Nieuw In De Winkel

Nieuw in de winkel

VERRASSING

VERRASSING

Mies Van Hout
prentenboek
ISBN 9789047705628
prijs: € 14,95

Het nieuwe prentenboek van Mies Van Hout verrast. Toch lijkt dit boekje heel erg op haar eerder verschenen Vrolijk en Vriendjes.

Van Hout ontwikkelde een hoogstpersoonlijke en tegelijk unieke stijl. Op de ene bladzijde staat een woord, ernaast een tekening in felle kleuren met oliepastelkrijt aangebracht op een zwarte achtergrond.

Vrolijk werd een boekje vol vissen die subtiel en herkenbaar  verschillende emoties uitbeelden. In Vriendjes werd een verhaallijn toegevoegd. We zien monstertjes die met elkaar leren omgaan.

Verrassing is dan weer een boekje vol kleurrijke vogels met kroost. Eerst nog in de buik en later in de lucht. Zowel de tekeningen als de woorden vertellen het verhaal van het moederschap. Van verlangen, hopen en verwachten tot genieten, aanmoedigen, loslaten.

Dit boekje is speels, charmant, schitterend mooi en ontroerend. Een perfect cadeautje voor een jonge moeder (in spe).

Nieuw in de winkel

SPOOKJESGYM

SPOOKJESGYM

Jacques Duquennoy
ISBN 9789401409292
prijs: €12,50

Spookjesgym is niet alleen een lees- en kijkboek. Het vraagt interactie. Een ingenieus systeem van doorkijkraampjes en bewegende metalen kraaltjes dagen je uit!

Door het boekje heen en weer te bewegen laat je een spookje dansen, een slakje kruipen, de poes bewegen met haar staart en geef je het spookje de meest bizarre kapsels. Het concept is niet alleen grappig en leuk maar stimuleert tegelijk de behendigheid en fijne motoriek.

Nieuw in de winkel

SNEL NAAR HUIS, KLEINE MUIS

SNEL NAAR HUIS, KLEINE MUIS

Britta Teckentrup
ISBN 9789025754495
leeftijd: + 3 jaar
prijs: € 12,95

Het is nacht en kleine muis wil naar huis. Daarvoor moet hij de weg volgen door het bos. Hij komt heel wat nachtdieren tegen. Hun ogen glinsteren.

In dit kartonboekje maken kinderen op een plezante manier kennis met het donkere bos. De maan schijnt, de bomen zijn prachtig verlicht. Niets om bang voor te zijn. Maar in het donker lichten hier en daar vreemde ogen op. Als je de zwarte bladzijde omdraait ontdek je van welk dier de ogen zijn.

Een verrassend boek met doorkijkgaatjes. 

Nieuw in de winkel

PRINSES PERNILLA EN DE REDDENDE RIDDERS

PRINSES PERNILLA EN DE REDDENDE RIDDERS

Mathilde Stein & Dorine de Vos
ISBN 9789047705635
leeftijd: + 4 jaar
prijs: € 14,95

Prinses Pernilla leidt een uitbundig leven. Dat zien we in de chaotische en excentrieke prenten van Dorine de Vos. Ze speelt haasje-over met de lakeien, ze pest de hofdames met een muis en de krokodillen in de slotgracht daagt ze uit. Haar vader is het beu en sluit haar op in de toren. Daar moet ze wachten tot een ridder haar komt redden.

Dit boek is grappig. Zowel de dialogen, de tekeningen als het verhaal zijn gedurfd en schreeuwerig.

Een prentenboek om niet direct in slaap van te vallen.

Nieuw in de winkel

DE SNELSTE ZEBRA VAN DE WERELD

DE SNELSTE ZEBRA VAN DE WERELD

Youp van ’t Hek
ISBN 9789025862688
leeftijd: + 4 jaar
prijs: € 12,95

We kennen Youp van ’t Hek als cabaretier en zijn dan ook niet verbaasd dat een prentenboek van zijn hand grappig en origineel is.

Zebra wil een wedstrijdje rennen. Hij weet immers dat hij de snelste is en altijd wint. Grappig hoe de dieren zich op de eerste bladzijden van het boek voor hem verstoppen in het bos. Wanneer de tijger voorzichtig uitlegt dat niemand tegen hem wil rennen, besluit zebra tegen Niemand te rennen.

De wedstrijd wordt georganiseerd en alle dieren komen supporteren, al of niet met leedvermaak. Uiteindelijk loopt de onzichtbare Niemand net iets eerder over de streep. Zebra is ontroostbaar.

De snelste zebra van de wereld is een heerlijk boekje over altijd willen winnen en niet graag verliezen.

Nieuw in de winkel

VOS EN HAAS. HET SPEL VAN JAK.

VOS EN HAAS. HET SPEL VAN JAK.

Het spel van Jak
ISBN 9789401409315
leeftijd: beginnende lezers: AVI M3 - E3
prijs: € 5,00

De boeken over Vos en Haas van Sylvia Vandenheede met bijhorende tekeningen van Thé Tjong- King moeten we waarschijnlijk niet meer aan u voorstellen. En toch!

Dit kleine boekje sleept ons nogmaals mee in een nieuw avontuur. Ping Wing en Jak zijn uitgenodigd op de thee bij Vos, Haas en Uil. Jak heeft er geen zin in! Hij is een boef en wil avontuur. Ping Wing wil zo graag dat hij zich netjes gedraagt. Zullen ze dan maar een spelletje spelen?

De verhalen over Vos en Haas zijn virtuoos en humoristisch. Vandenheede speelt met de verschillende karakters van haar personages en met de taal. De illustraties van Thé Tjong King zijn bij momenten hilarisch.

Vos en Haas Het spel van Jak is een klein boekje aan een klein prijsje. Leesplezier verzekerd voor kinderen die leren lezen

Nieuw in de winkel

WEERWOLFHOOIKOORTS

WEERWOLFHOOIKOORTS

Paul van Loon
ISBN 9789025862800
leeftijd: + 7 jaar
prijs: € 15,95

Dolfje Weerwolfje is een heel gewone jongen die bij volle maan verandert in een sympathiek weerwolfje met brilletje op. Hij beleeft heel wat avonturen en die kun je lezen in de vele boeken van Paul van Loon.

In het laatste boek, met lichtgevende sterren op de kaft, heeft Dolfje Weerwolfje last van allergie. Hij doet er alles aan om zijn andere weerwolfvrienden niet te besmetten, maar helaas… Door het vele niezen verliezen de weerwolfjes bovendien hun haar. Wat nu?

Dit nieuwe avontuur leest als een trein en is kleurrijk geïllustreerd. Een feest voor de jonge lezer!

Nieuw in de winkel

BIBI'S DOODGEWONE DIERENBOEK

BIBI'S DOODGEWONE DIERENBOEK

Bibi Dumon Tak en Fleur van der Weel
ISBN 97890451153368
leeftijd: + 8 jaar
prijs: € 12,50

Dat doodgewone dieren heel bijzonder kunnen zijn, bewijst Bibi Dumon Tak met verve in dit boek. Niet alleen wat ze vertelt, maar ook de manier waarop ze vertelt is schitterend. Ze sleept de lezer in een aanstekelijk proza mee. Ze weet bovendien over elk dier juist dat te vertellen wat je niet verwacht. Zo worden saaie weetjes grappige, ja zelfs pikante avonturen. Ook de tekeningen van Fleur van de Weel zijn bruisend en binden de verhaaltjes vrolijk aan elkaar.

Zelfs wie niet van dieren houdt, zal dit boekje over de mug, de slak, de mus en heel wat andere gewone dieren verslinden. Beestig geestig en bovendien interessant!

Nieuw in de winkel

LUISTER NAAR DE ZEE

LUISTER NAAR DE ZEE

Hoger Haag en Manfred Rohrbeck
ISBN 9789051163124
leeftijd: vanaf 8 jaar
prijs: € 15,95

De titel van dit boek mag letterlijk worden geïnterpreteerd want het boek bevat een soort knopjes waarmee je (mits een beetje oefenen) de geluiden van de zee kunt laten afspelen.

Leuk, maar meer nog dan deze geluiden is het opzet van het boek geslaagd. Op een heel overzichtelijke manier en in klare en makkelijk leesbare taal maak je als lezer kennis met de zee: met de verschillende dieptes en haar bewoners, met de verschillende zeeën op deze wereldbol en met de verschillende woongebieden voor al wat leeft in en rond de zee.

Interessant, overzichtelijk en bovendien verrassend hoorbaar!

Gedicht Van De Maand

Gedicht van de maand

DIT IS HET VOORSTEL

We vieren vandaag de verliezers.
We juichen vandaag omgekeerd.
We houden vandaag van iedereen
die van de koprol
de oprol
niet eens kreeg aangeleerd.
We steunen de stuntelaars,
de struikelaars,
de krukken.
We schilderen een spandoek
voor hen die mislukken.
Vandaag op het podium:
alle nummers laatst.
Bloemen en kussen
voor wie zich niet plaatst.
De winnaars?
Die sluipen maar weg
en die druipen maar af.
Vandaag zijn spieren en snelheid een straf.
Helden mogen morgen weer.
Kukels en kwakkels zijn nu eens een keer,
nu eens een keer
kampioen.
Dit is het voorstel.
Niets meer aan doen.

(Bedacht en ondertekend door ons.
Wij wonnen nooit iets.
Niks.
Niet eens brons.)

Een gedicht uit de bundel Ik juich voor jou


DIT IS HET VOORSTEL

Ik juich voor jou

Wolf Erlbruch en Edward van de Vendel

ISBN 9789045115764

prijs: € 10,00

 

Bij de prachtige tekeningen van de Duitse Wolf Erlbruch schreef Edward van de Vendel achttien nieuwe gedichten die over sport, spel, winnen, verliezen, supporters en de kunst van het aanmoedigen gaan. Dit alles in het kader van de jeugdboekenweek (oktober 2013) in Nederland met als thema sport.

De dichtbundel Ik juich voor jou lijkt qua concept en vorm heel erg op Zoen me tot ik spin. De illustraties zijn iets grappiger, de gedichten zijn iets langer en deze keer allemaal van de hand van Edward van de Vendel.

Gedichten over sport, geschreven en getekend door twee grootmeesters. Dit kan niet fout gaan!