Nieuw In De Winkel

Nieuw in de winkel

SPRINGENDE PINGUÏNS EN LACHENDE HYENA'S

SPRINGENDE PINGUÏNS EN LACHENDE HYENA'S

Marije Tolman en Jesse Goossens
ISBN 9789047705284
prentenboek
prijs: €15 (vanaf 01/08/13: € 19,95)

Haast en spoed is zelden goed, maar in dit geval wel. Dit boek heeft een lanceerprijs die nog twee maanden geldig is. Daarna betaalt u onverbiddelijk meer.

Springende pinguins en lachende hyena’s is een jubelboek. Uitgeverij Lemniscaat bestaat 50 jaar en dat mag in stijl gevierd worden. Niets werd aan het toeval overgelaten. Jesse Goosens, redacteur bij de uitgeverij, ging op zoek naar de meest indrukwekkende en bizarre dierenweetjes. Ze schreef ze in korte teksten bij elkaar. Wist u dat een mannetjesleeuw meer dan 20 uur per dag slaapt en vaak 50 keer per dag paart? Dat een stoere gorilla niet durft zwemmen en een zwarte panter eigenlijk een zwart luipaard is?

En wist u dat Marije Tolman - succesvol illustratrice en winnares van de Gouden Penseel in 2010 - al deze weetjes in grote, grappige illustraties heeft omgezet?

Resultaat is een schitterend kijkboek in prachtige kleuren. Elke illustratie is een kunstwerkje op zich en staat boordevol pittige details en aanstekelijke humor!

De dierenwereld geeft zijn geheimen prijs in dit verrassend boek vol kijk- en weetplezier!

Jong en oud zullen genieten! 

Nieuw in de winkel

HET GROTE SLAAPFEEST

HET GROTE SLAAPFEEST

David Melling
ISBN 9789000314492
leeftijd: + 4 jaar
prijs: € 12,99

Het grote slaapfeest is het derde boek in een reeks. David Melling weet ons telkens weer te bekoren met zijn verhalen over Dorus, de reuzesympathieke bruine beer die charmeert en vertedert. In dit verhaal mag Dorus naar een slaapfeest bij konijn en dat maakt hem bereblij. Enthousiast zoekt hij wat spullen bij elkaar. Op weg naar het feest maakt hij alvast heel wat vrienden. Maar eenmaal bij konijn aangekomen blijkt het hol misschien wel net iets te krap voor zoveel slapers.

De prentenboeken over Dorus zijn onweerstaanbaar. Humor vind je overal: soms breed uitgesmeerd in de grote illustraties, dan weer pittig verborgen in details. Maar het is vooral het optimisme en de heerlijke oprechtheid van Dorus die ons telkens weer doen smelten.

Op de laatste bladzijde staan alle zaken afgebeeld die je best meeneemt naar een slaapfeest! Verrukkelijk!

Nieuw in de winkel

DE TIJDRIT

DE TIJDRIT

Rod Waters
ISBN 9789000318506
leeftijd: + 4 jaar
prijs: € 12,99

Rod Waters is freelance illustrator in Londen en werkt onder andere voor The Spectator en The Independent. Hij is tegelijk de trotse bezitter van een wereldrecord (Guinnes World Records 1997) voor het fietsen van Parijs naar Londen in iets meer dan 14 uur.

Beide passies vinden elkaar in het prentenboek De tijdrit. Een verhaal over een jongetje dat van wielrennen houdt. De grote dag van de wedstrijd is aangebroken en samen met zijn vriendinnetje Emilie wil hij aan de finish staan. Maar op weg naar Emilie belandt hij willens nillens in de wedstrijd zelf. Met zijn handige spullen en slimme ideeën helpt hij een heleboel renners met pech weer op de baan. Volg mij maar… Als eerste rijdt hij uiteindelijk zelf over de lijn. Met een grote bos bloemen en een spannend verhaal komt hij bij Emilie aan. Eindelijk kunnen ze nu samen gaan picknicken. 

Nieuw in de winkel

HENRI GAAT NAAR PARIJS

HENRI GAAT NAAR PARIJS

Saul Bass en Leonore Klein
ISBN 9789025754419
leeftijd: + 5 jaar
prijs: € 17,95

Henri gaat naar Parijs vertelt het verhaal van een kleine jongen die van de grote stad droomt. Hij woont in een dorpje in Noord-Frankrijk en besluit op een dag te vertrekken…

Dit verhaal wordt verteld in weinig woorden en in sobere maar krachtige beelden. De illustraties zijn van Saul Bass en die loop je niet zomaar voorbij. Saul Bass werd geboren op 8 mei 1920 in de Bronx van New York. In de jaren ‘40  werkte hij als graficus samen met grote filmregisseurs als Alfred Hitchcock, Stanley Kubrick en Martin Scorsese. Hij ontwierp voor hen zowel het printwerk, de openingstitels als de aftiteling.  Misschien herinnert u zich wel de affiche van de film West Side Story? Ook bekende logo-ontwerpen, waaronder dat van Minolta en United Airlines, waren van zijn hand.

De stijl van zijn ontwerpen is erg typerend. Ze worden vaak gekenmerkt door het gebruik van krachtige lijnen die zichzelf in allerhande figuren herschikken. Soberheid voert de boventoon.

Henri gaat naar Parijs is zijn enige kinderboek en ondertussen een must have voor de kenners. Bass overleed in 1996 maar zijn illustraties zijn tijdloos. 

Nieuw in de winkel

HET HONDJE DAT NINO NIET HAD

HET HONDJE DAT NINO NIET HAD

Edward van de Vendel en Anton van Hertbruggen
ISBN 9789058 388414
leeftijd: + 6 jaar
prijs: € 16,50

Het hondje dat nino niet had is het kinderboekendebuut van Anton Van Hertbruggen. Hij studeerde met de illustraties van dit prentenboek aan het Sint Lucas in Antwerpen af.  Edward van de Vendel schreef de bijhorende tekst.

Het verhaal gaat over Nino, een jongetje met een fantasiehondje, dat van alles doet, durft en begrijpt. Op een dag krijgt Nino een echt hondje en dat kan lang niet zoveel.

Het hondje dat nino niet had is een opmerkelijk debuut. Verwacht hier echter geen zeemzoet verhaaltje in vrolijke kleuren. De illustraties van Hertbruggen roepen een desolate en bijna grimmige sfeer op. De landschappen zijn onherbergzaam. Nino vindt troost in zijn fantasie.

Nieuw in de winkel

EDITH & EGON SCHIELE

EDITH & EGON SCHIELE

Hariët van Reek
ISBN 9789025862848
prentenboek
prijs: € 13,95

In het Gemeentemuseum Den Haag hangt een prachtig portret van Edith Shiele. De vrouw van de Oostenrijkse kunstenaar Egon Schiele. Ze staat geschilderd in haar trouwjurk die ze van gordijnstof heeft gemaakt. Het is 1915 en de geliefden trouwen om samen te kunnen blijven tijdens de oorlog. Dit kunstwerk is zo bijzonder dat het museum dit jaar heeft uitgeroepen tot het jaar van Edith Schiele. Rondom het portret is een kinderboek en een kindertentoonstelling samengesteld, naast heel wat andere activiteiten voor volwassenen uiteraard.

Edith staat op het schilderij afgebeeld als een schuchter, bedachtzaam meisje.  En zo leren we haar ook kennen in het boek. Voorzichtig wuift ze van achter het gordijn naar de overkant van de straat waar de kunstschilder woont. Voorzichtig vraagt ze wie al die vrouwen zijn die op hun bruiloft aanwezig zijn, voorzichtig denkt ze aan een kindje in haar buik.

Harriët van Reek vertelt het tragische verhaal van dit koppel - ze stierven allebei aan de Spaanse griep in 1918 - in uiterst rake woorden en vooral in beelden. We krijgen geen kunstwerken van Schiele te zien, maar lopen als het ware in zijn schilderijen rond. Het kleurenpalet, de scherpe lijnen, de expressieve portretten. Alles in dit prentenboek ademt Schiele.

Een gevoelig en knap meesterwerkje!

Nieuw in de winkel

TROEP

TROEP

Ilse Bos en Linde Faas
ISBN 9789047705406
leeftijd: 10+
prijs: € 16,95

Troep is een lekker leuk leesboek over dertien kinderen die zonder toezicht samen op een woonboot leven. Er is ook een mama, al dan niet de biologische, maar die reist de wereld rond om te werken. Ondertussen gaat ze ook op zoek naar de liefde van haar leven. Vaders zijn er niet en vaak ook nooit geweest. De kinderen hebben het goed samen, maar nu wordt hun leventje bedreigd door mevrouw Wijfjes van het Zorgbureau die niets liever wil dan de kinderen een gelukkig en veilig bestaan bieden. En dat betekent het begin van een groot avontuur.

Ilse  Bos beschrijft het chaotisch leven van de kinderen zo liefdevol en oprecht dat je het moeiteloos gelooft. Tegelijk vergroot ze de belevenissen uit en kleurt ze deze met  felle fantasie in. Je sluit de dertien kinderen onmiddellijk in je hart.

Ook de illustraties van Linde Faas maken het boek bijzonder waardevol. Ze zijn in kleur en vullen hier en daar een volledige bladzijde. De jonge lezer zal zonder problemen en met veel leesplezier in dit spannende avontuur meestappen.

Nieuw in de winkel

ATLAS

ATLAS

Een fantastische ontdekkingsreis langs de schatten van de wereld
Aleksandra en Daniel Mizielinski
ISBN 9789401409285
prijs: € 24.99

Dit boek is meer dan een gewone atlas. Eerst en vooral is de vormgeving  van dit lijvige naslagwerk opmerkelijk. Zowel het kleurenpalet als de tekenstijl baden in nostalgie en doen ongetwijfeld aan oude geografische kaarten denken.

Maar er valt nog meer te bewonderen! In deze atlas leren we niet alleen de grenzen, de rivieren, de hoogtes, de vlaggen en het aantal inwoners kennen, het boek staat vol met historische, culturele en andere weetjes over de verschillende landen. Weetjes die niet in lange zinnen verteld worden, maar getekend en becommentarieerd in één of enkele woorden.

Op de kaart van Frankrijk bijvoorbeeld lezen en zien we in tekening uitgebeeld: escargots, Descartes, champagne, zonnebloem, tour de France,…..Zo leren we van elk land wat ze er graag eten, welke dieren er wonen, wat de meest voorkomende meisjes- en jongensnamen zijn, welke belangrijke mensen er hebben geleefd, welke grote kunstwerken er zijn, welke evenementen er doorgaan.

Broer en zus Miszielinski (Polen) tekenden op wonderbare wijze de schatten van de wereld en gaven ze een plaats op de kaart. Resultaat is een fantastisch kijkboek waarin heel wat te ontdekken valt.

Nieuw in de winkel

PLINT RAAMGEDICHT

PLINT RAAMGEDICHT

Tekst: Bart Moeyaert
materiaal: transparant folie
formaat: 58 op 43 cm
prijs: € 15,00

De tekst op het nieuwe raamgedicht van Plint is van Bart Moeyaert.

Bart groet  ’s morgens de dingen op zijn eigen manier en daar kan een mens alleen maar vrolijk van worden.

Weer eens

's Morgens na de hagelslag

groet ik de dingen van de dag.

Ik groet de grond waarop ik sta,

de tafel en de tafella,

de lepels, vorken, messen,

de jam van rode bessen,

de kruimels naast mijn bord.

Ik groet het keukenschort.

Dan klim ik op de keukenkruk,

roep uit het raam: wat een geluk!

Dag kat, dag merel, beer,

dag buitenlucht, dag weer!

De raamgedichten van Plint worden gezeefdrukt op transparantfolie en worden met vier transparante zuignapjes op het raam aangebracht. Zo hangt het raamgedicht net een stukje voor het raam in plaats van erop en dat geeft het een mooi effect.

Raamgedichten kunnen overal en geven een poëtisch tintje aan het leven van elke dag.

Nieuw in de winkel

SYMPOSION WOORDBOORD

SYMPOSION WOORDBOORD

materiaal: linnen
formaat: 100cm op 13,5 cm.
prijs: € 17,95

De woordboorden van Symposion vinden hun plaats op tafeltjes, kastjes, commodes, vensterbanken en wie weet op een ander plekje bij u thuis. Ze zijn gemaakt van kwaliteitslinnen en verkrijgbaar in verschillende kleuren: rood, groen, donkerbruin, lichtbruin, taupe. Ook de woorden, in zeefdruk op het linnen aangebracht, zullen bij herhaaldelijk wassen niet verdwijnen.

U kunt kiezen uit vier verschillende teksten:

DIT IS ONS HUIS - HIER WONEN WIJ - DIT IS DE HEMEL

HET SIERAAD VAN EEN HUIS ZIJN DE MENSEN DIE ER VERTOEVEN

HET MOOISTE LIGT GELAAGD TUSSEN DE JAREN

EEN TUIN EN EEN BIBLIOTHEEK - MEER HEEFT EEN MENS NIET NODIG

Woordboorden brengen leven in huis, vriendschap en gastvrijheid.  Ze zijn dat tikkeltje meer, een klein vleugje poëzie in en rond het huis.