Tijd Voor

Tijd voor ...

VOOR KLEINE EN GROTE (COMMUNIE)KANTJES

Op zoek naar een cadeautje voor de feesteling! Wij stellen u alvast enkele boeken voor. Over de grote en kleine kantjes van de mens en de wereld!

Lees-, weet- en doeboeken met verrassend veel pit! Want ook van lezen word je GROOT!
Hieronder een smaakmaker, in onze winkel nog meer van dat!

Tijd voor ...

van LEZEN word je groot

van LEZEN word je groot

MON EN PAM
Aag Vernelen en Milja Praagman
ISBN 9789058387905
leeftijd: eerste lezers - AVI-M3/AVI 2
prijs: € 14,50

 

Mon is een mol en Pam is een gans. En welk dier ben jij?
Mon werkt de hele tijd door als een paard en gans is een sloddervos en vaak zijn ze kat en hond. Maar als het echt telt, dan zijn ze beste vrienden.
Een boekje met enkele warme verhalen voor eerste lezertjes. Over een zotte gans en een hardwerkende mol. Met prachtige kleurrijke illustraties en vooral veel fijne humor. De verhaaltjes zijn herkenbaar maar heel verrassend en fris!

Tijd voor ...

van LEZEN word je groot

van LEZEN word je groot

FRED EN DE WOLK
Dirk Nielandt en Tom Schamp
ISBN 9789059083950
leeftijd: beginnende lezers
prijs: € 19,95

 

Fred en de wolk is een groeiboek voor beginnende lezers. Groeiboeken beginnen met makkelijk te lezen woorden bij grote kijkplaten. Hieruit groeien verhalen die alsmaar moeilijker worden om te lezen (van AVI 0 tot AVI 5).
In Fred en de wolk ontdekken we de tuin en het hok van Fred de hond. Fred sluit vriendschap met een wolk en reist met de wolk en de wind mee. Tot aan de zee en over het water. Doorheen vreemde landen en werelddelen. Zo vieren ze samen feest in Afrika, bewonderen ze het vuurwerk in Azië en knuffelen ze elkaar op een wolkenkrabber in Amerika. Tijdens hun lange reis ontmoeten ze een heleboel mensen, dieren en vreemde wezens.
 
Het verhaal bouwt zich moeiteloos op en wordt gedragen door de knappe en grappige illustraties van Tom Schamp. 
 
Leren lezen kan verrassend mooi zijn!

Tijd voor ...

van LEZEN word je groot

van LEZEN word je groot

HIER IS PIER - EEN KOFFER VOL LEESPLEZIER
Rian Vissers en Leo Timmers
ISBN 9789025746292
leeftijd: beginnende lezers
prijs: € 14,95

 

Hier is Pier is geen boekje maar een koffertje met daarin drie verhalenboekjes over Pier en een werkboekje met leuke schrijf- en denkopdrachten.

Ze noemen het een koffer vol leesplezier maar kijken is hier minstens zo belangrijk. De levendige illustraties van Leo Timmers zijn niet alleen kleurrijk, ze duwen het verhaal echt op gang.

Pier wordt verliefd op mier en doet er alles aan om haar te veroveren. Hij kronkelt zich in alle bochten en heeft zes verhaaltjes nodig om haar liefde te winnen. Verhaaltjes die stuk voor stuk een beetje moeilijker worden om te lezen.

Tijd voor ...

van LEZEN word je groot

van LEZEN word je groot

DE TUIN VAN DE FEEËN
Benjamin Lacombe & Sebastien Perez
ISBN 9789044818369
Prentenboek: 'voor iedereen die verwonderd wil worden'
prijs: € 34,95

 

De Russische Aleksandr Bogdanovitsj werkt in opdracht van Raspoetin aan een levenselixir. Daarvoor trekt hij naar het woud van Brocéliande in Bretagne. Hij vindt er vreemde minuscule wezentjes die bij dissectie eerder tot de zoogdieren dan tot de planten lijken te horen. Alexander raakt helemaal in de ban van deze raadselachtige creatuurtjes. Hij ontdekt dat ze een wonderbaarlijke geneeskrachtige werking hebben. Toch wil hij hen niet uitleveren aan Raspoetin. 
 
Dit fantasierijke boek over feeën wordt verteld in brieven, aantekeningen en krantenknipsels. Alsof het allemaal echt gebeurd is. De illustraties doen denken aan oude prenten uit natuurboeken of aan oude postkaarten. De sfeer wordt versterkt door half-verstopte pagina’s en uitsnijdingen in de vorm van kantwerk. Indrukwekkend mooi!
 
Welkom in het mysterie van De tuin van de feeën!

Tijd voor ...

van LEZEN word je groot

van LEZEN word je groot

WONDER
R.J. Palacio
ISBN 9789045114163
leeftijd: 10+
prijs: €16,95

 

August Pullman is geboren met een zeer ernstige gezichtsafwijking. 27 operaties en 10 jaar later mag/moet hij voor het eerst naar school. Tot op die dag kreeg hij thuisonderwijs.
Een eerste schooldag op een nieuwe school is al eng, maar voor iemand met een ernstige gezichtsafwijking lijkt dit een haast onmogelijke opdracht.
 
Gelukkig is August dapper en heeft hij een bijzonder volwassen en relativerende kijk op de wereld. Ook zijn humor helpt hem verder. En natuurlijk zijn er toch wel heel wat mensen die hem steunen door dik en dun.
 
Dit boek leest als een trein. Met een groot goed-gevoelgehalte en een happy end!

Tijd voor ...

van LEZEN word je groot

van LEZEN word je groot

DE NACHT VAN 2 APRIL
Jan Simoen
ISBN 9789045114088
leeftijd: 10+
prijs: € 13,95

Een historische roman is dit niet maar toch keren we met dit boek 50 jaar terug in de tijd. De nacht van 2 april neemt ons mee naar Middelkerke in de jaren zestig. Joris is 10 jaar en leidt een relatief onbezorgd en leuk leven. Buiten ravotten met vrienden is vanzelfsprekend, de duinen een fantastisch speelterrein.  Door de vele bunkers in de duinen is de tweede wereldoorlog nog heel erg aanwezig in Middelkerke.  Ook in het spel van de kinderen vechten de Duitsers steevast tegen de Engelsen.

 
In De nacht van 2 april beschrijft Jan Simoen zijn eigen jeugd. Op een vlotte manier vertelt hij het verhaal van die ene zomer waarin de oorlog plots een heel persoonlijk en spannend kantje krijgt. 
 
Jan Simoen stierf op 5 januari 2013 aan kanker. Zijn laatste boek ademt nostalgie.

Tijd voor ...

van WETEN word je groot

van WETEN word je groot

DE RUIMTE IN
Het grote lees- en doeboek over de aarde en de ruimte
Pascale Hedelin
ISBN 9789079806041
leeftijd: 5+
prijs: € 22,50

Kinderen stellen vaak vragen over de aarde en de ruimte. Niet altijd even makkelijk om daar een simpel antwoord op te geven. Dit boek maakt heel wat antwoorden aanschouwelijk. Het staat vol prenten en door een ingenieus systeem van flapjes en vensters kun je die prenten manipuleren. Je laat de aarde rond de zon draaien en rond haar as, je laat de regenboog verschijnen en je ontdekt de grote beer in de sterrenhemel.

 
Nog heel wat andere dingen vallen te leren en te beleven in dit ‘interactief’ boek vol lees- en doeplezier!

Tijd voor ...

van WETEN word je groot

van WETEN word je groot

DIEREN IN ACTIE
ISBN 9789026163623
prijs: € 17,95

 

Dieren in actie is meer dan een fotoboek en meer dan een encyclopedie. Het boek legt de relatie bloot tussen de leefomgeving, de anatomie en het gedrag van dieren. Het toont de dieren in hun natuurlijke biotoop: hoe (over)leven, eten, vechten, wonen, communiceren en jagen ze?
 
Het boek biedt een schat aan informatie.  Hoe verpoppen rupsen zich tot vlinder? Hoe bewegen slangen zich voort? Hoe en waarom zwemmen vissen synchroon? Hoe verleidt de groene boomkikker zijn vrouwtje? Op de prachtige foto’s in volle actie raak je niet uitgekeken. 
 
Een must voor grote en kleine dierenvrienden.

Tijd voor ...

van WETEN word je groot

van WETEN word je groot

EEN GESCHIEDENIS VAN BELGIE
Benno Barnard en Geert van Istendael
ISBN 9789045045498
leeftijd: 11+
prijs: € 24,95

 

Geschiedenis: het is een raar vak. Voor de ene een lust, voor de ander een last. Maar hangt niet heel veel af van de leerkracht? Goeie leerkrachten-vertellers kunnen geschiedenis levendig en boeiend maken. Uiteraard blijft het moeilijk. Wat vertel je en wat niet? Hoe leg je verbanden van het verleden naar het heden en omgekeerd? Wat belicht je en wat niet?
 
Benno Bernard en Geert van Istendael hebben Een geschiedenis van België geschreven. Omdat ze vinden dat hun (klein)kinderen te weinig weten over de geschiedenis van het land waarin ze leven. Ze deden dit in 24 hoofdstukken en schreven chronologisch in een heldere en verstaanbare (voor 12-jarigen hier en daar moeilijke) taal. Met aandacht voor politiek, economie, kunst, maatschappij, manieren van denken, welzijn en burgerschap. Gespekt met eigen appreciaties, spot en levendige verhalen over echte mensen van weleer.
 
Een geschiedenis van België leest als een goeie roman en is bij momenten echt geestig!  Voor weetgierige 12-plussers een uitdaging, voor volwassenen een leuke manier om nog eens in het verleden van België te duiken.

Tijd voor ...

van WETEN word je groot

van WETEN word je groot

HET RAADSEL VAN ALLES WAT LEEFT
Jan Paul Schutten met illustraties van Floor Rieder
ISBN 9789025753467
leeftijd: vanaf 12 jaar
prijs: € 19,95

 

Grote schrijvers en journalisten slagen erin om moeilijke onderwerpen helder en verstaanbaar te verwoorden. En Schutten gaat nog een stapje verder. Hij geeft niet alleen klare maar ook leuke antwoorden op alle vragen over het wonder van het leven en de evolutie. 
 
Schutten wekt de nieuwsgierigheid: wat kan een pantoffeldiertje wel en de slimste robot niet? Zijn vrouwen gek? Hoe word je een superkonijn? Waarom komen mensen niet uit een ei? Hoe oud is de aarde nou echt? Hoe ben jij ontstaan?
 
Stap voor stap leidt Schutten de kinderen binnen in de wondere wereld van cellen, atomen, moleculen, genen… De prachtige illustraties van Floor Rieder geven het boek een nostalgisch tintje. Ook de vormgeving knipoogt naar het verleden. 
 
Het raadsel van alles wat leeft heeft echt een gouden rand!

Tijd voor ...

van DOEN word je groot

van DOEN word je groot

NOG ZO'N ZOEKBOEK
Bob Staake
ISBN 9789047705239
leeftijd: +5 jaar
prijs: € 14,95

 

Zoeken kan leuk zijn! Zeker als je dit mag doen in de grappige en fantastische illustraties van Bob Staake. Nog zo’n zoek boek is het tweede in de rij (zie archief augustus 2011). Gelijkaardig en minstens even uitdagend!
 
Bob Staake neemt ons mee naar 7 plekken waar er heel wat te beleven valt: het winkelcentrum, de school, de drukke stad, de maan, de dierentuin, het museum en het laboratorium met de monsters. Elke prent staat vol grappige details, absurde gebeurtenissen en gekke personages. Kijkgaten in het boek vestigen de aandacht op de details, de tekst op rijm leidt je doorheen het verhaal en doet je zoeken.
 
Een schitterend boek voor groot en klein!

Tijd voor ...

van DOEN word je groot

van DOEN word je groot

1000 DINGEN OM TE MAKEN EN TE DOEN
Fiona Watt
ISBN 9789002247491
leeftijd: 6+
prijs: € 19,95

 

Een knutselboek met 1000 leuke ideeën. Gekke en relatief makkelijk te maken projecten. Dit alles met basismateriaal die je (voor het grootste deel) in huis hebt liggen. Geen frustratie dus als het op zondag regent en alle winkels dicht zijn.
 
Het boek zet aan tot tekenen en knutselen. De basistechnieken worden stap voor stap en op speelse wijze uitgelegd. De opdrachten zijn creatief en relatief gemakkelijk. Met dit boek is zelfs een hond tekenen kinderspel en een collage maken plezant! Je krijgt echt goesting om aan de slag te gaan.
 
Bovendien is het boek kleurrijk en aantrekkelijk vormgegeven. Je bladert er met plezier en verwondering doorheen. Voor wie van knippen, plakken, snijden, knutselen, tekenen, schilderen, stempelen en naaien houdt, een echte aanrader.