Nieuw In De Winkel

Nieuw in de winkel

VRIENDJES

VRIENDJES

Mies van Hout
isbn 9789047704799
leeftijd: +4 jaar
prijs: 14,95 euro

Na het boekje Vrolijk waarin  Mies van Hout met oliepastelkrijt vissen tekende in verschillende gemoedstoestanden, is er nu Vriendjes. Weerom geen echt verhaal, wel herkenbare fases uit een vriendschap, fel en kleurrijk afgetekend tegen een zwarte achtergrond.

We zien twee kleurrijke monsters en het zijn echte vrienden. Ze spelen, vervelen zich, klieren (in het Vlaams pesten), vechten, huilen, lachen. Net zoals in het echte leven gaat het er soms hevig en dan weer heel stilletjes aan toe.

Het boek bevat extra tips om in de klas te gebruiken. Het wil kinderen en leerkrachten ertoe aanzetten om zelf aan de slag te gaan!

Nieuw in de winkel

GEWOON GEK

GEWOON GEK

Ingrid en Dieter Schubert
isbn 9789047704737
leeftijd:+ 4 jaar
prijs: 12,95 euro

Ingrid en Dieter Schubert maken al meer dan dertig jaar samen prentenboeken. De dieren zijn hun favoriete personages  en die krijgen steevast een eigen karakter. De humor is bovendien nooit veraf!

Ook in dit boek worden de lezers - zeg maar kijkers- verwend met paginagrote prenten vol dierenplezier. Het nijlpaard, de olifant, de krokodil, de vis, het varken, de wasbeer, de leeuw…Je vindt ze op elke pagina terug. Steeds weer anders, altijd verrassend. Het boek Gewoon gek is immers opgebouwd rond tegenstellingen. Begrippen, emoties en gewaarwordingen worden naast elkaar gezet en liefdevol geïllustreerd: nat en droog, stout en lief, ruzie en goedmaken,…

Dit boekje is gewoon te gek! Een zalig kijkboek vol beestig plezier!

Nieuw in de winkel

PIEPELOTHEEK

PIEPELOTHEEK

Lorenz Pauli en Kathrin Schärer
isbn 9789025752064
leeftijd: +4 jaar
prijs: 12,95 euro

Na een helse klopjacht komen vos en muis in de bibliotheek terecht. Niet toevallig hoor! Muis is ervan overtuigd dat boeken lezen helpt om van gedachten te veranderen. En ja hoor, hij leent vos een boek uit over kippen –leert hem ondertussen de reglementen van de bibliotheek - en zorgt ervoor dat hij zin krijgt in een lekkere kip.

Maar vos krijgt ook andere honger. Leeshonger! Hij vangt een kip en wil dat deze hem leert lezen. Wanneer ze ontdekken wat de boer met de kip van plan is, vluchten ze samen met heel veel boeken, wat kippen en een haan naar een andere planeet.

Zo zie je maar hoe boeken lezen je leven kan veranderen! 

Nieuw in de winkel

EN HOE KOMT TOCH EEN OLIFANT AAN AL DIE KILO'S GRIJS?

EN HOE KOMT TOCH EEN OLIFANT AAN AL DIE KILO'S GRIJS?

Elle van Lieshout en Erik van Os met illustraties van Alice Hoogstad
isbn 9789047704713
leeftijd: +4 jaar
prijs: 12,95 euro

Een bezoekje aan de zoo kan best leuk zijn, maar met zo’n vraagstaart aan je arm is het een hele klus. Polle gaat met zijn opa naar de dierentuin en stelt bij alle dieren vragen. Hoe komt het dat ze er zo uitzien en niet anders? Op het einde van het boek geeft opa een grappig en zeer gevat antwoord.

De tekst van Elle van Lieshout en Erik van Os is kort en speelt met rijm en ritme. Het zijn vooral de illustraties die het boek laten leven. In de verbeelding van het jongetje zijn het immers de mensen die de dieren maken tot wat ze zijn. Ze schilderen ze of rollen ze op, ze planten grote tanden in hun bek, ze knippen en brushen hun lange haren of bouwen een grijze bakstenen muur om de dieren heen. Kortom, zo had je het nog nooit bekeken!

Nieuw in de winkel

HET LEUKSTE ABC VAN DE WERELD

HET LEUKSTE ABC VAN DE WERELD

Tom Schamp
isbn 9789401401975
leeftijd: +5 jaar
prijs: 16,99 euro

Tom Schamp hoort bij de top van de Vlaamse illustratoren en bewijst met dit boek nogmaals zijn meesterschap. Beeld en taal waren nooit zo dicht met elkaar verweven als in dit prentenboek. Schamp laat de letters werkelijk tot leven komen. Zo wordt de A een Eiffeltoren, de B een dikke beer, de G een kromme banaan, de L een laars. Elke letter krijgt bovendien een eigen verhaal dat op een dubbele bladzijde wordt uitgewerkt.

Tom Schamp heeft een herkenbare eigen stijl. Zijn illustraties zijn fantasierijk en  complex. Er valt gigantisch veel te ontdekken. Bij elke lezing bots je op nog een nieuw detail.  Daardoor bekoort het boek zowel jong als oud.

Het leukste ABC van de wereld staat garant voor eindeloos kijk- en leesplezier. Je krijgt er bovendien een gratis poster bovenop!

Nieuw in de winkel

DE REUS VAN DE ZOMERFLAT

DE REUS VAN DE ZOMERFLAT

Stefan Boonen met illustraties van Tom Schoonooghe
isbn 9789022327333
leeftijd: 10+
prijs: 16,95 euro

Het leven van Albert Lofloos is een beetje vreemd. Er valt zo nu en dan een hond uit de lucht en zijn moeder en zussen hebben het zo druk om beroemd te worden dat ze vaak vergeten dan Albert bestaat. De vakantie komt eraan en Albert hoopt dat er eindelijk eens iets gebeurt! Gelukkig komt er een nieuw meisje in de Zomerflat wonen. Wanneer de kinderen ‘s nachts vanuit hun vensterraam een reus aan de overkant van het gebouw zien, gaan ze op ontdekking.

De reus van de Zomerflat is een grappig boek vol fantasie. Het leest als een trein. Realiteit en fantasie lopen zo hard door elkaar dat je als lezer moeiteloos alles gelooft. Bovendien wordt de grauwe werkelijkheid - het leven van Albert Lofloos op de zomerflat is nu niet bepaald een pretje - zo enthousiast en vrolijk ingekleurd dat het één groot avontuur lijkt.

De minimalistische illustraties van Tom Schoonooghe maken het boekje af. Een promofilmpje op Youtube brengt je volledig in de stemming!

Nieuw in de winkel

DE JONGEN DIE PICASSO BEET

DE JONGEN DIE PICASSO BEET

Antony Penrose
isbn 9789051162486
non-fictieboek
prijs: 13,95 euro

Ook beroemde mensen hebben vrienden en leiden een min of meer gewoon leven. De beroemde kunstenaar Picasso was een goede vriend van de ouders van Antony Penrose. Hij kwam bij hen op bezoek en ook zij waren vaak te gast bij Picasso zelf. De moeder van Antony Penrose - die fotografe was- legde dit alles in mooie beelden vast.

Van de foto’s en de herinneringen uit zijn kindertijd maakte Penrose een leuk boekje De jongen die Picasso beet. In dit boekje leer je Picasso als mens kennen. Tegelijk maak je op een heel eenvoudige manier kennis met zijn kunst en met zijn leven. Dit alles vanuit de ogen van een kind. Op die manier wordt zelfs de grootste kunst begrijpbaar!

Gedicht Van De Maand

Gedicht van de maand

DECTIE

ze zggeen
dat het neit utimakat
of je de ltteers in een wrood
op de geode ptaals zet
als je de ersete ltteer maar aan het bgien
en de ltaatse aan het enid shcijfrt
spant ireedeen wat er saatt
woraam o woaram
weet die sekkul van nreldedans dat neit
met dat sfufu ktole dectie
dan hlaade ik mesihcsin ook enes een ngeen
in ptlaas van een dire of een tewe
We vonden dit gedicht in de bundel hoe angst klinkt van hans Hagen.


DECTIE

HOE ANGST KLINKT
Hans Hagen

isbn 9789045113081
leeftijd: 12+
prijs: 13,95 euro

Dit is hoe poëzie moet zijn: zuiver, eerlijk, grappig. Hans Hagen gebruikt alle mogelijkheden van de taal om gevoelens te verwoorden.  Met weinig woorden, korte onafgewerkte zinnen en heel veel wit op het blad weet hij de juiste sfeer op te bouwen. Vaak luchtig, dan weer herkenbaar gevoelig. Een zalig bundeltje voor tieners en volwassenen die zich nog jong voelen.

Tijd Voor

Tijd voor ...

GEKKE CIJFERS!

GEKKE CIJFERS!

Wat we allemaal kunnen tellen!

De dagen van het nieuwe schooljaar, de vlekken op een giraf, de wielen van een fiets….maar wist je dat cijfers ook een eigen leven leiden? We tellen op en af in onze rubriek ‘Tijd voor...’.

Tijd voor ...

DIEREN TELLEN

DIEREN TELLEN

pop-upboek
Petr Horácek
isbn 9789051162554
leeftijd: + 3 jaar
prijs: 13,95 euro

Dit boek is uniek in zijn eenvoud, ingenieus in zijn soberheid. Op prachtige kleurrijke prenten zie je 1 giraf, 2 zebra’s, 3 cheeta’s…
Naast de prenten staat het cijfer mooi en groot afgebeeld. Draai je het flapje om, dan zie je hetzelfde cijfer in de kleuren en de stijl van het dier of anders gezegd hetzelfde dier als op de prenten maar dan als cijfer afgebeeld.
Wist je trouwens dat een toekan perfect past bij het cijfer 7 en een panda iets heeft met het cijfer 8.

Dit boek speelt met dieren en cijfers. Een fantastische manier om het getal en het begrip (en ook de dieren) te leren kennen.

Tijd voor ...

1, 2, 3 IK TEL DE DIEREN DIE IK ZIE

1, 2, 3 IK TEL DE DIEREN DIE IK ZIE

kartonboekje
Eric Carle
isbn 9789025741556
leeftijd: + 2 jaar
prijs: 5,95 euro

1,2,3 Ik tel de dieren die ik zie is een kartonboekje waarop heel wat te beleven valt. We zien de locomotief van een trein. Op de eerste wagon staat 1 olifant, op de tweede wagon 2 nijlpaarden….op de negende wagon hangen 9 slangen en op de tiende zie je 10 vogels. Onderaan op de bladzijde staat de trein volledig afgebeeld, maar dan wel in het klein.

Bestemming is de dierentuin! De kleine trein onderaan de bladzijde is leeg. De zoo propvol!

Een klein kartonboekje voor speurneuzen die graag zoeken en tellen!

Tijd voor ...

EEN KIP TELT

EEN KIP TELT

prentenboekje
Leendert Jan Vis
isbn 9789056376833
leeftijd: + 3 jaar
prijs: 6 euro

Een kip kan heel goed tot 3 tellen. Ze legt 3 eieren, ze slaat de vos 3 keer met haar bezem (hij wou de eieren pikken), ze krijgt 3 kuikens, die slapen in 3 bedjes en spelen met 3 sinaasappels.

Plots gebeurt er iets waardoor de kip al gauw tot 4 leert tellen. En zelfs tot 5.

Een kortverhaal met een goed einde!

Tijd voor ...

TIEN KLEINE RUBBEREENDJES

TIEN KLEINE RUBBEREENDJES

prentenboek
Eric Carle
isbn 9789025739645
leeftijd: + 3 jaar
prijs: 12,95 euro

Eric Carle vond zijn inspiratie voor dit boek in een krantenartikel over een vrachtschip dat zijn lading verloor in zee. Resultaat is een kleurrijk prentenboek over 10 rubbereendjes die in volle zee belanden. Alle eendjes zwemmen een andere richting uit. We maken kennis met begrippen als oosten, zuiden, links, rechts, hoog, laag en heen en weer. Op elke plek ontmoeten de eendjes andere zeebewoners.

Onnodig te vertellen dat Carle in zijn gekende collagetechniek de zee en de dieren schitterend en kleurrijk neerzet. En ja hoor, eendje nummer 10 wordt geadopteerd door een mama-eend en haar kroost. Wil je weten hoe dat eendje nu piept, dan druk je gewoon op zijn buikje. Een verrassend en leuk einde!

Tijd voor ...

POOTJE NA POOTJE

POOTJE NA POOTJE

prentenboek
Tekst: Riet Wille - Tekeningen: Kristien Aertssen
isbn 9789058385965
leeftijd:+ 4 jaar
prijs: 12,95 euro

We tellen van 0 tot 10 en bij elk cijfer verzint Riet Wille een leuk versje. Zo start ze bij de vis (die heeft geen poten) en eindigt ze bij het slingerbeest. Meestal moeten we de poten tellen, soms het aantal dieren.

De versjes zijn leuk en vormen één geheel met de illustraties. Ook typografisch speelt men met kleur en vorm. Pootje na pootje is een beestig boekje vol kijk-, luister-, en telplezier.

Tijd voor ...

HET CIJFERWINKELTJE

HET CIJFERWINKELTJE

Marianne Busser en Ron Schröder
Illustraties: Ingrid ter Koele
isbn 9789044332445
leeftijd: + 4 jaar
prijs: 17,95 euro

Naast Het letterwinkeltje van Opa Brom komt nu Het cijferwinkeltje van oma Blom. Oma is immers dol op cijfers en verkoopt met alle plezier heel wat cijfers en rekenbegrippen in haar winkeltje. Het hele verhaal is netjes op rijm gezet en kleurrijk geïllustreerd. Er is zelfs een bijhorende CD met liedjes over groter en kleiner, voor en achter, meer en minder en alle dingen die je kunt tellen.

Dit boekje wil de kinderen op een speelse en leuke manier met cijfers leren omgaan. Het oogt een beetje ouderwets. Het ruikt een beetje schools. En juist daardoor is het charmant!

Tijd voor ...

EEN, VIJF, VEEL!

EEN, VIJF, VEEL!

prentenboek
Kveta Pacovská
isbn 9789051161496
leeftijd: +4 jaar
prijs: 17,95 euro

Voor Kveta Pacovská zijn prentenboeken kunst. En dat bewijst ze keer op keer.
Haar geometrische figuren zijn kleurrijk en wat kinderlijk naïef. Haar stijl is herkenbaar.

Het boek Een, vijf, veel! is associatief opgebouwd. Zelfs de titel is verrassend. Een lijn of een verhaal moet je hier dan ook niet zoeken. Wel daagt iedere prent je uit om te kijken, te voelen en vooral te tellen. Achter leuke flapjes en uitsnijdingen ontdek je cijfers in alle vormen en gedaantes.

Een, vijf, veel! is een verfrissend telboek. Eigenzinnig, onverwacht en speels.

Tijd voor ...

DE KUNST VAN HET TELLEN

DE KUNST VAN HET TELLEN

Stefano Zuffi
isbn 9789055448340
leeftijd: +4 jaar
prijs: 11,90 euro

De Italiaanse kunsthistoricus Stefano Zuffi is niet de eerste de beste. Hij is een expert in Italiaanse renaissanceschilderkunst en heeft verschillende  kunstboeken op zijn naam staan. Zuffi ging op zoek naar kunstwerken waarop geteld kan worden: van 1 tot 12 tot veel. Hij koos hiervoor schilderijen uit verschillende periodes en stijlen: van Bruegel tot Hopper en Lichtenstein.

Kleuters leren in dit boekje tellen en tegelijk kijken naar kunst. Een prachtige combinatie.

Tijd voor ...

TEL MEE

TEL MEE

Tom Schamp
isbn 9789401400732
leeftijd: + 4 jaar
prijs: 14,99 euro

Als je achteraan in de auto zit kun je veel tellen. Otto maakt met zijn papa een ritje en kijkt. Hij ziet: 1 auto, 2 beren, 3 brute bouwvakkers, 4 spiksplinternieuwe tweedehandswagens, 5 volgeladen vrachtwagens enzovoort.

Tel mee is meer dan een uitstekend  telboek voor jongens en meisjes die van vierwielers houden! Het is een boek waarin heel wat te ontdekken valt. Elk voertuig en elk personage beleeft zijn eigen verhaal. De prenten zitten vol pittige en humoristische details. Naar de volwassenen wordt leuk geknipoogd.

Met dit boek leer je tellen, maar ook aftellen. Op elke bladzijde verdwijnt er een mier. Op de laatste bladzijde (een uitklappagina) vind je niet alleen de voltallige ploeg mieren terug, maar wordt het ook duidelijk waar alle gekke auto's, vrachtwagens, tractoren en takelwagens heen reden.

Tel mee is een tel- en kijkboek met oneindig veel grappige details en verhalen. Een plezier om in te kijken voor jong en oud!

Tijd voor ...

2

2

Ted van Lieshout
isbn 9789086890620
leeftijd: + 4 jaar
prijs: 12,50 euro

Tel jij de treden als je de trap oploopt? Tel je spontaan het aantal bloemen op het behang of het aantal kralen aan je ketting.

Ted van Lieshout liep door het Rijksmuseum Amsterdam en telde. Alleen de even getallen van 2 tot 50. Hij telde 2 schaatsende uilen op het schilderij van Adriaen Pietersz van de Venne. Hij telde de wieken van een houtzaagmolen uit de 17de eeuw en de staalmeesters op een schilderij van Rembrandt. Hij telde de torens op een schaal uit de dertiende eeuw.
En hij maakte van dit alles mooie foto’s zodat we kunnen meetellen en tegelijk kennismaken met heel wat kunst uit het museum. Achteraan in het boek staat een beknopte uitleg bij alle foto’s. Verrijkend!

Voor wie nog meer kunst wil tellen, zijn er in dezelfde reeks ook nog de boekjes 1 ,3 en 4.

Tijd voor ...

10

10

Marion Bataille
pop-upboek
isbn 9789045111391
prijs: 13,50 euro

De Franse kunstenares Marion Bataille scoorde wereldwijd met haar boekje ABC3D: een pop-upboek waarin de ene letter uit de andere voortvloeit naarmate je de bladzijden omdraait.

In het boekje 10 bewijst ze nogmaals haar meesterschap. Haar inventief plooiwerk zorgt ervoor dat bij het omslaan van de bladzijden de cijfers als het ware om hun as draaien en veranderen: 2 wordt 9, 3 wordt 8. Bataille kiest hierbij voor sober en doordacht, zowel in kleur en stijl.

Dit vernuftig kunstwerkje in prachtig afgewerkte kartonnen box  bekoort jong en oud.

Tijd voor ...

VAN 12 TOT 1

VAN 12 TOT 1

Wally De Doncker
isbn 9789059084322
leeftijd: + 5 jaar
prijs: 19,95 euro

Wally De Doncker laat de cijfers een eigen leven leiden.  Elk cijfer (van 12 tot 1) krijgt een verhaal in woord en beeld. Hij maakt hierbij gebruik van liedjesteksten die we allemaal kennen, maar evengoed verzint hij zelf de gekste weetjes. Zo ontdekken we dat de Zweedse zes nogal bloot is en dat de 7 altijd mooi is. Er is een bijhorende CD die verbazend goede muziek bevat en perfect bij het boek aansluit.

Met dit boek kun je aan de slag. Het is een vat vol creativiteit en het nodigt uit tot meer. Wanneer de cijfers tot leven komen, kan het feest beginnen. De liedjes laten je alvast dansen.