrijkste dingen uit de binnenwereld van de schrijver. Daar waar hij het kwetsbaarst is en waar de grote grijns naar buiten toe niet meer volstaat. Hoe verzamelt hij de moed? Hoe verzamelt hij de liefde?

Het zijn gedichten over de liefde - maar niet alleen over de liefde. Over het hier en nu, over een kamer, een ochtend, een hand, over woorden en hoe ontoereikend die zijn kunnen wanneer je wil zeggen waar het om gaat.

Bekentenis

Ik mag je.
Nee. Ik mag je niet.
Ik moet je. Dat bedoel ik.

Ik heb je lief.
Nee. Heb ik niet.
Ik word je lief. Dat voel ik.

Ik ga met jou.
Nee. Ga ik niet.
Ik sta je bij. Beloof ik. .

Ben stapel op je.
Hou je vast.
Ik. Hou. Van. Jou.

Geloof ik.

Tijd voor ...

POEZIEPOSTER

De poëzieposters van Plint combineren poëzie en beeldende kunst.
formaat 80 x 60 cm: 7.95 euro/stuk
Adriepoëzie formaat 42 x 30 cm: 5.95 euro/stuk

Op een poëzieposter van Plint lees je een gedicht in beeldende kunst gegoten. Het beeld en de woorden vormen samen één geheel. Het is mooi om naar te kijken en het is vaak verrassend om te lezen. En misschien vertelt dit gedicht wel aan je liefste wat je zelf moeilijk in woorden weet te vatten.

Posters met speelse, lieflijke, romantische en verleidelijke poëzie…in 2 verschillende formaten: 80 op 60 en A3 formaat. Hieronder lees je onze favoriet!

Morgen rijd ik met bedwelmende bloemen naar je toe.
Ik wil niet langer wachten, eindelijk weten hoe
Je bent; de bloemen zullen je verraden.
Als je liefdeloos bent, zullen ze kwijnen en treuren;
Als je kwijnt van verlangen, heviger geuren;
Als je brandt van verlangen, hun knoppen scheuren
En jij in een groot gebaar al je gewaden.

 

J. Slauerhoff

 

 

Tijd voor ...

POEZIE OM TE KUSSEN

POEZIE OM TE KUSSEN

de bekende kussenslopen van Plint
prijs: 12.95 euro

Een kussensloop met een romantisch gedicht erop. Om iedere avond net voor het slapengaan luidop voor te lezen of om gewoon naar te kijken en van te genieten. De kussenslopen van plint zijn gemaakt van 100% katoen , met de hand gezeefdrukt met watervaste inkt en hebben een formaat van 60 cm hoog en 70 cm breed.

 

Als cadeau voor Valentijn hebben wij enkele toppers in huis. Siberië van Bart Moeyaert bijvoorbeeld of de gekende klassieker Je bent zo mooi anders…van Hans Andreus of de tweepersoons(!)kussensloop Dat kijken zoveel liefs vermag....

Kom en kies de mooiste voor je liefste…..

Siberië

Geef me je jas
van bont van teddyberen.
Sla je arm om me heen
en al je winterkleren.
Zoen me tot ik warm word.
Zoen me tot ik spin.
Trek je eigen huid dan uit,
stop mij eronder in.
Sus me met je hartslag.
Wij ons wij ons wij ons.
Maak van dit veel te grote bed
een heel klein fort van dons.

 Bart Moeyaert

Tijd voor ...

TE VEEL VERDRIET VOOR EEN HART

TE VEEL VERDRIET VOOR EEN HART

vier tragedies van Shakespeare
opnieuw verteld door Ed Franck
isbn 9789063065744
prijs: 24.95 euro

 

Een boek over liefde: over de verscheurende, verterende en alles helende kracht van de liefde. In deze vier tragedies van Shakespeare zijn leven en dood, liefde en haat onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ze bieden een indringend panorama van de menselijke ziel, tot in al haar uithoeken. Macbeth, King Lear, Othello, Hamlet: de bekendste personages van Shakespeare worden verteerd en verblind door wraak en ontrouw, passie en machtswellust.

 Topillustrator Carll Cneut vangt de kern van elk verhaal in zijn expressieve illustraties. Ed Franck levert een meesterwerk af door de toneelstukken van Shakespeare in vlot en helder proza om te zetten.

 Op die manier krijg je als lezer de kans om de vier tragedies te lezen en te herlezen. Om binnen te dringen in de ziel van Shakespeare en zijn personages. Om je literaire en culturele bagage uit te breiden.

 Een prachtig boek naar vorm en inhoud. We laten je alvast genieten van enkele citaten. 

 Wil ik leven of wil ik dood zijn, daar gaat het om. Heeft het zin het blinde noodlot op me in te laten beuken of moet ik me ertegen verzetten?
Hamlet

Mijn liefde voor mijn dwaze, overdonderende vader is te diep voor woorden. Maar liefde kan toch alleen op vrije basis geuit worden?
Cordelia in King Lear

Desdemona had zijn ideaal van de volmaakte liefde vermoord. Wat was de zin nog van het leven als liefde en trouw niets meer betekenden?
Othello

De dood is even absurd als het leven en een mens heeft niet te kiezen. Alles is doelloos. Alles is nutteloos.
Macbeth