Nieuw In De Winkel

Nieuw in de winkel

DAAR HEB JE ANTON

DAAR HEB JE ANTON

Ole Könnecke
ISBN 9789025753153
leeftijd: + 4
prijs: € 16,95

Vijf verhalen in één prentenboek, waarvan twee nog niet eerder verschenen! Een perfect boek om Anton te leren kennen (of nog beter te leren kennen).

Anton is een gezonde kleuter met veel fantasie. Hij wil graag meespelen met de meisjes en met zijn vriend Lucas. Hij wil graag de sterkste, de snelste, en de beste zijn. En als dat niet lukt, dan hoeft het niet meer, dan gaat hij dood… We leren het eigenzinnige en vooral charmante kereltje kennen in 5 humoristische verhalen. Anton verovert je hart. Niet alleen door wat hij doet, maar ook door hoe hij wordt afgebeeld in dit prentenboek. Een guitig kereltje met een hoedje, op een wit blad zonder achtergronden, decors of overbodige details. Ook de tekst beperkt zich tot een minimum.

Daar heb je Anton is een grappig en stijlvol prentenboek. Zo eenvoudig en fris dat het nooit gaat vervelen.

Nieuw in de winkel

WOESJ!

WOESJ!

Anita Bijsterbosch
ISBN 9789044819113
leeftijd: + 3 jaar
prijs: € 14,95

Woesj! is het eerste prentenboek van illustratrice Anita Bijsterbosch. Het verhaal is simpel. Een hoedje vliegt door de lucht. De wind blaast het steeds verder. Van het ene dier naar het andere. Elk dier past met plezier de hoed, maar de wind blaast het hoedje verder tot bij de echte eigenaar.

De kleurrijke illustraties in dit prentenboek zijn aantrekkelijk en krachtig. Het verhaal, opgebouwd op herhaling,  is eenvoudig. De voorlezer kan naar hartenlust invullen en de dieren tot leven wekken. Dit boekje kan tegelijk een aanzet zijn tot een plezante drama-oefening in de klas.

Nieuw in de winkel

BEER IS ZIEK

BEER IS ZIEK

Bonny Becker
ISBN 9789089671233
leeeftijd: + 4 jaar
prijs: € 14,50

Beer is ziek. Reden genoeg om zich verschrikkelijk aan te stellen. Muis komt bij hem op bezoek en probeert hem op te vrolijken met verhaaltjes, liedjes, muziek, soep…maar Beer overdrijft steeds meer, denkt dat hij gaat sterven en maakt zelfs zijn testament op.

Er bestaan veel prentenboeken over ziek zijn, maar dit springt er echt wel uit. De humor is alom aanwezig en zit niet alleen in het verhaal maar wordt ook schitterend weergegeven in de prenten. Beer strompelt met zieke hondenogen van de bank naar het bed, muis dartelt vol levenslust door het huis. Muis doorprikt het theatrale optreden van Beer voortdurend door grappig en gevat uit de hoek te komen.

Dit prentenboek doorbreekt een klein taboe. Iedereen gaat anders om met ziek zijn. En als het echt maar over een griepje gaat, mag er wel eens gelachen worden…

Nieuw in de winkel

DE KLEUR VAN DE LUCHT

DE KLEUR VAN DE LUCHT

Peter H. Reynolds
ISBN 9789047705444
leeftijd: + 4 jaar
prijs: € 11,50

Marisol schildert graag. Dat is het liefste wat ze doet. Op school mogen ze met de hele klas een groot schilderij maken op een muur in de bibliotheek. Het ontwerp is klaar. Maar de blauwe verf is op. Hoe moeten ze nu de lucht schilderen?

Marisol (en de lezer van dit boekje) ontdekt dat de lucht niet altijd blauw hoeft te zijn en dat je met alle andere kleuren door elkaar een prachtige lucht kunt schilderen. Verrassend anders! Nu is Marisol een echte kunstenaar!

Nieuw in de winkel

GROTER DAN EEN DROOM

GROTER DAN EEN DROOM

Jef Aerts en Marit Törnqvist
ISBN 9789045114019
prentenboek
prijs: € 16,95

Jef Aerts is schrijver en muzikant. Samen met Marit Törnqvist maakte hij een prentenboek om U tegen te zeggen. Niet alleen het thema van het boek, maar vooral de integere en gevoelige manier waarop schrijver en illustrator met dit gegeven omgaan, doet je even naar adem happen.

Het verhaal gaat over een jongetje dat zijn overleden zusje alleen kent van een foto op de muur. Het verdriet om dat zusje hangt nog in huis. Op een ochtend hoort de jongen zijn zusje. Ze vraagt om samen met hem te fietsen en belooft hem die nacht mee te nemen.

Het wordt een mooie nacht: teder, oprecht en zonder overdreven sentimentaliteit. Broer en zus leren elkaar op een heel bijzondere manier kennen. Het is een ontmoeting die net als de dood groter is dan een droom.

Een schitterend boek! Met dank aan Jef Aerts en Marit Törnqvist!

Gedicht Van De Maand

Gedicht van de maand

MARC GROET 'S MORGENS DE DINGEN

MARC GROET ‘S MORGENS DE DINGEN

Dag ventje met de fiets op de vaas met de bloem
                                                                ploem ploem
dag stoel naast de tafel
dag brood op de tafel
dag visserke-vis met de pijp
                    en
dag visserke-vis met de pet
             pet en pijp
       van het visserke-vis
             goeiendag

Daa-ag vis
dag lieve vis
dag klein visselijn mijn

 

Paul van Ostaijen


MARC GROET 'S MORGENS DE DINGEN

Dichter draagt voor

ISBN 9789023474883

prijs: €7,50

Wij willen deze maand even de aandacht vestigen op het zeer interessant poëzieproject Dichter Draagt Voor.

Ramsey Nasr was vier jaar lang Dichter des Vaderlands in Nederland en stelde zich tot nobel doel poëzie dichter bij de jeugd te brengen. Hij maakte een persoonlijke selectie van eenentwintig poëtische hoogtepunten uit de Nederlandstalige literatuur en ging samen met zijn broer aan de slag. Bij de gedichten maakten ze kortfilmpjes, poëzieclips als het ware.

De filmpjes staan op internet www.dichterdraagtvoor.nl. In elk filmpje draagt Ramsey Nasr het gedicht op een sublieme manier voor, tegelijk zien we beelden die de sfeer en de emotie van het gedicht perfect weergeven.

Nasr en zijn broer zijn geslaagd in hun opzet. Hun filmpjes - autonome kunstwerken op zich - maken het werk van oude dichters verrassend actueel. Bovendien bewijzen ze dat poëzie niet alleen lastig en intellectueel hoeft te zijn.

Naast de website is er ook een bundeltje waarin alle gedichten zijn opgenomen. Naast elk gedicht staat een QR-code. Handig als je een smartphone hebt ;-)

De bundeltjes, die bedoeld zijn om ook in het onderwijs te gebruiken, kosten maar € 7,50.

Tijd Voor

Tijd voor ...

KROONTJES

KROONTJES

In onze rubriek 'Tijd voor...' dragen alle hoofdpersonages een kroon!

Nooit gedacht dat koningen en prinsessen zo hard op ons konden lijken. En zeker niet dat ze zo grappig waren!

Tijd voor ...

KONING KOEN EN DE DRAAK

KONING KOEN EN DE DRAAK

Helen Oxenbury & Peter Bently
ISBN 9789055799107
leeftijd: + 4 jaar
prijs: € 14,95

Niemand tekent peuters en kleuters zo lief en schattig als Helen Oxenbury. Haar boek We gaan op berenjacht is wereldwijd bekend en geliefd. Met Koning Koen en de Draak bespeelt ze hetzelfde thema: de oneindige fantasie van jonge kinderen.

Achterin de tuin bouwen Koen, Joris en kleine Casper een fort van takken, stenen, dozen en wat lappen stof. Net klaar en daar verschijnen de eerste draken. Het gevecht is hevig, de overwinning groot. Deze wordt gevierd met melk, appels en wat taart.
Maar nu het donker begint te vallen, worden onze stoere helden één voor één door mama- of papareus opgehaald. Alleen ridder Koen blijft moedig op zijn troon.

Herkenbaar verhaal prachtig geïllustreerd in grote levensechte prenten in pastelkleuren, afgewisseld met pentekeningen in zwart-wit.

Tijd voor ...

WIT

WIT

Cees Kranen en Paula Gerritsen
ISBN 9789047705154
leeftijd: + 4 jaar
prijs: € 14,95

Prinses Titia houdt van wit. Op een morgen ligt er niet alleen een wit sneeuwtapijt in de tuin, er staat ook een uiterst lieve sneeuwman op haar te wachten. Ze neemt hem mee naar binnen en laat de verwarming uitzetten. Ze worden beste vrienden. Maar dan komt de lente.

Een teder verhaal, grappig en charmant geïllustreerd. Over liefde voor wit, lieve sneeuwmannen, vriendschap en afscheid nemen.

Tijd voor ...

IEDEREEN PRINSES

IEDEREEN PRINSES

Brigitte Minne en Merel Eyckerman
ISBN 9789058385635
leeftijd: 4+
prijs: €14,50

Marieke krijgt een prinsessenjurk voor haar verjaardag. Leuk, maar als ze in de spiegel kijkt is ze niet tevreden: ze draagt een bril en mist een paar tanden. Zo ziet een prinses er toch niet uit!

Haar vader is bezorgd en neemt haar een hele dag mee naar de stad. Hij laat haar kennismaken met andere prinsessen: de kapster, de mevrouw die heerlijke gebakjes verkoopt, de hond van een circusartiest. Ook oude vrouwtjes kunnen prinses zijn…Marieke beleeft samen met haar papa een overheerlijke prinsessendag!

Een deugddoend boekje voor papa’s en dochters!

Tijd voor ...

IK HEB HET NIET GEDAAN

IK HEB HET NIET GEDAAN

Tony Ross
ISBN 9789089418524
leeftijd: +4 jaar
prijs: € 12,95

We kennen haar ondertussen: de flamboyante prinses van Tony Ross. Deze keer echter zingt ze een toontje lager. Ze wordt door iedereen - koning, koningin, kok, tuinman, minister, admiraal, generaal, keukenmeid - beschuldigd van kleine tot ernstige vergrijpen. De gang vol modder, de was vuil, de bootjes gezonken, de fietsbel gepikt….Maar ze heeft het niet gedaan! Alleen de prins gelooft haar :)

De boekjes van Ross over de kleine prinses worden altijd weer op dezelfde manier (met veel herhalingen) en met dezelfde personages opgebouwd.  En toch blijven ze verrassen. De kracht zit in de humor, de uitvergroting, de herkenbaarheid en natuurlijk in de supergrappige illustraties. In Ik heb het niet gedaan krijgen we bovendien een glimp van de zachte en gevoelige kant van de prinses te zien. Heerlijk!

Tijd voor ...

PRINS MOPPERKOUS

PRINS MOPPERKOUS

Prins Mopperkous
Jeanne Willis & Tony Ross
ISBN 9789059271401
leeftijd: +4 jaar
prijs: € 15,50

Soms kun je je kinderen wel eens teveel in de watten leggen. Dat is toch de boodschap in het boekje Prins Mopperkous.
Een verhaal over een irritant prinsje dat altijd alles anders wil en steevast zijn zin krijgt. Niets is goed genoeg en de lakeien en de bedienden springen om hem op zijn wenken te bedienen.
Tot de koning en de koningin besluiten dat het genoeg geweest is. Vanaf dan mag/moet hij zelf zijn plan trekken. Op dat moment ontdekt hij hoe leuk alles (of bijna alles) is.

We herkennen de tekenstijl van Tony Ross. Maar we houden net iets meer van zijn kleine prinses.

Tijd voor ...

DE KONING NODIGT JE UIT

DE KONING NODIGT JE UIT

Annemarie van Haeringen
ISBN 9789025855017
leeftijd: + 4 jaar
prijs: € 15,95

De koning nodigt je uit verzamelt vier dierenverhalen van Annemarie van Haeringen die reeds eerder als afzonderlijk prentenboek zijn verschenen.
Alle verhalen zijn gebaseerd  op oude dierenfabels. De moraal is en blijft aanwezig, zij het dan goed verstopt in leuke verhalen die prachtig geïllustreerd zijn.  De grappige details en het gevarieerde kleurenpalet  staan garant voor urenlang plezier. Je raakt er echt niet op uitgekeken!

Tijd voor ...

EEN KONING VAN NIKS

EEN KONING VAN NIKS

Elle van Lieshout en Erik van Os
ISBN 9789056375928
leeftijd: +4 jaar
prijs: € 12,95

De koning is ongelukkig in het paleis en vertrekt met zijn koets en enkele spullen naar de stad. Hij vindt er een kleine flat met een heerlijk balkon. Samen met zijn konijn en zijn viooltje vindt hij het heerlijk om eenvoudig als een gewoon mens te leven. En als later ook de koningin erbij komt, is echt alles naar zijn wens.

Genieten van kleine dingen en jezelf kunnen zijn. Op een heel eenvoudige en treffende manier wordt de jonge lezer in dit prentenboek overdonderd door het geluk en de vreugde van de koning. Leuk is ook dat alle personages dieren zijn. De aantrekkelijke en toegankelijke prenten maken het verhaal echt aanstekelijk!

Tijd voor ...

PRINSESSEN EN DRAKEN

PRINSESSEN EN DRAKEN

Christina Björk en Eva Eriksson
ISBN 9789089671097
leeftijd: 5 +
prijs: €13,75

In dit boek vind je voor elke dag van de week een sprookje over een Prinses wiens naam verrassend goed aansluit bij de dag van de week: Manestraal, Dinette, Wanda, Dorinde… Het  zijn geen snoesjes en zeker geen katjes om zonder handschoenen aan te pakken. En ook de draken in de verhaaltjes hebben wat je kunt noemen rare gewoontes.

Zo krijgen we verrassende ontmoetingen die allesbehalve roze en tuttig zijn. De illustraties - in aardse sobere kleuren - nemen je mee naar een vreemde wereld van hippe prinsessen en ‘gevaarlijke’ draken. Een leuk lees- of voorleesboekje vol vuur en vlam!

Tijd voor ...

DE KONING EN DE ZEE

DE KONING EN DE ZEE

Heinz Janisch met illustraties van Wolf Erlbruch
ISBN 9789089670359
prentenboek
prijs: € 12,50

De koning en de zee herbergt 21 korte verhaaltjes over een koning die vaststelt dat zijn macht beperkt en tegelijk vluchtig is. Dit alles in 21 filosofische dialoogjes met de dingen en de wereld rondom hem: de zee, de kat, zijn schaduw, de regen, de boom, de wolken, de trompet, de moeheid, de nacht, de hemel, het boek, en nog veel meer.

Spitsvondig, vaak grappig en tegelijk een beetje melancholisch. Elk verhaaltje, soms slechts een vijftal lijnen lang, zit vol stiltes en lange gedachten en werkt steeds naar een verrassende pointe toe.

De illustraties van Wolf Erlbruch maken van dit boekje een meesterwerk. Hij tekent luchtige figuren - we smelten voor deze schattige koning - knipt ze uit en plakt ze op een lichte achtergrond.

Erlbruch op zijn best in dit kleine boekje dat jong en oud zal bekoren!

Tijd voor ...

DE ZEEPRIDDER

DE ZEEPRIDDER

Kristien In-‘t-Ven met illustraties van Mattias De Leeuw
ISBN 9789401401685
leeftijd: 7+
prijs: € 12,99

De zeepridder is niet zomaar een boekje voor beginnende lezers. Het verhaal, opgebouwd uit kleine hoofdstukjes, is origineel en verrassend. Over een ridder die houdt van poetsen, baden, dansen en in de tuin werken. Een ridder die snakt naar vakantie. Maar daar denkt de koning anders over…

De zeepridder sleept de jonge lezertjes mee in een hilarisch avontuur. De overheerlijke pentekeningen van Mattias De Leeuw maken het boekje af.

Met dit boekje leer je lezen en genieten tegelijkertijd.

Tijd voor ...

KONING EN KONING

KONING EN KONING

Linda de Haan en Stern Nijland
ISBN 9789025743895
prentenboek
prijs: € 5,00

Koning en koning is een prentenboek over een prins die met een prins trouwt. Twaalf jaar geleden veroorzaakte dit boekje nog een rel in de Verenigde Staten en moest het uit de bibliotheken worden gehaald. De tijden zijn gelukkig veranderd.

De koningin wil met pensioen. Ze vindt dat het hoogtijd is dat de prins gaat trouwen. Heel wat prinsessen komen zich voorstellen maar het hart van de prins slaat pas op hol wanneer hij de broer van prinses Madelief ontmoet. Het is liefde op het eerste gezicht…