Nieuw In De Winkel

Nieuw in de winkel

BLIJVEN ZE NOG LANG?

BLIJVEN ZE NOG LANG?

Krause Ute
isbn 9789044816365
leeftijd: + 5 jaar
prijs: 14,95 euro

Blijven ze nog lang? is een prentenboek over echtscheiding en co-ouderschap. Het boek durft confronteren en toont op een gevoelige manier het verdriet en het gemis van de kinderen en de ouders. De illustraties, waarop de kinderen met hun koffer van de ene naar de andere ouder stappen, spreken voor zich.

Toch is het boek buitengewoon humoristisch en daardoor juist zo sterk. De personages en de situaties worden op een leuke manier uitvergroot. Eerst en vooral zijn er zeven kinderen, roverskinderen dan nog wel. En als de nieuwe vriendin van papa plots een prinses met vier prinsesjes en twee prinsjes blijkt te zijn, wordt het samenleven echt wel avontuurlijk en chaotisch. Blijven ze nog lang? Ja, ze wonen hier!

De kinderen passen zich aan en vinden oplossingen die het samenleven makkelijker maken. En om niet altijd met hun koffers heen en weer te moeten sjouwen, bouwen ze beide huizen vlak bij elkaar. Waarom ook niet?

Nieuw in de winkel

ZOEK BOEK!

ZOEK BOEK!

Bob Staake vertaald door Erik van Os en Elle van Lieshout
isbn 9789047703761
leeftijd: + 5 jaar
prijs: 14,95 euro

Zoek boek! van Bob Staake is niet zomaar een zoekboek. Bob Staake illustreerde ‘de mooiste voorpagina ooit’ van het gerenommeerde Amerikaanse tijdschrift The New Yorker en werkte voor multinationals als Nickelodeon, Walt Disney, McDonald's en American Express. Bob Staake is werkelijk een topillustrator. Elle van Lieshout en Erik van Os namen de vertaling van dit zoekboek voor hun rekening en ook deze mensen staan garant voor kwaliteit.

Maar dit hoef je allemaal niet te weten om te genieten van dit prachtige boek. De speelse tekst leidt je door het boek en de verschillende prenten heen. Je zoekt in de kleurrijke illustraties vol humoristische details naar dat ene kleine voorwerp, mens of dier. Telkens weer kom je in een andere wereld terecht: een stad in de bomen, een spookhuis, een onderwaterlabyrint.

Kortom,  een Zoek boek! vol fantasie en kijkplezier!

Nieuw in de winkel

MIJN OPA EN IK EN HET VARKEN OMA

MIJN OPA EN IK EN HET VARKEN OMA

auteur: Marjolijn Hof
isbn 9789045111889
leeftijd: + 8 jaar
prijs: 13,95 euro

Marjolein Hof  kreeg reeds voor haar debuut Een kleine kans de Gouden Griffel en de Gouden Uil Jeugdliteratuur 2007 uitgereikt. Ze werd geprezen om haar intelligente dialogen en verbluffend scherpe observaties.

Ook het boekje Mijn opa en ik en het varken oma is verrassend. De dialogen tussen opa en het meisje zijn geestig en vaak absurd. De humor zit ook in de situaties vervat. Opa bakt bijvoorbeeld zo graag pannenkoeken dat hij de hele nacht doorbakt. Om al die pannenkoeken op te eten koopt hij een varken dat de naam oma krijgt. Of opa durft niet van het dak af te komen en blijft er twee nachten zitten.

Over het leven van de opa en zijn eigenzinnige kleindochter komen we niet veel te weten. Dat maakt het boek een tikje oppervlakkig maar daar staan vaart, een verzorgde stijl en een flinke portie fantasievolle grappen tegenover.

Nieuw in de winkel

COOLMAN EN IK

COOLMAN EN IK

auteur: Rüdiger Bertram - zeer uitgebreid geïllustreerd door Heribert Schulmeyer
isbn 9789047703839
leeftijd: + 10 jaar
prijs: 14,95 euro

Kai is bevriend met Coolman, de ultieme superheld. Zo ziet hij er alvast uit, maar behalve Kai kan niemand hem zien. De adviezen van Coolman zijn bovendien niet altijd even betrouwbaar en zorgen ervoor dat Kai van de ene hilarische, herkenbare en pijnlijke situatie in de andere terechtkomt. 

Coolman en ik vertelt het verhaal van een imaginaire vriendschap. De grappige teksten van Bertram en de ludieke strips van Schulmeyer vormen een mooi geheel. Resultaat is een komisch boekje voor lezertjes vanaf 10 jaar. Jongens zullen zich in deze stoere verhalen herkennen, meisjes zullen gniffelen en genieten.  Of omgekeerd?

Nieuw in de winkel

BOZE BUREN EN BIKINI'S

BOZE BUREN EN BIKINI'S

auteur: Do Van Ranst
isbn 9789059084100
leeftijd: + 10 jaar
prijs: 15,95 euro

Dina is net als Do Van Ranst bezeten van theater. Haar hele jonge leventje draait rond de magie van het toneelspel. De  eerste vier verhalen van Dina zijn gebundeld in Dit is Dina. In deze omnibus ervaart Dina de zalige prikjes van verliefdheid, geeft ze haar eerste kus, ontdekt ze wat echte vriendschap is en … staat ze op de planken natuurlijk! In boek vijf moet Dina verhuizen en leert ze afscheid nemen. Zowel van haar vroegere vrienden als van het nieuwe buurmeisje dat sterft.  Boek zes ligt nu in de winkel. Feest voor alle Dina-fans!

Dina gaat met haar zus en vrienden naar Avignon om deel te nemen aan het straattheaterfestival. Boze buren en bikini’s vertelt een heerlijk zomers verhaal vol vriendschap, vakantie en theater natuurlijk!

Nieuw in de winkel

VERBODEN VOOR ONS

VERBODEN VOOR ONS

Maren Stoffels
isbn 9789025858445
leeftijd: + 10 jaar
prijs: 12,95 euro

Een boek met blitse kaft in roze Barbie-kleuren, met erop een jongen en een meisje op één fiets. De fietsbelsticker met bloemetjesmotief krijg je er gratis bij.

Maren Stoffels is zelf nog piepjong (23 jaar) en verwent tienermeisjes met boeken over anorexia, gepest worden, homoseksualiteit, verliefdheid, jezelf durven zijn en vriendschap. Haar nieuwe boek Verboden voor ons gaat over een verboden liefde tussen een meisje uit Zuid en een jongen uit Noord.

Romeo en Julia, maar dan wel in Amsterdam in het jaar 2011…

Nieuw in de winkel

MUZIEK VOOR KINDEREN

MUZIEK VOOR KINDEREN

Een unieke kennismaking met de muziekgeschiedenis.
Met CD.
isbn 9789020995794
leeftijd: + 11 jaar
prijs: 19,99 euro

Muziek voor kinderen is een boeiend en compleet naslagwerk over muziek. Van het eerste neuriën tot Lady Gaga, van klassiek tot modern, van componist tot uitvoering, van concertzaal tot festival, je vindt een antwoord op bijna al je vragen. Bijna, want dit naslagwerk is oorspronkelijk in het Engels ( London) uitgegeven. Je vindt dus niets over K3, Willem Vermandere, Clouseau of andere Vlaamse artiesten.

Maar dat maakt het boek niet minder interessant. De vele foto’s en de vlot geschreven informatie, de aantrekkelijke en krachtige lay-out en de bijhorende CD met meer dan 30 hoogtepunten uit de muziekgeschiedenis maken van dit boek een must voor elke jonge en oudere muziekliefhebber.

Muziek voor kinderen  is kijk- lees- en luistergenot in één boek verzameld!

Gedicht Van De Maand

Gedicht van de maand

EEN SCHAT

Iedere golf van de zee
die wild op het strand wordt gesmeten
brengt wel iets moois voor je mee.
Maar wat? Dat kun je niet weten!

Wat als een verborgen schat
in het zoute water zal drijven
en als de golf uit elkaar is gespat,
op het strand zal achterblijven...

Een schelp, een stuk hout,
of een zeeroversmes;
je komt er van alles tegen.

Misschien op een dag zelfs
een brief in een fles.

Wat heb jij van de zee gekregen?

 

Dit gedicht komt uit de bundel Soms zie ik duizend lichtjes van Nannie Kuiper en Philip Hopman.


EEN SCHAT

Soms zie ik duizend lichtjes

auteur: Nannie Kuiper - tekeningen: Philip Hopman
isbn 9789025852085
prijs: 16,95 euro

Goede wijn behoeft geen krans. Deze bundel, die 10 jaar geleden voor het eerst verscheen, blijft na al die jaren  meer dan overeind.
Nannie Kuiper is dan ook een meester in het schrijven van poëzie voor de allerkleinsten. Ze speelt in haar versjes met rijm, ritme en melodie en weet perfect hoe ze taal en thema op elkaar moet afstemmen. Met een beperkt aantal woorden pent ze ervaringen en emoties neer. Niet alleen kleuters herkennen zich in de gedichten, ook voor oudere kinderen is dit een aantrekkelijk boek.

De tedere illustraties van Philip Hopman maken van deze bundel een juweel!

Tijd Voor

Tijd voor ...

...voor de zee!

Het is vakantie en we kiezen voor de zee!

In onze rubriek "tijd voor..." waait het zand door de prentenboeken heen en stormt het zo hard dat Odysseus de weg naar huis niet meer kan vinden.

Tijd voor ...

NAAR ZEE

NAAR ZEE

Ingrid Godon
isbn 9789020970388
leeftijd: + 2 jaar
prijs: 14,95 euro

Naar zee is een prachtig kijkboek van Ingrid Godon.

Eerst zie je de foto van de hele familie. Daarna volgen prenten die alle ingrediënten van een typische zeedag verbeelden. Een vlieger kopen in het strandwinkeltje, spelen op het strand, zwemmen in de zee, zonnecrème smeren, ijscoventers roepen, schelpjes zoeken, go-carten op de dijk, garnalen en krabben zoeken bij eb en alle spullen opruimen en vertrekken.

Naar zee is een boek vol 'stille' prenten, met weinig personages en situaties. Dat maakt de illustraties tijdloos, rustgevend en herkenbaar voor iedereen vanaf twee jaar.

Godon kiest voor  een gemiddeld Belgisch weertje met een grijsgroene zee, een waterig zonnetje en een stevige bries. Dit boek doet je mijmeren en laat je toe om je eigen verhaal bij de prachtige prenten te verzinnen.

Wanneer gaan we nog eens naar zee?

Tijd voor ...

SPETTERDESPAT!

SPETTERDESPAT!

Nicola Smee
isbn 9789025749200
leeftijd: + 2 jaar
prijs: 11,95 euro

Meneer Paard is een held. In het boek Klipperdeklop laat hij alle dieren een ritje op zijn rug maken. De dieren vragen om sneller te lopen. Hij gaat zo hard dat ze bij het bruuske remmen van zijn rug vallen.

In Spettterdespat neemt hij alle dieren mee voor een tochtje met zijn boot. De zee wordt alsmaar wilder, de golven alsmaar hoger. De boot kantelt en ze vallen allemaal in het water. Meneer Paard redt hen allemaal. Eenmaal veilig op het strand, vragen ze maar één ding: nog een keer, Meneer Paard!

De geluidsnabootsing, de herhaling en de actie maken dit boek bijzonder aantrekkelijk voor jonge peuters. Ook de illustraties zijn spannend en gevaarlijk.

Na het voorlezen van dit boek hoor je vast en zeker: nog een keertje!

Tijd voor ...

NAAR HET STRAND

NAAR HET STRAND

Thomas Docherty
isbn 9789047506027
leeftijd: + 2 jaar
prijs: 12,50 euro

Wat neem je mee naar het strand?  Hoe reis je ernaartoe? Wat heb je nodig op het strand en hoe keer je terug?

Een jongetje zit voor het venster naar de regen te kijken.
Hij is helemaal klaar om naar zee te vertrekken. Met heel veel fantasie en met de hulp van een vliegtuig, een zeilboot, een vrachtwagen en een kameel bereikt hij de zee. Met zijn vriend de kameel speelt hij heerlijk op het strand. Terugkeren doet hij met een tanker, een helikopter, een fiets en een tractor.
Eenmaal terug thuis regent het nog altijd…..

Tijd voor ...

OTTO SPAART SCHELPEN

OTTO SPAART SCHELPEN

Catharina Valckx
isbn 9789061698791
leeftijd: + 4 jaar
prijs: 13,90 euro

Otto spaart schelpen is een schattig boek over Otto de Eend die schelpen verzamelt. Het zijn allemaal schelpen van mosselen en zijn vrienden vinden het maar niks. Teleurgesteld duikt hij nog dieper naar de bodem en vindt er een schitterende torenschelp. Eenmaal thuis blijkt dat deze schelp nog wordt bewoond. Snel brengt hij mama waterslak terug naar haar kindjes…En wat blijkt nu? De familie waterslak weet zijn verzameling wel te waarderen en maakt van de mosselschelpen snoezige bedjes.

Otto spaart schelpen is een boeiend verhaal voor kleuters. Het is sober verteld, maar raakt toch een gevoelige snaar. De eenvoud en de emoties vinden we ook in de tekeningen terug. Ontgoocheling, verwachting, blijdschap... dit alles is voor de kleuters heel herkenbaar.

Otto spaart schelpen is een teder boekje voor grote en kleine verzamelaars.

Tijd voor ...

MET OPA NAAR ZEE

MET OPA NAAR ZEE

tekst: Stefan Boonen - illustraties: Marja Meijer
isbn 9789044808230
leeftijd: + 4 jaar
prijs: 14,95 euro

Opa trekt met zijn zeven kleinkinderen naar zee. Hij noemt zichzelf ‘de generaal’ en ravot een hele dag met ‘zijn soldaten’ op het strand. Hij loopt als eerste het koude zeewater in en laat zich dan ook nog eens van kop tot teen in het zand graven.Wanneer hij echter zeven ijsjes moet halen op de dijk, raakt hij eventjes de weg kwijt. De ijsjes smelten in de zon en in zijn mond.

Dit leuke verhaal wordt met de nodige humoristische details geïllustreerd. De opblaasbare krokodil die uit het raam van de trein piept, de prints op de kledij en de zeven kinderen met elk een eigen snoet en karakter maken het verhaal levensecht.

Iedereen wil zo’n opa! Jij toch ook?

Tijd voor ...

EEN DAGJE AAN ZEE

EEN DAGJE AAN ZEE

Germano Zullo & Albertine
isbn 9789046803783
zoekboek
prijs: 12,95 euro

Een stevig kartonboek met heerlijke zoekplaten. Wie gaat er mee een dagje naar zee?

Elke prent biedt een ander decor voor de mensen, de dieren of andere figuren. Er is de zee, het strand, de dijk, een hotel, een camping en een kermis. Sommige wezentjes vind je op elke plaat terug. Je kunt hun belevenissen volgen. Andere hebben op het eerste zicht niets met elkaar te maken. Of toch?

Wie goed kijkt kan verhalen vinden en verzinnen bij deze kleurrijke zoekplaten. Kijken werkt inspirerend, en zeker bij kinderen. Goed voor urenlang zeeplezier!

Tijd voor ...

ZEEMEERMINNEN, ZEESCHUIMERS EN SCHUIMKOPPEN

ZEEMEERMINNEN, ZEESCHUIMERS EN SCHUIMKOPPEN

samenstellers: Maria van Donkelaar en Martine van Rooijen
illustraties: Sandra Klaassen
voorleesboek en/of zelf lezen
isbn 9789056374570
prijs: 22,50 euro

Zeemeerminnen, zeeschuimers en schuimkoppen bundelt 21 korte verhalen die zich allemaal afspelen in, op of rond de zee. Het zijn bewerkingen van bekende en minder bekende sprookjes en volksverhalen, afkomstig uit verschillende culturen. Waarom is de zee zout? Hoe is de krab aan zijn schild gekomen? Waarom maken de golven op het strand een klagend geluid? Antwoorden op al deze vragen vind je in dit boek.

De verhalen in de bundel zijn oud maar opgefrist in taal en tekening. Ze laten zich vlot lezen of voorlezen. De zachte aquarellen van Sandra Klaassen maken van dit boek een echt sprookjesboek over de zee.

Tijd voor ...

VOS EN HAAS OP HET EILAND

VOS EN HAAS OP HET EILAND

auteur: Sylvia Vanden Heede met tekeningen van Thé Tjong-Khing
beginnende lezers: vanaf AVI 4
isbn 9789020940985
prijs: 14,95 euro

Haas is de winter moe en Vos neemt haar mee naar een zonnig eiland in het Zuiden. Hier is het altijd lekker warm. Ze maken er kennis met de zee, de zon en met een aantal vreemde wezens. Ze voelen ook voor de eerste keer in hun leven wat heimwee is.

Vos en Haas op het eiland is het derde en laatste boek in de bekroonde reeks over Vos en Haas van Sylvia Vanden Heede. Hoewel het boek geschreven is in korte zinnen, met een taalgebruik voor lezers vanaf AVI4, voel je nergens de beperkingen. Integendeel! Vanden Heede speelt het spel met woorden zo subliem dat je bijna gelooft dat een eiland een land is in de vorm van een ei. Of is het eerder het omgekeerde van een vijver?

Vos en Haas zijn onweerstaanbaar grappig. Kinderen zullen zich makkelijk in hun stoere avonturen herkennen. Ook de typografie maakt het leesplezier groot: inspringende zinnen, vetgedrukte woorden, verschillende lettergroottes.

En laten we de illustraties van Thé Tjong-King niet vergeten! Hij maakt de figuurtjes expressief en ontroerend en sluit moeiteloos aan bij de taal en het verhaal.

Tijd voor ...

DE LANGE WEG NAAR HUIS

DE LANGE WEG NAAR HUIS

Reeks "Kleine Klassiekers"
Michael De Cock - illustraties van Gerda Dendooven
isbn 9789059082717
leeftijd: + 8 jaar
prijs: 18,50 euro

Hoe vertel je het verhaal van Odysseus aan kinderen? Hoe breng je deze oeroude Griekse mythe weer tot leven?

Theatermaker en auteur Michael De Cock bewerkte dit verhaal eerst tot een toneelstuk en zette het daarna in boekvorm om. Gerda Dendooven stond in voor de illustraties.

Zijn boek De lange weg naar huis is geen klassieke vertaling van het epos, maar een menselijk verhaal over verlangen en heimwee geworden.  De auteur laat in zijn boek Odysseus aan het woord. Hij staat aan de poorten van zijn huis en zal de dag erna zijn geliefde vrouw Penelope en zijn zoon Makos na vele lange jaren terugzien.

Odysseus vertelt zijn avonturen als een flash back. Hij vertelt over de lange tocht op zee vol hindernissen, spannende momenten, onverwachte ontmoetingen en mysterieuze gevaren.

De lange weg naar huis schittert in eenvoud. De taal van De Cock en de illustraties van Dendooven zijn ontroerend mooi. Het verhaal is integraal te beluisteren op bijhorende CD.

Tijd voor ...

MAAK HET ZELF MET SCHELPEN

MAAK HET ZELF MET SCHELPEN

knutselboek
isbn 9789058778369
prijs: 13.50 euro

Schelpen zoeken is leuk, schelpen rapen en verzamelen ook. En je kunt er nog leuke dingen mee knutselen ook. Een vaas, een prinses, een ketting, een taart, een sleutelhanger…. Dit boekje helpt je op weg. Verzamel schelpen en andere benodigdheden en volg de instructies. Knutselplezier verzekerd!

Een leuk boekje voor als het eens wat minder goed weer is aan zee.

Tijd voor ...

HET GROTE ZEEBOEK

HET GROTE ZEEBOEK

Piet Duizer met tekeningen van Annette Fienieg
isbn 9789058780645
leeftijd: + 9 jaar
prijs: 13.50 euro

De Noordzee is een belangrijke zee. Voor ons en zeker ook voor de Nederlanders. In dit informatieve boek lees je alles over het ontstaan en de geschiedenis van en het leven in en aan de Wadden- en Noordzee.

We kennen allemaal onze kust als een prima vakantieplek om in de zon te liggen of schelpen te rapen. Maar de Noordzee is zoveel meer. Dit boek laat ons kennis maken met enkele bijzondere gebieden in de Noordzee, met de vissen, de dieren en de schelpen . We leren wat eb en vloed is en nemen een kijkje in de visserij.  We bestuderen de vervuiling en kijken hoe de mens land op het water heeft veroverd.

Het grote zeeboek is mooi geïllustreerd en bevat een schat aan informatie over de Noordzee.