Nieuw In De Winkel

Nieuw in de winkel

JOHANNA IN DE TREIN

JOHANNA IN DE TREIN

Kathrin Schärer
isbn 9789025747862
prijs: 13,95 euro

Johanna in de trein is een prentenboek dat kinderen een kijkje gunt achter de schermen van een prentenboekverhaal. Een illustrator tekent een verhaal over een varkentje in de trein. Maar het varkentje laat zich niet zomaar tekenen, ze is eigenwijs en begint een discussie met de illustrator over waar de trein heen moet gaan, hoe ze er zelf uit wil zien, en vooral: wie er met haar meereist.

Het eigenwijze biggetje wil zelf de touwtjes in handen nemen en het verhaal sturen. Toch heeft de illustrator het laatste woord….

 Zowel het biggetje als de lezer van dit prentenboek beleven een heerlijke treinreis vol spannende avonturen. Een zalig vakantieboekje!

Nieuw in de winkel

IK LEER JE LIEDJES VAN VERLANGEN EN AAN JE APENSTAARTJE HANGEN

IK LEER JE LIEDJES VAN VERLANGEN EN AAN JE APENSTAARTJE HANGEN

47 verdichte dierenverhalen van Bette Westera met prenten van Sylvia Weve
isbn 9789025747862
prijs: 19,95 euro

In de verhalen van Bette Westera maak je kennis met 47 verschillende dieren en hun eigenaardigheden. De koe in de wei heeft heimwee naar vroeger, toen de stier nog wel eens langskwam. De verliefde watertor legt uit waarom het zo belangrijk is om liefdesbrieven te schrijven en de glimworm is overleden omdat het vuur in hem op was. Weemoed en verlangen, vriendschap en verdriet, niets menselijks is de dieren vreemd. Daarom is alles zo heerlijk herkenbaar.

Alle verhalen zijn bovendien in rijm geschreven. Dat maakt het voorlezen erg leuk. Gelukkig blijft het boek niet steken in oppervlakkige rijmelarij. De verhalen zijn zó gelaagd dat zowel kinderen als volwassenen er plezier aan zullen beleven. Noemen we ze een humoristische kruising tussen biologie en taal?

Over de illustraties kunnen we kort zijn: gewoonweg schitterend! Men zegge het voort: dit is een boek waar de hele familie plezier aan zal beleven!

Nieuw in de winkel

MORE BLOODY HOROWTIZ

MORE BLOODY HOROWTIZ

auteur: Anthony Horowitz
leeftijd: 10 +
isbn 9789044812077
prijs: 14,95 euro

De rode bladzijden midden in het boek spreken voor zich: een gedicht over een boze droom, een opiniestuk door professor Wendy Grooling dat zeer duidelijk schetst waarom horror niet thuishoort in een kinderboekenkast en een kruiswoordraadsel waarin je alleen maar bloederige woordjes mag invullen. Kortom, horror met een grote portie gruwel en humor.

Dit boek is dan ook zeker niet geschikt voor brave jongens en meisjes die voor het slapengaan een ontspannend verhaaltje willen lezen. De griezelverhalen op de witte bladzijden van het boek houden je klaarwakker. Verhalen over een spannende wraakactie, een tv-show waarin je leven op het spel staat, of een robot waarvan de stoppen doorslaan.

Anthony Horowitz schreef nog maar eens elf heerlijke verhalen met een gruwelijk smaakje. Perfect geschikt om je vrienden te laten huiveren rond het kampvuur…

Gedicht Van De Maand

Gedicht van de maand

GELUK

Mama, waar heb je het geluk
gelaten? Ik had het hier
neergelegd en nou is het weg!

Je zult het wel ergens hebben laten
slingeren of het is gestolen of
misschien per ongeluk weggegooid
.

Wie zou mijn geluk willen stelen?
Wie niet?

Ted van Lieshout

uit de nieuwe verzamelbundel Tikken tegen de maan


GELUK

Tikken tegen de maan

50 kindergedichten uit Nederland en Vlaanderen verzameld door Joke Van Leeuwen

isbn 9789079705047
leeftijd: 10 +
prijs: 17,50 euro

In opdracht van Ons Erfdeel vzw verzamelde Joke van Leeuwen vijftig kindergedichten van Nederlandstalige dichters die debuteerden na 1945. Bij elk gedicht staat een tekening, telkens van een andere illustrator. Op die manier biedt dit boek tegelijk een staalkaart van de Nederlandstalige kinderpoëzie en van de moderne illustratiekunst in Nederland en Vlaanderen.

Maar het boek is zoveel meer. Joke van Leeuwen kiest eigenzinnig en selectief. Ze gaat op zoek naar dat extra slagje dat een gedicht boven het gewone uittilt: een verrassende formulering, een onverwachte hersenkronkel, een niet vast te grijpen sfeer, aangename of verfrissende humor.

Tikken tegen de maan is een eigenzinnige bloemlezing. De gedichten en illustraties durven vragen stellen en laten niemand onberoerd. Een bijzonder boek voor grote en kleine vrienden van de poëzie!