Nieuw In De Winkel

Nieuw in de winkel

IK WIL MIJN HOED TERUG

IK WIL MIJN HOED TERUG

Jon Klassen
isbn 9789025750954
leeftijd: + 4 jaar
prijs: 13,95 euro

Beer mist zijn hoed. Hij staart wezenloos voor zich uit en vraagt aan elk dier dat hij ontmoet of het zijn hoed gezien heeft. Het rare afwijkende antwoord van het konijn en het rode hoedje op konijn zijn kop laten vermoeden dat er iets aan de hand is.

Ik wil mijn hoed terug is intelligent opgebouwd. Het verhaal speelt met herhaling. De attente luisteraar (kleuter) zal verbanden leggen en het raadsel oplossen. De kleuter vindt de aanwijzingen hiervoor in de illustraties, in de tekst en in de tekstkleur. Ook het verrassende einde vraagt om interpretatie.

De kracht van het boek zit zowel in de opbouw van het verhaal als in de illustraties. Die zijn heerlijk eenvoudig in bruingrijze tinten met hier en daar een rood accent. Hoewel de beer niet schattig of grappig wordt afgebeeld, is hij toch sympathiek. Zelfs tot op het einde…

Nieuw in de winkel

HET EILAND

HET EILAND

Marije Tolman en Ronald Tolman
isbn 9789047704287
prentenboek
prijs: 14,95 euro

Hou je ervan om zelf een verhaal te verzinnen bij schitterende prenten? Vond je het eerste boek De boomhut van vader- dochter Tolman ook zo fantastisch mooi? Dan hebben we goed nieuws voor u.

Een waardige, maar toch wel heel gelijkaardige, opvolger ligt in de winkel. In het eiland zien we hoe de ijsbeer op zoek gaat naar een nieuw eiland. Hij ontmoet op deze tocht heel wat dieren en ontdekt verschillende eilanden.

Zoek in dit boek niet naar de verhaallijn, want die is er niet. Vertellen doe je vanuit de prenten en vanuit je eigen fantasie. Genieten is de boodschap, zowel van de uitgestrekte poëtische landschappen als van de prachtige dieren en vogels.

Nieuw in de winkel

SPRINGDAG

SPRINGDAG

Anne Provoost met tekeningen van An Candaele
isbn 9789058387554
prentenboek
prijs: 15,50 euro

Springdag is het eerste prentenboek van Anne Provoost. Het is een filosofisch meesterwerkje met schitterende illustraties van An Candaele.

Op Springdag word je geboren. Je komt met een koffertje op deze wereld aan. Gelukkig zit daarin de vrouw van je leven (je moeder) en ook die heeft een koffer bij zich met de nodige spullen. Daarin zit ook de man die haar dierbaar is. Ook hij heeft een koffer …

Het boek Springdag lees je best een aantal keer. Gelukkig voelt dit niet als een opdracht, maar eerder als een plezier aan. De tekst is mooi en leest vlot, het verhaal doet je nadenken. De kleurrijke illustraties brengen je naar de steppe en het nomadenbestaan. Ook dat zal geen toeval zijn.

Springdag is een verhaal over volle en soms ook lege koffers. Over leven, liefde en afscheid nemen.

Nieuw in de winkel

RIKKI EN DE TUIN VAN OPA

RIKKI EN DE TUIN VAN OPA

Guido van Genechten
isbn 9789044816792
leeftijd: + 4 jaar
prijs: 14,95 euro

Onze kleuter Rikki, het konijntje met twee verschillende oortjes, mag op bezoek bij opa en oma.  Als hij daar aankomt, loopt hij meteen door naar zijn favoriete plekje: de groentetuin. Opa is er druk in de weer en Rikki mag helpen spitten, zaaien en oogsten. Bovendien krijgt hij van opa  zonnebloemzaadjes om thuis te planten. Maar waar komen de zaadjes eigenlijk vandaan?

Rikki en zijn opa zijn twee handen op één buik. Zeker als ze samen in de tuin werken.

Een leuk boekje voor kinderen en opa’s met groene vingers J.

Nieuw in de winkel

VLO EN STIEKEL

VLO EN STIEKEL

Pieter Koolwijk & Linde Faas
isbn 9789047704324
leeftijd: + 10 jaar
prijs: 12,95 euro

Pieter Koolwijk schrijft fantasyverhalen. Fantasy is een genre waarin een imaginaire, magische wereld wordt gepresenteerd. Vreemde wezens - vaak uit sprookjes, mythes of sciencefiction -  en onverwachte (lees onmogelijke) gebeurtenissen zijn in deze verhalen heel gewoon.

Vlo en Stiekel is het eerste kinderboek van Koolwijk. Ook in dit boek vinden we heel wat elementen uit de fantasywereld terug. De vader van Stiekel is een dwerg, de moeder van Arjan een voodoomoeder.

Toch zijn Stiekel en Floris, de hoofdpersonages in dit verhaal, gewone kinderen. Stiekel is niet op haar mondje gevallen en doet aan Pipi Langkous denken. Floris is een schuchter jongetje dat wordt gepest.

Het verhaal leest vlot en is best wel vreemd en spannend.  De illustraties in kleur maken de helden nog sympathieker. Niets werd aan het toeval overgelaten bij de publicatie van dit boek. Stiekel heeft zelfs een eigen website waarop weetjes over Stiekel en Vlo te vinden zijn:  www.stiekel.info

Nieuw in de winkel

SPINDER

SPINDER

Simon van der Geest
isbn 9789045112800
leeftijd: +10 jaar
prijs: 13,95 euro

Zelden spreekt een boek je zo direct aan: ‘Je weet niet wat je in handen hebt. In dit schrift...heb ik de oorlog beschreven tussen mij en mijn broer’.

Verder lezen betekent dan ook getuige zijn van deze oorlog, geschreven en geïllustreerd door Hidde. Zijn logboek van een meedogenloze maand is vlot geschreven en staat vol vergelijkingen met en illustraties uit de insectenwereld. Want daarover gaat het nu juist. Hidde herbergt in de kelder een insectenlaboratorium waar hij drie jaar aan geknutseld heeft. Zijn broer wil de kelder inpikken en er een drumstel plaatsen. De strijd is hard en tot op het einde onvoorspelbaar. Het verschrikkelijke geheim dat beide broers samen moeten dragen, is het enige wapen waarmee Hidde kan terugslaan. 

Simon van der Geest weet hoe hij kinderen moet boeien. Hij levert een boek af  dat meeslepend is en tegelijk diepgang heeft. Een echte aanrader!

Nieuw in de winkel

HET BOSBOEK

HET BOSBOEK

Jo Schofield en Fiona Danks
isbn 9789060386804
leeftijd: + 9 jaar
prijs: 14,95 euro

Wat heb je nodig: dit boek + een bos + goesting om te knutselen met grote en kleine takken.

In Het Bosboek ontdek je wat je allemaal kunt doen met takken. Vuur maken bijvoorbeeld, maar dat wisten we al. Maar je kunt nog veel meer!

Hou je van avontuur, dan leert dit boek hoe je met takken een schuilplaats bouwt of een katapult maakt. Met magische takken knutsel je makkelijk een toverstaf  of een bosmonster.  Je kunt er ook spelletjes mee spelen, muziek mee maken, de tijd mee aflezen…

Het Bosboek staat vol mooie foto’s van leuke takkencreaties. Het is de perfecte motivatie voor een wandeling in het bos. Uren knutsel- en spelplezier verzekerd!

Gedicht Van De Maand

Gedicht van de maand

WRIEMELDIERTJES

Alle wriemeldiertjes,
alle wiebeldiertjes,
alle kruip- en kriebeldiertjes
zitten verstopt in het hoge gras.

Ik zou maar op mijn tenen lopen
als ik jou was.

 

Joke van Leeuwen vat het weer krachtig samen. Speels, gedurfd en een tikkeltje tegendraads zoals we van haar gewoon zijn. We vonden dit gedichtje in haar verzamelbundel Ga je mee naar Toejeweetwel.


WRIEMELDIERTJES

Ga je mee naar Toejeweetwel

Joke van Leeuwen
isbn 9789045102122
leeftijd: + 8 jaar
prijs: 17,50 euro

 

Dit boek verzamelt eerder uitgegeven werk van Joke van Leeuwen. Het bevat drie volledige boeken (De metro van Magnus, Een huis met zeven kamers, Het weer en de tijd), een aantal korte verhalen, heel wat leuke versjes en een CD. Daarop hoor je Joke van Leeuwen die haar verhalen en versjes zelf vertelt en zingt.

Joke van Leeuwen houdt van humor en weet de kinderen te boeien op een speelse manier. Ze doet alles zelf: schrijven, illustreren en performen.

Ga je mee naar Toejeweetwel is een leuk verzamelboek.
Een aanrader voor fans, een unieke kans om haar werk te ontdekken!

Tijd Voor

Tijd voor ...

WRIEMELDIERTJES

Het zoemt op onze website.

Beestjes die wriemelen en kriebelen hebben het voor het zeggen in onze rubriek 'Tijd voor...'.

Tijd voor ...

PISSEBED FRED

PISSEBED FRED

Imme Dros en Harrie Geelen
isbn 9789045105833
leeftijd: + 4 jaar
prijs: 13,50 euro

Pissebed Fred is het huisdier van Bas, gevonden bij oma onder een steen. Een ander huisdier mag Bas niet houden op het appartement in de stad.

Imme Dros vertelt op een humoristische en toch zeer gevoelige manier het verhaal van een kind dat geen huisdier mag hebben en genoegen neemt met een pissebed. Haar korte zinnetjes zijn krachtig en lezen makkelijk voor.  De vrij grof gepenseelde schilderijtjes van Harrie Geelen staan dicht bij het verhaal. De kleuren geven de gemoedstoestand van Bas prachtig weer.

De humor in dit boekje zit zowel in de taal als in de illustraties vervat.  Het verhaal is herkenbaar maar origineel verteld en in beeld gebracht.

Pissebed Fred is een teder en vooral grappig boekje.

Tijd voor ...

IIIEEEK...EEN LUIS!

IIIEEEK...EEN LUIS!

auteurs: Erik van Os/Elle van Lieshout - illustrator: Paula Gerritsen
isbn 9789025746285
leeftijd: +4 jaar
prijs: 9,95 euro

IIIEEEK...een luis! is een  boekje waarvan je haar spontaan gaat jeuken!

Piet is een luis en woont in het haar van Jan. Daar doet hij allerlei kunstjes. Jan en Piet spelen samen circus. Maar mama haalt er de luizenshampoo bij. Gelukkig weet Piet te ontsnappen! In het haar van mama vindt hij een vrouw en samen hebben ze al snel dertien kinderen.

Luizen zijn vervelend en moeilijk weg te krijgen. Dit kleine humoristisch prentenboekje haalt het luizenthema uit de taboesfeer. Het verhaal en de illustraties zijn humoristisch, de tekst op rijm leest vlot.

Nog nooit eerder zoveel sympathie gevoeld voor een luis!

Tijd voor ...

DE KLEINE BEESTJESCLUB

DE KLEINE BEESTJESCLUB

Rick de Haas
isbn 9789048710065
leeftijd: +4 jaar
prijs: 9,95 euro

De beestjes in dit boek lijken in hun doen en laten heel hard op mensen. Ze hebben dan ook een naam. Marie is een spin, Etienne een slak, Epke een kever, Jan-Willem een rups, enz…

’s Avonds na een lange werkdag komen ze samen bij de sloot en kijken naar de sterren. Ze worden aangetrokken door een wit vierkant licht. Dat is de kamer van een kind dat bang is in het donker.
Eén voor één vliegen de beestjes naar boven en worden in de kamer onder een glas of tas gevangen genomen. Gelukkig weeft de spin Marie een boodschap voor het kind. Een vriendschapsband wordt gesloten tussen mens en dier. Iedereen is nu veilig! En ook het kind krijgt een naam: Stefan.

Het verhaal is spannend, maar vooral de illustraties maken dit nachtelijk avontuur de moeite waard. De humor zit vaak in kleine details.

Tijd voor ...

WASBEER EN OTTER REDDEN EEN RUPS

WASBEER EN OTTER REDDEN EEN RUPS

Mariken Jongman en Irene Goede
isbn 9789047701460
leeftijd: +4 jaar
prijs: 12,95 euro

Mogen we kleine diertjes vangen en in een bokaal opsluiten? Zelfs als we ze prima verzorgen en beschermen?

In Wasbeer en Otter redden een rups gaat Otter heel ver. Zijn liefde voor de rups, gered van de verdrinkingsdood, is groot. Hij vertroetelt haar en laat zijn beste vriend wasbeer een beetje aan de kant staan. Wanneer de rups plots verandert in een raar ding, denkt Otter dat de rups dood is. Wasbeer troost zijn vriend en neemt samen met hem afscheid. Maar dan gebeurt er iets vreemds.

In dit boekje komen twee thema’s aan bod.  Enerzijds is er de vriendschap tussen Otter en Wasbeer, die even op de proef gesteld wordt. Anderzijds is er de evolutie van rups naar vlinder.

De gedetailleerde illustraties zijn kleurrijk. Je proeft de volle zomer!

Tijd voor ...

HET LIEVEHEERSBEESTJE DAT NIET LIEF DEED

HET LIEVEHEERSBEESTJE DAT NIET LIEF DEED

Eric Carle
isbn 9789025747978
leeftijd: +4 jaar
prijs: 12,95 euro

Ook lieveheersbeestje, hoe klein ze ook zijn,  kunnen een toertje hebben. En dat van Eric Carle is echt wel met het verkeerde been uit bed gestapt. Het wil de bladluizen niet delen met het andere lieveheersbeestje en stuurt aan op vechten. Maar als het zover komt deinst het achteruit met de gevleugelde woorden: ‘Ik vecht niet met kleintjes’. En zo gaat het verhaal verder. Het beestje blijft uitdagen. Elk uur van de dag, je kunt het op de klok bovenaan op het blad volgen, valt het een ander dier lastig. De dieren worden steeds groter, zowel in het echt als op de afbeelding in het boek.

De vele herhalingen, de vormgeving die zich aan de inhoud van het boek aanpast en vooral de herkenbare collagestijl maken van dit boek een echt Eric Carle-boek.

Tijd voor ...

MIJN EERSTE DIERENGROEIBOEK - KRIEBELDIEREN

MIJN EERSTE DIERENGROEIBOEK - KRIEBELDIEREN

Ludwien Veranneman - illustraties van Sebastiaan Van Doninck
isbn 9789059082526
leeftijd: beginnende lezers
prijs: 19,95 euro

Mier, slak, spin, bij en pim pam poen (lieveheersbeestje) zijn de hoofdrolspelers in dit dierengroeiboek. We leren ze kennen op de eerste prenten van het boek en beleven met hen de gekste avonturen. De eerste verhaaltjes zijn bestemd voor piepjonge lezertjes, naarmate het boek vordert wordt het moeilijker.

Ludwien Veranneman duikt de tuin in en vertelt de lotgevallen van de kleinste kriebeldieren. Verhaaltjes over slak en mier die elkaar plagen en met elkaar filosoferen, over het lieveheersbeestje pip pam poen dat ook een eigen huisje wil en dat een groot verjaardagsfeest geeft. Verhalen van makkelijk naar moeilijk, van eenvoudige kijkplaat tot volwaardig leesverhaal.

Sebastiaan Van Doninck stimuleert fantasie en leesplezier met pittige illustraties.

Tijd voor ...

KRIEBELPOTEN

KRIEBELPOTEN

Hans Post en Irene Goede
isbn 9789056377342
leeftijd: +8 jaar
prijs: 13,95 euro

In dit boekje maak je kennis met alle dieren die in en rond je huis leven: piepkleine mijten, insecten, vogels, vissen, muizen, padden, egels...

Het boek combineert fictie en non-fictie. De poes Lika gaat op avontuur in huis en tuin en ontmoet heel wat diertjes. Los van dit verhaal staan deze dieren ook afgebeeld en beschreven. Zo krijgt de lezer/luisteraar heel wat informatie door over het leven en de eigenaardigheden van al deze dieren.

Nooit gedacht dat er zoveel ‘leuke’ beesten in en rond mijn huis woonden.J
Een verrassende kijk op de natuur heel dicht bij huis.

Tijd voor ...

BZZZ

BZZZ

diverse auteurs
non-fictie boek
isbn 9789025743499
leeftijd: +10 jaar
prijs: 19,95 euro

Een mug slaan we liever dood en een bij houden we graag op afstand. Luizen, wormen, vlooien, mijten en spinnen vinden we vies. En toch, als je al deze beestjes beter leert kennen, ontdek je dat ze niet alleen krachtig en bizar, maar ook noodzakelijk zijn om het leven op aarde te behouden.

In Bzzz maak je op een toffe manier kennis met alle soorten insecten, spinnen en andere kleine diertjes die tot de groep van de geleedpotigen behoren.  Het boekje zoemt echt en biedt een schat aan leuke weetjes en basisinformatie. De mooie foto’s en de krachtige lay-out maken het boek aantrekkelijk jong. Je kunt er ook mee aan de slag. Zin in knapperige roergebakken wormen?

Een nieuwe en leuke kijk op onze vrienden: de insecten.

Tijd voor ...

INSECTEN, KNAPPE ARCHITECTEN

INSECTEN, KNAPPE ARCHITECTEN

Anne Möller
non-fictie boek
isbn 9789055796014
leeftijd: +6 jaar
prijs: 13,95 euro

Insecten zijn goeie ouders.  Ze bouwen ingenieuze constructies om hun eitjes te  beschermen tegen vogels en andere dieren die ze willen oppeuzelen.

Het blauwzwart kevertje prikt een gaatje in de steel van het blad zodat het opkrult. Binnen in het blad zijn de eitjes veilig. De mestkever maakt een lekker holletje van mest en plaatst dit in een gaatje in de grond. Daarin legt de kever zijn eitje.  De leemwesp maakt een lemen potje en kleeft het aan een stengel. Hij propt het vol met dode rupsen waarmee de larve zich kan voeden.

In dit informatieve boek volg je al deze werkzaamheden. De gedetailleerde illustraties tonen je de verschillende stappen in het werkproces.

Insecten, knappe architecten is een leerzaam boek over verrassend vernuftige insecten!