Nieuw In De Winkel

Nieuw in de winkel

IK WIL EEN KNUFFEL

IK WIL EEN KNUFFEL

David Melling
leeftijd: + 3 jaar
isbn 9789047513278
prijs: 12,99 euro

Dorus, de beer, wordt wakker uit een lange winterslaap en heeft heel veel zin in een knuffel. Hij gaat op zoek, maar een echt fijne knuffel kan hij niet vinden. Ze zijn te klein, te kort, te hard of gewoon niet lekker! Uiteindelijk vindt Dorus waar hij zo naar op zoek was: een zachte, warme, dikke berenknuffel in de armen van zijn eigen moeder.

Ik  wil een knuffel is een lief en grappig boek met prachtige illustraties. Het boek laat je zien dat je niet alles en iedereen zomaar kan knuffelen. En dat de fijnste knuffels te vinden zijn bij iemand die je graag ziet…

Berenleuk knuffelboek voor grote en kleine knuffelaars! Met handige knuffeltips achterin het boek!

Nieuw in de winkel

WIET WATERLANDERS EN DE NEGENDE COMPAGNIE VAN HEETHOOFDEN

WIET WATERLANDERS EN DE NEGENDE COMPAGNIE VAN HEETHOOFDEN

auteur: Mark Tijsmans
leeftijd: + 10 jaar
isbn 9789022325995
prijs: 18,95 euro

Wiet Waterlanders en de Negende Compagnie van Heethoofden is het vierde boek in een trilogie over Wiet Waterlanders. Dat klopt hier eventjes niet!

Maar dat zullen de trouwe lezers niet erg vinden. Integendeel, onze sympathieke antiheld en zijn vrienden van de kleine Caroluscode beleven voor de vierde maal een schitterend avontuur. Weerom een verhaal in het verleden en het heden, mooi van elkaar gescheiden door de randen van de bladzijden.

Net nu Wiet Waterlanders droomt van een rustige vakantie, komt zijn papa met een geheim op de proppen dat inslaat als een bom: Wiet blijkt namelijk een halfbroer te hebben. Waarom duikt Wout nu pas op en wie is zijn moeder? Samen met zijn vrienden Indigo en Ophelia gaat hij op muziekkamp in een oude abdij. Bij hun zoektocht naar de componist van een oude muziekpartituur valt dan ook nog eens een lijk uit de kast...

Nieuw in de winkel

KONIJNTJESBROOD

KONIJNTJESBROOD

André Sollie
isbn 9789045112046
prijs: 14,95 euro

Wordt het een jongen of een meisje? Dat hadden we kunnen begrijpen. Maar in dit prentenboek van Andre Sollie wil de hoogzwangere koningin een wit konijn, terwijl de koning een rood eekhoorntje als troonopvolger wil. Wat nu?

Even vreemd als de kinderwens zijn de prenten in dit boek. Het zijn collages waarin de meest vreemde elementen en motieven worden samengebracht: kwikjes, strikjes, bloemetjes, foto’s, grove penseelstreken. Je ziet het plakken, het scheuren en het schilderen van de illustrator er zo doorheen. Je wordt overrompeld….en tegelijk gecharmeerd.

De prenten zijn vreemd, maar mooi. Barok en ‘over the top’, zoals Sollie het graag wil. De tekst is puur en zuiver, met weinig woorden worden echte emoties voelbaar.

In de krant De Standaard lazen we dat Sollie graag een prentenboek voor volwassenen zou maken. Konijntjesbrood is alvast een eerste stap in die richting.

Nieuw in de winkel

IK WIL VLEUGELS

IK WIL VLEUGELS

Jean-Paul Schutten en Angela de Vrede
leeftijd: + 9 jaar
isbn 9789045112039
prijs: 14,95 euro

Jean Paul Schutten en Angela de Vrede weten zoveel over vogels dat ze er een heel boek mee vol krijgen. Hoe vliegen ze en waarom kunnen wij het niet? Waarom fluiten ze en wat betekent al dat gefluit, getjilp, gekoer en gekras? Wist jij dat spreeuwen autoalarmen kunnen nafluiten? Of dat buizerds dansen in de lucht als ze elkaar willen versieren. En wie was er nu eigenlijk eerst: de vogel of het ei?

De uitzonderlijke weetjes (en grapjes) over vogels zijn schitterend geïllustreerd. De zwart-wit pentekeningen van Angela de Vrede zijn vaak humoristisch en zeer gedetailleerd. Je kunt er blijven naar kijken.

Ik wil vleugels is een apart boek. Een duizelingwekkende kennismaking met onze vrienden de vogels! Een boek voor kleine en grote vogelvrienden!

Nieuw in de winkel

DIEREN IN GROEN,ROOD,GEEL EN BLAUW - DIEREN MINI EN MAXI

DIEREN IN GROEN,ROOD,GEEL EN BLAUW - DIEREN MINI EN MAXI

fotoboek
isbn 9789020994582: Dieren in groen, rood, geel en blauw
isbn 9789020994575: Dieren mini en maxi
prijs: 14,99 euro/titel

Je raakt er niet op uitgekeken. Op de prachtige foto’s van dieren op ware grootte in deze kijkboeken. Natuurlijk krijg je een olifant niet op één bladzijde afgedrukt. Je moet de bladzijden waar nodig uitflappen. Zo kom je oog in oog te staan met de jaguar en kun je de lange slurf van de olifant als het ware strelen.

De realistische foto’s en de en de vele weetjes, al of niet in kwisvraagjes opgesteld, maken dit boek interessant. Maar de ervaring om de dieren op ware grootte, geheel of gedeeltelijk, voor je te zien, is echt fascinerend.

Er zijn twee kijkboeken in deze reeks verschenen. Het ene boek focust op grote en kleine dieren, het andere kiest voor kleur.

Een aanrader voor kleine en grote dierenvrienden!

Nieuw in de winkel

TEKENBOEK VOOR VEELBELOVENDE KUNSTENAARS

TEKENBOEK VOOR VEELBELOVENDE KUNSTENAARS

Quentin Blake en John Cassidy
leeftijd: + 7 jaar
isbn 9789026172120
prijs: 14,95 euro

Wie Quentin Blake zegt, denkt Roald Dahl. Dit duo heeft dan ook heel wat meesterwerken op hun naam staan, denken we maar aan De GVR, De Heksen, Matilda, Gruwelijke rijmen…De illustraties van Blake zijn heel herkenbaar: met enkele pennenstreken weet hij een wereld met een ziel op te roepen. Geen brave kleurloze figuren, maar gekke personages met pit en karakter!

En dat wil Blake aan de jonge tekenaars doorgeven. Hij spoort hen aan creatief te tekenen en het wezen van iets weer te geven. Makkelijker gezegd dan gedaan….

Maar Blake helpt de jonge kunstenaars op weg met tips en heel wat uitdagende opdrachten, die ze bovendien in het boek zelf moeten uitvoeren. Hij pakt de jonge kunstenaars bij de hand en zet hen aan tot creatief, grappig en gedurfd tekenen! Een uniek concept! Een tekenboek met pit!

Nieuw in de winkel

NIETS OM HET LIJF

NIETS OM HET LIJF

Vragen en antwoorden voor jongeren over hun lijf, seks en relaties
leeftijd: + 12 jaar
isbn 9789059327368
prijs: 18,95 euro

Niets om het lijf is een schitterend voorlichtingsboek voor tieners. Niet de zoveelste versie van het verhaal over het zaadje en het eitje, maar wel een boek met heel concrete vragen over hun lijf, seks en relaties.

Eén van de auteurs van het boek is arts en journalist. De vele antwoorden in dit boek zijn medisch onderbouwd, maar tegelijk zeer helder en verstaanbaar. Luchtig maar to the point.

Op een eenvoudige en leuke manier komen intieme onderwerpen aan bod, zonder taboe of achterhaalde ideeën. De illustraties en de lay-out maken het boek jong en aantrekkelijk.

Kortom, een must-have voor alle 12 plussers die hun lijf zien en voelen veranderen en daar niet altijd raad mee weten. En ook voor de ouders een handige bijscholing.

Een boek met heel wat om het lijf!

Gedicht Van De Maand

Gedicht van de maand

WE ZOUDEN EEN REIS OM DE WERELD MAKEN

Dat hadden we niet afgesproken. We zouden nog een reis om de wereld maken, want dat kon als je met pensioen was en ik groot genoeg om van papa en mama mee te mogen, en nou kan het niet meer. Papa heeft verteld dat er niks in je testament staat over een wereldreis en ook niet dat daar geld voor is. Ik wil niet zeggen dat ik daar boos over ben, maar ik ben wel een beetje teleurgesteld, want toen je het testament maakte bestond ik al twee jaar, dus je had er best aan kunnen denken. Dat je toen nog niet wist of ik een aardig kind zou worden waarmee je wel op reis wilde, kan ik wel begrijpen. Maar toen je merkte dat ik leuk werd kon je toch wel je testament veranderen? Dat heb je dus niet gedaan. Misschien ben je het gewoon vergeten. Zoals zo veel. Gelukkig vergat je niet mijn verjaardag. Dat is tenminste nog iets. Oma gaf me een atlas. 'Van opa,' zei ze. 'Die heeft hij helemaal zelf voor je gekocht, nog geen week voor hij stierf.' Ik weet niet of dat waar is, want je hebt volgens mij nog nooit een cadeau voor mij gekocht omdat oma dat altijd doet, maar misschien is het waar. Daar wou ik je dan nog even voor bedanken.

 

Hierboven leest u een blokgedicht van Ted van Lieshout uit de pas verschenen bundel Driedelig paard


WE ZOUDEN EEN REIS OM DE WERELD MAKEN

Driedelig paard

Ted van Lieshout
isbn 9789025857806
prijs: €13,95

 

 

Het nieuwste boek van Ted van Lieshout is verrassend eenvoudig en opgebouwd uit blokgedichten en beeldsonnetten. Wat moeten we ons daar in hemelsnaam bij voorstellen?

U kent een sonnet? Een gedicht dat speelt met rijm en bestaat uit veertien versregels? Ted van Lieshout vervangt de woorden van het sonnet door noten, wasknijpers, schelpen, paraplu’s en andere voorwerpen en maakt hiermee prachtige composities.

De foto’s van deze composities doen dienst als illustraties bij de blokgedichten.

Ook blokgedichten zijn aan strenge regels onderworpen: de tekst moet geschreven worden in de vorm van een blok

In Driedelig paard geeft Ted van Lieshout aan poëzie een nieuwe draai door een zeer strakke, proza-achtige vorm te kiezen voor gedichten die bestaan uit brieven, boodschappen en berichten. In deze blokgedichten kijkt hij, anders dan bij veel van zijn vroegere gedichten, niet zozeer naar binnen, maar naar buiten, de wijde wereld in.

Hoe raar het ook mag klinken, de nieuwe bundel van Ted van Lieshout schittert in eenvoud en verstaanbaarheid. Een lust voor het oog, een must voor al wie van poëzie houdt!

Tijd Voor

Tijd voor ...

BOZE BUIEN EN APRILSE GRILLEN!

In onze rubriek "tijd voor..."

boeken over boos worden, boos zijn en boos blijven!

Tijd voor ...

MIJN TRUI

MIJN TRUI

Audrey Poussier
leeftijd: + 2 jaar
isbn 9789000037643
prijs: 10,95 euro

Een trui die prikt en spant en lelijk is. Dat wil je niet aan. Dat maakt je boos. Maar al je vrienden vinden hem schitterend. Voor de muis is het een kleed, voor de kip een hemdje, voor het schaap een muts, voor de ezel een onderbroek waar je zelfs met drie in past en voor de olifant een prachtige duikbril…

Ik wil mijn trui terug, roept het boze konijn. Hij is tenslotte van mij!

Een leuk kartonboekje voor kinderen vanaf twee jaar.

Tijd voor ...

BINKIE IS BOOS

BINKIE IS BOOS

Barbro Lindgren - Olof Landström
leeftijd: + 4 jaar
isbn 9789025736811
prijs: 12,50 euro

Net als kinderen moeten ook varkentjes geduld hebben met hun mama. Zeker als ze moet poetsen en de boel schoon wil houden. Als dan ook nog de lievelingsknuffel in de was moet, is de maat vol. Binkie loopt met een boze rimpel op zijn gezicht weg op zoek naar een nieuwe thuis.

Binkie is boos is een grappig prentenboek dat op herkenbare wijze laat zien dat prioriteiten van ouders en kinderen niet altijd dezelfde zijn, zeker niet als er gepoetst moet worden.

Een boekje met tedere illustraties in gedempte kleuren met veel bruin. Want boze varkentjes houden echt wel van modder!

Tijd voor ...

KIKKER IS BOOS

KIKKER IS BOOS

naar Max Velthuijs
leeftijd: + 4 jaar
isbn 9789025856021
prijs: 12,95 euro

Kikker is boos. Hij wil een schilderij van Eend maken en het lukt hem niet. Eend is best tevreden: de snavel en de poten vindt ze heel erg mooi. Kikker loopt boos weg. Hij is boos op zichzelf.

Boos zijn omdat iets niet lukt. Voor kinderen (en grote mensen) een herkenbaar gegeven. Gelukkig vinden Varken, Rat en Eend al gauw een manier om kikker weer vrolijk te maken.

Kikker is boos is een boekje gebaseerd op de animatieserie Frog &Friends. De helden van Max Velthuijs beleven nieuwe avonturen, zelfs nu hij er zelf niet meer is.

Tijd voor ...

GROMMIGE GRUF

GROMMIGE GRUF

Steve Smallman en Cee Biscoe
leeftijd: + 4 jaar
isbn 9789047701743
prijs: 12,95 euro

We blijven grommen met Grommige Gruf. Een beer met een toch wel heel humeurig karakter. Tot hij op een dag haast per toeval een konijntje uit een boom redt. Als dank krijgt hij een prachtige gevallen ster. Door deze ster een plaatsje te geven in zijn huis, merkt hij hoe stoffig en donker zijn hol en zijn leven is….

Gelukkig vallen er nog meer sterren op zijn pad….

Een boekje over sterren en vriendschap die je moet zoeken en delen…..

Tijd voor ...

VAN MIJ!

VAN MIJ!

Mathilde Stein en Mies van Hout
leeftijd: + 4 jaar
isbn 9789056378622
prijs: 12,95 euro

Van mij! Het is allemaal van mij!

Merel ontdekt een spookje in haar bed dat alle plaats opeist. Het wil alle badspulletjes voor zich, smeert alle boterhammen en wil niet delen, wil de bal voor zich alleen en laat de schommel niet los. VAN MIJ! HET IS VAN MIJ!

Merel is een lief en verstandig kind en besluit dan maar alleen te spelen. Maar ook dat vindt het spookje niet zo leuk.

Een boekje over leren samenspelen. Leuk aan dit boekje is dat Merel er in slaagt om op een zachte en rustige manier het spookje tot andere gedachten te brengen.

Door de vrolijke illustraties is dit helemaal geen belerend verhaaltje. Het is een vrolijk prentenboek met een fijne boodschap.

Tijd voor ...

MAX EN MAXIMONSTERS

MAX EN MAXIMONSTERS

Maurice Sendak
leeftijd: + 4 jaar
isbn 9789060690697
prijs: 12,95 euro

Max en de maximonsters is een echte klassieker. In 1963 verscheen het boek voor het eerst in Amerika, in 1968 werd het in het Nederlands vertaald. Het boek is nog steeds verkrijgbaar.

Max heeft zijn wolfspakje aan (letterlijk), en heeft tegelijk veel zin in kattenkwaad. Dat zie je zo aan zijn gezicht. Mama stuurt hem zonder eten naar zijn kamer en roept: ‘Je bent een monster’.

En kijk, in Max zijn kamer beginnen de bomen te groeien, de kamer wordt een gevaarlijk woud en over de zee vaart Max naar het land van de maximonsters. Bang is hij niet, integendeel, hij temt ze, wordt hun koning en speelt er woeste spelletjes mee om ze tenslotte zonder eten achter te laten. Max zeilt terug naar huis en komt in zijn kamer waar hij zijn avondeten vindt. Het is nog warm.

Max en de maximonsters is een krachtig boek. De zeggingskracht van de prenten staat in contrast met de sobere tekst. De illustraties laten je voelen hoe boos Max wel is.

Zo boos dat zijn boosheid een eigen leven gaat leiden. Noemen ze dit ventileren of verwerken?

Hoe dan ook, Max keert op het einde van het verhaal terug naar zijn ‘warme eten’….

Tijd voor ...

PRINSESJE ANNABEL

PRINSESJE ANNABEL

Annie M.G. Schmidt
leeftijd: + 4 jaar
isbn 9789045106137
prijs: 5,95 euro

Nog een klassieker. Deze keer van Annie M.G. Schmidt. Over een prinses die niet te pruimen is op zaterdag. Dan is ze prikkelbaar en boos en slaat ze alles kort en klein…

Een luchtig Schmidt-verhaal in een klein boekje met mooie tekeningen van Annemarie van Haeringen

Tijd voor ...

HET LIEVEHEERSBEESTJE DAT NIET LIEF DEED

HET LIEVEHEERSBEESTJE DAT NIET LIEF DEED

Eric Carle
leeftijd: + 4 jaar
isbn 9789025747978
prijs: 12,95 euro

Ook lieveheersbeestjes kunnen een toertje hebben. En dat van Eric Carle is echt wel met het verkeerde been uit bed gestapt. Het wil de bladluizen niet delen met het andere lieveheersbeestje en stuurt aan op vechten. Maar als het zover komt deinst het achteruit met de gevleugelde woorden: ‘ik vecht niet met kleintjes’. En zo gaat het verhaal verder. Het beestje blijft uitdagen. Elk uur van de dag, je kunt het op de klok bovenaan op het blad volgen, valt het een ander dier lastig. De dieren worden steeds groter, zowel  in het echt als op de afbeelding in het boek.

De vele herhalingen, de vormgeving die zich aan de inhoud van het boek aanpast en vooral de herkenbare collagestijl maken van dit boek een echt Eric Carle-boek.

Tijd voor ...

HIER IS DE BOZE HEKS

HIER IS DE BOZE HEKS

tekst: Hanna Kraan - tekeningen: Annemarie van Haeringen
leeftijd: voorlezen of zelf lezen vanaf 8 jaar
isbn 9789056377144
prijs: 17,95 euro

Hanna Kraan was een Nederlandse kinderboekenschrijfster die vooral bekend werd met haar boekenserie over de boze heks. Ze stierf in januari 2011. Hier is de boze heks bevat een selectie van de mooiste verhalen uit die reeks.

De boze heks leeft in het dierenbos en heeft meestal een rothumeur. Dan rent ze razend en tierend door het bos en tovert ieder dier om dat ze op haar weg tegenkomt. De eekhoorn wordt omgetoverd in een dennenappel en de oude pad in een molshoop, of alle stekels van de egel zitten opeens in de knoop. Gelukkig tovert de boze heks alles weer terug zodra haar boze bui voorbij is.

Hier is de boze heks  bevat dertig, met humor doorweven verhalen, die los van elkaar gelezen kunnen worden. De taal is sober én mooi. De pittige dialogen en de dieren met menselijke trekjes maken de verhalen herkenbaar en levensecht. De prachtige gekleurde tekeningen van Annemarie van Haeringen maken het lezen en voorlezen nog leuker.

Samenleven met de boze heks is voor de dieren niet altijd gemakkelijk, maar zonder haar is het toch maar saai……

Een prachtig boek dat dringend (her)ontdekt moet worden…..

Tijd voor ...

BOZE DRIELING

BOZE DRIELING

Paul van Loon
leeftijd: + 8 jaar
isbn 9789025846411
prijs: 14,95 euro

Moeten we Dolfje Weerwolje nog aan u voorstellen?

Dolfje is het hoofdpersonage in de griezel-humor-verhalen van Paul van Loon. Hij is een gewone jongen die bij volle maan wel eens in een schattig wit weerwolfje met zwart brilletje durft veranderen.

In Boze drieling daagt Mevrouw Krijtjes, de ergste weerwolvenhaatster, plots terug op. Samen met haar boze zussen, Kritjes en Krietjes, vormen ze een gemeen en gevaarlijk trio.

De Boeken uit de reeks Dolfje Weerwolfje lezen als een trein. Het taalgebruik is eenvoudig, de korte zinnen zijn aan het leesniveau van een 8-jarige aangepast. Boze drieling sleept de lezer mee in een spannend, griezelig en grappig verhaal. Paul Van Loon beheerst en bespeelt dit genre als geen ander.