Nieuw In De Winkel

Nieuw in de winkel

WAAROM LIG JIJ IN MIJN BEDJE?

WAAROM LIG JIJ IN MIJN BEDJE?

Joke van Leeuwen
isbn 9789045112305
prentenboek
prijs: 12,95 euro

Joke Van Leeuwen staat voor creatief en ingenieus, subliem en meesterlijk. Haar nieuwste prentenboek bewijst dit nogmaals.

Eerst en vooral door de vorm. De bladzijden zijn op zo’n manier gevouwen dat je aan het eind van het boek vanzelf weer terugbladert naar het begin. Ook in het verhaal krijg je op dit moment een ommekeer.

In Waarom lig jij in mijn bedje? gooit het jongetje de beer uit zijn bed omdat het veel te warm is. Die gaat vervolgens op zoek naar een plek om te slapen en verjaagt een knuffel die op zijn beurt ergens anders moet slapen. Tot er geen bedje meer over is….dus moet de lappenpop terug naar het begin. Van Leeuwen speelt met herhaling en herkenbaarheid. Met haar typische humor weet ze jong en oud te bekoren. Ook de prenten in dit boek zijn aandoenlijk mooi.

Een boekje om heel erg van te genieten!

Nieuw in de winkel

VROLIJK

VROLIJK

Mies van Hout
isbn 9789047703815
leeftijd: vanaf 3 jaar
prijs: 14,95 euro

Ooit al een gelukkige vis gezien?

In dit originele boek staat op elke bladzijde één vis. Met oliepastel tegen een donkere achtergrond tekent Mies van Hout de prachtigste exemplaren. Elke vis is bijzonder: vrolijk, trots, dapper, verwonderd, verward, boos…..en gelukkig. De bijpassende emotie staat in tekst en kleur verwoord en getekend.

De eenvoud maakt dit boekje groots en schept ruimte voor eigen verhalen. Het boekje is tegelijk een perfecte aanzet voor drama- en speloefeningen.

Nieuw in de winkel

EEN DAG MET ROBBY

EEN DAG MET ROBBY

Kolet Janssen en Klaas Verplancke
isbn 9789058387103
prentenboek
prijs: 14,50 euro

Al meer dan 40 jaar bestrijdt Welzijnszorg armoede in eigen land. Op hun vraag bedacht en tekende Klaas Verplancke in 1996 het figuurtje Robby. Robby werd de mascotte en het symbool in hun strijd. Eén op vijf kinderen groeit immers in armoede op. Dat is alarmerend, want armoede raakt kinderen in alle aspecten van hun leven. 

Om dit delicaat probleem ook in het kleuteronderwijs bespreekbaar te maken, is er nu het prentenboek een Dag met Robby. Robby is ook als handpop verkrijgbaar en hoopt een plaatsje te veroveren in elke kleuterklas.

een Dag met Robby laat de kleuters op een veilige manier voelen dat ‘anders zijn’ best oké is. Het verhaal toont ons hoe Robby creatief en moedig met armoede weet om te gaan. Kleuters leven tijdens het verhaal met Robby mee en ervaren hoe het is om heel wat leuke dingen niet te hebben of te krijgen.

Nieuw in de winkel

KLEINE MAN EN GOD

KLEINE MAN EN GOD

Kitty Crowther
isbn 9789058387127
prentenboek
prijs: 14,50 euro

Op een dag ontmoet Kleine Man God in het bos. Niet dé God, maar een God. Ze brengen samen een verrassende dag door en genieten van elkaars gezelschap. Telkens weer zijn ze verbaasd over wat de ander kan of niet kan en het is opvallend hoe sterk ze op elkaar lijken. God keert op het eind van de dag terug naar zijn vrouw.

Dit boekje van Kitty Crowther toont een God waar je van kunt houden, of die je op zijn minst sympathiek vindt. Een voorzichtige God, een zachte God, een vriendelijke God, een menselijke God.

De Britse schrijfster/illustrator Kitty Crowther woont en werkt in België. Ze won in 2010 de Astrid Lindgren Prijs. Ze werd door de jury omschreven als een auteur die ‘de traditie van het prentenboek bewaart en tegelijkertijd vernieuwt’.

Met haar potloodtekeningen, zachte kleuren en originele figuurtjes weet Kitty Crowther een warme sfeer op te wekken.

Nieuw in de winkel

DE MAMA'S VAN STERRE

DE MAMA'S VAN STERRE

Gea van Beuningen en Tinne Van den Bossche
isbn 9789490952037
prentenboek
prijs: 12,50 euro

Sterre heeft twee mama’s. Dat is leuk, maar wel moeilijk als de juf van de klas vraagt wat het beroep van je papa is. Sterre vertelt aan de klas dat ze twee mama’s heeft en dat vindt iedereen gek. Het is niet gek, zegt de juf, maar anders….

Gea Van Beuningen schreef een makkelijk herkenbaar verhaal over holebi-ouderschap. Met speelse en kleurrijke illustraties van Tine Van den Bossche.

Nieuw in de winkel

DE ZILVEREN LEPEL VOOR KINDEREN

DE ZILVEREN LEPEL VOOR KINDEREN

De lekkerste Italiaanse gerechten maak je zelf!
isbn 9789000301508
leeftijd: vanaf 9 jaar
prijs: 19,99 euro

Vanaf nu moet je niet meer bij de Italiaan uit eten gaan, maar kun je alles zelf bereiden. Amanda Grant koos de lekkerste recepten uit De zilveren Lepel, een gerenommeerd Italiaans kookboek, en bewerkte en herschreef deze voor kinderen.

De Zilveren Lepel voor Kinderen legt stap voor stap uit hoe je je lievelingsgerecht kunt klaarmaken en bevat een heleboel weetjes over de ingrediënten zelf. De moedigen onder ons leren zelfs hun eigen pasta’s maken. De leuke illustraties en de foto’s tonen je hoe het echt moet. Met dit kookboek word je in een handomdraai een Italiaanse chef. Je leert hoe je schoon en veilig en in stijl  kunt koken. BUON APPETITO!

Nieuw in de winkel

DE HOND IS EEN BEETJE KAPOT

DE HOND IS EEN BEETJE KAPOT

Wouter Deprez
isbn 9789058387141
prijs: 18,95 euro

Wouter Deprez schrijft brieven naar zijn zoon. Hij observeert diens dagdagelijkse leven en weet het zo te beschrijven dat het poëtisch en filosofisch wordt. De humor is nooit ver weg, zelfs na een nacht van weinig slapen of bij een felle buikgriep.

De hond is een beetje kapot is het derde boekje in de reeks -  zijn zoon is inmiddels drie geworden - en toch blijft elke bladzijde boeien. Herkenbaar is het zeker. Maar het is meer. De pen van Wouter tovert beslommeringen om in avonturen, alsof het leven één groot feest is.

De liefde van een vader voor zijn zoon is nog nooit zo sober en eerlijk verwoord.

Gedicht Van De Maand

Gedicht van de maand

RARE SNUITERS

Hij zegt ‘oui-oui-oui’.

Da’s Frans voor ‘ja’.

Heet hij daarom

cavi-ja?

 

Gedichtje uit de gloednieuwe bundel Rare Snuiters van Jan Dewitte.


RARE SNUITERS

Rare snuiters

Auteur: Jan Dewitte - illustraties: Freya Vlerick
isbn 9789056551049
leeftijd: + 6 jaar
prijs: 29,95 euro

Deze dichtbundel is ‘inclusief’, dat wil zeggen dat iedereen hem kan lezen. Ook wie blind of slechtziend is, dyslexie of een andere leesbeperking heeft. Het boek is geschreven in grote, duidelijke letters en bevat contrastrijke en voelbare tekeningen, audio (CD) en braille.

Rare snuiters is een prentenboek dat alle zintuigen prikkelt. De gedichten zijn jong en spits en spelen vaak met taal en humor. De illustraties zijn mooi en voelbaar en sluiten naadloos bij de tekst aan. Op elke bladzijde worden mensenogen in de dierencollages verwerkt. Zien of niet zien of juist gezien worden: de rare snuiters in het boek bekoren jong en oud.

Met deze dichtbundel beleef je poëzie. Een unieke prikkelende ervaring voor oog, vinger en oor!

Tijd Voor

Tijd voor ...

...RUBBERLAARZEN!

In onze rubriek ‘Tijd voor...’

houden we van spinnen, regen, rubberlaarzen en warme herfstkleuren!

Tijd voor ...

SEIZOENEN

SEIZOENEN

Blexbolex
prentenboek
isbn 9789044812909
prijs: 19,95 euro

Dit boek moet u zien. Het is bijna niet te verwoorden…

De Franse artiest en illustrator Blexbolex neemt je mee doorheen de vier seizoenen. Een reis in beelden, waarvan de opeenvolging en de verbanden soms duidelijk dan weer vaag zijn. Een knop en een zwaluw, een asperge en een aardbei, een geur en een allergie, een vertrek en een ontsnapping, een camping en een mug…

De illustraties zijn op zijn minst verrassend: eigenzinnig qua kleur, puur wat lay-out betreft en nostalgisch van sfeer. Dit boek is al bekroond met een zilveren penseel 2011. Volgt er dit najaar een gouden?

In dit experimentele boek met weinig woorden kunnen jong en oud samen op zoek gaan: naar verbanden, naar herkenning, naar eigen verhalen.

Net als de seizoenen eindigt dit boek nooit…..

Tijd voor ...

NIEUWE LAARZEN

NIEUWE LAARZEN

Guido van Genechten
leeftijd: +2 jaar
isbn 9789048805888
prijs: 10,95 euro

Rubberlaarzen hebben iets magisch! Zeker voor een kind! Je mag ermee in de plassen lopen! En ze zijn zo mooi en anders!

Met zijn nieuwe laarzen kan Jan alles: stappen, rennen, schoppen, klimmen, spatten….

Dit kartonboekje - ondertussen een klassieker geworden - blijft mooi en verrassen. Het zal de peuter zeker aanzetten tot bewegen…..

Tijd voor ...

NATTE VOETEN

NATTE VOETEN

Jung-Hee Spetter
isbn 9789056371623
prijs: 8,95 euro

Dit prentenboekje is er voor de allerkleinsten. Tommie, een wit-zwart gevlekte hond, en Veertje, een roodharig meisje, spelen in de tuin met de bladeren, lopen door de regen met een paraplu en vliegeren in de wind. Een tochtje met de bolderkar eindigt met een zachte landing  in een grote hoop bladeren.

Er valt dus heel wat te beleven op zo’n winderige en natte herfstdag. Je krijgt er wel natte voeten van….

Natte voeten vertelt simpele verhaaltjes op rijm. Bovendien bestaat elke pagina uit een wit omkaderde tekening met daaronder een zin tekst. De felle kleuren maken de illustraties levendig en speels.

Tijd voor ...

WAT NU, OLIVIER?

WAT NU, OLIVIER?

Phyllis Root
leeftijd: vanaf 3 jaar
isbn 9789056374778
prijs: 12,95 euro

Op een mooie herfstdag, terwijl mama de was uithangt en papa de bladeren bij elkaar harkt, ziet beertje Olivier een geel blad naar beneden dwarrelen. Hij rent er achteraan en verliest de weg en de afstand uit het oog. Hij raakt verdwaald in een prachtig herfstlandschap.

Een boekje over de weg kwijt raken met heerlijke herfstillustraties. De warme kleuren ‘goudgeel-oranje-lichtbruin’ doen je bijna naar de herfst verlangen….

Tijd voor ...

EENDJE IN DE REGEN

EENDJE IN DE REGEN

Amy Hest en Jill Barton
leeftijd: + 3 jaar
isbn 9789060699966
prijs: 12,95 euro

Kiki mag vandaag naar opa. Het is pannenkoekenzondag! Maar het regent. En dat vindt Kiki niet leuk. Kletsnat en onder de modder komt Kiki bij opa aan. Gelukkig liggen daar op zolder nog de laarzen en de paraplu van ‘toen mama klein was’. Wat is het leuk om met een paraplu en laarzen en met opa in de regen te stappen!

Het eendje Kiki is hoofdpersonage in een reeks prentenboeken die telkens weer op eenzelfde stramien zijn gebouwd. Kiki vindt iets niet leuk: naar school gaan, een bril dragen, een klein zusje krijgen, in de regen lopen. Haar ouders hebben niet veel begrip voor deze situatie, maar opa vindt altijd een oplossing voor haar probleem.

De reeks is charmant en teder, de illustraties zijn bovendien zeer groot, kleurrijk en mooi.

Tijd voor ...

NOTEN

NOTEN

Paula Gerritsen
leeftijd: + 3 jaar
isbn 9789056377168
prijs: 12,95 euro

Muis voelt de herfst in haar neus kriebelen en gaat op zoek naar noten. Niets of niemand kan haar tegenhouden. De storm echter blaast de noten veel verder weg dan ze had gedacht. Gelukkig in de richting van haar eigen holletje.

Dit boekje moet het vooral hebben van de illustraties en die zijn schitterend. Muis is schattig, pittig en sympathiek. De akkers en de weiden zijn met herfst getooid. De jas van Muis en de paddenstoelen kleuren rood.

Tijd voor ...

DE SPIN DIE HET TE DRUK HAD

DE SPIN DIE HET TE DRUK HAD

Eric Carle
leeftijd: + 3 jaar
isbn 9789025718992
prijs: 14,95 euro

De collagestijl van Eric Carle -  u kent hem vast en zeker van het boek Rupsje nooitgenoeg - hoeven we niet meer aan u voor te stellen.

De spin die het te druk had is weliswaar verrassend eenvoudig wat vormgeving betreft. De dubbele pagina’s tonen een witte achtergrond met daarop een spin die druk aan het weven is. De andere dieren nodigen haar één voor één uit om iets leuks te doen. Maar nee, de spin heeft het te druk….

Het boekje speelt met herhaling. Leuk dus om naar te luisteren en voor te lezen. De illustraties van de verschillende dieren zijn warm en de vragen die ze aan de spin stellen zijn niet zozeer verrassend maar wel herkenbaar en raak! Bovendien kun je het web van de spin (en de vlieg) ook voelen.

Succes verzekerd!

Tijd voor ...

FREDERIK SPIN

FREDERIK SPIN

Henk Doorten en Ans Heemstra
prentenboek
isbn 9789081658416
prijs: 12,95 euro

Moet je een spin in huis doodtrappen of gewoon vriendelijk buitenzetten?

Het spinnetje Frederik ziet er heel schattig uit en hij heeft het geluk bij een lieve Mevrouw te wonen die hem telkens vriendelijk aan de deur zet. Toch blijft hij proberen om een plaatsje binnen in huis te veroveren.

Uiteindelijk stuurt Mevrouw hem naar de overkant van de straat. Daar is er een kinderboerderij en kan hij veilig een web bouwen in één van de stallen. De straat oversteken blijkt echter een hele klus.

Dit boekje moet het niet hebben van zijn originaliteit, maar het is fris geïllustreerd en zeer herkenbaar. Het verhaal met ‘happy end’ zal de kleuters zeker boeien.

Tijd voor ...

HELP, EEN SPIN IN DE KLAS!

HELP, EEN SPIN IN DE KLAS!

Els Florijn
leeftijd: +7 jaar
isbn 9789023991939
prijs: 9,90 euro

Tom vindt spinnen leuk en hij neemt er één mee naar de klas. Jammer genoeg zijn een heleboel kinderen en ook de juf heel erg bang van spinnen. Wat nu? Tom slaagt erin de spin weer veilig in de tuin te zetten en de juf is helemaal niet zo boos als hij dacht.

 Een boek voor eerste lezertjes.

Tijd voor ...

HET GROTE SPINNENBOEK

HET GROTE SPINNENBOEK

Piet Duizer en Annie Meussen
leeftijd: vanaf 8 jaar
isbn 9789058780355
prijs: 13,50 euro

Spinnen zijn geen insecten. Ze zijn niet gevaarlijk voor mensen, brengen geen ongeluk, hebben 8 poten en maken een web.

Wil je nog veel meer weten over spinnen, dan moet je Het grote spinnenboek lezen. Je vindt er ook leuke knutselwerkjes en je leert er een echte spinnenvanger maken!