Nieuw In De Winkel

Nieuw in de winkel

DE GROTE HOND

DE GROTE HOND

Andrea Hensgen & Béatrice Rodriguez
leeftijd: +3 jaar
prijs: 13,50 euro

Een verhaal zonder woorden. De prenten leiden je als in een stripverhaal. In simpele en heldere illustraties maken we kennis met een jongetje dat op weg naar school heel wat (kleine) angsten moet overwinnen. Een donkere tunnel, een blaffende hond, een vreemde man. Hij moet rennen voor zijn leven, zo voelt het toch. Wanneer een grote hond zijn bescherming aanbiedt, zien we een mooie vriendschap ontstaan tussen de grote hond en het kind. Hondenliefhebbers zullen smelten. Wij dus ook.

Nieuw in de winkel

EEN HOOP VRIENDEN

EEN HOOP VRIENDEN

Kerstin Schoene
leeftijd: +2 jaar
prijs: 13,95 euro

Wat heb je nodig om je droom waar te maken? Een hoop vrienden!

De kleine pinguïn wil zo graag tussen de wolken zweven, maar wat hij ook probeert, hij kan niet vliegen. Zijn vrienden en de lezer - deze wordt rechtstreeks aangesproken en moet het prentenboek de juiste draai geven - vinden een oplossing. Ze beklimmen een heuvel, stapelen stenen en zichzelf en laten de pinguïn voor één keertje hoog boven de wolken zweven.

Niet alleen het verhaal, maar ook de illustraties in dit prentenboek zijn direct en krachtig. De dieren stralen en schitteren op het witte blad. Een boekje dat deugd doet.

Nieuw in de winkel

ZO ZIJN OUDERS

ZO ZIJN OUDERS

Peter Bently & Sara Ogilvie
leeftijd: kinderen èn ouders
prijs: 13,95 euro

Dit prentenboek is hilarisch. Vanuit het standpunt van de kinderen wordt verteld en geïllustreerd wat ouders zoal voor hun kinderen doen. Ze zijn niet alleen goed in gebieden en verbieden, maar doen veel meer….. En dan komt het: ze ruimen op, troosten en houden hun kinderen warm. Ze kunnen goed sjouwen, tenten bouwen, speelgoed zoeken….

Grappig is dat alles klopt. En toch voel je een lichte overdrijving. De humoristische illustraties zitten daar voor iets tussen. Die stellen het ouderschap op een sublieme wijze in vraag en tonen het tegelijk als het beste wat je kan overkomen in dit leven. Heerlijk!

Nieuw in de winkel

IK BEN HARRY VINK

IK BEN HARRY VINK

Alexis Deacon & Viviane Schwarz
leeftijd: voor kleine en grote filosofen
prijs: 14,95 euro

Wanneer Harry Vink beseft dat hij denkt en dus bestaat, verandert er veel. Het leven wordt meer dan alleen maar goeiemorgen, -middag en -avond zeggen. 'Ik ben geweldig,' denkt hij en ziet zichzelf een groot beest verslaan…

Ik ben Harry Vink is een boek voor kleine en grote filosofen. Het stelt op een creatieve manier het leven en de wereld in vraag. Het toont dat denken, dromen en uitdagingen zoeken een noodzaak is. Tegelijk is het boek zelf een creatief en illustratief hoogstandje. Schwarz tekent Harry en de andere vinken op een sublieme wijze: de vinkenlijfjes bestaan uit vingerafdrukken. Met zwarte pennenstreken worden er ogen, poten, staarten en gedachten bijgeplaatst.

Origineel, mooi en verrassend! Harry Vink mag er zijn!

Nieuw in de winkel

ZO MOOI ANDERS

ZO MOOI ANDERS

EEN GEDICHTENPRENTENBOEK
prijs: 19,9 euro

Dat beeld en poëzie makkelijk samen gaan wisten we al. Denk maar aan de poëziezomers in Watou, de vele Plintposters en tal van andere kunstzinnige initiatieven. Maar nu laat ook de uitgeverij Lemniscaat van zich horen. Ze vroegen hun illustratoren hun favoriete gedicht te illustreren. Resultaat van dat alles is een prachtig uitgegeven gedichtenprentenboek met leeslint. Vele gedichten zijn bekend maar krijgen door de illustraties - op dubbele pagina - een nieuwe dimensie. In de poëzie een grote variatie van gekke kindergedichten tot ingetogen mijmeringen. En ook de illustraties zijn uiteenlopend van aard en gebruikte techniek.

Een mooie verzameling van beelden en woorden voor jong en oud! Zo mooi anders!

Nieuw in de winkel

KAPITEIN KEES

KAPITEIN KEES

Anke Kranendonk & illustraties van Annemarie van Haringen
leeftijd: + 7 jaar
prijs: 13,95 euro

Kapitein Kees neemt ons mee naar Nederland. Naar het Hollandse landschap met weiden vol slootjes die uitmonden in riviertjes. Naar het Nederland waar kinderen een bootje krijgen als ze hun zwemdiploma halen. Even wennen dus, maar niet lang.

Kees is een pienter durfalletje dat niet bij de pakken blijft zitten. Een boottochtje met de hond van de buurvrouw - die heel graag eten uit de mensen hun boodschappentas pikt -, en de cavia - die best een uitstapje verdient -, lijkt hem een prima idee. Dat dit plan niet van een leien dakje loopt en uiteindelijk een spannend avontuur wordt, kunnen we alvast verklappen. Anke Kranendonk trekt de lezer moeiteloos mee de boot in. Maar ook de illustraties van Annemarie van Haeringen bekoren. Dit alles zorgt ervoor dat de lezer resoluut partij kiest voor de uiterst charmante en innemende Kapitein Kees. 

Gedicht Van De Maand

Gedicht van de maand

aaien

Ik kreeg een konijntje warm
op mijn arm.
Het wist nog niet dat ik aardig was -
dat begreep het natuurlijk pas
toen ik zijn bibberen
weg had gekroeld.
Toen ik zijn gedachten
terug had gespoeld
van schrik
naar geluk.
Zo deed ik het,
dus nu weet je het:
aaien
maakt alle angsten
stuk.

uit Superguppie is alles


aaien

SUPPERGUPPIE IS ALLES

Edward van de Vendel & Fleur van der Weel
leeftijd: + 8 jaar
prijs: 22,50 euro

Superguppie is alles en in dit geval is dit geen overdrijving. In deze prachtig uitgegeven dichtbundel met harde kaft vind je alle versjes die reeds eerder zijn verschenen in de superguppiebundels van Edward van de Vendel aangevuld met 22 fonkelnieuwe gedichten.
Voor de liefhebbers een hebbeding, een must! Voor wie de superguppieversjes nog moet ontdekken kunnen we alvast verklappen dat deze bundel vol frisse sprankelende en zonnige gedichten staat. De meest gewone onderwerpen - brandweer, fiets, eten…- worden op hun kop gezet. De taal sprankelt, de illustraties van Fleur van der Weel bekoren.
De index op onderwerp en titel maakt deze verzamelbundel af.
Een heerlijk boekje voor jong en oud!
Poëzie op zijn best!