Nieuw In De Winkel

Nieuw in de winkel

ZOEK VOGELTJE

ZOEK VOGELTJE

Harrie Geelen
leeftijd: + 4 jaar
isbn 9789045111872
prijs: 13,95 euro

Nog nooit zoveel variaties gezien op ‘boom met vogeltjes in en rond’, en toch vertelt elke boom een stukje van het verhaal. In de eerste boom schijnt de maan zoals je die nog nooit hebt zien schijnen. Ook is er onrust en heel veel liefde in de bomen aanwezig. Dit alles in een reeks van olieschilderijen in krachtige en expressieve kleuren. Harrie Geelen op zijn best!

Er is een vogeltje kwijt geraakt in het bos en het is tijd om te gaan slapen. Alle andere vogels gaan mee op zoek naar het vogeltje. En zelfs de vissen en honden zetten hun respectievelijk beste kieuw en beste poot voor.

Het verhaal wordt verteld in simpele woorden op rijm. Het vogeltje was wat in de war geraakt en had een verkeerde bocht gemaakt, maar komt nog net op tijd naar zijn eigen boom terug.

Nieuw in de winkel

SUPERHELDJES

SUPERHELDJES

Loes Riphagen
leeftijd: + 5 jaar
isbn 9789026132483
prijs: 13,95 euro

Superheldjes zijn groene mannetjes met een slurf, vleugeltjes en een staart. Ze zijn maar 17 mm groot en je vindt ze overal. Ze hebben een rugzak vol camouflageshirts en kunnen zich vliegensvlug omkleden. Daardoor vallen ze nooit op.

Superheldjes helpen mensen door kleine ongemakjes te veroorzaken. Ze verplaatsen een hondendrol zodat jij erin loopt en niet je oma en opa. Ze prikken een lek in je fietsband en zo kom je net niet onder het paard terecht dat op hol geslagen is. Ze zorgen ervoor dat alleen je GSM in het water terechtkomt en dat je dus zelf niet verdrinkt. Ook redden ze de mensheid door tijdig de schroeven van de Eiffeltoren aan te spannen of een ernstig lek in de oceaan te dichten.

Alles over het leven van deze helden lees je in dit fijne humoristische boekje. Met een gratis superheldsleutelhanger als (on)geluksbrenger!

Nieuw in de winkel

WAAR KOMEN AL DIE KLEUREN VANDAAN?

WAAR KOMEN AL DIE KLEUREN VANDAAN?

Grote vragen van kleine ontdekkers.
Marcus Pfister
leeftijd: + 5 jaar
isbn 9789051161717
prijs: 14,95 euro

De mooiste vis van de zee is één van de bekendste boeken van Marcus Pfister. U weet wel, over dat visje met zijn glinsterende schubben dat geen vrienden heeft zolang het zijn schubben niet wil uitdelen.

Marcus Pfister houdt van glinsters of noem het holografische folie. Op elke bladzijde en ook op de kaft van zijn nieuwe boek worden ze weerom in de illustraties verwerkt. Maar Pfister laat ook de tekst schitteren.  In Waar komen al die kleuren vandaan? krijg je een hele reeks verrassende vragen met een filosofisch tintje.

Hoe kan de zon zo stralen? Uit hoeveel zandkorrels bestaat het strand? Hoe kan een walvis zingen in de zee? Zou er voor elke vraag een antwoord bestaan?

Op poëtisch wijze laat Marcus Pfister zien dat de vragen die kinderen kunnen stellen vaak interessanter zijn dan de antwoorden die volwassenen kunnen geven.

Gelukkig vinden we bij al die vragen mooie illustraties. Samen met de tekst vormen ze een verrassend geheel. Het boekje schittert!

Nieuw in de winkel

DE DUIF DIE NIET KON DUIKEN

DE DUIF DIE NIET KON DUIKEN

Edward van de Vendel met illustraties van Alain Verster
prentenboek
isbn 9789058386915
prijs: 17,50 euro

Heel af en toe krijg je een prentenboek in je handen waarvan je een kleine schok krijgt. Een prentenboek dat je bij de eerste lezing treft in originaliteit en tegelijk bevreemdend mooi is. Het vraagt om herlezen te worden, want je zag en las niet alles…

Telemark is een duif die goed kan vliegen, maar niet duiken. En dat moeten duiven soms, bijvoorbeeld als de mensen buiten aan hun tafeltjes kruimels morsen. De jonge duiven krijgen duikles, maar Telemark kán het dus niet! En dan is het afduikdag. Telemark moet zijn diploma halen. Bang wacht hij zijn beurt af…

Edward van de Vendel schrijft zoals altijd: mooi en loepzuiver. Geen vals sentiment of flauwe wending aan het einde, maar een fijne oplossing, zoals alleen betere auteurs uit hun pen kunnen schudden.

En dan de illustraties: Alain Verster is debutant, maar laat dat in niets merken. De prenten lijken op het eerste gezicht tamelijk sober, maar barsten van betekenisvolle details. Toch blijft alles licht en luchtig, in een prachtige mengeling van zachte kleuren en verschillende technieken. De fotofragmenten lijken zo uit oude portretten weggeknipt en geven de illustraties een zweem van nostalgie.

Dit vreemde boek verrast en bekoort in alle opzichten! (bron: bespreking van Tine Mortier op de site Vertel eens)

Nieuw in de winkel

KLEUTERS SAMENLEESBOEKJES

KLEUTERS SAMENLEESBOEKJES

hoe vaak zie je vis? isbn 9789048708239
wie past op big? isbn 9789048708260
wat voor dier zie je hier? isbn 9789048708246
nee, nee, nee, nee! isbn 9789048708253
leeftijd: + 5 jaar
prijs: 5 euro/titel

Kleuters samenleesboek. Zo staat er op de kaft van deze vier kleine boekjes. En ja, ze zijn verrassend leuk. Vooral het boekje wie past op big, waarin je samen met de kleuters mag rijmen, is schattig. In hoe vaak zie je vis laten we de kleuters plaatjes en woorden tellen.  Nee, nee, nee is een verhaaltje in stripvorm en in wat voor dier zie je hier is het plaatjes kijken. In alle vier de boekjes staat hier en daar een woord in het groot en in het vet. Kleuters die er zin in hebben zullen de letters en de woorden lezen (of proberen te lezen).

Boekjes dus om samen met je kleuter te ontdekken en te lezen: speels, plezant en gevarieerd!

Nieuw in de winkel

DE PIRATEN VAN HIERNAAST

DE PIRATEN VAN HIERNAAST

auteur: Reggie Naus
leeftijd: + 7 jaar
isbn 9789021668932
prijs: 13,50 euro

Michiel heeft er geen zin in. De grote vakantie begint en zijn beste vriend is verhuisd. Zijn ouders moeten werken dus wachten er hem lange eenzame dagen… Gelukkig komen er nieuwe buren aan. Ze bouwen een huis van hout dat heel erg op een schip lijkt. Maar dat is nog niet eens het vreemdste: zijn nieuwe buren zijn piraten! In de greppel rond hun huis zwemt een waakhaai, en eten doen ze met handen en dolk. Michiel sluit algauw vriendschap met het piratenzoontje en de vakantie wordt opeens heel erg leuk! Schip Ahoy!

Een boekje voor stoere lezers vanaf 7 jaar. Je krijgt er gratis 5 tattoos bij: een anker, een haai, een doodskop en twee bloederige littekens! 

Nieuw in de winkel

MIKIS DE EZELJONGEN

MIKIS DE EZELJONGEN

Bibi Dumon Tak met tekeningen van Philip Hopman
leeftijd: + 8 jaar
isbn 9789045111865
prijs: € 13,95

Bibi Dumon Tak heeft iets met dieren. Ze schrijft er ontroerende boeken over. In  Bezem schrijft ze vanuit het standpunt van het dier (de hond) zelf, in Mikis de ezeljongen schetst ze op een ongedwongen en aandoenlijke manier de band tussen mens en dier.

Ze zocht haar inspiratie voor dit boek op het eiland Korfoe waar ze een bezoek bracht aan een ezelopvangcentrum. Daar worden afgedankte werkezels verzorgd.

Het verhaal van Mikis de ezeljongen speelt zich dan ook op het warme, zomerse eiland Korfoe af. De opa van Mikis koopt een ezel en Mikis mag een naam voor haar verzinnen. Het eerste contact tussen Mikis en de ezel levert de naam Tsaki op. En zo begint een mooi verhaal waarin Mikis opkomt voor Tsaki die vaak te veel en te zwaar werk moet verrichten…. Mikis en zijn vriendinnetje Elena willen Tsaki helpen. En dat loopt heel anders af dan ze hadden gedacht...

Een warm en ontroerend verhaal voor jonge lezertjes!

Nieuw in de winkel

ERGENS TUSSEN CHINA EN DE WERELD

ERGENS TUSSEN CHINA EN DE WERELD

Mieke A.M. Wissels met illustraties van Geert Vervaeke
prentenboek
isbn 9789059084032
prijs: 19,95 euro

Ontroerend mooi in taal en tekening.

Ergens tussen China en de wereld is een boek over adoptie dat je heel diep raakt. Het verhaal is krachtig en poëtisch en de woorden hartmama, thuismama en wereldkind -die de auteur gebruikt- zijn mooi, origineel en bovendien niet vrijblijvend.

Naast het hartverwarmende prentenverhaal bevat dit boek een informatief luik. Heel beknopt maar helder worden belangrijke en herkenbare thema’s geschetst. Zowel concrete als meer inhoudelijke vragen worden beantwoord. Hoe gebeurt adoptie? Wat is een rootsreis? Waarom staan hartouders hun kind af? Moeten adoptiekinderen hun thuisouders dankbaar zijn? 

Het boek is ontstaan uit heel veel liefde. Mieke A.M. Wiesels is moraalfilosofe en adoptiemoeder. Ze schreef dit boek als aanzet voor ouders en kinderen om samen over adoptie na te denken en te praten. Geert Vervaeke voorzag haar tekst van gevoelige tekeningen.  

Ergens in China woont een meisje. Haar mama houdt ontzettend veel van haar. Toch kan ze niet voor haar dochtertje zorgen. Ergens in de wereld wonen een man en een vrouw die veel van elkaar houden en dromen van een kindje. Ergens, tussen China en de wereld, is er een bijzonder plekje, waar hartouders, thuisouders en het meisje elkaar vinden.

 

Gedicht Van De Maand

Gedicht van de maand

WIE?

Als ik morgen jarig ben,
zou er dan wel iemand komen?
Even denken…

Mijn vader, mijn moeder,
dat zijn er vast twee..
Mijn broertje en zusje,
dat zijn er al vier.

Opa en oma,
dat zijn er al zes.
Kasper en Lisa,
dat zijn er al acht

Jasper en Luca,
dat zijn er al tien.
En natuurlijk Jozefien,
dat zijn er al elf!

En natuurlijk,
vergeten…
ook ikzelf!
 - Het wordt nog druk
op mijn verjaardag!

 

We vonden dit gedicht in Hoera, ik ben weer wakker, de nieuwe bundel van Theo Olthuis.


WIE?

Hoera, ik ben weer wakker
Theo Olthuis

leeftijd: + 6 jaar
isbn 9789025111424
prijs: € 9,95

 

Jarig zijn is spannend. De vraag is of ze je toch wel niet vergeten zullen zijn….
Grote verwachtingen de avond ervoor. Tellen wie er allemaal komt en hopen dat ze leuke cadeautjes meebrengen.

Theo Olthuis beschrijft in zijn gedichten de wereld van de kinderen. Elk gedicht is een klein universum van grote en kleine gebeurtenissen en verlangens. Hoera, ik ben weer wakker is een bundel vol herkenbare gedichten, prachtig en vooral fijn geïllustreerd door Charlotte Dematons.

 

 

Tijd Voor

Tijd voor ...

HIEP HIEP HOERA...ER IS ER EENTJE JARIG!

Jarig zijn is leuk!

In onze rubriek "Tijd voor..."  lees je alles over foute/leuke cadeautjes, taartjes die op de grond kwakken, en tantes die je op die dag liever niet ziet komen…

Kortom een selectie van schitterende en vaak gevoelige verjaardagslectuur.

Tijd voor ...

WIE IS ER JARIG?

WIE IS ER JARIG?

Elle van Lieshout, Erik van Os en Suzanne Diederen
leeftijd: + 2 jaar
isbn 9789056477714
prijs: € 8,95

Jarig zijn is leuk. Peuters van twee jaar zullen de betekenis van deze dag niet volledig snappen, maar mogen zich toch lekker verwend voelen.

In Wie is er jarig? vraagt men zich af voor wie die taart nu toch is? Voor wie die kaart, die bloem, die auto? Het verhaaltje wordt goed opgebouwd, de tekeningen en de tekst zijn simpel maar best leuk.

Natuurlijk is de peuter jarig! Een allereerste boekje over dat grote feest!

Tijd voor ...

ZAZA VIERT FEEST - FEEST MET FIEN EN MILO - ANNA IS JARIG

ZAZA VIERT FEEST - FEEST MET FIEN EN MILO - ANNA IS JARIG

Zaza viert feest - Mylo Freeman - 10,95 euro
Feest met Fien en Milo - Pauline Oud - 10,95 euro
Anna is jarig - Kathleen Amant - 13,95 euro (met t-shirt)
leeftijd: + 2 jaar

Drie peuterboeken over jarig zijn met telkens een ander accent. Bij Zaza is Roosje jarig, haar lievelingsknuffel. Het wordt een party met knuffels en veel fantasie. Milo springt vroeg uit zijn bed om de verjaardag van Fien helemaal voor te bereiden. Waarmee versiert hij het huis en wat zullen ze drinken en eten? De peuters mogen Milo helpen bij het maken van zijn keuze. Alleen het cadeautje blijft voor iedereen een verrassing. Anna mag dan weer bij mama helpen om een taart te bakken. Die mag ze meenemen naar school waar het vandaag helemaal ‘haar dagje’ is.

Drie leuke boekjes over die heerlijke speciale dag!

Tijd voor ...

RIKKI IS JARIG

RIKKI IS JARIG

Guido van Genechten
leeftijd: + 4 jaar
isbn 9789044815009
prijs: € 14,95

De dagen op de kalender zijn doorgekruist, morgen is het zover. De dag met het kroontje op!

Rikki wordt wakker en voelt zich heel speciaal. Het wordt een superdag! Samen met mama bakt hij pannenkoeken en wacht hij vol ongeduld op zijn vriendjes. Anni, zijn beste vriendin, heeft een leuke verrassing voor hem gemaakt: een heuse speurtocht!

Rikki is jarig vertelt een mooi verjaardagsverhaaltje met gekende en verrassende elementen. Precies zoals een verjaardag hoort te zijn!

Tijd voor ...

FIJN FEESTJE

FIJN FEESTJE

Elle van Lieshout en Erik van Os met illustraties van Paula Gerritsen
leeftijd: + 4 jaar
isbn 9789056374129
prijs: €12,95

Met wie wil je je verjaardag vieren? Met je familie of met je beste vriend?

Beer heeft er alvast geen zin in. Oma knuffelt hem te fijn, oom knijpt zijn hand plat bij het groeten, de neven eten altijd alle taart op en dan heeft hij ook nog zo’n tante…
Zijn beste vriend weet heel goed wat beer dan wel wilt, maar dat vindt niet iedereen even fijn…

Een leuk boekje over lekker je zin doen op je verjaardag. De humor in de tekeningen maken het boekje luchtig en teder. Het thema is herkenbaar en toch een beetje delicaat….want iedereen weet wel over welke tante het gaat….

Tijd voor ...

DE VERJAARDAG VAN GIJS

DE VERJAARDAG VAN GIJS

Harrie Geelen
leeftijd: + 3 jaar
isbn 9789045105543
prijs: € 13,95

Soms loopt niet alles zoals gepland. Mama struikelt over het grote verjaardagscadeau van Gijs en nu zit haar voet ingepakt. Dus moet Gijs de taartjes zelf halen. Acht taartjes, want de hond Flop die mag er geen. Toch nog even navragen of de bakker echt niets heeft met hondenbrokken in….Op de terugweg struikelt Gijs over de hondenriem en vallen alle taartjes op de grond….jammer, maar niet voor Flop! Gelukkig is mamma niet boos…..

De humor in dit boekje zit overal: in de laconieke tekst, in de opbouw van het verhaal en in de schitterende illustraties van Harrie Geelen. Een boekje waar je voor valt!

Tijd voor ...

KLEINE EZEL EN JARIGE JAKKIE

KLEINE EZEL EN JARIGE JAKKIE

Rindert Kromhout met illustraties van Annemarie van Haeringen
leeftijd: + 4 jaar
isbn 9789025830670
prijs: €13,95

Kleine Ezel en jarige Jakkie is een teder en gevoelig boekje. Kleine Ezel kiest een prachtig cadeau voor zijn beste vriend: een mooie rode vlieger met een lange staart. Eenmaal thuisgekomen wil Kleine Ezel het cadeau zo graag voor zichzelf houden. Hij bedenkt allerlei plannetjes, maar mamma werkt niet mee…
Kleine Ezel heeft klein verdriet en dat zien en lezen we in dit boekje. Gelukkig is er de begripvolle mamma die hem onder zeer zachte dwang laat voelen dat er een oplossing is.

Prachtige prenten en een sobere tekst nemen je mee in dit verhaal van verlangen…

Tijd voor ...

HENNIE DE HEKS IS JARIG

HENNIE DE HEKS IS JARIG

Korky Paul en Valerie Thomas
leeftijd: + 5 jaar
isbn 9789062495405
prijs: € 12,95

Jarig zijn is leuk en als je een heks bent misschien nog leuker! Natuurlijk ben je dan jarig op vrijdag de dertiende. Je nodigt vrienden uit, maakt nieuwe kleren, kookt lekker eten en versiert de tuin. Bij heksje Hennie gaat het niet anders….of toch!
De Henni-e-mail is echt wel hightech en de tuin wordt in een wip omgetoverd tot een echt speelparadijs. De cadeaus die ze krijgt zijn bijna allemaal tof, behalve de vleermuis in een kooi. Maar dit mag de pret niet bederven. Er worden leuke spelletjes gespeeld en als kers op de taart tovert Hennie een reuzenverjaardagstaart die uit het boek kan flappen.

De verjaardag van Hennie de heks lijkt heel erg op die van ons, maar dan wel gekruid met een heerlijke portie toverspecerij. De tekst en de tekeningen zijn even grappig en pittig als de heksendame zelf. Aanstekelijk betoverend!

Tijd voor ...

WEG MET DIE KROKODIL

WEG MET DIE KROKODIL

Paul van Loon
leeftijd: + 7 jaar
isbn 9789025852139
prijs: € 12,95

Bregje vroeg een hond voor haar verjaardag en ze krijgt een goudvis. Leuk is anders! Gelukkig ontvangt Bregje ook een prijs voor een wedstrijd waaraan ze deelnam: een niet uitgebroed krokodillenei. De postbode geeft haar een goede raad: als je iets heel graag wenst, moet je het WILLEN. De volgende ochtend ligt er een babykrokodilletje naast haar in bed. En dat is het begin van een vrolijk en knettergek verhaal.

Paul van Loon schrijft weerom een vlotte tekst die zorgt voor intens leesplezier. De humor helpt hierbij een handje. De illustraties volgen de speelse sfeer van het verhaal en tonen vooral guitige personages. Een boekje om je tandjes in te zetten!

 

Tijd voor ...

....BART MOEYAERT

....BART MOEYAERT

Tijd voor zijn nieuw boek "De Melkweg"

en enkele toppers uit het oeuvre van Bart Moeyaert.

Tijd voor ...

DE MELKWEG

DE MELKWEG

auteur: Bart Moeyaert
isbn 9789045111926
prijs: 12,95 euro

Het nieuwe boek van Bart Moeyaert De Melkweg in één ruk uitgelezen! Is dit een boek voor kinderen? Zeker! Is dit lectuur voor volwassenen? Zeker! Hoe doet Moeyaert dat toch?

Bart Moeyaert ontroert met woorden en gebeurtenissen die naar de keel grijpen en tegelijk de eenvoud zelve zijn. Nergens een foute noot of dissonante klank: straciatellalalala. Welk ijsje kan er beter troosten of verzoenen?

Bart Moeyaert vertelt en schildert emoties, zo puur en zuiver dat je je volledig in het verhaal kunt inleven. Je ziet de broertjes voor je en je weet dat dit is wat kinderen doen en voelen maar zelf niet uitgelegd krijgen.

Want ja, de broertjes in De Melkweg hebben de hele zomer lang zitten wachten. Op een muurtje dat ondertussen een clubhuis is geworden. Mama verdween om de wirwar in haar hoofd te ordenen en papa verdwijnt voortdurend in zijn werk. Gelukkig hebben ze elkaar, hun vriendin Geesje en een wereld van fantasie.

De Melkweg boeit en ontroert. Ik wou dat ik dit boek als kind had kunnen lezen…..

Tijd voor ...

DURF VOOR DRIE

DURF VOOR DRIE

Bart Moeyaert
leeftijd: + 7 jaar
isbn 9789045105796
prijs: 12,95 euro

Durf voor drie bundelt drie eerder uitgegeven verhalen voor beginnende lezers. De illustraties van Rotraut Suzanne Berner in rood en zwart zijn even verrassend en pittig als de verhaaltjes zelf. Over een liefdesbrief die je vindt en graag zou open maken. Van de man van je leven dan nog wel! Helaas is deze brief voor een ander hart bestemd. Of hoe het soms wel eens nuttig kan zijn om weg te lopen en een kuil te graven waar mama je echt niet kan storen. En hoe pak je Mona de bok aan? Ze krabt en slaat en bijt?

Originele verhaaltjes op een eenvoudig technisch leesniveau. Ook beginnende lezers hebben recht op sterke verhalen!

Tijd voor ...

DUET MET VALSE NOTEN

DUET MET VALSE NOTEN

Bart Moeyaert
isbn 9789045107370
leeftijd: + 13 jaar
prijs: 12,95 euro

Bart Moeyaert was negentien toen zijn eerste boek verscheen. In Duet met valse noten vertellen Liselot en Lander om de beurt het verhaal van hun eerste liefde. Het hele verhaal, van de eerste hartkloppingen tot de laatste schok.

In 2008 verscheen een jubileumeditie met een uitleiding van de auteur over het ontstaan van het boek, met nooit eerder vertelde feiten en achtergrondverhalen.

Bijna dertig jaar later wordt dit boek nog steeds geliefd en gekoesterd. Duet met valse noten blijft herkenbaar. De eerste liefde is immers van alle tijden.

Duet met valse noten was een mooi en jeugdig begin van een bijzonder schrijverschap!

Tijd voor ...

MANSOOR

MANSOOR

OF HOE WE STINA BIJNA DOOD KREGEN.
Bart Moeyaert
isbn 9789045112657
leeftijd: + 10 jaar
prijs: Colibro-actie: GRATIS BIJ AANKOOP VAN EEN BOEK VAN BART MOEYAERT

Stina is niet geliefd door het ik-personage van het boekje en haar neefje Nisse. Bovendien hoort ze bij de ‘andere kant’ van de familie. Maar pesten kan ook wel eens uit de hand lopen…

Mansoor verscheen oorspronkelijk in een serie van tien mini-boekjes die verschenen ter gelegenheid van de 75ste verjaardag van uitgeverij Querido. Bart Moeyaert schreef Mansoor speciaal voor de serie, maar het kleine boek kreeg door een nominatie voor de Gouden Uil een tweede leven. Ondertussen werd het meermaals herdrukt.

Tijd voor ...

DE SCHEPPING

DE SCHEPPING

Bart Moeyaert met tekeningen van Wolf Erlbruch.
prentenboek
isbn 9789045100456 - prijs: 14,50 euro
isbn 9789045100791 + CD : prijs: 23,95 euro

In het begin was er niets. Met deze zin tuimel je recht in een toch wel heel bijzonder scheppingsverhaal. Want God is niet alleen. Naast hem zit een klein kritisch mannetje dat met iets minder enthousiasme dan God zelf de scheppingsdaden waarneemt.

In de De schepping van Bart Moeyaert vloeien tekst en tekening naadloos in elkaar. Nooit eerder een God gezien die zo zelfgenoegzaam glimlacht, nooit eerder een scheppingsverhaal gelezen dat zo beeldend en gevoelig is. De illustraties van Erlbruch en de taal van Moeyaert zorgen samen voor een heerlijk prentenboek, dat na al die jaren nog steeds in onze favoriete top 3 staat.

Er is bijhorend een CD. Daarop leest de auteur het boek voor, begeleid door het Nederlands Blazers Ensemble dat muziekfragmenten uit Die Schöpfung van Joseph Haydn speelt.

En wie het vervolg op dit boek wil kennen, leest dit in Het paradijs. In ons archief van november 2010 vind je een uitgebreide bespreking van dit boek.

Tijd voor ...

VERZAMEL DE LIEFDE

VERZAMEL DE LIEFDE

Bart Moeyaert
gedichten
isbn 9789021474946
prijs: 17,95 euro

Verzamel de liefde is de eerste poëziebundel van Bart Moeyaert. De gedichten in het mooie rode boekje zijn vaak speelse en aangrijpende beelden en gedachten over klein zijn op je achttiende, en maar niet de moed verzamelen om te leven en ook nog eens lief te hebben. Over aantrekken en afstoten, beminnen en bemind worden en toch weggaan.

Het zijn juweeltjes van soberheid van taal met een diepgang aan emoties. Het zijn gedichten over de liefde - maar niet alleen over de liefde. Over het hier en nu, over een kamer, een ochtend, een hand, over woorden en hoe ontoereikend die kunnen zijn wanneer je wil zeggen waar het om gaat.

Tijd voor ...

BROERE

BROERE

Bart Moeyaert
leeftijd: + 15 jaar
isbn 9789045100050
prijs: 14,95 euro

Als je als zevende zoon in een Belgisch gezin wordt geboren, dan wordt de Koning je dooppeter en beleef je als kind zoveel avonturen dat je er een boek over kunt schrijven. Over de oudste, de stilste, de echtste, de verste, de liefste, de snelste en ik……

Herinneringen worden gekruid met nostalgie en humor. Korte verhaaltjes verteld vanuit het hart en de wonderlijke pen van de jongste.