Nieuw In De Winkel

Nieuw in de winkel

DE PARAPLU

DE PARAPLU

Ingrid en Dieter Schubert
isbn 9789047702757: prentenboek: 12,95 euro
isbn 9789047702948: prentenboek + inkleurparaplu + waskrijtjes: 19.95 euro
isbn 9789047702771: prentenboek + tekenboek: Mee met de paraplu: 19.95 euro

De paraplu van Inge en Dieter Schubert is een prachtig pretentieloos prentenboek. Zonder woorden, maar met beelden die zoveel vertellen dat kleuters door te kijken het verhaal zelf moeiteloos zullen vertellen.

Een hondje vindt een paraplu tegen een boom. Terwijl  poes toekijkt, neemt de paraplu (en de storm natuurlijk) de hond mee. Het wordt een reis door de lucht, door het water en op het land waarbij de paraplu op heel veel manieren wordt gebruikt: als bootje, mandje, slede, kabellift en als parasol. Het hondje vliegt met zijn paraplu de wereld rond en maakt kennis met heel wat dieren, die hem al of niet vooruit helpen.

De prenten zijn echt op jonge kleutermaat: bladzijden als rustige, mooie  schilderijen met niet al te veel details en aangepaste kleuren. Makkelijk te volgen dus. 

De paraplu zal jonge kinderen en hun ouders bekoren. Het is een boek om steeds opnieuw te lezen. En wie er echt niet genoeg kan van krijgen, kan zelf aan de slag. Bij dit boek kun je een echte inkleurparaplu kopen. Er is ook een kleur- en tekenboek, waarbij je de prenten van het boek zelf aanvult en kleurt. Veel plezier!

Nieuw in de winkel

POES GAAT OP REIS

POES GAAT OP REIS

Anki Posthumus
isbn 9789045110837
leeftijd: + 4 jaar
prijs: 13,95 euro

Opmerkelijk is dit boekje zeker. De illustraties van Anki Posthumus zijn bizar: prenten met veel details en kleuren in collagestijl.

Het verhaal nodigt uit tot zeer goed kijken. Poes en pop gaan samen op reis, want ze willen de wereld zien. Ze maken een reis door het hele huis, waarin alle kamers één voor één in bijzondere buitenlanden veranderen. Ze vliegen over het blauwe vloerkleed naar de Afrikaanse woestijn. De slaapkamer wordt een tafereel uit duizend-en-een-nacht en via China en de Amazone komen Pop en Poes in New York.

Een boekje dat de fantasiewereld van de kinderen volgt en inspireert. Niet altijd makkelijk voor grote mensen! Goed kijken is de boodschap!

Nieuw in de winkel

VERBORGEN VOGELS - VERBORGEN DIEREN

VERBORGEN VOGELS - VERBORGEN DIEREN

Pittau & Gervais
isbn 9789020990478: Verborgen vogels
isbn 9789020978476: Verborgen dieren
prijs: 17.95 euro

Verborgen vogels ligt nieuw in de winkel, Verborgen dieren ligt er al een tijdje. Twee grote boeken met op de kaft realistisch getekende stukken van dieren. De kop en de staart passen niet bij elkaar.

Raar en niet zo makkelijk boek, dat is de eerste indruk. Maar wanneer je de boeken openslaat, kom je in een wondere dierenwereld terecht. En tegelijk in een fascinerend prentenboek.

De dieren zitten verstopt onder flapjes waarop een schaduw, een detail, een vacht of een pootafdruk van dit dier staat. Of je ziet alleen een oog door een gaatje en de staart die net niet meer onder het flapje past. Je kan ook stukken van een bladzijde omslaan, waardoor je nieuwe, leuke dierencombinaties krijgt: poten van een ijsbeer met de bovenkant van een tapir, of poten van een aap met de bovenkant van het vogelbekdier. Je creëert zelf de raarste vogels, maar nog leuker is om te ontdekken welke vogel er uit welk ei komt. En welke veren er bij welke vogel horen?

De enige tekst in dit boek is de naam van het dier, die telkens klein onder de tekening staat. Een mooi en leerzaam geheel!

Nieuw in de winkel

MARE EN DE DINGEN

MARE EN DE DINGEN

tekst: Tine Mortier - illustraties: Kaatje Vermeire
isbn 9789058386243
prijs: 16.50 euro

Kaatje Vemeire is een illustratrice met durf, inlevingsvermogen en visie. Ze experimenteert met diverse materialen, en haar vakkennis en eigenzinnigheid trekken ook op het internationale schouwtoneel de aandacht. Het prentenboek Mare en de dingen, in samenwerking met Tine Mortier, kun je echt wel betoverend mooi noemen.

Mare en de dingen gaat over de heel bijzondere vriendschap tussen kleindochter en grootmoe. Prachtig geïllustreerd en poëtisch verwoord. Ze plakken letterlijk van de koek en de suiker aan elkaar.

Maar grootmoe krijgt een beroerte en verliest haar woorden. Mare geeft niet op en slaagt erin om oma terug te halen uit het donker. Wanneer opa sterft, nemen ze samen afscheid.

Mare en de dingen is een gelaagd prentenboek van een opmerkelijke schoonheid en diepgang. Maar voor ons mag het volgende boek van dit getalenteerde duo wel wat speelser en vrolijker!

Nieuw in de winkel

WEERWOLFBENDE - DOLFJE WEERWOLFJE 8

WEERWOLFBENDE - DOLFJE WEERWOLFJE 8

auteur: Paul van Loon
isbn 9789025856663
leeftijd: + 8 jaar
prijs: 15,95 euro

Kinderen houden van grumor:  humor met een sausje griezel op. Paul van Loon speelt daar fantastisch op in met zijn reeks boeken over Dolfje Weerwolfje.

Dolfje Spaan woont bij zijn vriendje Timmie en zijn ouders, die hem in hun huis opgenomen hebben. Eigenlijk is hij een heel gewone jongen. Maar drie nachten per maand, bij volle maan, verandert hij in een weerwolf, een witte weerwolf met een brilletje op. Bij volle maan beleeft hij de spannendste avonturen. Samen met zijn vrienden Noura en Timmie, met Opa,  met Leo …en met nog vele anderen.

Wil je Dolfje beter leren kennen dan kun je hem ook vinden op www.dolfjeweerwolfje.nl. Een site vol heerlijke weetjes en spelletjes.

Maar wil je de boeken lezen, dan kun je bij ons terecht. In Dolfje Weerwolfje 8 Weerwolfbende beleeft Dolfje opnieuw heel wat spannende en grappige avonturen. Leesplezier voor kinderen vanaf 8 jaar!

Nieuw in de winkel

ALS JE TERUGKOMT

ALS JE TERUGKOMT

auteur: Rebecca Stead
isbn 9789045111292
leeftijd: + 11 jaar
prijs: 14,95 euro

Wat verwacht je van een boek dat in de VS als kinderboek van het jaar werd uitgeroepen? Veel dus!

Miranda is een gewone tiener die worstelt met vriendschappen die verloren gaan, mama’s die vervelend doen en rommel en jaloezie waar je geen weg mee weet.

Op een dag ontdekt Miranda een geheimzinnig briefje in haar bibliotheekboek, geschreven door een onbekende: Ik kom om het leven van je vriend te redden, en dat van mezelf. Ik wil je twee dingen vragen. Het eerste is: schrijf me een brief. Miranda vindt nog meer briefjes, achtergelaten op plaatsen waar alleen zij ze zou kunnen vinden. Het lijkt alsof de afzender alles over haar weet, zelfs dingen die nog niet eens gebeurd zijn! Van wie zijn de briefjes? En hoe kan ze door een brief te schrijven iemands leven redden?

Rebecca Stead speelt met mysterie. Ze schrijft een meeslepend verhaal en geeft telkens kleine aanwijzingen. Ze bouwt de spanning knap op tot een dramatische climax en laat de lezer met een voldaan gevoel achter.

Als je terugkomt is een bijzonder boek over de wonderen van het opgroeien in een grootstad (New York), en over de emotionele jungle die de wereld van elfjarigen is. Als je terugkomt is tegelijk een spannende fantasiethriller. Een unieke leeservaring voor tieners!

Gedicht Van De Maand

Gedicht van de maand

JIJ EN IK

heel vroeg in de morgen 
geen auto’s op de weg 

alleen mijn mooie fiets 
verder niets 
jij en ik 
en mijn rode fiets 
ik en jij 
blij blij blij 
met mijn mooie fiets

 

Gedicht van Jujja Wieslander bewerkt door Hans en Monique Hagen, uit de gloednieuwe verzenbundel Jij en ik en mijn rode fiets.


JIJ EN IK

Jij en ik en mijn rode fiets

Versjes van Jujja Wieslander bewerkt door Hans en Monique Hagen
Illustraties: Marit Törnqvist
isbn 9789045111308
leeftijd: + 3 jaar
prijs: 13,95 euro

Wanneer Marit Törnqvist en Hans en Monique Hagen de handen in elkaar slaan, gebeuren mooie dingen. Zo werd de dichtbundel Jij bent de liefste, met de prachtige illustraties van Törnqvist en de heldere en eenvoudige poëzie van de Hagens, terecht een succes.

Voor Jij en ik en mijn rode fiets koos Törnqvist de mooiste liedjes van Jujja Wieslander en maakte hierbij prachtige illustraties. Jujja Wieslander is in Zweden heel erg bekend en geliefd.

Hans en Monique Hagen maakten van deze liedjesteksten Nederlandse poëzie waarin ritme, klank en inhoud perfect in balans zijn. Toch merk je bij het lezen dat het om liedjes gaat. Woorden en zinnen worden vaak herhaald, we vinden zelfs refreintjes terug. Daardoor zijn de teksten in deze bundel heel wat minder sterk dan in het ander werk van de Hagens.

Misschien moet je het boek dan ook als liedjesboek zien en de CD erbij halen. Ofwel moet je de versjes luidop lezen…en ermee gaan spelen.

Kortom, met dit boekje moet je aan de slag: zingen of luidop lezen! Kijken (prachtige prenten) en fantaseren! En vooral heel veel leuke momenten beleven! Thuis of in de klas!

Tijd Voor

Tijd voor ...

IK LEER LEZEN

De eerste woordjes lezen. Voor sommige kinderen is het een ontdekking, voor andere eerder een opgave. Als ouder kijk je vol verwachting toe en wil je alleen maar helpen.
Leren lezen kan heel leuk zijn. De leeshonger bij jonge kinderen is vaak groot.

Stimuleren kan je door leuke boekjes aan te bieden. Belangrijk is hierbij wel dat je het leesniveau en de interesse van de kinderen respecteert.

Om de moeilijkheidsgraad van de boeken en het leesniveau van de kinderen op elkaar af te stemmen, werden begin jaren zeventig de AVI-niveaus in het leven geroepen. AVI is een systeem waarmee je kunt meten hoe de technische leesontwikkeling van een kind verloopt en is tegelijk een systeem dat aanduidt hoe moeilijk (leestechnisch) een boek is.

In 2008 werd een nieuw AVI-systeem ingevoerd. De niveaus werden uitgebreid en kregen nieuwe namen. In Vlaanderen is er een overgangsperiode waarin de oude en de nieuwe namen worden gebruikt. U vindt ze vaak naast elkaar op de boekjes. Eerste lezertjes beginnen dus op AVI start of AVI 1. Wat de benaming ook mag zijn, hoe lager het niveau, hoe korter de zinnen en de woorden, hoe makkelijker het boekje te lezen is.

Om het de ouders en de kinderen makkelijk te maken, worden heel wat boekjes geschreven die de normen van deze leesniveaus respecteren. Ken je het technische leesniveau van je kind, dan kun je makkelijk hierin een boekje kiezen.

Maar lezen is meer dan techniek!
Lezen is geboeid raken door een verhaal, lezen is genieten van de illustraties, lezen is weten wat er in de tekst staat. Daarom is een goed boek voor elk kind weer een beetje anders.

We stellen enkele leuke eerste leesboekjes aan u voor. Er liggen er nog veel meer in de winkel, maar wij kozen alvast die boekjes die ons op één of andere manier bekoren.

Tijd voor ...

VAN AAN TOT ZIN IN EEN ZOEN

VAN AAN TOT ZIN IN EEN ZOEN

tekst: Riet Wille - illustraties: Annemie Berebrouckx
leeftijd: eerste lezertjes
isbn 9789058384423
prijs: 13,95 euro

Een bijzonder boekje. Geen verhaaltje maar een reis door het alfabet. Alle letters krijgen een bladzijde met daarop een versje en een zoekspelletje. Er wordt gespeeld met tekst en tekening, dit alles prachtig geïllustreerd.

Een boekje waarin heel wat taal en plezier te beleven valt. Voor nieuwsgierige lezertjes!

Tijd voor ...

MET VIS NAAR ZEE

MET VIS NAAR ZEE

Jan Jutte
leeftijd: eerste lezertjes
isbn 9789027663047
AVI start - AVI 1
prijs: 8,95 euro

Met vis naar zee is een stripverhaal voor beginnende lezertjes. Jan vertrekt met vis naar zee en poes heeft wel zin in vis. Ze beleven onderweg heel wat avonturen. Zal poes vis te pakken krijgen en waar is de zee?

Er valt heel wat te zien en te beleven in dit stripverhaal met zalige illustraties van Jan Jutte

Tijd voor ...

EEN BOEF OP SCHOOL

EEN BOEF OP SCHOOL

Ann Lootens met illustraties van Tineke Meirink
leeftijd: eerste lezertjes
AVI 1
isbn 9789044813494
prijs: 9,95 euro

De tien van Juf Sien is een reeks boekjes over de spannende avonturen van Juf Sien en haar tien leerlingen: Kas, Eef, Sel, Bes…
Op school aangekomen zien Kas, Sel en Eef een boef! Wat nu?

Een spannend verhaaltje in leuke tekeningen en grote letters.

Tijd voor ...

SAAR EN DE POES

SAAR EN DE POES

tekst: Riet Wille - illustraties: Annemie Berebrouckx
leeftijd: eerste lezertjes
AVI 1
isbn 9789058382450
prijs: 8,95 euro

Riet Wille schrijft prachtige kinderpoëzie, we kennen Annemie Berebrouckx van de boekjes over de kleuter Jules. In Saar en de poes slaan deze twee mensen de handen in elkaar. Het resultaat mag er zijn. Een boekje om te genieten: van de tekeningen, van het leuke en grappige verhaal, van de rebus, van de zoekspelletjes en van de muizen.

Saar wil een poes! Kijk maar hoe ze dat aan boord legt!

Tijd voor ...

JUF IS IN LUF

JUF IS IN LUF

tekst: Anneke Scholtens - tekeningen: Pauline Oud
leeftijd: eerste lezertjes
AVI 1/M3
isbn 9789027672179
prijs: 5,50 euro

Eénlettergrepige woorden en korte zinnetjes. Binnen deze technische beperkingen wordt in dit boekje een verhaaltje verteld over Juf Jet. Juf Jet is streng, maar bij het zien van de nieuwe leerkracht mees (meester) Koen, wordt ze plots zoveel liever en zachter. Nee, het komt niet door een pilletje hoor. Juf is in luf!

Voor romantische eerste lezertjes!

Tijd voor ...

OP REIS NAAR DUIF

OP REIS NAAR DUIF

Pauline Oud & Anneke Scholtens
leeftijd: eerste lezertjes
AVI 2/M3
isbn 9789048705290
prijs: 8,95 euro

Op reis naar duif is een stripverhaal met prachtige tekeningen en duidelijke tekstvakjes. Makkelijk te lezen en bovendien nog leuk ook. Haas krijgt een brief. Hij mag naar het feest van duif. Hij bakt 10 koekjes en vertrekt. De weg is lang, maar met de hulp van vele andere dieren geraakt hij veilig bij duif. Elk diertje wil wel een koekje als beloning. Heeft haas wel genoeg koekjes bij zich?

Kijken naar de plaatjes, lezen en tellen…eerste lezertjes beleven een spannend avontuur!

Tijd voor ...

DE BOOT VAN OOM KEES

DE BOOT VAN OOM KEES

Andrea Kruis
leeftijd: eerste lezertjes
AVI 2/M3
isbn 9789048705306
prijs: 8,95 euro

Een boekje in stripvorm voor avontuurlijke lezertjes! Wan, Dik en Jan zien er leuk uit, een tikkeltje stoer zelfs. Ze springen en zwemmen in de beek en ontdekken een boot. Ze knappen de boot op en geven hem terug aan de eigenaar. Oom Kees is blij en heeft een verrassing voor hen in petto!