Nieuw In De Winkel

Nieuw in de winkel

ZOEPERSPIN

ZOEPERSPIN

Tine Mortier en Marjolein Pottie
ISBN 9789058388452
leeftijd: 3+
prijs: € 14,50

Zoeperman is vier jaar oud en tegelijk een echte held. Met zijn hemelsblauw pak en knalrode cape vliegt hij gevaarlijke avonturen tegemoet. Mama zit samen met de mama van Zofietje te kletsen in de keuken. Plots slaken ze een vreselijke gil. Onder de tafel zit een spin:  een reuzenspin met 136 poten en 47 ogen. Tijd voor onze jonge zoeperheld om in actie te schieten! Hij vangt het monster in een bokaaltje en dropt het in de tuin.

Tine Mortier houdt van haar zoeperheld, Marjolein Pottie illustreert hem liefdevol.

Hun derde zoeperboek is opnieuw grappig, speels en heel herkenbaar.

Nieuw in de winkel

KLOEK KUIKEN

KLOEK KUIKEN

Keith Graves
ISBN 9789026133558
leeftijd: +3 jaar
prijs: € 12,95

Nog een boekje over anders zijn, maar deze keer bevinden we ons in het kippenhok waar een reusachtig kuiken wordt geboren. De haan, de kip, de hen en het hoentje, die niet bepaald getuigen van grote wijsheid, proberen het grote kuiken te benoemen.

Is het een binnenolifant, een eekhoorn, een paraplu, een trui? Pas als ze ontdekken dat het grote kuiken eigenlijk een held is, aanvaarden ze dat het een kuiken is. Het grote kuiken is dolgelukkig dat het eindelijk een plaatsje heeft verworven in het (te) kleine kippenhok.

Een boekje dat kakelt als een kip zonder kop! Leuk, origineel en vol pikkende humor!

Nieuw in de winkel

ROOD OF WAAROM PESTEN NIET GRAPPIG IS

ROOD OF WAAROM PESTEN NIET GRAPPIG IS

Jan De Kinder
ISBN 9789058388483
leeftijd: 4+
prijs: € 13,95

Tuur is verlegen. Bij het minste zuchtje kleuren zijn wangen helemaal rood. Makkelijke prooi voor een groepje pesters.  En in dat groepje zit de verteller van het verhaal: het ik-personage. Een schattig meisje dat aanvankelijk meedoet met de pesters, maar al gauw vindt dat Paul een stap te ver gaat. Durft ze voor Tuur opkomen of is ze bang om zelf gepest te worden?

Er bestaan al heel wat boeken over pesten, maar Jan De Kinder koos een interessant perspectief: dat van de meeloper. Bovendien zet hij met zijn illustraties de juiste sfeer neer. Veel dreigend zwart en grimmig rood, maar ook krachtig wit en hoopgevend groen.

Een boek met een happy end met rode blosjes op een andere wang. Een krachtig verhaal over sterke kinderen die niet van pesten houden.

Nieuw in de winkel

PIRATEN IN DE STRAAT

PIRATEN IN DE STRAAT

Jonny Duddle
ISBN 9789026134203
leeftijd: + 5 jaar
prijs €13,50

Dit boek is werkelijk subliem! Het won terecht de prestigieuze Waterstone’s Children’s Book Prize in Engeland. Toch bespeelt het een gekend thema binnen de kinderliteratuur: een familie piraten vestigt zich in een dorpje en dat zorgt voor heel wat heisa.

Waarom dan zo aanstekelijk?

Eerst en vooral door de humor die zowel in het verhaal, in de rijmende tekst als in de prenten zit. Alle clichés worden bovendien heerlijk uitvergroot: zowel de saaiheid van het dorp als de vreemde levenswijze van de piraten worden dik in de verf gezet. Gewoon al de naam van het dorp Suf-aan-Zee is schitterend gevonden. De illustraties zijn net als het verhaal druk: grote prenten en stripverhaal wisselen elkaar af. Je moet dus verdomd goed kijken om alle pittige details te ontdekken.

Maar het leuke aan dit boekje is dat het ongemerkt en op een speelse manier komaf maakt met vooroordelen, roddels en kleingeestigheid. Anders-zijn moet kunnen! En dat ontdekken de inwoners van Suf-aan-Zee pas als de piraten zijn vertrokken…

Nieuw in de winkel

SJULEKE

SJULEKE

Pimm van Hest & Nynke Talsma
ISBN 9789044819182
leeftijd: 5+
prijs: € 14,95

Roman heeft een hond Sjuleke. Die is al oud maar dat weet Roman niet. Hij is een allerbeste kameraad. Op een ochtend ligt Sjuleke dood in zijn mand. Papa, mama en Roman hebben veel verdriet. Samen begraven ze de hond in de tuin.

Dit eenvoudige verhaal wordt tot leven gebracht in prachtige illustraties. De warme kleuren van het huis, het zachte dons van de wolken en het prachtig geel van de zonnebloemen weerspiegelen perfect de sfeer en de emoties van het verhaal. En natuurlijk vallen we ook voor de charme van Roman en van Sjuleke.

Nieuw in de winkel

DE CASTRAAT

DE CASTRAAT

Joyce Pool
ISBN 9789047705345
leeftijd: + 15 jaar
prijs: € 17,95

De castraat neemt ons mee naar Italië begin 18de eeuw. Angelo woont in Fiesole, een dorpje in de omgeving van Firenze. Hij is 12 jaar oud en heeft een hemelse stem. Daarom wordt hij uitverkozen om een zangopleiding te volgen aan het conservatorium van Firenze. Alleen weet hij niet welke prijs hij daarvoor moet betalen. Hij wordt verdoofd en ontmand en zal voor de rest van zijn leven met deze verminking moeten leven. Toch biedt de zangopleiding ook voordelen. Hij ontsnapt hiermee aan een armoedig bestaan en kan zich als sopranist - een mooier woord voor castraat - volledig aan zijn passie voor de muziek wijden.

De castraat is meer nog dan een historische roman een menselijk verhaal: uit een andere tijd met andere gewoontes, maar toch herkenbaar. Het boek gaat over keuzes die je maakt of die anderen voor je maken. En hoe je daarmee verder moet. Het gaat over trouw blijven aan jezelf en aan je seksuele gevoelens. En over manipulatie van zij de die macht in handen hebben.

Geen makkelijk onderwerp. Toch slaagt Joyce Pool erin om een positief en meeslepend verhaal neer te schrijven.

Nieuw in de winkel

DAAN HELPT DE AARDE REDDEN

DAAN HELPT DE AARDE REDDEN

Geneviève Rousseau en Estelle Meens
ISBN 9789059272002
leeftijd: + 5 jaar
prijs: € 14,50

Wat kun je als kleuter allemaal doen om de aarde te redden? De juf heeft het uitgelegd in de klas en Daan probeert het direct uit. Helaas gaat hij hierin een beetje te ver: papa zit te bibberen in het bad in een klein beetje koud water, zus moet haar huiswerk maken met het licht van de zaklamp en van het bedje van de baby maakt hij een compostvat. Dat het allemaal een beetje minder heftig moet is duidelijk. Maar het werkt! Vanaf nu neemt papa een douche, hangt het huis vol spaarlampen, wordt de droogkast minder gebruikt en staat er in de tuin een prachtige compostbak.

Een boekje met een duidelijke boodschap!

Gedicht Van De Maand

Gedicht van de maand

MIJN FIJNE GELUIDENBOEKJE

 

Zaterdaggggmorgggggen,

en al uren en uren

doet de ggggrasmaaier gggroetjes

aan die van de buren.

 

 

Broertje.

Windje.

Niet bijzonder.

Zuchtje van boven.

Zuchtje van onder

 

We vonden deze fijne geluidengedichtjes van Edward van de Vendel in Mijn fijne geluidenboekje


MIJN FIJNE GELUIDENBOEKJE

 

Mijn fijne geluidenboekje

 

 

Edward van de Vendel & Mattias De Leeuw
ISBN 9789058388469
leeftijd: 3+
prijs: €14,95

 

Mijn fijne geluidenboekje is een poëzieprentenboek. Er staan vijftig versjes in over geluiden die je in en om het huis kunt horen. Alledaagse geluiden waar je anders niet bij stil staat. Het openen van een zakje chips, de pan die knettert, mama die zingt met dopjes in haar oren, het openen van een deksel, de afwasmachine…

Edward van de Vendel beschrijft de geluiden heel erg raak. Zijn woordkeuze en taalspel zijn verrassend literair.  En dat voor kinderen vanaf drie jaar! Mattias De Leeuw illustreert. Hij tekent een berenfamilie die bij elk gedicht laat zien waarover het gaat.

Mijn fijne geluidenboekje is niet de meest toegankelijke dichtbundel voor jonge kinderen, maar wel een heel bijzondere! Het is een delicatesse waar je met alle zintuigen van proeft. En liefst met mondjesmaat!

Een aanrader voor thuis en in de kleuterklas!

Tijd Voor

Tijd voor ...

TUINPLEZIER!

Het is hoogtijd dat de zon verschijnt en dat we allen samen de tuin intrekken.

 

Ook peuters en kleuters vinden het fijn om in de tuin te werken. Zelf gekweekte groenten smaken trouwens zoveel beter! En wie er de juiste recepten bij wil, dat kan ook!

Tijd voor ...

BLOEMEN VAN JULES

BLOEMEN VAN JULES

Annemie Berebrouckx
ISBN 9789055354542
leeftijd: 3+
prijs: € 14,95

 

Jules blijft verrassen! Jules is charmant en verovert ieders hart!

Annemie Berebrouckx slaagt er telkens weer opnieuw in om het dagdagelijkse leven van de kleuter Jules pit en kleur te geven. Uiteraard spelen de prachtige illustraties hierin een belangrijke rol. Maar het is vooral de humor en de frisheid die elk verhaaltje over Jules zo aantrekkelijk maken.

Jules krijgt 10 zaadjes en plant deze netjes op een rij. Uiteraard moet hij even wachten op resultaat. Dat geeft hem de tijd om aan al zijn huisgenoten en geliefden een bloem te beloven. De zaadjes worden reuzenzonnebloemen. Groter dan verwacht, dat merkt de lezer op de laatste pagina.

Tijd voor ...

ZONNEBLOEM

ZONNEBLOEM

Anne Schneider
ISBN 9789058384614
leeftijd: + 3 jaar
prijs: € 11,50

 

Een heel eenvoudig boekje. Maartje plant een zaadje, houdt bij weer en wind de wacht, koestert het kleine plantje dat een grote zonnebloem wordt. Maartje is verdrietig wanneer de bloem is uitgebloeid maar laat de vogels in de winter van de zaadjes smullen. Eén zaadje wordt bewaard tot het weer lente wordt.

Een boekje over de seizoenen maar vooral over de mooie band tussen kind en natuur. Met eenvoudige maar innemende illustraties.

Tijd voor ...

NELLIE & CEZAR IN DE TUIN

NELLIE & CEZAR IN DE TUIN

Jan Van Coillie en Ingrid Godon
ISBN 9789031722884
leeftijd: 2+
prijs: € 7,95

 

Nellie en Cezar werken in de tuin. Muis is de tuinvrouw en kikker is de tuinman. Ze zaaien worteltjes, geven de bloemen water, smullen van de aardbeien en schommelen even hoog als de vlinder. Verder in het boekje maken we kennis met alle dingen die we in de tuin aantreffen, netjes naast elkaar afgebeeld.

Een handig boekje om nieuwe woordjes aan te leren en tegelijk op zoek te gaan naar het juiste rijmwoord. Kortom: een boekje met veel spel- en voorleesplezier!

Tijd voor ...

MUIS MAAKT EEN TUINTJE

MUIS MAAKT EEN TUINTJE

Lucy Cousins
ISBN 9789025861483
leeftijd: + 2 jaar
prijs: € 14,95

 

Muis werkt in de tuin en door aan de flapjes trekken kun je haar helpen met het graven, het zaaien en ook met het water geven van de plantjes. Groeien de plantjes niet snel genoeg, trek dan aan het flapje! En ook het onkruid moet eruit! Op de laatste twee bladzijden kun je de oogst in volle glorie bewonderen en zien groeien.

Links van het verhaal staan in een kleurige kolom heel wat nieuwe woorden uit het tuinjargon afgebeeld.

Tijd voor ...

ANNA EN HAAR GROENTETUINTJE

ANNA EN HAAR GROENTETUINTJE

Kathleen Amant
ISBN 9789044816174
leeftijd: + 2,5 jaar
prijs: € 12,95

 

Anna mag samen met haar papa een eigen groentetuintje aanleggen. Stap voor stap gaan ze samen aan het werk: onkruid wieden, harken, zaaien, wachten en oogsten. Ondertussen leert  Anna dat de plantjes veel zon en ook voldoende water nodig hebben, maakt ze kennis met heel wat werktuigen en ontdekt ze dat de groenten die je zelf kweekt het beste smaken.

De kleurrijke prenten en de eenvoudige opgewekte illustraties van Kathleen Amant doen ons echt verlangen naar zon en zomer.

Tijd voor ...

EEN ZAADJE IN DE WIND

EEN ZAADJE IN DE WIND

Eric Carle
ISBN 9789025749620
leeftijd: + 4 jaar
prijs: € 12,95

 

In de herfst waaien 10 zaadjes uit een grote rode zonnebloem de lucht in op zoek naar een nieuw leven. Zullen ze er in slagen om een grote mooie nieuwe rode zonnebloem te worden? Eén voor één vallen ze uit de koers: verschroeid door de zon, verkleumd in de sneeuw, uitgedroogd in de woestijn, opgegeten door een vogel…Alleen het kleinste zaadje heeft het geluk een grote rode bloem te worden die op haar beurt in de herfst alle zaadjes los moet laten.

Het verhaal van de 10 kleine negertjes maar hier zijn het zaadjes in de gekende Eric Carlecollagestijl. Met 10 echte zaadjes van de rode zonnebloem die je kunt zaaien in de tuin of plantenbak.

Tijd voor ...

RIKKI EN DE TUIN VAN OPA

RIKKI EN DE TUIN VAN OPA

Guido Van Genechten
ISBN 9789044816792
leeftijd: + 4 jaar
prijs: € 14,95

 

Rikki is dolblij. Hij mag op bezoek bij opa. Samen in de tuin werken vinden ze reuzefijn. Het enthousiasme van zowel opa als Rikki spat van de grote illustraties af. Ondertussen leren we hoe we de tuin moeten omspitten, hoe we moeten zaaien en oogsten en hoe heerlijk verse groenten uit de tuin kunnen smaken.

We leren zelfs waar de zaadjes vandaan komen en hoe ze zelfs in een broekzak kunnen kiemen.

Een aanstekelijk boekje over tuinplezier waarin ook de heerlijke band tussen Rikki en zijn opa mooi uitgelicht wordt.

Tijd voor ...

HAAS WIL WORTELTJESTAART

HAAS WIL WORTELTJESTAART

Annemarie Bon en Gertie Jaquet
ISBN 9789044335477
leeftijd: + 5 jaar
prijs: € 14,95

 

Worteltaart is lekker! Ook voor mensen! Dus vind je in dit prentenboek alvast het recept.

En dat krijgt ook haas! Van de bakker, die helaas geen worteltjestaart verkoopt. Dan maar zelf aan de slag! Maar ook wortels zijn nergens te vinden. Dan maar wortels zaaien en wachten….heel lang wachten. Tot op de dag dat haas ontdekt dat er onder het groene loof lekkere grote wortels gegroeid zijn. De taart is zo gebakken en nog veel sneller opgesmuld!

Haas wil worteltjestaart is een fleurig prentenboek met aanstekelijke illustraties.

Een boek dat aanzet tot tuinieren en taart bakken/eten!

Tijd voor ...

HET GEHEIM VAN DE MOESTUIN

HET GEHEIM VAN DE MOESTUIN

Luc Foccroulle & Annick Masson
ISBN 9782871428176
leeftijd: + 4 jaar
prijs: € 11,00

 

Het is vakantie en Emma ‘moet’ logeren bij haar opa die een verwoede tuinier is. Pech voor haar, zeker als ze bedenkt dat haar vriendin ligt te zonnen op het strand.
Ze mag/moet helpen in de tuin en krijgt een boontje dat ze zelf mag planten en verzorgen. Haar enthousiasme is miniem tot op het moment dat de planten met haar beginnen te praten. Emma ontdekt dat de planten leven!

Een simpel verhaal dat toch charmeert. Over prei, wortels en tomaten die flink hun best doen om heerlijk te groeien en te smaken. En over de charme van het kweken van je eigen groenten.

Tijd voor ...

ZELF GEKWEEKT

ZELF GEKWEEKT

kinderen koken uit eigen tuin
Amanda Grant
ISBN 9789023012986
prijs: € 16,95

Koken en tuinieren! Voor de één lust, voor de ander een last!

Maar dit boek doet goesting krijgen! Het is verrassend ‘basic’ en aantrekkelijk vormgegeven. Het staat vol prachtige foto’s van eenvoudige en tegelijk gezonde gerechtjes. En je ziet hoe die stap voor stap tot stand komen.

Het boek begint met enkele basistips voor zowel koken als tuinieren. Daarna kun je aan de slag. Je leert hoe je de plantjes moet zaaien en verzorgen en eenmaal geoogst verwerk  je ze in de keuken. Alles mooi onderverdeeld in verschillende rubrieken: kruiden en bladgroenten/aardappels, wortels en uien/courgettes en tomaten/erwtjes en bonen/aardbeien en frambozen.

Een schitterend geschenk voor kinderen die (niet) van tuinieren en koken houden! Ook voor volwassenen een aanrader. Nog simpeler dan ‘dagelijkse kost’, maar minstens even pittig en boordevol vitamines. Want zelf gekweekt!