Nieuw In De Winkel

Nieuw in de winkel

IK ZIE, IK ZIE......

IK ZIE, IK ZIE......

Marianne Dubuc
leeftijd: + 2 jaar
isbn 9789045110813
prijs: 13,95 euro

Wij houden meer van de oorspronkelijke titel van dit boekje Devant ma maison. Verder geen opmerkingen. Het is fantastisch…Dit ogenschijnlijk simpele kartonboekje werd geschreven en vooral getekend door Marianne Dubuc (Montreal). Het werd van bij de start (2010) niet alleen in Canada maar ook in 5 verschillende Europese landen uitgegeven. Iets speciaals dus?

 Ik zie ik zie vertrekt aan het vertrouwde huis op de heuvel. Onder,op, naast, boven……. We krijgen een keten van woorden en vooral van leuke plaatjes. Het wordt een vrolijke reis van bloem naar vogel naar kamer. Van sprookjesprinses naar de verschrikkelijke sneeuwman. Van hoog in de bergen over marsmannetjes heen tot in de zee. En waar kom je uiteindelijk terecht? Bij het vertrouwde huis op de heuvel.

De illustraties van Marianne Dubuc zijn eenvoudig, naïef en daarom juist zo schattig en herkenbaar. De opbouw van het verhaal is leuk en vaak verrassend. Kleine kinderen zullen vooral naar de prenten kijken, oudere kinderen zullen de associaties en de humor smaken.

Een handig kartonboekje met een grote portie verrassing!

Nieuw in de winkel

TEMMER TOM

TEMMER TOM

tekst: Tjibbe Veldkamp - illustraties: Philip Hopman
leeftijd: 5 jaar
isbn 9789047702412
prijs: 14,95 euro

Het zal je maar overkomen. Jij bent gek op dieren en je vader is er bang voor: bang voor vlinders, slakken, eekhoorns… Wat Tom ook zegt, niets helpt. Zijn vader blijft bang - en blijft binnen. Tom bedenkt een ingenieus plan om de situatie te veranderen. Dat begint met het temmen van een ijsbeer. Zo gebeurt het dat er ’s avonds in de kamer een grote witte stoel staat, die verdacht veel op een ijsbeer lijkt en waarin vader heel behaaglijk gaat zitten…

Philip Hopman is op zijn best: met zwierige tekeningen en een vaak verrassend perspectief. Tjibbe Veldkamps tekst laat zien dat hij alles in huis heeft om een prentenboekverhaal te schrijven dat staat als een huis: uitgebalanceerd, helder, met een lekker tempo en gevatte dialogen tussen Tom en zijn vader.

Een verrassend boek voor wie van dieren houdt of er juist heel erg bang voor is…

Nieuw in de winkel

SIEBE SCHAAP WIL OOK EEN MENSJE

SIEBE SCHAAP WIL OOK EEN MENSJE

tekst: Kirsten Boie - illustraties: Philip Waechter
leeftijd: vanaf 5 jaar
isbn 9789025746797
prijs: 12,95 euro

Het komt in de beste gezinnen voor: eindeloos zeuren om een huisdier met de oprechte beloftes om het beestje uit te laten en het kooitje schoon te maken. In dit prentenboek is het niet anders. Hoewel, de wereld staat een beetje op zijn kop. Siebe is een schaap en hij wil zo graag een mensje. Een mensje in een kooitje of aan een lijntje. Karlijn kalf heeft een zwart mensje en Brigit big heeft een Chineesje en Heiko hond een heuse eskimo.

De rollen worden omgedraaid in dit boekje en dat heeft effect. Zorg dragen voor je mensje of diertje krijgt een andere dimensie. Dit alles wordt gelukkig overgoten met een sausje herkenbare humor…

Nieuw in de winkel

KASTEEL IN DE MIST

KASTEEL IN DE MIST

auteur: Joke Reynders
tekeningen: Elly Hees
leeftijd: 8 +
isbn 9789025856236
prijs: 12,50 euro

Kasteel in de mist speelt zich af tussen twee werelden. Tussen voor het hek en achter het hek. Tussen realiteit en fantasie. Dit alles gekruid met een portie zeer brave magie en griezel!

Als Lotte en Niels op een mistige dag de hond uitlaten, zien ze midden in het bos een oud hek. Achter het hek horen ze een meisjesstem, die wanhopig om hulp roept. Lotte en Niels besluiten het meisje te helpen. Als ze haar wereld binnenstappen, weten ze alleen nog niet hoe gevaarlijk deze vreemde plek is. Is er nog een weg terug?

In dit stevige, mooie boek volgt het ene avontuur het andere in sneltreinvaart op. De prachtige tekeningen zijn kleine cadeautjes en lijken tussen de tekst 'gestrooid'. Ze frissen het verhaal op en maken het lichter. Fijn en verrassend boekje voor kleine leesgriezels!

Nieuw in de winkel

RICO, OSCAR EN DE SPOOKSCHADUWEN

RICO, OSCAR EN DE SPOOKSCHADUWEN

auteur: Andreas Steinhöfel
leeftijd: + 11 jaar
isbn 9789059083417
prijs: 15,95 euro

Rico noemt zichzelf ‘diepbegaafd’. Dat betekent dat hij veel kan nadenken maar dat het bij hem iets langer duurt dan bij de anderen. Bovendien kan hij zich niet zo goed concentreren als hij iets vertelt en verliest hij snel de rode draad. Die draad kan natuurlijk ook groen of blauw zijn, dat is nu precies het probleem.

Rico woont met zijn excentrieke moeder in een groot flatgebouw. Hij kent er alle flats en hun bewoners van binnen en van buiten. Wanneer hij Oscar ontmoet, krijgt de zomervakantie een onverwacht spannende wending.

De nieuwsgierige, ietwat trage Rico en de pientere, voorzichtige Oscar vormen een bijzonder duo. Andreas Steinhöfel weet de jonge lezer met dit verhaal over grenzen verleggen, dapperheid en vooroordelen telkens weer te verrassen.

Het boek volgt niet alleen het doen en laten maar tegelijk ook de gedachten van Rico. Deze maken vele vreemde bochten en kronkels. Een attente lezer geniet met volle teugen.

Nieuw in de winkel

DISSUS

DISSUS

auteur: Simon van der Geest - tekeningen: Jan Jutte
isbn 9789045110820
prijs: 13,95 euro

Simon van der Geest debuteerde in 2009 met Geel gras. Zijn tweede boek Dissus is een bijzonder originele bewerking van het verhaal van Odysseus. Odysseus is Dissus geworden, geen koning van toen, maar een jongen van nu. Op de terugweg van het zwembad naar huis verdwalen Dissus en zijn vrienden hopeloos.

Het verhaal van Odysseus hervertellen in een hedendaagse setting is een ambitieuze onderneming. Simon van der Geest doet het met verve en in een compleet ‘eigen stijl’. Hij kiest heel bewust voor een taalgebruik en een zinsbouw die heel dicht aanleunen bij het gesproken woord. Je leest het boek dus beter direct hardop. Of beter nog: je gaat ermee aan de slag en vertelt het aan een publiek. Het is geschreven vertelstof!

Simon van de Geest volgde een opleiding scenarioschrijven die gericht was op jeugdtoneel. Hij ging ook in de leer bij Edward van de Vendel. De vruchten van dit alles lees je in Dissus.

Dissus is een bewerking van een eeuwenoud verhaal in een jonge en speelse spreektaal. Lees het luidop of laat het de kinderen vertellen en spelen op scène!

Gedicht Van De Maand

Gedicht van de maand

ANTWOORD VAN PAPA - ANTWOORD VAN MAMA

Antwoord van papa

Ik wilde wel eens horen
waarom ik ben geboren

papa zei
wie, o jij
ik schudde jou
uit mijn mouw
toen hadden we jou

papa keek blij
toen hij dat zei

maar ik ben maar
naar mama gegaan
papa’s zijn leuk
voor grapjes
maar mama’s
daar heb je wat aan.

Antwoord van mama

Ik wilde wel eens horen
waarom ik ben geboren

mama keek blij
en zoende mij
zoende zoende zoende
mij en zei
na de zoveelste zoen

om de wereld
een groot plezier te doen.

 

Erik van Os en Elle van Lieshout

 

We vonden dit gedicht in de versjesbundel Klapzoen en op een kussensloop van Plint. Het is eveneens verkrijgbaar als postkaart in een set van 15 kaarten met alle prenten en versjes uit de bundel Klapzoen.


ANTWOORD VAN PAPA - ANTWOORD VAN MAMA

 

 

Klapzoen

Erik van Os en Elle van Lieshout

met tekeningen van Nicolle Van der Hurk

isbn 9789027673398

leeftijd: 4+

prijs: 14,95 euro

 

 

Klapzoen is een dichtbundel voor kleuters en tegelijk een prachtig prentenboek.

De eenvoudige en rake gedichten van Erik van Os en Elle van Lieshout worden perfect geïntegreerd in de kleurrijke collages van Nicolle van den Hurk. Resultaat is een uitbundige (kleuren) en tegelijk tedere (teksten) dichtbundel.

Alle illustraties uit het boek zijn ook verkrijgbaar in een set van 15 postkaarten! Voor al wie houdt van originele post- of verjaardagskaartjes!

Tijd Voor

Tijd voor ...

BABYBUBBELS!

Hieronder bespreken we een heleboel leuke geschenkboeken voor de pasgeborene, de broertjes en de zusjes en de ouders.

We hebben in de winkel nog meer moois liggen, maar willen u met dit overzicht alvast wegwijs maken in de wondere wereld van de baby- en peuterboekjes.

Tijd voor ...

KNISPERBOEKJES

KNISPERBOEKJES

KLEINE EZEL KNISPERT - Annemarie van Haeringen
KNISPERBEESTJESJUNGLE - Guido van Genechten

Een knisperboekje is een boekje uit stof gemaakt dat ritselt wanneer de baby ermee speelt. Het trekt de aandacht van de baby door de felle kleuren en door het geluid dat het maakt. Er staan simpele eenvoudige tekeningen op.

Leuk en interessant wordt het als mama of papa de dingen in het boekje gaat benoemen. Je kent het wel: Wat is dit? Een poes. Wat doet de poes? Miaauw… Of leuker nog: wat doet de aap? En dan bootst papa met zijn hele lichaam een aap na. Kleine Ezel speelt met sneeuw: brrrr…koud! Of maakt een vuurtje: aaaiii…warm! Of bakt een eitje: hmmm… lekker!

Knisperboekjes liggen als eerste aantrekkelijke speeltjes in het park en zetten de ouders aan tot creativiteit en oneindig veel vertel- en spelplezier!

Tijd voor ...

KARTONBOEKJES

KARTONBOEKJES

HONGER - Leen van Durme
KNUFFELDIEREN - Mack
FIEN EN MILO NAAR HET PARK - Pauline Oud
KLEERTJES - Liesbet Slegers
KIJK JE MEE? - Guido van Genechten

Kartonboekjes zijn stevig. Je mag ze laten vallen, je mag heel hard de blaadjes omslaan, je mag er desnoods mee gooien. Ze geven geen krimp. Maar je mag, of beter, moet ze vooral heel vaak lezen met je peuter. De peuter herkent en benoemt de dingen uit zijn dagelijkse leven: kleertjes, diertjes, dingetjes. Soms ingebed in een verhaaltje, soms gewoon een prent.

In Honger gaat eend op zoek naar een lekker hapje, maar de wortel, de worm en de noot laat hij voor een ander dier. Knuffeldieren plaatst tekeningen en echte foto’s naast elkaar. Kleertjes toont de kleertjes op zich en ook hoe je die draagt. Fien en Milo gaan naar het park. Wat nemen ze mee en wat zien ze daar?  

En dan heb je natuurlijk Kijk je mee? De tamme diertjes in dit boekje, getekend door Guido van Genechten, kijken met open ogen de wereld in. Kijk- en knuffelplezier verzekerd!

Tijd voor ...

FLAPJESBOEKEN (vanaf 18 maanden)

FLAPJESBOEKEN   (vanaf 18 maanden)

MUIS RIJDT EN VAART EN VLIEGT - Lucy Cousins
GONNIE EN VRIENDJES - ZOEK EN VIND - Olivier Dunrea
HEB JE MIJN ZUSJE GEZIEN? - Joke van Leeuwen

Kinderen vinden flapjesboeken leuk. In zo’n boeken moet je niet alleen kijken, maar mag je helpen. Je trekt aan een flapje en onze goeie vriend Muis gaat wandelen: de voetjes en de armpjes bewegen. Je draait aan een wieltje en Muis begint heel hard te trappen op de fiets. Of je helpt Gonnie om haar vriendjes te zoeken die zich zo leuk verstopt hebben: in de boot, tussen de appels, onder de bloempot. Terwijl de peuter spelenderwijs kennis maakt met voorzetsels als ‘in’, ‘op’ of ‘onder’, draait en trekt en zoekt hij mee. Het is bijna even spannend als zelf verstoppertje spelen.

In Heb je mijn zusje gezien speelt Joke Van Leeuwen met muurtjes. Achter ieder muurtje komt weer een andere verrassing tevoorschijn. Alleen wie heel goed kijkt en luistert zal het zusje weten te vinden. Creativiteit en humor getekend en bedacht door Joke van Leeuwen!

Tijd voor ...

PEUTERBOEKJES (vanaf 2 jaar)

PEUTERBOEKJES    (vanaf 2 jaar)

KAATJE EN DE OPPAS - Liesbet Slegers
KAREL GAAT NAAR DE BIBLIOTHEEK - Liesbet Slegers
ANNA POETST HAAR TANDEN - Katleen Amant

Naar de bibliotheek gaan, tanden poetsen, een oppas die komt. Karel, Anna en Kaatje beleven het allemaal. Als hoofdpersonage in een hele reeks van boekjes veroveren ze al gauw het hart van de piepjonge lezer. De verhaaltjes zijn immers heel herkenbaar voor peuters, er ligt veel nadruk op emoties én er zit altijd een vleugje humor in. De tekeningen zijn warm en fel, maar sober van beeld. De hoofdpersonages zien er niet alleen schattig en ondeugend uit, ze zijn het ook!

Tijd voor ...

JOEPIE, WE KRIJGEN EEN BROERTJE OF ZUSJE!

JOEPIE, WE KRIJGEN EEN BROERTJE OF ZUSJE!

KARELTJE KRIJGT EEN ZUSJE - Rotraut Susanne Berner
WAT MOETEN WE DOEN MET DE BOE-HOE BABY? - Cressida Cowell en Ingrid Godon
EEN ZUSJE VOOR KIKI - Amy Hest en Jill Barton
KAS KRIJGT EEN ZUSJE - Pauline Oud

Wanneer het konijn Kareltje thuis komt van school wacht oma hem op met een verrassing. Wat zou het zijn? Een step of een boot met afstandsbediening? Heeft oma worteltjestaart gebakken? Nee hoor, het is een klein verkreukeld zusje bij mama in bed. Kareltje krijgt een zusje is een leuk, pretentieloos en (h)eerlijk boekje.

In Wat moeten we doen met de Boe-hoe baby? zit een baby te krijsen. Kat, hond, eend en koe bedenken alle mogelijke manieren om de baby stil te houden: eten geven, spelen, in bad doen…De illustraties in dit boekje zijn prachtig. De tedere zorg is herkenbaar en o zo lief in beeld gebracht.

Een zusje voor Kiki gaat dan wel over eenden, maar je ziet er de mensen zo doorheen. Kiki vindt dat kleine zusje maar niets. Mama en papa hebben nauwelijks oog voor haar en zien helemaal niet wat zij al kan. Gelukkig is er Opa die Kiki laat zien dat zij al groot is en zo veel kan. Zo veel dingen die ze haar zusje nog moet leren.

In Kas krijgt een zusje zien we hoe Kas moet wennen aan dat nieuwe zusje. Eerst was alles van hem en kon hij overal mee spelen. Maar nu moet hij delen! Zelfs de schoot van mama. Een boekje vol heerlijke grote prenten met hier en daar een romantisch bloemetjesmotief!

Tijd voor ...

WAAR KOMEN DE KINDJES VANDAAN?

WAAR KOMEN DE KINDJES VANDAAN?

DE GROTE RACE - Nicholas Allan
ALLEMAAL KONIJNTJES - Nicholas Allan

Bij een geboorte komen de vragen los: hoe komt dat kindje in de buik en hoe komt het eruit?

Nicholas Allan maakte er twee leuke prentenboekjes over. Geen ernst in deze verhalen, wel humor. En hier en daar wordt wel een loopje genomen met de wetten van de genetica.

In Allemaal konijntjes weten mama en papa konijn het ook niet zo goed: er komen alsmaar konijntjes bij. Hoe komt dat toch? Heeft het iets met de maan of met het bed te maken? Gelukkig zijn alle konijntjes superlief, maar het zijn er zo veel!!!

In De grote race traint Willy het zaadje heel hard. Hij wil als eerste het eitje bereiken. Gelukkig kan hij heel goed zwemmen! Hij krijgt een wedstrijdnummer en twee landkaarten –bij Meneer de Bruin naar buiten en bij Mevrouw De Bruin naar binnen- en is helemaal klaar voor de grote race.

Tijd voor ...

WAAROM JIJ ER BENT

WAAROM JIJ ER BENT

Wolf Erlbruch
isbn 9789045101392
prijs: 15,50 euro

Dit boekje is een prachtig geboortegeschenk. In de eerste plaats voor de ouders, later ook voor de baby. Dit filosofische prentenboek wil een antwoord geven op de grote vraag waarom je er bent. De hond, de bakker, de soldaat, de grootmoeder, de steen, de dood, en als laatste de moeder, allemaal geven ze hun eigen mening. In korte kernachtige zinnen vertelt ieder een deeltje van de waarheid.

De illustraties van Wolf Erlbruch zijn verrassend en schitterend, de tekst is zuiver en puur. Het boek is heel mooi uitgegeven. Op een zacht geel papier komen de prenten goed tot hun recht. Een inspirerend boek!

Tijd voor ...

VOORLEZEN, KIJKEN, ZINGEN EN MEEDOEN (van 1 tot 5 jaar)

VOORLEZEN, KIJKEN, ZINGEN EN MEEDOEN    (van 1 tot 5 jaar)

HET GROTE KIMIOBOEK VOOR DE ALLERKLEINSTEN
diverse auteurs en illustrators

Dit boek is een mooi geschenk voor de baby, maar ook voor de andere broertjes of zusjes. Het bevat een bonte verzameling verhaaltjes en versjes voor kinderen van 1 tot en met 5 jaar. Het boek bundelt het werk van verschillende auteurs en illustrators. Telkens weer anders, maar altijd verrassend!