Nieuw In De Winkel

Nieuw in de winkel

VAN WIE IS DIE HOED?

VAN WIE IS DIE HOED?

peuterboekje
Joukje Akveld & Thé Tjong-Khing
prijs: 8,95 euro

Van wie is die hoed ? is het eerste boekje van een serie. Opzet is de Nederlandse illustratoren en hun rijke beeldtaal bij peuters introduceren.

En het werkt! In een concept van Joukje Akveld maakt Thé Tjong-Khing heerlijke illustraties. Op de linkerbladzijde zie je een hoed, op de rechterbladzijde vier figuurtjes. Maar van wie is de hoed? Sla de bladzijde om en je ziet het antwoord uitgewerkt in een prachtige situatieschets. De hoeden en de figuurtjes keren telkens weer terug. Het aantal personages in het boek blijft op die manier beperkt. Leuk voor de peuter maar ook heerlijk voor de voorlezer.

Creatief, doordacht en schitterend geïllustreerd. Dit smaakt naar meer.

Nieuw in de winkel

MOOI BOEK

MOOI BOEK

Joke van Leeuwen
leeftijd: +7 jaar
prijs: 14,99 euro

Dit is nu eens een mooi boek. Prachtig uitgegeven op mooi glanzend papier met schitterende, kleurrijke illustraties en haarscherpe foto’s.

Dit boek van Joke van Leeuwen - dichteres, performer, illustrator, creatieve duizendpoot - wil de kijker en de lezer verrassen. Taal en letters spelen de hoofdrol. Je ziet ze overal en je kunt er hele leuke verhalen mee bedenken. Maar ook prenten en superleuke stripverhaaltjes prikkelen de fantasie. Met dit boek maak je heerlijk kennis met de fantasiewereld van Joke van Leeuwen. Gebundeld en verzameld in een echt mooi boek. 

Nieuw in de winkel

DE RONDE VAN VARKEN

DE RONDE VAN VARKEN

Brigitte Minne en Joris Thys
leeftijd: + 8 jaar
prijs: 16,50 euro

De ronde van varken zou wel eens over de Ronde van Vlaanderen kunnen gaan. Op die dag is het feest op de boerderij. Alle dieren staan vol bewondering te kijken naar de prachtig uitgeruste en stoere renners die voorbijrijden. De dieren dromen ervan om zelf te fietsen, te winnen en gekust te worden. Maar hoe bouw je een fiets?

Joris Thys illustreert dit wielerverhaal en verrast ons met expressieve en grappige zwart-witillustraties. Achteraan het boek laat men de echte helden aan het woord. Tom Boonen, Johan Museeuw, Eddy Planckaert en nog enkele andere renners vertellen over hun passie en geven de lezertjes alvast enkele koerstips mee.

Nieuw in de winkel

EEN EI VOOR DE GRAVIN

EEN EI VOOR DE GRAVIN

Tanneke Wigersma met illustraties van Linde Faas
isbn 9789401422710
leeftijd: + 7 jaar
prijs: 14,99 euro

De Gravin is brutaal en veeleisend. Iedere morgen plaagt ze haar dienstmeisje Marie en eist ze een perfect gekookt eitje –niet te hard, niet te zacht - als ontbijt. Je zou de Gravin zelfs onbeleefd en ongemanierd kunnen noemen. Maar ze heeft ook iets teder. Bovendien zijn haar scheldwoorden grappig en al haar streken creatief en speels.

Een ei voor de Gravin is een samenleesboek. Beginnende lezers kunnen de woorden die in het groot en vet gedrukt staan zelf lezen. Op elke bladzijde vind je er een viertal. Er is ook goed nieuws voor de voorlezer: het verhaal is geestig, speels en grappig, de illustraties van Linde Faas evenzeer.

Nieuw in de winkel

IN EEN SLOOTJE BEN IK EEN BOOTJE

IN EEN SLOOTJE BEN IK EEN BOOTJE

Bette Westera - illustraties: Klaas Verplancke
isbn 9789401424325
prentenboek met rijmpjes
prijs: 14,99 euro

Wat gebeurt er als Bette Westera alledaagse voorwerpen - een paraplu, een kam, een weegschaal, een kurkentrekker - tot leven laat komen en in rijm laat praten? Wel, dan krijg je goed geconstrueerde versjes die de verbeelding prikkelen. Het zijn een soort raadseltjes waarin je op zoek moet naar het voorwerp zelf. Het antwoord is niet altijd voor de hand liggend en de fantasierijke illustraties van Klaas Verplancke zetten je bewust op het verkeerde been.

Dit boekje is een ode aan de verbeelding die zowel in woord als beeld wordt botgevierd. Tegelijk is het heel doordacht opgebouwd en biedt het tal van mogelijkheden om mee te werken in de klas.